Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
bajnokpityu #23898 üzenetére
Ja, ennyi, az mondjuk látszott, hogy a blokk még nem volt bontva, de azért amit írtam is ráfér egy komoly átvizsgálás.
Meg egy haver hozta haza, neki már volt pár évig ilyen gép a segge alatt, és szerinte a blokk rendben van. -
cochy
tag
Hazaértem én is.. Én tejet iszok..
Tényleg szép helyeken jártunk, jó kis kanyarok.. A GPS meg ..
Multkor nem csináltam képeket, kaptam is a fejemre.. Most lefényképeztem mindhárom gépet. Ímhol az enyém:
[link]
[link]Csoportkép nem készült, legközelebb.
Integra, TayRol: Küldöm priviben a Ti képeiteket..
-
TayRol
nagyúr
-
Integra
titán
jót tekertünk ma
szép volt a környék, nagyon sok motoros, rengeteg chopperes, gyönyörű idő, és volt pár km ami valóban nagyon frankó voltmegküzdöttünk a "térképpel" meg a gps-szel, a súlykapcsolós közlekedés lámpával, a gödrökkel, meg pár idióta autóssal
-
emre
veterán
Még csak most értem haza az első kanyarról tehát saját képekkel nem szolgálhatok.
Viszont ezek voltak a hirdetésben:
87-es 44000Km, friss műszaki, de vannak bajok is, teló szimering, alapjárat, szinkronizálás stb. Meg természetesen új olaj mindenhova. Szar a fordulatszámmérő, hegeszteni kell a plexit.
A köv. héten megyek a doktorhoz vele, ne köhögjön.Akkor már kérdeznék is így hirtelen szerinted érdemes üzembentartóival megoldani a dolgot?
Vagy tuti ami tuti alapon inkább csak irassam át?
Szerencsére még van lehetőségem eldönteni, viszont hamar választ kell adnom melyik papírt töltsük ki. -
emre
veterán
Üdv Urak!
Nem kis örömömre szolgál a tény hogy a mai napon beléptem a motorosok népes táborába, egy Yamaha FZ750-es társaságában
-
DigitXT
félisten
Mondjuk valóban ez tipikus.
De ettől még van némi tolerancia*:
ha valakit egy ilyen 10%-os mellett levillantanak, úgy, hogy az órája
mondjuk 5%-ot csalt lefele, akkor az már biztosan túllépte a határt.
(Kivéve persze kis sebességeknél, ezért is állnak át most az abszolút
értékes számításra, mert 30-as táblánál 33+-nál "kaszálni" nem szép.)Pl. lakott területen kívül sima úton 90 helyett ment 100-zal, miközben az
órája már bőven 100 fölött volt, tehát ez "tudatos gyorshajtás". (Most ezt
nem azért mondom, hogy én soha, meg valóban ez az igazi gyorshajtás,
csak példának hozom fel...) Ha 90-re lövi be, és óra szerint 100-nál kap
észbe (mondjuk egy lejtőn kicsit megszaladt a gép), akkor valójában még
nem lépte túl annyival a sebességhatárt, így valószínűleg nem fotózzák le.
(A gond ott kezdődik, amikor a sofőr elkezdi belekalkulálni az órájának a
csalását is a sebesség megválasztásába, aztán pampog, ha villantanak.)
(Szerk: sőt, még nagyobb gond, ha a trafi toleranciáját is beleszámítja...)*: ha nem lenne, akkor senki nem merne normál tempóval haladni, mert
kockázatos lenne mondjuk egy 50-et tartani, ha 51-ért már büntetnek...
Ezért is f*szság a vasúti átjáróban pl. 31-ért való büntetés, mivel az cél
az lenne, hogy körülnézzen az ember, de ha meg körülnézett, és sehol
semmi, akkor meg annál jobb, minél gyorsabban (!) elhagyja a síneket,
tehát nem jó az, ha a durva büntetéstől félve inkább 20-szal döcög át... -
Ma reggel egy Honda Rune elment mellettem a MOM Park kornyeken, volt egy kis vizatfolyas az uton, kb. fel-fel metert csovalta a segget gyorsitas kozben, azt hittem, hogy takar egyet elottem..
-
Sracok, nagyon sajnalom, de ma nem erek ra
Jo gurulast, kovetkezo alkalommal picit szervezzunk elore.
(Kivancsi vagyok, milyen lesz az Esztergomi kor -- miutan atgurultok a hidon, egybol jobbra van egy jo kis sorozo.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #23869 üzenetére
Értem, de szokott lenni egy 10%-os tolerancia (mivel az autók órái sem
teljesen pontosak), mint ahogy a második példádban írod is. Ez eddig is
megvolt, az "interneten elterjedt sebességhatár túllépés, és büntetésük"
ettől függetlenül lehet igaz, vagy kamu.*Inkább az lehet a félreértés
alapja, hogy a 15 km/h-ás túllépés alatt (pl. 50-es táblánál mondjuk 64)
nem arról van szó, hogy "az ingyen volt", hanem más az eljárás módja,
ha a trafi épp lefényképezett (azért akkor már valószínűleg le fog, mert
az már viszonylag pontosan megmondható, hogy túllépted a limitet).
Mintha azt is mondták volna, hogy az továbbra is fellebbezhető marad.*: bár nem tűnik kamunak, hiszen a tervezetről több helyen lehet olvasni.
Ha bevezették, akkor csak elő kellene kapni a megfelelő jogszabályokat,
és megnézni, mit írtak oda le, csak én ebben nem vagyok jártas. -
Gaboman
nagyúr
Fiuk,lányok,amit az interneten elterjedt sebességhatár túllépésük és büntetésük nagy kamu.
Tegnap jelentették be a rádióban hogy ennek semmi igazság alapja nincs.
Maximum 3-4km/h sebességtúllépés enged meg a trafi utána már bünti van. -
Boci_83
őstag
Mivel a buszsávos motorozás téma volt a napokban, épp erre bukkantam. Tessék menni aláírni! Aláírás gyűjtés a buszsáv használatáért.
-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr #23856 üzenetére
Ooo... mellement a link.
-
-
Na, volt egy rovid visegradi gurulas Integraval meg egy haverjaval. Jol esett, de ilyen utak mellett ejszaka kicsit maceras menni, vegig szep lassan tudtunk csak kozlekedni. A konkluzio az, hogy kovetkezo alkalommal ezt a kort kellene megtenni, nappal.
-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr #23844 üzenetére
A másodikat kérem a Gamma mellé. Patika állapot.
Én gondolom rosszul, vagy az elsőnek tényleg nem egészséges a hangja? Vagy ez a fémes csörgés normális? -
Tükrök nélkül átengednek műszakin?
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég töltöttem be a 16ot és szeretnék A1 kategóriájú jogosítványt szerezni.
Apukám 20 éve motorozik,általa szerettem bele ebbe az "életvitelbe".
Őt is kérdeztem,hol érdemes letennem a vizsgát,de mivel ő már nagyon rég vizsgázott nem igazán tudott válaszolni.
Gondolom köztetek biztosan van olyan,aki tud ajánlani egy jó oktatót,vagy iskolát.
A Csigavér autós-motoros iskola az ami eddig a legjobbnak tűnik ár/szolgáltatás arányban.A legtöbb helyről azért mégis azt hallom,hogy nem iskolát,hanem oktatót kell keresni.
A kér(d)ésem az lenne, hogy írjátok le hogy ti hol/kinél vizsgáztatok és kit ajánlotok?
Előre is köszi: SleeD
-
jasszer
őstag
Egy ilyet akarok, most.
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy eladó zsír új kesztyűm! Ajándékba kaptam, de nem moci lesz, hanem autó, szal eladom.
XL-es, bőr, protektoros. [link]
7k volt újonnan, 5k-t gondoltam érte. -
Pestiek, egy masfel oras karika valamerre most delutan vagy holnap? Visegrad, Esztergom, ilyesmi?
-
DigitXT
félisten
Ez még a gáz. Amikor az autós ment keresztül a zebrán átkelő gyalogoson,
akkor nem lett az a visszhangja, hogy "őrült autósok, stb." Itt meg még nem
is ismertek az eset körülményei, de már gyanús, hogy "őrült motorosok" fog
kijönni belőle, pl. annyi hírportál lehozta a hírt. Mindazonáltal függetlenül attól
ki volt a hibás, és mit mond majd a közvélemény, sajnálom az esetet nagyon. -
Integra
titán
basszus
Elgázolt egy anyát és négyéves gyermekét egy motoros a Döbrentei téren péntek délután. Az anya és gyermeke is súlyos sérüléseket szenvedett, a négyéves gyermek a kórházban életét vesztette.
A motoros a Szabadság híd irányából érkezett. Az anya és a gyermek az úton próbált átkelni, a rendőrség tájékoztatásából az nem derült ki, hogy szabályosan-e. A baleset körülményeit a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya vizsgálja.
-
.mf
veterán
Ezért tekerek
a.) ha elég széles és kevés a gyalogos, akkor a járdán
b.) forgalmas utakkal párhuzamos csöndes kisutcákon
A forgalmas utak életveszély. Az Erzsébet-hídon csak a járdán lehet megmaradni. Még a felfestett bringa-utak is agyrém, pl. a Bajcsy-Zsilinszky járdai bicikliútja nappal gyalogosokkal teli, akik nem figyelik, hogy mire vannak a sárga sávok és képek; de az Andrássy út a parkoló-sor mellett... kellett már satufékeznem, mert kedves utas hátranézés nélkül nyitotta ki előttem az ajtót... -
DigitXT
félisten
válasz
zsoltee10 #23814 üzenetére
És milyen tábla tiltja? Én úgy tudom, hogy kerékpársávon csak lakott területen kívül lehet segédmotoros kerékpárral közlekedni, legfeljebb 20 km/h sebességgel.
Szerk: bár mivel a kerékpározáshoz nem kell jogsi, ezért az adott biciklis nem feltétlen tudta ezt, tehát nem feltétlen szabálykövetésre akart ezzel ösztökélni (amit egyébként szintén nem szabad), hanem csak szimplán bunkó volt, vagy mi.
-
Gaboman
nagyúr
Ma voltam próbakörökön a Yamaha Top Tatánál,kipróbáltam az XJ6-ot és a Fazer 600-at.
Hát mit is mondjak róluk az XJ6 egy nagyon kezes túramotor,ami tetszik benne az hogy 2000 fordulattól lehet vele közlekedni bármelyik fokozatban.
6-ban 40 úgy megy mint ha más motorral 2-ben próbálkoznánk.
Viszont nem egy erőgép itt nem kell hirtelen megindulásokra számítani,folyamatosan szépen gyorsul,igencsak nyugodt motor.Aki túrázáshoz keres partnert és nem a vadság érdekli számára ideális választás lehet.
A Fazer kicsikét másabb ugye az alapból 98LE,de ő sem egy túl agresszív motor,a hátba rúgás 8000-9000 fordulat környékén érkezik meg,de ez sem túlzottan rémisztően adja elő.
Hanem kellőképpen megindul a motor az addigi tempóhoz képest.6000-7000 fordulatig nem sokban tér el erőben az XJ6-hoz képest,ez meglepett benne,sőt alsó tartományban 2000 fordulaton nagyobb gáznál a Fazer többet gondolkodott ugyanabban a fokozatban.
Nagyon jól kezelhető motor mind a kettő,siklanak az úton egy rezdülés nélkül hála a sor4-es motornak és a jó injektor összhangjának.
Mind a két motort csak ajánlani tudom bárkinek aki Yamahát szeretne venni és nem egy adrenalinbombára vágyik. -
Daren89
tag
sziasztok, van egy garnitura 98% os Metzeller Gumim, akit esetleg érdekel az alábbi linken megtekintheti [link]
Olcsón adom, az ár alkuképes, én nem tudom hasznosítani sajnos
-
ALI_G
veterán
Ma voltam egy kicsit gurulni, de szar volt az út, egy sas vagy valami baszott nagy madár le akarta szedni a fejem 90-nél, majd visszafele jövet egy tatter kanyarodott ki elém, úgy hogy én komoly 80-nal jöttem ő meg még nézett is engem...Már láttam előre, hogy ki fog jönni annak ellenére, hogy néz engem. Valszeg nem látott mert a hátam mögött sütött a nap kb. De szerencséjére aztán fél km-en keresztül intett kifele az ablakon, hogy bocsánat
Jó arc voltam, nem ütöttem le a tükrét
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bajnokpityu #23813 üzenetére
Ráhúzza,nem is ezzel van a gond hanem hogy lehet hogy megint várni kell neki heteket ha olyan a baj.
És ebből van már elege hogy most is várt már 5hetet rá,meg ki tudja hogy mennyit kell rá neki majd megint.
Remélhetőleg csak valami kis gond van vele amit 1 nap alatt orvosolnak rajta. -
zsoltee10
addikt
válasz
bajnokpityu #23813 üzenetére
kivéve, ha kifejezetten tiltja tábla. ha nincs tiltó tábla, akkor igen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gaboman #23803 üzenetére
azt nem vágom,h miért nem húzza rá a takarót a garifelelősre?
kawaval szivatták anno igy a szervizesek.addig tartott a gari,amig a szalonnak nem kellett fizetni.
de mit tudjuk ma már ez nem igy megyma hogy felidegesitett egy biciklis.segédmotorral mentem biciklisávban. buzija középen jól elállta az utamat,és azon szórakozott,hogy 5km/órával "tekert". kérem szóval,kérem dudával,erre bemutat.végén azon voltam,fellököm köcsögit,szándéksan akadályoz.
hát de kérem,segédmotorral mehetek 20-al a bicósávban...
-
DigitXT
félisten
Tudom: tegnap éjjel épp ilyen fórumokat olvastam: voltak gázos sztorik.
(Leszorítja a busz a biciklist, stb.) Mocival legalább simán "el lehet húzni"
a busz elöl könnyen, szerintem nyugodtan bevezethetnék: nem tartanánk
fel senkit, és jobban lehetne közlekedni: talán kevesebben ülnének autóba,
ezzel egyből "élhetőbbé" is válna a város... -
ALI_G
veterán
Május 27. Honda Motoros Pályanap - Hungaroring
-
TayRol
nagyúr
eddig nekem is. mondjuk en leginkabb csak a budai oldalon megyek a buszsavban.
KRESZ-ben nincs benne, de ugyebar az alairas-gyujtest megkezdtek, hogy benne legyen. Akkor egesz jol motorozhatova valna a varos.
en brinyoval feltem anno a Rakoczin a buszsavban. lampanal elottem-mogottem busz, hejj...
mod: tettszik ez a kep.
-
DigitXT
félisten
válasz
Integra #23801 üzenetére
Ha a következő lehetőségnél jobbra kanyarodsz, az teljesen szabályos.
#23806: na igen, nincs benne... De remélem, hogy csak még. Mondjuk ez
talán nem pont a legjobb cikk, mert ha jól tudom a kerékpárosok csak akkor
mehetnek (szabályosan) a buszsávban, ha ezt külön megengedi nekik a tábla. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #23796 üzenetére
Igen,ez az óta van neki sajnos,megcsinálták azt megint valami nem stimmel.
Hát igen nagyon rossz dolog ez,amikor már az ember fél a saját motor ától.
Kösz mindenkinek a részvétet. -
Integra
titán
válasz
TayRol #23797 üzenetére
remélem az astoriánál azért van ráhagyás a jobbra kanyarodásnál, az üllői/kálvin tér felé..
lezárták a pesti rakpartot az erzsébet hídnál mindenkit felterelnek és úgy kellett átszenvedni magam a rákóczira a kis utcákban, a parkolóháznál hajt ki az ember a rákóczira, aztán rögtön következő blokkban jobbra az astoriánál. na ott simán végignyomtam egy 150m-t a busz sávban, faszom idióta autósok csak előre látnak..
nem szeretnék 30ezres csekket ezért
Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest