- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
#71835392 #4598 üzenetére
A Telenor jelentősen növelte a 3G lefedettségét, de még nem érte el a voda 3G lefedettségét. 2100 MHz-el vidéken nem is lehetne, mert többnyire nem egy-két kilométerenként vannak a cellák. 2100 MHz-en egyébként az Alföldön olyan 4-6 kilométerig használható a 3G, dombos helyeken viszont nagyon erős a terepviszonyok befolyásoló képessége.
-
törölt tag
Az csak nekem tűnt fel, hogy a Telenor 3g lefedettségben beérte a Vodafonet?
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #4596 üzenetére
Vdoafone meg a Telekom elmehet
A Telekom megteheti, 23 éve toronymagasan piacvezető, Voda pedig azt hiszi, hogy megteheti, csak ha elindul a Digi majd pofáraesnek mert telefonálni 100%, hogy olcsóbb lesz a Digi, árérték arányban olcsó net pedig most sem a Vodánál van.
-
radio100jozs
őstag
Ma bementem a Telenorhoz, és tényleg kérhető az adatmegosztó sim a Homenet csomaghoz is, így kértem is.
Így most havonta fizetek 6.553,- Ft-ot, és ezért kapok 100 GB-ot nappal, és + 100 GB-ot éjjel (23-8) között, + korlátlan e-mail és böngészés, korlátlan My TV adatforgalom, My TV közszolgálati csomag + HBO GO (online HBO műsornézés, és HBO videótár), és van egy otthoni duál 1 Gigás WiFi routerem, amivel otthon megy a net, és van egy másik sim, ami a Tp-Link MiFi-ben van benne, amivel meg útközben osztom meg a netet.
+ az adatmegosztó külföldön is használható, ha a romaing tiltást leveszem, és megrendelhetőek a külföldi netes opciók is hozzá.
Ezek utána Vdoafone meg a Telekom elmehet a csudába a drága netelőfizetéseivel, mert így a Telenort egyik sem tudja überelni.
-
törölt tag
válasz
4Grider #4594 üzenetére
Ez nem arról szól, hogy nekik mi éri meg. Ha ez az egész free roaming jó lenne a szolgáltatóknak, akkor nem tartott volna ilyen sokáig a bevezetése. De, mégis megtörténik. Pl. egy Telekom H fizet Telekom D -nek a roamingért? Szegény, szegény Telekom! Át kell tennie a pénzt az egyik zsebéből a másikba.
-
-
radio100jozs
őstag
Amúgy érdekes a vezetékes technológiaváltás, azaz szépen eltűnik lassan a klasszikus analóg telefonvonal, és mindenhol internet protokollon fog menni, és a Voip is térnyerésben van ezen a téren. Szerintem hasonló zajlik a mobil hangátvitelnél is, a mobilinternet hála egyre népszerűbb a voip, és egyéb csevegő szolgáltatások, így nem értem, hogy a szolgáltatók miért nem inkább alkalmazásba fektetnek be, amin keresztül a Voip működik, és miért erőltetik a VoLTE technológiát majd. Bár az immmer a Telekomnál pont ez az irány lenne. A VoLTE funkcióra amúgy is okostelefon kell, arra meg akkor ott van a Voip és chat alkalmazások már ha az ember kommunikálni akar mobilon. Elérjük már azt szerintem, hogy tömegesen elégséges csak egy mobilinternet sim kártya, és ugyan úgy meg tud már az ember oldani mindent, legyen az beszéd, vagy üzenet átvitel 21-es számot meg "bármely" voip szolgáltató is ad.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #4589 üzenetére
Pontosan ez lesz nálam is, ha eljön a free roaming, és működni is fog. Csak én flottással fogom megoldani. 2Xkorlátlan adatkártya, havi 7 rugóért.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #4585 üzenetére
pocsék internet csomagok
Igen, aztán megy a hiszti, hogy a másik kettő a hálózat összekapcsolással ki akarja véreztetni a Vodát, miközben a Voda vérezteti ki saját magát az elbaltázott koncepciójával. Igazgatók jönnek-mennek, csak épp a megfelelő helyen felejtenek el alaposan kitakarítani...
-
cocka
veterán
válasz
radio100jozs #4585 üzenetére
De mi értelme van egy ilyen adatmegosztó simnek, ha 4G routert is használhatsz? Egy kártya netjét osztja vagy 12 felé.
-
radio100jozs
őstag
A HWSW cikke szerint a Vodafone is elindította a 4G+ szolgáltatást 150 Mbps max letöltéssel a 800 és az 1800 MHz-es frekvencia összekapcsolásával. Bár ettől még a pocsék internet csomagok semmit sem változtak. [link]
Ja internet csomagok, a Telenor Homenet csomagokhoz is lehet már kérni adatmegosztó sim-et havi 641,11 Ft.-ért.[link]
Ezek után aztán végkép értelmét vesztette a Telenornál az összes nem Homos hipernet csomag.
-
4Grider
nagyúr
válasz
#79335424 #4582 üzenetére
Mivel nagy csomagjai sincsenek, illetve a túlforgalmazási lehetőségek is erősen korlátozottak vagy fizetősek náluk, továbbá a UPC felhasználóknak nem elérhető a 4G+, ezért jelentős gyorsulást jelent a saját előfizetőiknek. Ezentúl tehát nem 8, hanem 4 perc alatt tudják a havi 2 GB-jukat elfogyasztani.
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider #4581 üzenetére
Én nem is erre gondoltam. A két konkurencia szereti mutogatni a laboros tesztjeit, hogy ott mekkora sebességekre képesek stb.... valami hasonlóra számítottam. Erre egy autó lett, külső kamerákkal.
Nekem annyira nem meggyőző. Ha élőben láttam volna, na az már meggyőzött volna. -
Diák66
őstag
válasz
radio100jozs #4578 üzenetére
Ez szerintem csak valami laboros teszt lesz, válaszul a másik kettőnek. (akik már túl vannak ezen) Esetleg, az autóból kiindulva, valamilyen versenyt stream-eltek teszt gyanánt a valóságban.
Marketing lesz mindössze a nagy meglepi.... de kell ilyen is! -
4Grider
nagyúr
válasz
radio100jozs #4578 üzenetére
Villanthatnak, ha egyszer nincs egy szem flat csomagjuk sem. Sem publikus, sem flottás. 1-2 GB-okhoz meg bőven elég a 10 Mbps is. De még 50 GB-hoz is...
-
radio100jozs
őstag
A Voda nagyon promózik az FB-n,a 4G-vel, hogy most valami extrém 4G hálózati tesztjükről fog lehullni a lepel. Gondolom ők is 4G+-al villantanak valamit.
-
radio100jozs
őstag
Nem, ez eseti adatbővítő opció volt, aminél 30 napra kaptál + adatot a megrendelés szerint, és ha letelt a 30 nap, kikapcsolták, és akkor csak az maradt, ami az előfizetői csomagban van (az mellékes, hogy ennél nem volt sebesség differencikálás, azaz a maximumot kaptad). Ezen kívül a NetPlusz csomagok vannak, de azok havidíjas csomagok, nem egyszeri díjas csomagok.
-
xkraiusx
tag
válasz
radio100jozs #4574 üzenetére
Ez a turbó csak egy plusz csomag nem?
Mint kb a plusz 100Megabyte?(!)Szerk.: Utána néztem és nem, ez tényleg érdekes...
-
radio100jozs
őstag
Mi készül a Telekomnál?
"Érintett szolgáltatás: mobil internet
2017. március 15. napjától lezárásra kerülnek a havidíjas ügyfeleknek kínált Turbo eseti
forgalombővítő opciók, ezt követően a Turbo opció megrendelésére nincs lehetőség. A
már megrendelt opciók az érvényességi idő végéig felhasználhatóak."Ha megszűnik az adatbővítő opció, akkor mi lesz, ha leforgalmaztam a havi adatkeretemet???
-
törölt tag
Egy tanács. A Telenornál kártyásként vegyél egy szűkre méretezett, megújuló adatjegyet. Ha kifogynál, akkor rendeld rá valamelyik Deezeres adatcsomagot, fordulós lemondással. A két Deezeres csomag havidíja ugyan magas, viszont részarányosan számlázzák. Ez azt jelenti, hogy fordulótól fordulóig a 2GB az 3000Ft. Ez 30 nappal számolva 100Ft/nap. De, ha már csak egy heted van a fordulóig amikor megrendeled, akkor csak 700Ft -ot vonnak, de ugyanúgy 2GB -ot kapsz arra az egy hétre. Mivel fordulóval lemondtad, ezért a következő teljes havi díjat már nem vonják, így csak a megújuló adatkereted fog újraindulni, és az egész kezdődik előlről.
-
noxon
őstag
De ez feltöltő kártyás a ciklus egy hónap. Onnantól kezdődik mikor megveszem rá az 500 mb-ot.
-
4Grider
nagyúr
Így van, a Telenornál minden előfizetésnek egyedi havi fordulónapja van. És az adatjegyek szabálya:
A kiegészítő adatforgalom a megrendeléskori számlázási időszak/kártyás ciklus adatforgalmi keretéhez adódik hozzá és a számlázási időszak/kártyás ciklus végéig használható fel, a következő számlázási ciklusra nem vihető át. -
noxon
őstag
Sziasztok. Telenoros simhez 500 mb netet rendelünk mindig.
Most történt az, hogy pár hete lett a következő 500 mb adatjegy vásárolva, még nem fogyott el.
Viszont pár napja nincs internet. Mobilnet bekapcsolva, a kis fel/le nyillak is villognak néha hogy van forgalom, de net nincs.
Mobilhálózati pont jól van beállítva, nem is lett piszkálva.
Szerintetek mi lehet a baj? -
xkraiusx
tag
Nem is... én kérem hogy töröljétek ki.
Ha ilyet lehet?!És elnézést mindenkitől.
-
xkraiusx
tag
válasz
Viktor77 #4564 üzenetére
nem fordul elő többet, most azért írtam be mert érdekesnek találom azt hogy a vpn-el és telóval megosztott nettel kisebb a ping.
Nem reklámnak szántam...
és amúgy ha gondoljátok töröljétek a hozzászólásokat mert az tényleg nem "frankó" amit somatom leírt.
ebből ne legyen balhé -
törölt tag
válasz
Viktor77 #4561 üzenetére
Nemsokára elérem a 25 ezer hsz. -t anélkül, hogy egyszer is moderátort hívtam volna bárkire. Nem most fogom elkezdeni. De, azt elvárom, hogy akár a téma, akár a feldobója kapja meg ugyanazt a kitűntető figyelmet, amit én, vagy a Telenor topikban tárgyalt fórumszál megkapott. Van itt is topikgazda, akinek ez (is) a feladata.
-
törölt tag
válasz
Viktor77 #4558 üzenetére
Az mindenkinek a magánügye, hogy miért, mennyit fizet. DE!
Pár hónapja közzétettem egy felkérést, miszerint fizettem volna azért, hogy valaki megoldjon egy Androidos problémát. A megoldást természetesen közzétettem volna itt, a PH -n. A hsz. -emet törölték azzal az indokkal, hogy üzleti hírdetés.Na, kérdem én, akkor ez mi? Többször, több topikban.
Ami a módszert illeti, ez már sokkal korábban felmerült a Telenor topikban. Szó nem volt üzletről, csak maga a módszer lett tárgyalva. Ha jól tudom, akkor ezt a szálat épp Te törölted ezzel az indoklással, még moderátori minőségedben. Akkor most kérdem én, hogy hogy is van ez az üzleti hírdetésekkel, meg a szolgáltató kijátszásával? -
xkraiusx
tag
Senki se mondta hogy használjátok mindezt azért írtam mert furcsa hogy egy othonra szánt internet csomag ami ugyanúgy a telenor hálozaton megy lassab mint a mobilnetes vpn-es trükk.
Azt hogy a szerver magyarra jött azt azért írtam ide hogy aki nem nézi a facebook odalt az itt értesüljön ha már máshogy nem tud...Senki se mondta hogy használd, ezt azért írtam mert te erre kialakítótt hardverrel és csomaggal nagyobb pinget kapsz mint a vpn mikor az még egy plusz átjárón is átmegy.
(a "szaki" miatt írtam)Senkit se nézek bunkónak vagy hülyének, te se nézz annak légyszíves...
-
xkraiusx
tag
Azt hozzá tenném, hogy aki itt olvassa esetleg...
A szerver magyarországon van és ezért újra le kell tölteni az ovpn fájlt, ha még nem tették volna meg az illetők...Ha meg esetleg érdekel valakit a "korlátlan" net annak tudok adni 2 nap próbalehetőséget!
-
btz
addikt
-
xkraiusx
tag
válasz
radio100jozs #4549 üzenetére
éttrm én, ezeket azért írtam mert
1.: a geltöltés biztos nem 2 megabit, en inkabb 30korulre tennem csak a speedtest nem ment rendesen.
2.:ha modrmmel osztana meg akkor gondolom mégjobb sebességet érne el az illető -
radio100jozs
őstag
válasz
xkraiusx #4548 üzenetére
Azért a felöltés az pocsék, és nekem a felhőszolgáltatások miatt kell mozgatni adatokat, így az sem mindegy, nem akarok ADSL tempóban feltölteni, elég volt ebből. Meg nagyon nem mindegy, hogy mi van még + szolgáltatás (pld.: HBO GO ingyen). Valamint a mobilos megosztás alkalmatlan arra, hogy 0/24-ben a hét minden napján több készülékkel működjön stabilan az internet. Ezért is választottam ezt a router. Tehát amit te használsz, az nem hasonlítható össze azzal, amilyen módon nekem kell a szolgáltatás.
-
xkraiusx
tag
válasz
radio100jozs #4547 üzenetére
Ez kicsit vicces, a trükkömmel az egyik felhasználó ilyet mért
És ez telefonnal megosztott net...
Azt mondta streamelt is és semmi baja sem volt vele (ezt az alacsony feltöltés miatt írom mert stabilan nehéz 3megabittel streeamelni)Ebből nekem az jön le hogy inkább használom a trükköm amíg működik és jövök ki havi 870Ft-ból korlátlan nettel mint a homenetet.
-
radio100jozs
őstag
Tegnap este beüzemeltem a Telenor Homenet L csomagot a Huawei E5186s-22a routerrel, és ezt mértem most:
A ping 20-30 ms közötti a sebesség meg tegnap este is 50/40 Mbps körüli. A térerő 3/4-nél van, nem maximum. A mobilantenna 2,5 km-re van légvonalban. Maga a router nagyon szuper, még rá tudtam tenni az ADSL-t is, azt is megyen. Alapból ac és két sávon nyomja a jelet. Tökéletes otthoni eszköznek.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #4544 üzenetére
Csakhogy azok a csomagok hanghívós kártyához társíthatók, ehhez meg dual SIM -es teló kell, ha hívható akarsz lenni GSM -en. Nem véletlenül nem erőltetik a szolgáltatók a dual SIM -es telókat.
-
radio100jozs
őstag
-
törölt tag
válasz
mzpernikes #4540 üzenetére
A 3gjük az sok helyen egy kókány sz.r, de a 4gjük az többségében teljesen rendben van, 800as 4gt tudó eszközzel használod elégedett leszel vele!
-
powers
tag
Sziasztok, Telenor hipernet home S csomagot használhatom mobilban adatkártyaként?
-
mzpernikes
csendes tag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Ezért kértelek Benneteket....1 ilyen vélemény alapján nem mertem belevágni...
De többen irtatók jót úgyhogy...megpróbálom! ,-) -
erzol
őstag
válasz
mzpernikes #4536 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mzpernikes #4536 üzenetére
A 150 valóban csak elméleti. DE! Nagyon régóta van Telenoros netem. Jelenleg két kártyával. Az egyik egy hanghívóshoz rendelt net, ami a Telómban van, a másik pedig egy flottás korlátlan, ami az otthoni routeremben. Teljesen használható mindkettő. A tartós 35Kbit egy baromság. Még a karácsonyi ingyennetes időszakban is jóval több volt. Összességében én elégedett vagyok a Telenoros nettel.
-
mzpernikes
csendes tag
Hát nem tudom...én is gondolkodom rajta de egy másik fórumon ezt olvastam!
"Nekem Telenor myhipernet HOME M csomagom van 50Gb adatforgalommal, elivelg akár 150Mbit/s sebességgel, amit viszont még soha senki nem tudott elérni, max Budapest belvárosában de talán még ott sem. Kb 3-4 hónap a beetetés, amikor még 50-80Mbit is lehet akár a sebesség, aztán a jön a fekete leves: 35kbit-re megy le és soha többé nem is lesz nagyobb, úgyhogy elfelejthetsz minden komolyabb netezést, legfeljebb a gyakori kérdések oldalt és hasonlókat tölti majd be. Én is ebben vagyok már 3 napja, néhány ismerős meg már hetek óta, a válasz mindig az, hogy a szerződés szerint a garantált sebesség 0 Mbit/s, és tényleg! Senki ne kössön ilyen szerződést! Egyik szolgáltatóval se! Beetetés és átverés az egész!"Valakinek tapasztalata?
Érdemes belemenni...vagy felejtős? -
Diák66
őstag
válasz
radio100jozs #4534 üzenetére
A megújuló extra adat opció lemondható, így nem kell feltétlenül plusz pénzt fizetni, ha elfogyna az adatkeret. Ami egyébként szerintem egy átlag embernek bőven elég. Sőt, ahol nem töltenek le és fel több gigás fájlokat, egy családban, ott egy kisebb család is belefér az adatkeretbe.
-
-
Diák66
őstag
válasz
radio100jozs #4531 üzenetére
A Vodafone Homenet kivételesen nem kikapcsolós, hanem lassítós 150/128 Kbit/s (le- és feltöltés), ha elfogy a kereted.
-
4Grider
nagyúr
válasz
radio100jozs #4531 üzenetére
A voda egyszer már nagyon megégette magát a bedugult mobilnettel, igaz, az még 2G volt. Viszont 800 MHz-en sem ugrálhat. Most szakítgatnak ki a 2G-re használt 1800 MHz-es frekvenciájukból szeleteket a 4G számára, de az sem elég felhasználónként több 10 GB adat forgalmazásához.
-
radio100jozs
őstag
Tegnap este végül berendeltem Csévharasztra (teljes beltéri 4G, 3G) a Telenor Homenet L csomagot 2 év hűségre, úgy is van 30 napos próbaidőszak. Mivel fix telepítés lenne, így a Huawei E5186s-et választottam, mert lenne rá analógban VOIP vezetékes telefon is, és ezen van ilyen lehetőség.
A Vodafone van még ilyen Homenet konstrukcióban, amit az indulásakor használtam is pár hónapig a tesztidőszakban, de amit nem értek, hogy miért hagyta veszni ezt a konstrukciót azóta a Voda? Mármint olyan értelemben, hogy abszolút előnytelen lett ez a Telenor Homenethez képest.A Voda 5.990 Ft/hó 2 évre E-pakkal, és 50 GB + 150 GB (0-6-ig), ezzel szemben a Telenor Homenet L 6392 Ft szintén 2 évre E-pakkal, de 100 GB és 23-8-ig van +100 GB, valamint elfogyás után nem lassít 150/128 kbps-re, mint a Voda, ha e-mail+internet böngészési fogalom van. Valamint ott van még a 3500 Ft -os keret, emiből lejön az említett éjszakai 100GB, de én még berendelem a MyTV közszolga +HBO GO, és ez nem meríti a forgalmi keretet. + ami érdekes, hogy a a Telenor hordozható MiFi konstrukcióban is elérhetővé tette a Homenet csomagjait, vagy akár USB stikkel. Persze akkor kérdés, hogy ebben mi a Homenet, mikor a Telenornál sincs már címhez kötés (vagy még akcióban nincs).
Az, hogy a Telekom meg a mobilnet terén drága, nem lepődünk meg. Persze jó lenne tudni a cégek mobilinternet stratégiáját, hogy mit miért csináltak, gondolom a
-
Zeki
nagyúr
válasz
radio100jozs #4529 üzenetére
Az, hogy épp a 800MHz-es 4G van megosztva a Telekommal, tehát nem mindegy merre, nem mindigy mikor mérsz sebességet, hogy milyen. És a telekomos mobilnet is ilyen.
-
erzol
őstag
válasz
radio100jozs #4525 üzenetére
Faluban lakom, Bp.-től 20 km-re.
Állandó 4G full térerő, 15-ös ping általában.
Október óta használok Home L csomagot szinte teljes sávszélességgel. -
Zeki
nagyúr
válasz
Durva hogy mióta itt fórumozol, és jössz ilyen amatőr kérdéssel.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Faluja válogatja.
Talán ha konkrétabb helymegjelölést adnál, tudna valaki segíteni. -
radio100jozs
őstag
A Telenor Homenet faluhelyen van valakinek tapasztalata, hogy milyen? Sebesség, Ping érdekelne, és mennyire stabil?
-
törölt tag
Szerintetek a 800as 4gt értintő Telenor-Telekom megállapodás után mi történt a Telekom nyugat magyarországi 800as 4g hálózatával? Lekapcsolták?
Mert ez a 2014 októberi térkép alapján - ami még az összedolgozás előtt készült és itt még szó sem volt közös üzemeltetésről - tisztán látható, hogy az ország nyugati felén is bekapcsolták a 800as állomásaikat ahol a későbbi megállapodás óta a Telenor építette ki és üzemelteti azokat. -
radio100jozs
őstag
A Telekom 4G reklám miatti büntetés okán készült egy cikk, hogy akkor ki hogyan is áll itthon a 4G lefedettségben:
Ami érdekes, hogy ez alapján jelenleg a Telenor a nyerő.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Viktor77 #4518 üzenetére
Köszönöm !
Ennek az iQpro-nak a többi részleteit, lehetőségeit hol lehet áttekinteni ?
Néztem a flottás táblázatot, de az nem ezt, és nem így jelenítette meg .
Mellesleg oda volt írva, hogy "A tarifa nem használható kizárólag internetezésre, beszélgetést is kell rajta bonyolítani!" .
Nem egészen tiszta a helyzet .
Üdv.
Astra
-
4Grider
nagyúr
Azért elvoltam a 3G hálózaton évekig havi sok tíz GB adatforgalommal, most az ingyenes karácsonyi időszakban is elfogadható volt a 3G sebessége is.
A 0/0 Mbps-ot pedig azért vállalják a szolgáltatók, mert a hülye hazai szabályozás az esetek 100%-ára követeli meg a garantált sávszélességet. És amíg nem létezik olyan rádiós technológia ami az összes pincébe/barlangba/völgybe/víz alá belát, addig nem is lehet ettől többet vállalni. -
Viktor77
titán
válasz
AstraCDX #4517 üzenetére
iQpro:
4 GB adat+net (150 Mbps): n.1335.-Ft (ha elfogy a 4 GB akkor korlátlan 60Kbps)
7 GB adat+net (150 Mbps): n.1808.-Ft (ha elfogy a 7 GB akkor korlátlan 60Kbps)
13 GB adat+net (150 Mbps): n.2319.-Ft (ha elfogy a 13 GB akkor korlátlan 60Kbps)
24 GB adat+net (150 Mbps): n.3304.-Ft (ha elfogy a 24 GB akkor korlátlan 60Kbps)
Teljesen korlátlan adat+net (150 Mbps): n.3690.-FtÉs ezek még az ÁFAcsökkentés elötti árak.
-
winben
aktív tag
válasz
4Grider #4515 üzenetére
Nem egészen azért... A 3G-t annakidején adhoc jellegű adatcserére találták ki - küldesz valamilyen adatot nagy sebességgel, majd esetleg fogadsz és vége a kommunikációnak.
Ha 3G hálózaton vagy akkor csak a forgalmazás idejére lép fel a kliens a 3G-s sávba, majd vissza lelép - maga a torony pedig sok látszólag, de viszonylag nagyon kevés valós hálózati eszközt képes egyszerre lekezelni.3G: chat/email, telefonnal készített néhány 10K kép küldés, google map térkép betöltés és hasonló apróságok. Mivel ezek nem folytonos adatkapcsolatot igényelnek így a 3G-n lévő eszközök a forgalmazás idejére fel-le lépkednek a 3G sávra/ról így azon túl, hogy csomagkapcsolt a hálózat még maga a frekvencia sem lesz túl sok eszközzel túlterhelve, mert statisztikailag egyszerre sosem lesznek sokan fenn a 3G hálózaton.
Az egészet viszont megfekteti az, ha elkezdesz egy youtube videót nézni, vagy mondjuk torrentezel. Az eszköz folyton/sokat fent lesz a hálózaton, a rendszer belassul, a freki bedugul és vége a bulinak.
Igen, ekkor a szolgáltató tehet annyit, hogy korlátozza a sávszélességed úgy, hogy az eszközöd mindenképp le-le lépkedjen, hogy mások is felléphessenek és "szóhoz jussanak".Tehát amire ki akarok lyukadni.
A különbség látszólag csak annyi, hogy a 3G lassabb, mint a 4G, mert egy mezei usernek csak ennyi jön át és lényegében ez az igazság.
Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha a 3G hálózatot többen használják az sokkal hamarabb eldugul, mint egy 4G vonal. A sávszélesség, mint kapacitás és a technológia miatt is.Szóval szerintem jobb eleve olyan szolgáltatást keresni ami eleve 4G hálózatot használ, mert az egy dolog, hogy 7.2 vagy 150 MBit a te sávszélességed, de te azon lényegében osztoszkodsz a többi előfizetővel, mintha csak egy wifi routeren lennél.
...többek között ezért is 0/0kbps a garantált sávszélesség minden szolgáltatónál...
-
Willie
őstag
válasz
4Grider #4513 üzenetére
Köszi a választ. Megnéztem az általad javasolt topikot, illetve annak az összefoglalóját is és az ott szereplő google táblázatot, viszont azt látom hogy itt nem lehet csak mobilnetre előfizetni. Jelenleg is flottás vagyok, úgyhogy emiatt gondolom úgy, hogy nekem ez így ebben a formában felesleges, csak annyiból rossz nekem, hogy mobilnet nincs benne, azt külön kellett listaáron választanom hozzá. Vagy esetleg valami elkerülte a figyelmemet?
szerk.: Nekem egyébként lehet jobb lenne a Vodafone, mivel azt mondtad, hogy a Telekom és a Telenor hálózata 70%-ban megegyezik. Hol jöhet ki a 3G és a 4G közti különbség?
-
HXY
addikt
Huawei E3372-öt én is tudom ajánlani, a legjobb 4G modem. Nem melegszik, és ténylegesen közel 150Mb/s-os sebességet tud Telenor hálózaton, Vodafone-nal olyan 70-80-at szoktam mérn Budapest belvárosában.
-
4Grider
nagyúr
Telekomnak az ország területének 70%-án nem igazán kiváltója a Telenor, ekkora területen ui. a RAN közös. A Vodafone pedig drágán adja a mobilnetet (és nem tudod ingyen túlforgalmazni).
A flottás topicban találsz viszonylag jó áron több Telenoros mobilnet-csomagot hűség nélkül is. -
Willie
őstag
Sziasztok!
Második sim kártya helyére szeretnék mobilnet előfizetést. Jelenleg a Telekom előfizetésemben van 1 GB, de ez havi 2310 forintért szerintem baromi sok, ráadásul kevés is, úgyhogy ezt módosítanám 200 MB-ra.
A második sim helyére mit tudnátok javasolni, ami jó árban elérhető és 2-3 GB havi adatforgalmat biztosít? Olyan kellene, ami vagy a Vodafone vagy a Telenor hálózatát használja, hogy gyenge térerő esetén legyen más opció. Melyik a jobb?
A készülékem pedig egy Honor 8-as lesz, mely dual active, tehát elvileg tudom változtatni, hogy melyik sim kártya legyen éppen 4g.
Eddig a következő szolgáltatók kínálatát néztem: szüleimnél digi előfizetés van, Nálam pedig UPC. Van esetleg más alternatíva?Előre is köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Akkor már inkább legyen az, hogy legyen egy cég ami megkapja az összes frekvenciát, üzemelteti egy nagy közös hálózatot a szolgáltatók meg használják. És lehetőleg állami cég legyen, mert akkor a profit legalább az országban marad!
Fehéroroszországban így működik a 4G és szó szerint mindenki jól járt vele. -
4Grider
nagyúr
Ha a mychat-ot kezded el használni, akkor havonta megpróbálnak levonni 1849 Ft-ot, de lesz 1 GB neted és korlátlan Viber/faszbuk/meszendzser/twitter/insta. És 40 Ft-os perc- és sms díjad.
Ha pedig nem tudják fordulónapkor levonni azt az 1849 Ft-ot, akkor net nem lesz és marad a 40 Ft-os percdíj.
Majd amikor megint feltöltöd, rögtön levonják a teljes havidíjat, de csak fordulónapig tudod felhasználni, mert akkor megint vonni fognak.
Mit nem lehet ezen érteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest