Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Davidkoma

tag

válasz elttiL #15 üzenetére

A jelekböl itélve nagy gáz nem lehet, az utasitásodnak megfelelöen érzékeli a PC-d, hogy valami történt, de haladjunk csak lépésröl lépésre.

1. BIOS beálitva, gép újraindul, Windows felismeri az új Hardvert?
    Ha nem, próbáld vele felismertetni, vagy RESTART-tal, vagy új hardver hozzáadásával megtalálja-e az IrDA-t.

2. Ha megvan neki az IrDA, akkor (Nekem Win98SE-m van, angol) a My Computer -> Device Manager alatt megtalálod az ''Infrared Devices''-t, vagy ennek a magar nyelvü megfelelöjét.
    Ez alatt eg Infrared Communication Device'' található, ehhez Driver külön nem kell, úgy emlékszem a Windows szabványos? infravörös eszköznek ismeri fel, és ehhez telepiti a saját adatbázisából a meghajtó szoftvert.
    Ha ezt szépen feltelepitette, akkor vagy azonnal müködik, és ha éppen elötte van a telcsid ''látóközelségben'', akkor mindjárt a telefonod tipusának megfelelö programért fog kiabálni, de esetleg az IrDA telepités miatt egy Windows restart idöszerü és célszerü lehet.

3. Ha megy a Windows rendesen, IrDA ráakasztva az alaplapra, a Sajátgép alatt ott az Infravörös bizbasz, mint irtam fent, akkor elö lehet kotorni a mobiltelcsihez adott programot, vagy ennek hijján sürgösen körülnézni a márkatársaknál, a Telefonguru fórumát (Készülék-guru) már a múltkor ajánlottam, de az LX-en, Index-en, HWSW-n is vannak egész biztosan.

4. Progi megvan, feltelepitve, ekkor is lehet esetleg egy Windows Restart :)), szóval a telefonod az IrDA elött, inditsd el a mobiltelcsid feltelepitett programját.
    Ez tipustól, op.rendszertöl függetlenül néhány hasonló részböl áll, van egy le-,föl töltögetö rész, esetleg egy sms-olvasó, -iró, talán egy képszerkesztö, SIM-, vagy telefon memória kiolvasó, -feltöltö, egy mobiltelcsi adat-kiolvasó (akksi, szoftver verzió stb., stb.).

Tehát innét kellene próbálkozni, nem a mobilod felöl.
    Ha látja az IrDA a mobilt, akkor elöször kiolvassa onnét, amit tud.
    Esetleg még hangjelzést is hallhatsz a moilból, de a kijelzöjén biztosan informál, hogy összeköttetésbe került a PC-vel.
    Ekkor, mikor már adatcserét végez az IrDA, akkor már másképpen pislog a LED, de ezt a telefonon is láthatod.
    Nekem eddig csak kétféle mobillal volt dolgom PC-s illesztés ügyben, de eggyik sem volt olyan, mint a tiéd, (Trium Mars, Alcatel 715), igy specifikus problémákra (pl. adatfolyam-megszakadás a telcsidnél) nem tudok gyógyirt, igy ezt inkább a márkatársaktól kérdezd meg egy mobilos fórumban, biztos segitenek majd, ezt látatlanban megigérem.

5. Egy másik Alcateles kolléga IrDA-jával is voltak gondok, igy kicsit belepislogtam egyik-másik PC-s teszt-szoftverbe, a hazai fejlesztésü AIDA is mutatja az IrDA-t, legaábbis a Windows alatt futó verziója.

Kérded: ''A kommunikációs prg-nél mire gondolsz ? kis *.inf feltelepítése vagy 10-en 20-on MB-nyi tetszetős prg...''

Ez alatt azt a progit értem, amit külföldön a telefon mellé zömmel beletesznek a dobozba, itton pedig szerezd-, vedd meg ahogy és ahol tudod.
    A korábbi telefonomhoz (Trium) egyáltalán nem volt idehaza ilyen program, igy a neten kerestem és találtam néhányat, érdekes, hogy az volt még a legjobb, amit házilag csináltak, nonprofit módon!

Az Alcatel 715-höz se volt a Prepaid-csomagban semmi szoft, ami ugye lehetett volna még ügyes kereskedöi húzás is, mivel a gyártótól anélkül rendelte meg a Vodafone a telcsit (mer' igy olcsóbb), de balgamód az eszetlen marketing folyományaképp minden tizedik vásárlónak jutott csak gyári szoftver, persze külön pénzért, adatkábellel mellékelve.
    Hogy ennyi esze legyen egy cégnek, hogy nem árulta a szoftvert kábel nélkül legalább, hisz' egy infrás telefont kiválóan lehet használni adatkábel nélkül is, csak a megfelelö szoftver a lényeg.
    Elég sokat eladhattak volna igy a gyári, eredeti szoftverekböl (jópénzért!), az igen rossz hazai ''szoftver-morál'' ellenére.
    Szóval ha kaptál valamilyen ''...suite'', vagy más nevü, de a mobilod és a PC-d közti adatcserére kihegyezett szoftvert, azt kell az IrDA telepités után feltolni a gépre, és ezt értettem kommunikációs progi alatt. Igen, valószinüleg több Megabájt, nálam olyan 60-70 talán.

Na, majd' elfelejtettem: nézd meg, hogy a telefonod menüjében van-e olyan opció, hogy infra vagy IrDA kezelése, ha lehet, ezt kapcsold be. Majd mehet a progi inditás a PC-röl.

Ha gond van, irdd meg, privátban is jöhet.
    Ha még nem jó, de már nincs ötleted, akkor csinálj screenshot-ot a helyzetröl, tedd fel valahová egy tárhelyre, idd ide a linket, aztán együtt kitaláljuk, hogy ki a hunyó, illetve mi a hiba oka.

Ha gáz van az IrDA-val, és nem jutnál semmire, akkor megnézem.

Kitartás! Elöbb-utóbb csak jó lesz!

Új hozzászólás Aktív témák