- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
tyielow #19289 üzenetére
Én is anno a nulláról kezdtem a barkácsolást (most sem vagyok sokkal magasabb fokon
), szóval ne add fel. Egy jó sarokcsiszolóval, 1 mm-es korongokkal és kellő türelemmel (a legtöbben itt rontják el, hogy 5 perc alatt akarnak kivágni egy oldallapot pl.) nagyon szép munkákat lehet alkotni...
Nem feltétlenül a "szép munka" gondolatmenet folytatásaként, de itt van pár saját munkám gépház témakörben, amik mind sarokcsiszolóval készültek, semmi Dremel, vagy hasonló "kis-tárcsás" gép (de itt van az összes gép egyben, a terveimmel együtt, ha érdekel). Csak türelem és lassú mozdulatok kellenek az ilyen vágásokhoz, meg persze stabil kéz. Persze túl lassú se legyen az előtolás, mert akkor meg felhevül az anyag és ledobhatja a festéket. Ezt ki kell tapasztalni az adott oldallap festés- és anyagminőségével, ezért én úgy szoktam, hogy 1-2 mm széles próbavágásokat ejtek az oldallap azon részén, ami biztosan kiesik. Ha már "lyukas" az oldallap és ez a nyílás lesz megnagyobbítva, akkor az élek mentén végzem el ugyanezt. 2-3 különböző vágási stílus (gyors haladás-agresszív előtolás, lassú haladás-de agresszív 1-2 mm-es tolás, lassú haladás-lassú és finom tolás). Ezek közül általában elég jól látszódik, hogy melyik fog működni (nekem szinte mindig a legutolsó).
Ha van az ismerősi körben eszterga (és szerencsésen kör alakú vágásra van szükséged (akár négyzet kibővítéséhez is például így, vagy így), valamint az elforduló átmérővel is beleférsz a keretbe), akkor azzal is szépen meg lehet oldani oldallapokat. Nekem csak egy kisméretű esztergám van, de kisebb gépházakat így is meg tudok rajta oldani (nem röhögni, mivel nincs síktárcsám, igen az ott egy oszlopos fúró tárgyasztala az esztergában).
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Meggyi001: Kuponok....
- BMW topik
- Battlefield 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Borderlands 4
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Motorola is Air mobillal készül
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest