Új hozzászólás Aktív témák
-
darabka
tag
Üdv!
Valaki nem tudja, hogy a PS/2 csatinak mennyi a terhelhetősége? Szeretném pár LED-del díszíteni a billentyűzetemet, de fingom nincs, hány darabbal számolhatok...To protect trees means exterminating beavers.
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz darabka #2252 üzenetére
Azt hiszem 12V megy oda is, de pontos infót Winner_hun tudna mondani, ebben a topicban is megtalálod, de van egy külön topicja is, csak most nem tudom a cimét, ő már rakott ledet a billenytyuzetébe, szerintem kérdezd meg őt.
A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
And
veterán
Az USB-csatlakozóé portonként valóban annyi, az RS232-esen viszont ez nem értelmezhető, mivel azon nincsen közvetlen tápfeszültség. A PS2-es portokra nem látok ilyen specifikációt, de pl. itt: [link] is csak max. 100mA-es nagysegrendre tippelnek. Az alaplapon valszeg van biztosíték, de eilyen kisméretű csatlakozófelület tényleg nem nagyon alkalmas A-es nagyságrendű áramok továbbítására (a régebbi DIN keyboard-csatlakozók tápága volt 1A-es biztosítékkal ellátva).
#2253: a PS/2 egér- és billenyűportokon +5V -os tápfesz jelenik meg, de a terhelhetőségről ez önmagában semmit sem mond. -
darabka
tag
Ha valakit érdekel, találtam a neten 5 voltos invertert:
[link]
Kimondottan billentyűzethez ajánlják. A PS/2 +5 voltjáról remekül meg lehet hajtani...To protect trees means exterminating beavers.
-
Pörzsimester
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A tápegységembe szeretnék ventiszabályzást épíreni. A gyári helye megvan, csak az alkatrészek hiányoznak. Készítettem egy kapcsolási rajzot, az alkatrészek értékei, lehetséges tipusai kellenének, illetve a tranzisztorok polaritása.
Íme:
Az U6 alkatrész lehetséges hogy IC, viszont akkor rossz jelet rajzoltam hozzá...Géplakatos, autószerelő, autóvillanyász, hobbifotós, hobbiműszerész, hidraulika szakember, kereskedő, sütni-főzni tudó, multifunkciós háztartási robot.
-
Soseee
csendes tag
Üdv!
Szeretnék a gépembe neont rakni, és a kérdésem az lenne hogy kell-e a neonnak valami elektronika a működéshez, vagy megy simán tápról? Ha kell ez a cuccos akkor kb mennyibe fáj?
THXAz ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
-
Soseee
csendes tag
Ezer1 köszi! Ha még annyit segítenétek hogy innen [link] érdemes-e rendelni...Mert ahogy néztem még az árak is barátiak....
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
zLegolas
őstag
válasz Pörzsimester #2257 üzenetére
Felejtsd el. Tegyél a falára egy 8cm-es ventit egy 33 vagy 47 ohmos, 3W-os soros ellenállással és slussz.
Régebben én is építgettem mindenféle ilyesmit, de rájöttem, hogy nem nagyon érdemes.
(A honlapomon találhatsz pl. egy automatikus, hőmérsékletfüggő ventiszabályzást...)Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
Pörzsimester
tag
válasz zLegolas #2261 üzenetére
Köszi de ami benne van most is 5v-ról megy és már langyos a levegő amit kifúj. Lehet ez már kevés neki, de legalább hangtalan. Ezért lettem volna kíváncsi, hogy a gyári szabályozás mennyit engedne neki.. Egyébként foxconn táp..
Géplakatos, autószerelő, autóvillanyász, hobbifotós, hobbiműszerész, hidraulika szakember, kereskedő, sütni-főzni tudó, multifunkciós háztartási robot.
-
ShooterFX
csendes tag
Sziasztok!
Plexiből próbálok gépházat építeni, de sajna fogalmam sincs, hogy mivel ragasszam össze a plexidarabokat!
Milyen ragasztóval kellene szerintetek összeragasztani? Esetleg van olyan ragasztó ami száradás után átlátszó(nagyából legalább)?
Van itt valaki aki ragasztott már plexit?
Légyszi segítsetek! -
ShooterFX
csendes tag
válasz Pörzsimester #2268 üzenetére
Valami konkrét ragasztómárkát vagy nevet nem tudnál mondani?
(Tescoban valyon lehet valami hasonlót kapni?) -
-
Soseee
csendes tag
Üdv!
Az okosok segítségét kérném! Van két LED a gépház előlapjában, amit eddig nem használtam. (nem működtek, be sem voltak kötve) Most kicseréltem őket ugyanolyan típusra, de amikor bekapcsolom a gépet a táp kb 3 másodperc múlva leáll. Lehet hogy valamit elbazsaltam? A polaritás OK, előtétellenállat OK... Simán rányomtam egy tápcsatira, lehet hogy azt nem szereti?
THX
[Szerkesztve]Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
Moto!!!
csendes tag
Helló!
Eléggé alap kérdésem lenne! Egy régi Motorola töltőről akarok meghajtani 3 LED-et: Töltő 4,8 V 350 mA! kérdés milyen előtétellenállást használjak? és hogy kössem be? simán az egyik főszál elé forrasszam be sorosan? A ledeket párhuzamosan forrasszam?
Előre is köszi! -
CounterBoci
senior tag
Hi.
Valahol láttam, hogy ha nagyfeszültségű távvezetéket valami lehetetlen helyen kéne elvezetni, akkor mikrohullámok útján hidalják át a dolgot. Tud erről valaki valamit? A problémám az, hogy a szobámban van tv, dvd, 2 erősítő, hangfalak, számítógép stb... tehát hatalmas kábeldzsungel van. Ha valamiért szét kell szednem fél napig tart mindent visszakötöznöm. Nem lehetne a hangfalak jeleit továbbítani vezeték nélkül? -
And
veterán
válasz CounterBoci #2275 üzenetére
''Valahol láttam, hogy ha nagyfeszültségű távvezetéket valami lehetetlen helyen kéne elvezetni, akkor mikrohullámok útján hidalják át a dolgot.''
Elég meredeknek tűnik. Végülis lehet, csak ne kerüljünk a nagyenergiájú kisugárzott jelek útjába, elkerülendő a mikrosütő-effektust..
''Nem lehetne a hangfalak jeleit továbbítani vezeték nélkül?''
Ha arra gondolsz, hogy adott egy passzív hangfal mindenféle kábelek meg beépített tápellátás nélkül, és te arra mikrohullámon jelet küldesz, amitől az majd megszólal, akkor ez az, ami biztosan nem létezik. Audió- és videojeleket továbbító mikrohullámú eszköz persze van (topikja is volt már), de a vétel helyén kapott jelet természetesen tovább kell vezetni egy erősítőbe. Ezért pl. szobán belül nincs igazán értelme, mert a jelkábelt megspórolod ugyan vele, de a vevőt ill. az erősítőt (vagy aktív hangfalat) ettől még mindig meg kell táplálnod valahogyan. -
Balux
tag
üdv
lenne egy 12V@10-11Wos szivattyúm amit le szeretnék szabályozni
a gyártó elmondása szerint a vezérlés limitálja alulról a tápfeszt
9V induláskor utána 8V kell nekije
legyetek kedvesek és adjatok nekem egy olyan kapcsolási rajzot aminek
egyik felén 12V be másikon meg ezt köpi ki!
ugyan az hogy szabályozni lehessen a tápfeszt kifejezetten nem igénylem, esetleg egy kapcsolóval vissza a 12V ra, mert akkor fennáll a lehetősége hogy tul kevés feszt kapjon,
valaki véletlen elbabrálja ésss.....
következményeit nem kell ecsetelnem egy vízhűtéses rendszer esetén
viszont lehet hogy a gyártó volt túl óvatos és esetleg menne az 8/7V-on is
ezt viszon, nem annyira fontos, de jó lenne tudni...
úgyhogy elő a megoldásokkal, bár gondolom egy 50-100 éve ez már megoldott probléma! -
addikt
A venti szabályzós topicokba nézz be. Az ott használt LM317-es stab IC jó lesz neked, max annyit teszel, hogy a beállítás után nem sima potit hanem trimmert, vagy fix ellenállást teszel be.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
zotyo85
tag
Sziasztok!
Remélem ez a megfelelő topic
Annyi lenne a problémám, hogy a tápom egyik(az egyetlen szabadon lévő) molex csatijából kilógnak a drótok, és hogy ne legyen semmi gond ezt leragastottam szigszalaggal. Viszont én nemrég vettem a táphoz egy fesszabájzót->[link]
Ezt kéne most vhogy rákötnöm a táp egyik molexére, csakhogy az egyetlen szabadon lévő némi ''zsigerproblémákkal'' küzd.
Van viszont egy molex csati elosztóm amit hátha fel lehetne vhogy használni, a probléma orvosolására.
Ja, még annyit, hogy ha az elosztó egyik molexre kötném rá a fesszabályzót, akkor nem ér semmit, tehát mindenképpen a táp molexére kell csatlakoztatni.
Válaszotokat előre is kösziHa annyi pénzem volna, mint amennyit elittam, elinnám!
-
-
DTM
tag
Sziasztok!
Plexire szeretnék egy képet rakni, de nem gravírozni! Gyakorlatilag az érdekelne, hogy van-e olyan öntapadós fólia amire lehet nyomtatni(olyan is jó ami nem öntapadós)?
Tud valaki segíteni?Bízzál Istenben, és mentsél rendszeresen!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Hi!
A következő dolgokról érdeklődök:
Citromsárga világító ventillátorrács (12cm)
Citromsárga LED-ek
Citromsárga Molex-csatik
Előre is THX!!!Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Batman2
őstag
Hi
Létezik üvegre ragasztható nyomtató fólia, szerintem azzal próbálkozz !
Én tavaly vettem olyat, nyomtattam is rá, egyetlen baja, hogy nem stabil a kép, tehát idővel, pláne napon, nagy fényben erőteljesen fakul a kép.
Egyébként eleve javaslom, hogy maximális fedettséggel és a legjobb minőségben nyomtassál !
A képnek sötétebbnek kell lennie és színtelítettebbnek, mint normál módon, hogy ha átvilágítjuk is látszódjon rendesen.
Sok sikert !
Üdv.:Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
deadguy
aktív tag
Lenne pár kérdésem moddolással kapcsolatban: plexi rögzítésre ilyen gumi ''H'' profilt merre lehet szerezni? Csak mert nem szeretném, hogy a plexi az oldallapon belül, ill. kívűl legyen (ha nem fontos). Aztán valami előlapi kijelző érdekelne még (CPU,chipset hőmérséklet kijelzésre). És. (bár ez inkább már hűtés téma, de ha már itt vagyok..) egy Casetek 1016-os ház az ''áldozat'', ebbe hogyan lehetne a legoptimálisabban behelyezni a ventiket, hogy megfelelő hűtése legyen. Jelenleg 3 házventi megy, mindegyik kifelé fúj (valahol olvastam hogy elméletben így a porosodás veszélye csökkenhet). Ennyi így röviden, thx előre is.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz deadguy #2292 üzenetére
Előlapi kijelzőt tudsz építeni is, ha van némi türelmed. a paralel portos meg ráadásul egyszerű is. A hd44780 chippel szerelt karakteres kijelzők mindenre jók, van hozzájuk progi is, (lcd smartie) együttműködik a Motherboard monitorral is, tehát mindent ki lehet vele iratni.
Én is csiináltam már ilyent, 4x20 karakteres, a mail forgalmat is jelzi,hőfok winamp stb stb...
Nézz körül gyafi lcd oldalán.[L]MPUI-1.1.9_with_MPlayer-1.0-pre8[/L]
Az árak itt túl drágák, de van bekötés. -
m6sport
csendes tag
letezik stroboszkop modding a hazba?!
http://members.chello.hu/bacso.zsolt
-
Hörpi
tag
hello
egy codegen 6041-es ház oldalára szeretnék egy 8cm-es ventilátornak négyzet alakú nyílást vágni
kérdéseim
-hogyan mérjem meg hogy pontos legyen a dolog?
-mivel csináljam? (Fúróval türelemjátékosdit, aztán reszelővel, vagy mit javasoltok...?)Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest