Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok!
A mai napon én is egy defy-vel lettem gazdagabb. Sajnos csak zöld lencsést tudtam szerezni, remélem nem ér emiatt semmilyen hátrány. Holnap megpróbálom felrakni a magyarítást, komolyabban majd utána kezdek el vele foglalkozni. Remélem menni fog, eddig nagyon tetszik a teló!
-
chab7
addikt
Na azért, mert a repülőmód a rádiófrekis adatforgalmat hivatott leállítani. Az más tészta ha aztán visszakapcsolod, bár akkor már nem lenne repülőmód, hacsak nem olyankor csak fogad, de nem küld ki, bár úgy meg mi értelme a wifinek. GPS amúgy is csak fogad.
(#8996) Neck: Nem is a lezuhanás miatt, mert persze hogy nem. Hanem mert a repűlő módnak sok értelme nincs ha nem kapcsol le minden kimenő rádiófrekit.
-
Neck
veterán
válasz
Jim Tonic #8995 üzenetére
Tényleg az. Bár tegyük hozzá, amúgy sem sok ember kapcsolna WiFit a repülőn, hacsak nem alapból elérhető...
Egyébként a repülésnél 1 telefon nem kavar össze nekik semmit, akkor lenne para, ha a repülőn ülő 100-200+ ember egyszerre hívná a szeretteit, hogy "FELSZÁLLTUNK ANYUS!"
Na akkor szerintem csöpögne a kaki a komm rendszerből.
Szóval ha véletlenül "úgy maradt" a telefonod a gépen, nem kell halálfehéren imádkozni, hogy lezuhanunk
-
kenny123
addikt
Sziasztok srácok!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy jelenleg hivatalosan itthon elérhető-e a froyo a defyre?
Másik kérdés, hogy van valami módja hogy magyarrá varázsoljam?Köszi előre is.
Üdv
-
-
volvoguy
addikt
de 4-5 alkalom amik nem tarthattak tovább 30 másodpercnél, mert ahogy szinte észrevettem az Értesítési sávban a 3G és H(nyilak) ikonokat ki is lőttem repülő móddal egyből...szal ez generált volna nekem 7000Ft plusszt?
Vagy tényleg nem működik megfelelően a repülő mód, és bár be volt kapcsolva, de ment egész nap a mobilnet 1000el???
-
forintuser
őstag
válasz
CoolBoy323 #8988 üzenetére
Szintèn zenèsz.
-
-
volvoguy
addikt
2500Ft-os Djuice számlás előfizetésben vagyok. Tegnap raktam fel a CM7-et, 4-5 alkalommal úgy 30 másodpercekre benn maradt a mobilnet, de azonnal repülőmóddal ki is lőttem....most nézem, 9500Ft-nál járok.
Te jó ég!!!!
Az a 4-5 alkalom amikor fellépet mobilnetre ennyire megdobta volna a dolgot? Pedig egész nap Repülő módban volt pedig....
Tegnap óta nem is SMS-eztem, nem is telefonálhattam, még a 2500Ft-os előfizum felét sem érhettem el, nagyjából harmadánál járhattam. Mi történhetett?
-
chab7
addikt
válasz
CoolBoy323 #8972 üzenetére
Pedig semmiféle kimenő rádiófrekvenciás jel nem mehetne repülő módban. Emiatt is repülő mód a neve. Ennek megfelelően én ha aktiválom le is lövi a wifit. A Polaris is így viselkedett és ez kellene legyen a normális.
-
natë
nagyúr
Uccsó nightly CM7-nél észrevett valaki masszív akksiidő romlást?
-
volvoguy
addikt
Üdv! A Baseband Switcher-ben mire állítsam? Több opciót is olvastam a opikban...sajnos tanácstalan vagyok. Alapértelmezettként a Central Europe, Hong Kong, Taiwan......4.5.1-85-re van álítva?
-
-
RootRulez
félisten
válasz
CoolBoy323 #8975 üzenetére
Mikrofonra gondoltam
Szóval lehet mindkettőt használja hívás közben és azért "dupláz"...
-
RootRulez
félisten
válasz
postajoska #8966 üzenetére
A DEFY-on emlékeim szerint két mikrofon van, egy a kamerának és egy a hívásnak. Nem lehet, hogy mindkettő be van kapcsolódva? Vagy rosszul emlékszem és nincs két kamera?
-
honeker
őstag
csá... nem olyan rossz a kamerája http://www.youtube.com/watch?v=AdBIQuCshY0
-
chab7
addikt
válasz
forintuser #8960 üzenetére
Repülő üzemmódban a wifi sem megy, szóval olyankor a gps kizárólag csak magára tud hagyatkozni. Bár a fél óra az sok.
-
sub71
aktív tag
válasz
Mazsika #8921 üzenetére
"Sziasztok. Ha egy rom zipjebe belemasolok egy apk fàjlt, a system\app mappaba akkor az telepiteskor automatikusan telepul?"
Szia én premete megoldását használom, miután beletetted vagy kivetted amit akarsz, szignózni kell és már működik is!!! volt, hogy 5-6 progit kivettem meg 10-15 betettem próba képp és működött rendesen az összes, akár launchert is cserélhetsz! keress rá itt vagy a másik defy topikban premete leírja mit hogyan kell!
-
roypapa
tag
válasz
postajoska #8966 üzenetére
És fülessel? Próbáld meg lejjebb halkítani a hívás hangerejét.
Ja és hogy ne legyen off szerintem a legstabilabb rom a Liquid Arc 2.0 Egy hibája volt gyengébb térerő de a baseband switcher megoldotta(T-Mobile US-en volt).
-
volvoguy
addikt
Én már felraktam a CM7-et, de én is a [2nd-init] vagy [normal] boot-módok között vacilálok....lényegében mindegy melyik? Most a [2nd-init]-en van...ha ezzel bajok vannak akkor állítsam át a [normal]-ra?
-
volvoguy
addikt
Üdv! Olvastam hogy a gyári Ébresztő feltelepítése 2 metódusból áll. Az elsőt (Install zip from SD card) könnyen megcsinálom, de a második része nekem kínai:
Method 2:
1. Download DeskClock.apk
2. Use adb to push apk
adb push DeskClock.apk /data/local/tmp/
adb shell
# mount -o rw,remount /system
# cd /system/app
# mv DeskClock.apk DeskClock.apk.bak
# mv /data/local/tmp/DeskClock.apk .
# chown root.root DeskClock.apk
# chmod 644 DeskClock.apk
# mount -o ro,remount /system
(If you use rootExplorer, please make sure the permission of the apk file is correct)
3. Reboot your phone, then you will get the alarm with blur alert -
forintuser
őstag
Pici GPS történet.Itt vagyok kint Belgiumba.Repülös üzemmód+wifi és egyszerüen nem talál jelet a Defy.Fél órát hagytam szabad ég alatt, és semmi.
-
RootRulez
félisten
válasz
postajoska #8957 üzenetére
Mindenki mindig? Vagy csak alkalmanként?
-
postajoska
tag
Üdv! Ma vettem DEFY készüléket, Android 2.3.5 CM7 van rajta. Van viszont egy bajom vele. Telefonáláskor a másik fél úgymond kétszer hallja a hangom. Ez lehet a ROMtól vagy valami beállítás esetleg gyári hibás. Mit csináljak?
-
Hali!
Defyre most szeretném felrakni a CM7-et. Ott tartok, hogy megvolt a kétszeri újraindítás, de a leírás szerint default bootmode-nak azt kell választani, hogy 2nd init boot, de itt most nics ilyen, hanem 3 van:
1. 2nd-init
2.2nd-boot
3.normalA másodikat válasszam?
Köszi!
-
morfondőr
addikt
Gondolom te is a Fancy Widget-nél tapasztaltad ezt. Nekem most úgy néz ki sikerült rájönnöm, hogy mitől van ez: beállításokban a manage applications-ban megkeresed a fancy widgetet, ráböksz és a kompatibilitási módot kapcsold ki. Nekem (nem tudom miért) be volt kapcsolva. Utána telefon újraindít. Reggel óta működik így, de amit előbb is írtak igaz: ha az app killer kilövi, akkor is beragad az óra.
Remélem tudtam segíteni! -
chab7
addikt
válasz
Moon_Walker #8904 üzenetére
Na látod ez az. Ez jó lenne ha nem tweak lenne hanem alapból jó. 15 perces mérgesmadarazás közben rettentően bosszantó a strobi a játékban
Én is úgy használtam, hogy bent levéve, kint felvéve, de jobb lenne auto, mert egyszer elfelejtettem felvenni és mikor már kint voltam meg alig találtam a "sötétben" a fényerő gombot az értesítő sávban.Mozz, hét vége felé lesz tán a plusz premierje, majd meglátjuk akkor mi lesz.
(#8914) Edge: Ezt már én is írtam, hogy az akksi merülés függvénye a térerőnek. Sőt kísérleteket is végeztem erre
De az csak jó ha ugyanide lyukadtál ki, mert erősíted a "szabályt"
Nálam jó térerőn tartva a telót minden bekapcsolva, (mert azért okos hogy csináljon csak meg minden szinkront) 15mA a fogyi nyugalmi helyzetben. Ha "eldugom" szar térerős heéyre akkor 25.(#8920) rum-cajsz: Akár fölösleges akár nem, nekem ha még emlékeztek augusztusban újoncként ez oldotta meg a hiányzó és hibás rds infót a rádióban. Azóta én esküszöm a kész telepített rendszer újraindításában és wipe cache és wipe dalvik elvégzésében. Ártani nem árt, használni meg csak használhat.
-
mira72
őstag
válasz
Nxn908xxx #8945 üzenetére
Használtam a keresőt helyetted ....
(#8946) m0rd0k : task killerek szoktak ilyent művelni, ha nem jól van belőve az ignore list ...
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Az egyik fórumtárs már kérdezte,de nem nagyon kapott rá választ,ezért most megkérdezem énis. Mitől van az,hogy az óra megáll? Pl megnézem az időt reggel 9 kor,és utána meg 11 kor,és továbbra is 9 órát mutat és csak akkor indul el megint,és mutatja a rendes időt,ha a dátum és időbe,vagy bekapcsolom a hálózatról való frissitést,vagy ki. Tehát próbáltam hálózatról úgyis megáll,próbáltam manuálisan beírni úgyis megáll,2 naponta kb.
Mitől lehet ez?
Köszi.
-
domerator
veterán
válasz
domerator #8918 üzenetére
Senkinek semmi komolyabb információja nincs erről?
Pedig szerintem ez az egyik legfontosabb összefüggés, aminek a segítségével sokkal jobban be lehetne hangolni a cpu viselkedését sőt egyéni szokásoknak megfelelő beállításokat lehetne csinálni...Na akkor elkezdek mélyebben keresgélni a neten, ha nem találok semmit, akkor pedig jön a több napos próbálgatás...
(de az eredményt nem mondom meg...)
-
Z0C!
őstag
- updated base to 1.9.23
- new memory settings
- updated cmdefy recovery v5
- multilanguage support
- much faster system
- reduced time to boot
- fully fixed wide video recording
- added DSP Manager
- added MIUI Launcher with scrollable widgets support
- improved wifi settingsebben a pillanatban tettem fel.
meglátjuk
(van benne megyar nyelv)
-
volvoguy
addikt
Üdv! Tegnap feltettem a CM7-et! Viszont a feltelepítés után én semmilyen Wipe Cache meg Dalvik mittudoménmit nem csináltam meg, csak azt, ebben a leírásban is szerepel ([link]).
Még "szűz" a rendszer, csináljam most meg ezeket, vagy felesleges? Valaki szerint megkell, van aki szerint meg nem...??
-
mira72
őstag
válasz
Nxn908xxx #8933 üzenetére
Háromszor meg kell kocogtatni a teló bal felső sarkával a router jobb felső sarkát, és akkor megjön a wifi, de ha így se akkor érdemes próbálkozni a router antenna-telefon kocogtatással is!
De ha ezek se sikerülnek akkor töröld a wifi comfig file-t a rendszer alól .. vagy magát a kapcsolatot
és csatlakozz újra ...
-
Nxn908xxx
őstag
csá
Nálam is jelentkezett a CM7 féle nemtaláljeletawifi betegség.Ilyenkor mit is kell törölni? -
kano
nagyúr
Az a kérdés, hogy ez a BB Froyo meddig építi fel a dalvik cache-t? Most kivárom. Mindent úgy csináltam ahogy oda le van írva. Lehet ez több mint 10 perc?
lipido
Mondjuk egyet értünk, de ezt már kitárgyaltuk többször is. -
lipido
senior tag
válasz
CoolBoy323 #8928 üzenetére
Mit is? Ez nem a Defy-ről szól, hanem a nagytesójáról! Természetesen nem búvárkodni kell vele, de gondolj bele, ez kb akkora megtévesztés, mint ha azt írnák egy autóra, hogy nem kell hozzá üzemanyag, majd amikor reklamálsz, h nem megy anélkül, akkor az lenne a magyarázat hogy: toljad!
-
natë
nagyúr
Defy+ [link]
-
domerator
veterán
válasz
Mazsika #8921 üzenetére
Ehhez még 2 dolog.
Ahogy elnéztem, a systemben csak mintegy 20MB szabad hely van a telón (stock rom), úgyhogy a végtelenségig nem lehet cuccokat belepakolni telepítés előtt... arra van több mint 1 giga data, hogy utána úgy tömjed meg, ahogy akarod..
A másik pedig, hogy ha egy progit be akarsz tenni a zipbe a systembe, akkor előtte nézd meg, hogy az apk-ja tartalmaz-e lib mappát... ha igen, akkor a lib mappában levő fájlokat pluszban be kell másolni a ro zipjében levő lib mappába, különben nem fog elindulni / nem fog látszani a progi a rom telepítés után.
-
Mazsika
őstag
Sziasztok. Ha egy rom zipjebe belemasolok egy apk fàjlt, a system\app mappaba akkor az telepiteskor automatikusan telepul?
-
rum-cajsz
őstag
Szeritnem CM7-nél tök felesleges, inkább előtte kell törölni (sőt, az a tuti, ha legalább háromszor megcsinálod) és telepítés után egy szűz rendszered lesz.
Ráadásul ő 2.2-re telepítette, amivel a data partíciót is törölte, tehát vadonatúj lesz az indulása, így a dalvik cache sem zavar be.Csak olyan romoknál szükséges a cache és a dalvik törlése, amit nandroidból telepítesz.
-
domerator
veterán
válasz
RootRulez #8913 üzenetére
Na eztetet mostan nem vágom...
Megpróbálom világosabban feltenni a kérdésemet:
Adott egyfajta tevékenység a CPU-nak, amit el kell végeznie, ez bármi lehet, személyenként vannak rendszeresen ugyanolyan tevékenységek (böngészés, időjárás áttekintése reggelente, stb... mindegy milyen feladatról beszélünk)
1. gyári beállítás esetén a cpu mondjuk 300MHz-en közel 100%-os terheléssel végzi el a műveletet.
2. módosított beállítás esetén mondjuk 600MHz-en és 60-70%-os terheléssel végzi el ugyanazt, persze rövidebb idő alattMelyik esetben fogyaszt többet a CPU?
Na most... azt tudom, hogy a CPU a freki növelésével egyenes arányban vesz fel több áramot, a feszültség változtatása viszont négyzetes áramfelvétellel jár.
Ami nem világos, hogy alacsony freki - nagyobb % terhelés, vagy nagyobb freki - alacsonyabb % terhelés jár kisebb áramfelvétellel.Na... ennél jobban már nem tudom megfogalmazni
Mindez azért érdekel, mert az én használati szokásaimnak megfelelően úgy szeretném összehangolni a frekvencia értékeket és a küszöböt, hogy a lehető legkevesebb energiát fogyassza, a számomra elfogadható sebesség mellett (a fesz értékek hangolása már csak a stabilitást és az adott freki melletti elérhető legkisebb fogyasztást fogja befolyásolni)
-
Edge
veterán
Jó rég írtam ide sőt nem is olvastam el vagy 1300 hszt ha jó látom.
Na mind1 a lényeg hogy van egy kis fogyasztásos tapasztalatom, Telenoros voltam akkor a battery monitor min. 25ma-es fogyasztásokat mért az alá nem nagyon ment alaphelyzetben(ami 2g only,mobilnet off, wifi off), viszont most T-mobile-os lettem pár hete és azt figyeltem meg hogy a battery monitor 10-11ma-es fogyikat mér 3g, mobilnet off, wifi off helyzetben, sőt ezt nem is nagyon befolyásolja hogy 2g only vagy 3g van benyomva ugyanúgy 10 körüli a ma.
CM7 RC1.5 -
domerator
veterán
Hubaccameg... akkor lehet, hogy én pont időben voltam jó helyen?
Hülyét is kaptam volna, ha benyögik, hogy a blade helyett nem tudom elvinni a defyt... nem sok értelmes alternatíva van ebben az árkategóriában most a ténél...
Más:
Erre nincs valakinek információja? Szeretném a maximumot kihozni az akksiból....persze normális teljesítmény mellett.
Megint más: az elmúlt hétvégén volt 2 spontán reboot... azt hittem,hogy a setvsel értékek rosszak, pedig csak elkezdtem piszkálni őket, a fesz értékeket vettel lejjebb 5-tel.... aztán feltettem egy logcat progit és bammeg... a Go Launcher sorozatos hibákat dobott... visszatértem a gyári launcherre és nincs reboot.
Nem véletlen szerintem, hogy mostanában sok update jön ki a Go-ra (pedig látszólag simán és jól működött) -
natë
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #8908 üzenetére
Nincs több infóm, az egyik kollégám akart vásárolni, s ezt a választ kapta az ügyfélszolgálattól.
-
Moon_Walker
tag
a fényerőhibára létezik állítólag workaround a cm7-ben, a cm7 menüben
lehet kézzel beállítani a hiszterézist és szenzor szűrőt, de olyan bonyolult a beállítás, hogy nem foglalkoztam vele.
utcán nincs hiba, lakásban meg profilt váltok fix fényerővel.szóval lehet vele élni...
A Defy+ hiánya nekem is feltűnt már... azt vártam volna, hogy ömleni fognak a romok róla, és a boltok is roskadozni fognak alatta... ehelyett nagy semmi.
-
natë
nagyúr
-
chab7
addikt
válasz
Moon_Walker #8901 üzenetére
Hát ez az
Én is így ragadtam az ms2-nél. cm7-nél úgy sem bírnám ki hogy ne nightly-zzak.
De már az is elég lenne ha az auto fényerő jól működne. Akkor talán bírnám egy rc1,5-el vagy egy stabilabb nightly-val.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest