- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
Valami nagyon nem stimmel ezzel a méréssel(Vagy a számolásommal
). A szekunder tekercs ellenállása egyenáramú szempontból 1.1 Ohm.. A tekercs kapcsain mérhető feszültség 10.45V. Ha leszámítjuk a mérőműszer belső ellenállásából adódó hibát, akkor ezt tekinthetjük a tekercs kapocsfeszültségének. Egy-egy adott mérési elrendezésben, ha szintén végtelen nagynak tekintjük a mérőműszer belső ellenállását, akkor Rbe(a trafó belső ellenállása) a következő képlettel számolható:
Rbe=Uk*Rt/Um-Rt
Ahol Um a terhelő ellenálláson(Rt) mért feszültség. Ezzel számolva az első esetben, ahol az Rt=46Ω volt, az Rbe1=2.36Ω lesz, a második esetben pedig Rbe2=2.2279Ω. Korábban azt feltételeztük, hogy a tekercsen átfolyó áram növekedésének hatására a tekercs melegszik, így az ellenállása megnő. Ám (direkt kis i-vel írtam, hogy látható legyen) i1<i2 mégis Rbe1>Rbe2 ellentmondásra jutottunk.
Figyelembe véve, hogy éjszakázom és megosztott a figyelmem jelen pillanatban is, valamint x óra nem alvás van mögöttem, elképzelhető, hogy valahol hibásan számoltam, vagy gondolkoztam. Ugyanakkor ha helyes a számolás, akkor a méréssel van valami gubanc. Illetve elképzelhető, hogy az elhanyagolások miatt jutottam helytelen következtetésre.
Minden esetre egy korrektül tekercselt transformátor esetében nem szabadna előfordulnia szerintem jelentős feszültségesésnek a névleges terhelési tartományon belül. Különben elég nehéz lenne számolni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest