- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
Már tudom, én is szikszalaggal fogom csinálni. A csatikat meg le tudom venni mert tudok kölcsönkérni ilyen molex lepattintót, meg UTP fogót stb... viszont írtátok hogy az alaplap tápkábelét csak szerszámmal tudom levenni. ezzel a molexpattintóval le lehet azt is vag azt full szét kell csavarozni? ja és annak a végén szét lehet olyan szélesre feszíteni a harisnyát? mert ugye az ilyen széles-lapos... gondloom nyúlik, de nem tudom mennyire...(Azért meg nem veszek külön ilyen IDE kábel harisnyát hogy rátegyem)
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
GiXXXer
tag
válasz God MonXter #2700 üzenetére
Szerinted számítógép tápra kötném? Meg vagy te huzatva? Akksitöltő, egy 21W-os izzó, és egy multiméter lenne a próbaalap...
De kísérletezgetni nem fogok, én adtam egy ötletet, aminek a kivitelezésében nem vagyok teljesen biztos... csak ír majd valaki valami okosat...http://www.youtube.com/vargagixxxer
-
lazydog
addikt
válasz GiXXXer #2689 üzenetére
A legegyszerűbb megoldáshoz kell egy ellenállás (10-100 ohm), erre rákötöd a +12V-ot, ezzel sorosan egy dióda (1N4001), anód-jával az ellenállás felé. A dióda katódja és a test közé egy nagyobb kapacitású, mondjuk 4700 uf-os elektrolit kondenzátor.
A neont rákötöd a kondenzátor kivezetéseire, és elérted a kívánt hatást.
[Szerkesztve]Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz REDeath #2702 üzenetére
Az ATX-es csatit nem lehet se szétcsavarozni, se a molexeltávolítóval leszedni se átfeszegetni rajta a harisnyát mert az óriási a legnagyobb harisnya tágulásához képest is.
SZóval mindenképpen le kell szedned speckó szerszámmal ha be akarod harisnyázni."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
lazydog
addikt
válasz GiXXXer #2708 üzenetére
De igen, mert tudja a fizikát
Ha fel tudna teljesen töltődni, akkor egy darabig szakadásként viselkedne, de ez most minket nem is érdekel.
Ami számunkra lényeges, hogy a gép kikapcsolása után a kondi töltése kisül a neon inverterén keresztül, így annak fénye fokozatosan, és kis késleltetéssel fog elhalványulni. A soros dióda azért kell, hogy a kondenzátor ne tudjon a gép más fogyasztóin keresztül kisülni, hanem csak az inverteren.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
REDeath
őstag
A molex-eket ugy kel leszedni hogy csak kitolom belőle a kis tüsiket? mert amit néztem neten szerszámot az azt tudja, mint egy injekciós tű... és 2300Ft
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
BóBe
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni mert raktam a gépembe 3 db 12 cm revoltec ventit és rákötöttem egy potira hogy majd szabályozom.De sajna nem tudja rendesen ''kipörgetni'' a ventiket és nem tom hogy milyen tipusú poti kéne hozzá! + ma kicsit moddingolva lett a videókártyám raktam rá 8cm ventit szűkítővel és potival de ez sem ''pörgeti'' ki rendesen! milyen poti szükséges hozzájuk????
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
trassher
addikt
a molexhez nem kell semmi 2300 forintos cucc csak egy vastag tű vagy műszerész csavarhúzó. aki ezzel a módszerrel csinálta mindent megtudott csinálni vele még az ATX csatit is.
Redmi Note 7
-
Ferdzsoo
addikt
válasz God MonXter #2712 üzenetére
de ha olyan hosszú az injekcióstű pöcke és pont olyan vastag is akkor lenyomja kétoldalt a pöcköket akkor ha megtolod a fecsi végét pik pakk már ki is esett...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
addikt
válasz GiXXXer #2708 üzenetére
De a kondi egyenáramon
- bekapcsoláskor rövidzárként
- feltöltve szakadásként
- ha megszünteted a táplálást akkor áramforrásként viselkedik.
Most nézem, lazydog már válaszolt.
De akkor megkérdezném, hogy a dióda elbír ekkora terhelést, amit induláskor kap? Lehet rosszul emléxem, de az a diód amit írtál csak 500mA-t bír, az meg induláskor édeskevés.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
Kiprögetés alatt mit értesz? Nem éri el a max fordulatszámot?
Ha símán potival akarod szabályozni őket akkor 50-100 ohm közötti lehetőleg 1W környéki potit használj, de legjobb a huzalpoti.
De csinálhatsz hozzá te is egy elektronikus ventiszabályzót, ami 0V és 10-11V között szabályoz.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
And
veterán
válasz lazydog #2706 üzenetére
Ja, az más . Viszont még mindig fenntartásaim vannak az inverter tápfeszültségének csökkentésével megoldott fénycsővezérléssel kapcsolatban. Próbálta ezt már valaki? (Én arra tippelnék, hogy 12V-ról lassan csökkentve a tápot egy darabig világítani fog még a cső, talán egy picit csökken is a fényereje, de aztán egy ponton - mikor az inverter oszcillátora leáll - hirtelen kialszik. Szóval szvsz. ezzel nem lehet izzó módjára dimmelni egy CCFL-t, legalábbis nagyon halványra nem.)
-
addikt
Bár elég sok ventiszabályzós topicban ki lett tárgyalva, de tessék a rajz: [link]
(Bundás): erre nem tudok mit mondani, szeméttelep vagy háztartási gépszerelőt kérdezz. Esetleg vedd le az otthoninak az ajtaját.
-
lazydog
addikt
Az érdekelne engem, hogy a neonokat hogy lehetne felpufferelni, hogy kikapcsoláskor ne hirtelen aludjanak el...
Ennek az igénynek szerintem megfelelhet a vázolt megoldás. Semeddig nem tart kipróbálni, ha érdekel még ez valakit. Én nem fogom ezt tenni, mert nincs neonom.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék itt is kérni, úgy látom belefér a témába....
Van egy Sunbeam Rhoebus előlapi panelem, ami 4 ventit tud szabályozni 0-12 volt közötti tartományban, csatornánként 20 w terhelhetőséggel. [link]
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek 3pin y elosztóval egy csatornára több ventit kapcsolhatok-e? (most rakok össze vízhűtést, és a radira 3 db. 12 cm-es NorthQ Silent Tornado venti kerül [link], ezeket szeretném közösíteni, ha nem halna meg tőle az egyik csatorna...)
Erre azért lenne szükségem, mivel a radin lévő ventiken kívűl lesz a házban is 2 db. 12 cm-es venti( Aerocool Silver Light, Tulajdonságok: Méretek: 120mm x 120mm x 25mm, Levegő szállítás: 61.17 CFM, Fordulatszám: 1000 +-10%RPM, Zaj: 19,58 dBA , Csapágyazás: csúszó, Súly: 130 g. , Fesz.: 12V , Áramfelv.: 0,33A (max.) , Telj.: 3,95W, (két darab vinyótartóban, mindkettőben 2-2 vinyóval).
Bár egyszerűbb lenne ezt a két ventit közösítenem....
Szal szerintetek merjek rákötni legalább két ventit egy csatornára, és fog is működni a szabályozás??
Ilyen irányú szakmai ismeretek nélkül látva egy venti teljesítményét úgy gondolom hogy megoldható, akár hármat is egy csatornára, de mielőtt bármit is tennék, gondoltam megkérdezek hozzáértőket is...
dbius -
dbius
veterán
válasz #96302336 #2727 üzenetére
Na, én ilyen 3pin elosztó kábellel gondoltam az egész műveletet:
Ha jól értem amit mondasz, akkor az a lényeg (legalábbis ezen kép alapján), hogy a sárga vezeték lenne a fordulatszám érzékelő kábele.... tehát erre az elosztóra további y elosztót a két kábellel rendelkező ágra kell rádugnom - amelyiken nem megy tovább a sárga vezeték jele - ... ) -
Ferdzsoo
addikt
Detto ilyennel csináltam én is, mint már leírtam alant.
Teljesen megfelel, egy kicsit talán ki kell tágítani egy fél milit talán akkor tökéletes."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Van egy kis ventis problem.
Már vettem egy ventit a házba, rá is van kötve a lapra, de szeretnék mégegyet, de sajna a lapon nincs több hely ahova rá lehetne csatlakoztatni.Power Fan conenectorra lehetett volna még elvileg rákötni, csakhogy lespórolták róla a tüskéket, nincs egy gramm se.
Lehet olyan ventiket kapni amit közvetlenül tápra is rá lehet kötni? Vagy van valami módszer erre?
Ha mondanátok valamit megköszönném. -
törölt tag
válasz .:Kristian:. #2739 üzenetére
Létezik molex átalakító ventihez, párszáz forintba kerül.
De létezik venti elosztókábel is. az egyik vége az alaplapra megy, a másik végeire(2db vég, tehát egy ipszilon elosztó) a két venti mehet. a kialakítása olyan, hogy az egyik venti fordulatát is figyelni lehet az alaplappal. (mindkettőt nem lehet figyeltetni)
És van olyan venti is, amit molexre lehet kötni. Pl thermaltake 12cm-es. -
V.TibiX
csendes tag
Szisztok.
Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet kapni külön, hőcsövet?Rövid leszek... -mondta a kígyó, és felmászott a sínekre.
-
REDeath
őstag
Hát ez kurva jó van itthon egy rakás akinek kell jöhet érte
Nemsokára megveszem a csini kis vékonyabbik 3 méteres harisnyámat
már csak elő kell keresenm a csavarhúzót meg a szikszalagot, tápot nem szeretném szétkapniKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
((DTM))
csendes tag
Meg tudná valaki mondani, hogyan lehet házilag potmétert építeni? (szkértő kolléga építené meg, nem én )
Esetleg tudnátok egy oldalt mondani ahol le van írva, mi kell hozzá és hogyan kell összerakni?
Szerk: 2db teljesen egyforma 12cm-es ventit kellene szabályozni vele, 12V-ról lefele
[Szerkesztve] -
((DTM))
csendes tag
-
shteer
titán
válasz ((DTM)) #2748 üzenetére
Voltage Regulators:
4 * LM317T (TO220 build) [Maplin Code: UF27E -- L1.19]
Heatsinks:
4 * Clip On TO220 [Maplin Code: KU50E -- L0.39]
Resistors:
4 * 240 Ohm [Maplin Code: M240R -- L0.07]
5 * 180 Ohm [Maplin Code: M180R -- L0.07]
Potentiometers:4 * 2kOhm [didn't find them at Maplin's]
Knobs:
4 * brushed Alu [Maplin Code: YR64U -- L1.29] (watch the Diameter!!)
LED:
5*Blue LEDs [Maplin Code: NR85G -- L2.99] (of cause you can use different ones)
5*Chrome LED Holder [Maplin Code: FM38R -- L0.59]
Switch:
SPST Toggle Switch [Maplin Code: FH97F -- L1.09]
Wire:
L/C Wire Black [Maplin Code: BL46A -- L1.29]
L/C Wire Red [Maplin Code: BL46H -- L1.29]
Power Connector:
Female Molex [Maplin Code: JW65V -- L0.79] PCB Some Euro Hole (not stripe !)
PCBszerintem jónak tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest