Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Autós kamerák
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomix
tag
Kösz szépen!
Az a helyzet, hogy sp2-es Xp-n rádugtam és felismerte és faszán ment. Pár napig nem volt használva. Amikor újra használni akartam akkor meg hiába tettem oda a telót nem ismerte fel!! Próbáltam Win98 alatt is, de ott is ugyanez volt!De majd akkor megpróbálom sima Xp alatt! -
pomix
tag
Mégegy Up! Hátha tud nekem segíteni valaki!!
-
pomix
tag
Up
-
pomix
tag
Nekem olyan problémám van, hogy pár napja még működött az irda (sigmaTel USB) most meg semmi! A gép felismeri az irda-t de hiába rakom oda a telefont(cv65) nem ismeri fel! Másik telefonnal is próbáltam de azzal se ment? Mi lehet a gond?Megadta magát az irda?
-
Zoltán
őstag
Nekem a Sony-Ericsson T310 -hez és a Win98Se Hun-hoz semmilyen software sem kellett. A Win98 simán fölismerte, miután helyesen beállítottam a BIOS-ban az alaplapi infrám és kész. Küldeni, fogadni minden egyéb progi nélkül tudok. Abit VL6 -os alaplap.
-
Zolka
csendes tag
Nem tud nekem, véletlenül soros protos és USB -s IrDA kapcsolást küldeni?
-
elttiL
senior tag
Müködik! Az irda is a com3 at akarta, pedig az a belső modemé...
Kösz mindent!
elttiL -
elttiL
senior tag
prappáns = frappáns
-
elttiL
senior tag
Kezdek a kábel felé sandítani, csak hát a free air adatátvitel (irda) nagyon prappáns meoldás lenne.....
-
tildy
nagyúr
Papa georgo irdája azonnal reagált mind sagem telóra, mind 6310Ire.És a sebessége is nagyon jó!Én csak ajánlani tudom.
-
misimagaki
aktív tag
Az utóbbi időben sajnos sokat birkóztunk telefonok és PC-k kapcsolatával, és azt tapasztaltuk, hogy több a telefonhoz kapott/vásárolt kábellel nem lehet pl. GPRS kapcsolatot létesíteni. A telefonok között volt Siemens vmelyik 5x, Nokia 6610, Nokia 6310i. Minden esetben az IRDA hozta el a megoldást. Pl. 6310i esetén csak alacsony sebeséggel lehetett lekérdezni a modem tesztet. A 6610-nél bizonytalan volt a kapcsolat. A Siemens is hasonló problémákkal küzdött. Szóval ennyit a kábelről...
-
elttiL
senior tag
válasz
Davidkoma #16 üzenetére
Na csákó! Lehet, hogy tényleg nem a telcsi felöl kellene közelítenem...
Csak éppen ott találtam vgalami biztosat ( hogy a jel tényleg elindul...) , amikor képet vagy hasonlót küldök. Irda téren eléggé 1.0-ás vagyok... Szerinted kell olyan ehhez, mivel ilyenem van, hogy a szgépben legyen egy olyan modem telepítve, hogy
; Windows 2000/xP Modem Setup File
; Manufacturer: Sony Ericsson Mobile Communications
; Copyright (c) 2003 Sony Ericsson Mobile Communications
( sonyericsson IR MODEM T300-hoz) vagy nem kö ilyen, és másképp kellene...
A modemnél van olyan, hogy lekérdezés, de nem talál semmit...
Az aida-t gondolom telcsi nélkül, szimplán az irdát tesztelni rakjam fel igaz? (168743562 - a szavak sorrendje egy normális mondathoz)
A biosban IrDA vagy ASKIR beállítási lehetőség van (semmi full duplex, RX TX stb.) néztem a régi bh-6-omat, ott van minden mint a bucsuban. Nálam irda beállítás mellett történik valami.
Én ugy gondolom, hogy szoftveres a problémám (szerintem jól csináltam meg az irda portot, nem először fogok pákát a kezemben)
HA COM3 szokott lenni a belső modemem, akkor melyikre rakjam az irda-t?
várom a válaszokat, kösz...
elttiL -
Davidkoma
tag
A jelekböl itélve nagy gáz nem lehet, az utasitásodnak megfelelöen érzékeli a PC-d, hogy valami történt, de haladjunk csak lépésröl lépésre.
1. BIOS beálitva, gép újraindul, Windows felismeri az új Hardvert?
Ha nem, próbáld vele felismertetni, vagy RESTART-tal, vagy új hardver hozzáadásával megtalálja-e az IrDA-t.
2. Ha megvan neki az IrDA, akkor (Nekem Win98SE-m van, angol) a My Computer -> Device Manager alatt megtalálod az ''Infrared Devices''-t, vagy ennek a magar nyelvü megfelelöjét.
Ez alatt eg Infrared Communication Device'' található, ehhez Driver külön nem kell, úgy emlékszem a Windows szabványos? infravörös eszköznek ismeri fel, és ehhez telepiti a saját adatbázisából a meghajtó szoftvert.
Ha ezt szépen feltelepitette, akkor vagy azonnal müködik, és ha éppen elötte van a telcsid ''látóközelségben'', akkor mindjárt a telefonod tipusának megfelelö programért fog kiabálni, de esetleg az IrDA telepités miatt egy Windows restart idöszerü és célszerü lehet.
3. Ha megy a Windows rendesen, IrDA ráakasztva az alaplapra, a Sajátgép alatt ott az Infravörös bizbasz, mint irtam fent, akkor elö lehet kotorni a mobiltelcsihez adott programot, vagy ennek hijján sürgösen körülnézni a márkatársaknál, a Telefonguru fórumát (Készülék-guru) már a múltkor ajánlottam, de az LX-en, Index-en, HWSW-n is vannak egész biztosan.
4. Progi megvan, feltelepitve, ekkor is lehet esetleg egy Windows Restart, szóval a telefonod az IrDA elött, inditsd el a mobiltelcsid feltelepitett programját.
Ez tipustól, op.rendszertöl függetlenül néhány hasonló részböl áll, van egy le-,föl töltögetö rész, esetleg egy sms-olvasó, -iró, talán egy képszerkesztö, SIM-, vagy telefon memória kiolvasó, -feltöltö, egy mobiltelcsi adat-kiolvasó (akksi, szoftver verzió stb., stb.).
Tehát innét kellene próbálkozni, nem a mobilod felöl.
Ha látja az IrDA a mobilt, akkor elöször kiolvassa onnét, amit tud.
Esetleg még hangjelzést is hallhatsz a moilból, de a kijelzöjén biztosan informál, hogy összeköttetésbe került a PC-vel.
Ekkor, mikor már adatcserét végez az IrDA, akkor már másképpen pislog a LED, de ezt a telefonon is láthatod.
Nekem eddig csak kétféle mobillal volt dolgom PC-s illesztés ügyben, de eggyik sem volt olyan, mint a tiéd, (Trium Mars, Alcatel 715), igy specifikus problémákra (pl. adatfolyam-megszakadás a telcsidnél) nem tudok gyógyirt, igy ezt inkább a márkatársaktól kérdezd meg egy mobilos fórumban, biztos segitenek majd, ezt látatlanban megigérem.
5. Egy másik Alcateles kolléga IrDA-jával is voltak gondok, igy kicsit belepislogtam egyik-másik PC-s teszt-szoftverbe, a hazai fejlesztésü AIDA is mutatja az IrDA-t, legaábbis a Windows alatt futó verziója.
Kérded: ''A kommunikációs prg-nél mire gondolsz ? kis *.inf feltelepítése vagy 10-en 20-on MB-nyi tetszetős prg...''
Ez alatt azt a progit értem, amit külföldön a telefon mellé zömmel beletesznek a dobozba, itton pedig szerezd-, vedd meg ahogy és ahol tudod.
A korábbi telefonomhoz (Trium) egyáltalán nem volt idehaza ilyen program, igy a neten kerestem és találtam néhányat, érdekes, hogy az volt még a legjobb, amit házilag csináltak, nonprofit módon!
Az Alcatel 715-höz se volt a Prepaid-csomagban semmi szoft, ami ugye lehetett volna még ügyes kereskedöi húzás is, mivel a gyártótól anélkül rendelte meg a Vodafone a telcsit (mer' igy olcsóbb), de balgamód az eszetlen marketing folyományaképp minden tizedik vásárlónak jutott csak gyári szoftver, persze külön pénzért, adatkábellel mellékelve.
Hogy ennyi esze legyen egy cégnek, hogy nem árulta a szoftvert kábel nélkül legalább, hisz' egy infrás telefont kiválóan lehet használni adatkábel nélkül is, csak a megfelelö szoftver a lényeg.
Elég sokat eladhattak volna igy a gyári, eredeti szoftverekböl (jópénzért!), az igen rossz hazai ''szoftver-morál'' ellenére.
Szóval ha kaptál valamilyen ''...suite'', vagy más nevü, de a mobilod és a PC-d közti adatcserére kihegyezett szoftvert, azt kell az IrDA telepités után feltolni a gépre, és ezt értettem kommunikációs progi alatt. Igen, valószinüleg több Megabájt, nálam olyan 60-70 talán.
Na, majd' elfelejtettem: nézd meg, hogy a telefonod menüjében van-e olyan opció, hogy infra vagy IrDA kezelése, ha lehet, ezt kapcsold be. Majd mehet a progi inditás a PC-röl.
Ha gond van, irdd meg, privátban is jöhet.
Ha még nem jó, de már nincs ötleted, akkor csinálj screenshot-ot a helyzetröl, tedd fel valahová egy tárhelyre, idd ide a linket, aztán együtt kitaláljuk, hogy ki a hunyó, illetve mi a hiba oka.
Ha gáz van az IrDA-val, és nem jutnál semmire, akkor megnézem.
Kitartás! Elöbb-utóbb csak jó lesz! -
elttiL
senior tag
válasz
Davidkoma #12 üzenetére
Na csákó! Valami működik: ha elkezdek küldeni telóról egy képet vagy bármit, akkor előjön egy panel a számgépen (vezetéknélküli átvitel), a led úgy villog, ahuogy mondtad. De pár másodpert mulva megszakad... Az bios-omban normal, irda, askir lehetőségek vannak, irda beállításnál ilyen mint írtam...
-
sonar
addikt
http://www.internews.hu/intercool/index.phtml?page=cikk&id=198
infrások ezt azért olvassátok el.Kezdöknek és építeni akaroknak ajánlott -
Davidkoma
tag
Ahoj!
Elnézést, hogy belepofázok, de én is kvázi ugyanazt az alaplapra csatlakoztatandó IrDA-t épitettem meg, és használom, mint elttiL-kartárs, az alaplapom is SIS-es (igaz, nem ECS, hanem ASUS, 735 helyett 745-ös a chipset), valamint az OP-rendszerem szintén Windows 98SE.
Gondolom a topic-inditó is ezt használja, az XP és W2K utalásából adódóan.
A BIOS-ban nálam nem volt sok beállitani való, mindössze az UART-ot kellett áttenni IR-re.
Nálam a soros 1-es porton egy külsö modem csücsül, a soros 2-esen pedig a korábbi mobilom adatkábele kapaszkodik.
A gépet újrainditva egyböl megtalálja a Windows az IrDA-t, szabványos Infravörös Kommunikációs Eszköznek véli helyesen, amihez semmilyen spec. szoftver plusszban nem kell, telepiti magának rendesen a Windows.
Ekkor nem árt egy restart, majd kiabálni fog a Windows a kommunikációs szoftverért, amit vagy a telefonodhoz mellékeltek, vagy beszerezted magad egyéb forrásból.
Nekem Alcatel 715-ös mobilom van, a szoftver nálam is Xp-alá javallott, de közkézen forog némi javitás Win9x-alá.
Ha nem vagy nagyon képben a telcsid ilyetén szoftver-ellátottságáról, erösen javallott egy márkatársaktól hemzsegö fórum áttanulmányozása, amit a Telefonguru-oldalán a KÉSZÜLÉK-GURU alatt meg is találhatsz.
Valószinüleg lesz jónéhány ''sorstárs'', aki szivesen segit majd a PC-s illesztésben, nem beszélve a tömérdek ''egyéb'' hasznos információról.
Ha már szuperál az IrDA-d, célszerü lesz valamilyen tetszetös házikóba beleintegrálnod, ehhez jó ötleteket mazsolázhatsz az inraport.de -oldalon, ahol a fotókon, ötleteken kivül majd mindenféle IrDA-s gondra, problémára választ találhatsz, ill. kérdezhetsz is tölük.
A TFDS4500-al éitett IrDA egyébként nem kényes az elhelyezésre, egy a lényeg, hogy a ''szeme'' lássa a telefonod infráját, nem kell szorosan elé pakolnod használata elött.
Nálam kommersz 4-eres telefonvezetékkel kapcsolódik a PC-hez, igy kényelmesen bontható, ha a gépet mobilizálni akarom.
Hardverrel WIndows alatt nem akad össze, és elönyös tulajdonsága, hogy újabb, infrás mobillal is müködni fog majdan, mindössze 1 ezer forintért, amibe az elöállitása került.
Ha kontrol LED-del épitetted meg (ami egyébként el is hagyható), akkor alaphelyzetben egyenletesen szaggatva pislákol, adatcsere közben pedig a bájtok áramlásának megfelelöen.
Ha passziv helyzetben (mikor nem töltesz le-, vagy fel semmit) elveszed elöle a mobilt, kiabálni fog a Windows, hogy rakd elé vissza, igy ilyeténképpen is meggyözödhetsz, hogy müködik-e.
Nálam az Alcatellel ki-, be kapcsolható az IrDA, igy gondolom nálad is a kezelö-szoftverrel tudod majd aktiválni.
Nem árt tudni, hogy Infrás üzemmódban azért kicsit jobban merül az akksi, hisz' az infra LED-et is meg kell hajtania a telcsinek.
Mondjuk ez engem tulságosan nem zavar, mivel nem netezésre használom az IrDA-t, mindössze animációk, melódiák, háttérképek és egyéb adatok le-, és feltöltésére. -
Cucc
csendes tag
ABIT-VH6T alapra hová kell csatlakoztatni az IL-400A infrát? Ha tud valaki segíteni az nagyon jó lenne.
-
elttiL
senior tag
Most egy kicsit tárgytalan, hogy hogy kell összekötni őket, mivel ma reggel kiderült, hogy rosszul kötöttem be az infra modult
Veszek egy másikat és újra próbálom (ja egyébként a bios-ban megtaláltam az irda beállítást). Nem füstölt el, de véletlenül megszabadítottam az egyik szükséges kivezetésétől- mentségemre szoljon 8 forrasztást csinálni 11 mm-es hosszon...
-
erdoke
titán
Nem akarok ünneprontó lenni, de miért nem kábel vagy Bluetooth? Most utóbbit használom, sokkal jobb.
-
sonar
addikt
az internews oldalán olvasgattam róla annó még én is!
Az alaplapinál vszinü kell engedélyezni vmit a BIOS ban IL200 az ujabb gépekbe IL400 a port neve.És ha jól emléxem akkor jobb klikkre elöjött,hogy továbbitás infrán. -
elttiL
senior tag
No, TFDU4100 infra modul + néhány alkatresz oszt kész, csak működne... A k7s5a biosában nincs valami amit be kell kapcsolni...?
-
elttiL
senior tag
Sonyericsson-t akarok összekötni irda-n keresztül a pc-vel. Összehajítottam egy irda portot, de nem találok software-t. csak xp és 2000 windózhoz van az se-nek...
Valaki jártas a témában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest