- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
válasz
gyenesmartin #12571 üzenetére
Védelem: túlfeszültség ellen, túlmenegedés ellen, tápfeszültség túllépése, zárlat ellen
Mi a különbség a túlfeszültség és a tápfeszültség túllépése elleni védelem között?
-
moha21
veterán
válasz
gyenesmartin #12571 üzenetére
Én is azt javaslom, hogy inkább fektess be egy ilyenbe. Én is inkább így szoktam. Persze olcsóbb lehet egy AT-s táp, de már több hátránya van idővel, mint előnye és azért ez sem egy kifizethetetlen összeg.
(#12573) ZetorGumi : De az 1 db HDD- ami induláskor esetleg elérheti a 20 W-ot, de utána 3-4 W max. a fogyasztása. A másik dolog meg, hogy elég sok fajta PSU létezik, semmi gond nincs azzal, hogy nálad megy, menjen is sokáig.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
gyenesmartin #12566 üzenetére
Hát az a 10-es elég kicsi volt neki akkor.
Akkor jó, mert ha villódzik (hiába nem nézed a fényt) meg fog fájdulni tőle a fejed egy idő után. (Én már csak tudom, hogy milyen a villódzó neolfény.Suliban nagyon sokszor voltunk olyan teremben, ahol rossz volt a világitás, villódzott, elég is volt 1 óra, megfájdult a fejünk)
-
ZetorGumi
addikt
válasz
gyenesmartin #12564 üzenetére
Persze, az jó lett volna.
Hát ha világit, nem villódzik, csak kicsit halványabb, akkor jó. -
ZetorGumi
addikt
válasz
gyenesmartin #12561 üzenetére
Akár. Vagy a szekrénybe, vagy mögé, vagy valahova.
A kapcsolóját meg felvezeted valahova. -
ZetorGumi
addikt
válasz
gyenesmartin #12558 üzenetére
Nem szóltam akkor.
De én azt mondom, hogy vennél egy régi, AT-s tápot, és azzal. leszabályoznád a ventijét (konkrétan átkötnéd 5V-ra), és úgy. -
ZetorGumi
addikt
válasz
gyenesmartin #12556 üzenetére
Igen, arra tökéletes, de én beraknk egy kapcsolót (ha nincs) azért, filmezésnél nem a legideálisabb.
Asztal alá jó ötlet, látod, ha valami véletlenül leesne. (pl DVD, pendrive, valami)
Mennyiről megy? Mert ha 12-ről, akkor akár egy régi AT-s táp is megfelelhet a célra. -
ZetorGumi
addikt
válasz
gyenesmartin #12548 üzenetére
Szép.
Engem személy szerint zavarna az onnan kiáramló fény este.
-
Bari
Modder
válasz
gyenesmartin #12550 üzenetére
Jó lett.
Legalább lesz indok a felújításra -
Wind-Storm
őstag
válasz
Nem rossz!
-
agoka07
senior tag
válasz
Nekem tetszik!
-
válasz
gyenesmartin #12516 üzenetére
Nálam csak egy van gyárilag, meg most is rajta, gondolom, hogy arra szól a teljesítmény adat. (attól függetlenül, hogy emlékeim szerint benne van a másik fénycsőnek is a csatlakozó, plusz a hozzá tartozó elektronika.)
Led szalag fényerő szabályzás:
Anno láttam ilyen távirányítós, csoda vezérlőt, ami fényerőt, RGB led szalag esetén színeket keverte.. de most nem találom..
Na.. csak találtam egyet.
Annyi, hogy erre csatornánként 2 ampert ír az eladó. Az 5 méter árrama nem tudom mennyi lenne.
De nem tudom mi lenne a felhasználás, meg lehet akár azt is oldani, csak az plusz vezeték, hogy valahol megszakítani a szalagot, és kettő, vagy több csatornára szétosztva vezérelni.. (remélem érthető volt mire gondolok.)Viszont ilyeneket találtam.
Ha nem túl drága, akkor egy ilyennel, vagy ilyennel elvileg meg lehet oldani az egész LEDsor fényerő szabályzását. -
And
veterán
válasz
gyenesmartin #12529 üzenetére
Ja, nem azok kerülnek egy vagyonba
? Mondjuk a terhelhetőségük legjobb tudomásom szerint azoknak sem óriási, nem arról híresek (meg nem ilyen célra lettek kitalálva).
Ennél egyszerűbb elvű PWM-es vezérlő szinte nincs is: [link]. Ha a fetet jól választjuk meg, akár 10A-es nagyságrendű áramot is áthajthatunk rajta, és alig fog melegedni. -
And
veterán
válasz
gyenesmartin #12527 üzenetére
Forgó? Hát nem is tolópotméterre gondoltam
. (Vagy te pontosan milyenre is?)
Forgókapcsoló? Elméletben az is lehetséges, csak épp drága, nagy, valamint egy csomó teljesítmény-ellenállás is kellene mellé, a végén úgy nézne ki, mint egy régebbi oszcilloszkóp bemeneti érzékenységválasztó fokozata, szóval nem túl gyakorlatias.
Nagy teljesítménynél ezt képtelenség normálisan más módszerrel összehozni, mint valamilyen változtatható kimenetű tápegységgel, vagy kellően gyors (minimum párszáz Hz-en műkodő) PWM-es vezérléssel. Utóbbi nagyon jó hatásfokú lehet, nem disszipál feleslegesen hőt, vagy csak nagyon minimálisat. Az elv ugyanaz, mint a PWM-es ventilátorvezérlők esetén.
Mod: természetesen ha nem kell folyamatos vezérlés, egyszerűen csak túl fényes, akkor egy megfelelően méretezett teljesítmény-ellenállás is elegendő lehet, csak az nem túl jó összhatásfokot eredményez (mivel az ellenállás esetleg baromira fűteni fog), és extrém hosszú szalagnál lehet, hogy olyan nagy teljesítményigénye lesz, hogy kénytelen ellenálláshuzalból maga a felhasználó elkészíteni. (Meg akkor már felmerül a kérdés, hogy miért kellett olyan nagy fajlagos teljesítményű vagy hosszúságú szalagot beszerezni.) -
válasz
gyenesmartin #12512 üzenetére
Na..meg is néztem. 4,88W van írva rá.
Gondolom a sharkoon se ehet sokkal többet... -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #12509 üzenetére
Rendeltem egy ilyet. Kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
andrade
senior tag
válasz
gyenesmartin #12505 üzenetére
De ahhoz tudni kell hány A-t tud leadni az adapter így semmit nem lehet tudni
-
válasz
gyenesmartin #12503 üzenetére
Ez ugyan UV, meg revoltec, de: 8.88W-ot ír a srác..
Találtam egy ilyet is: itt max 400mA-t írnak. (1 db)
Mekkora teljesítményű az adaptered? 12volt, 12W? azaz 1 amper? mert akkor szerintem el kellene hogy vigye..
kb. egy óra múlva megyek melózni, akkor meg tudom nézni kocsiban az inverterre mennyi van írva.. bár ha jól emlékszem az enyém is revoltec, nem sharkoon.. (csomagtér világításnak van berakva..)
Meg most jut eszembe, anyós lábtérbe is van egy.. (ilyen sokat használom, el is felejtettem), az ilyen ütemre villogós.. anno kettő darabos volt, de egyiket sikeresen elpattintottam
Ajándékba kaptam, ezer éve.. (nah jó.. nem, csak úgy 8-9)
Megnézem majd azt is... -
Wind-Storm
őstag
válasz
gyenesmartin #12503 üzenetére
Az inverterére nincs ráírva valamilyen áramfelvételi (Amper, milliAmper) adat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest