- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
20 éves random csilivihifi is tud ilyet. Mondjuk az kb nem jó semmire, csak pistulni. De én nem az ilyen effektekről beszéltem, hanem komolyabb hangzásjavítókhoz, amit adott hangszóróhoz optimalizáltak.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Cs1csó
félisten
Nekem a lassan 20 éves házimozi erősítőm is tud olyan DSP-t hogy "koncert terem" és ha ezt állítom be akkor tényleg olyan hangzás lesz mint egy koncert teremben kicsit "visszhangos" bár nem ez a legjobb szó rá.
Vagy van a "Spectacle" ami "szélesebb" hangzásképet ad mint ha a szemben lévő hangfalak még távolabb lennének egymástól.
-
-
válasz Hieronymus #46 üzenetére
Ehhez nem kell Atmos, játékokban már 10+ éve van erre lehetőség bármilyen fejhallgatóval, pl ott az AMD TrueAudio API. De sajnos alig használja valami.
[ Szerkesztve ]
-
A hangokat objektumokként kezelik a térhangzásban. Egy adott hanghoz hozzárendelik a tér és vélhetően a távolságot is. Ezeket a leiratokat rendszeresen beszúrják a hangfolyamba.
Ha bt kapcsolaton engedélyezve a térhangzás és olyan fülhallgató van csatlakoztatva, ami nem kezeli a térhangzást, lehet hallani a "zavarjeleket".A Pixel Buds Pro rendelkezik egy extra tulajdonsággal. Támogatja a fejmozgás követéses hangzást.
Jelenleg egyetlen demo hang van amelyik képes kihasználni ezt. Ha előre nézve elindítod a demót, a fejet forgatva, a hang megjelenítés fókusza is változik. Ha egy madár csicsereg előtted, a madár marad az eredeti helyén és halkul a fejfordításra. Pont úgy mint a valóságban.
Gondolom ennek inkább a játékokban lesz jelentősége a virtuális és kevert valóságban. Zene hallgatásban nem sok haszna van. De érdekes.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
kilua
senior tag
válasz Hieronymus #43 üzenetére
Gondolom ezek előre beállított hangok mivel még a nagyon régi telefonommal is mentek ilyenek, és szerintem ezt csinálja a "dolby atmos for headphones" sorround hangot skáláz le, csak valós időben.
-
válasz User64476 #42 üzenetére
Mivel térhangzásról van szó, nem off.
Belinkelek egy YT videót. Térhatás demó, ami a néhány százforintos fülhallgatóval is működik 8d audionak hívják. Hangfalakkal is működik, bár nem tökéletes, mert a fej/fülhallgatók pozíciójához számolják a hangzást.
Erre tessék a füleket hegyezni.
Még egy YT link.Az azért eléggé egyértelmű, hogy a sztereó hangzásban kialakuló térhatás, a hangszórók pontos magasság és irány beállításától függ. Általában a hangzás is. ű
-
User64476
őstag
Neodimium mágneses csipogók, magas saját rezonanciával. Minden ami ennyire közel van a mélyközéphez szinte biztosan az.
Jó minőségű sztereó rendszernek jó térhatása lesz, a hang teljesen leválik a dobozokról, nem ritka, hogy mellőled szól, az igazán jók esetében mögüled is bizonyos fokig, a hangszerek helye 3d-ben meghatározható. Szerintem erre izgul és ezt vadássza minden hangfalkábelt tüskékre rakosgató extrémista. A stúdió cuccok között nem tudom, mi hozhatja ezt, biztos van az a szint.
-
válasz User64476 #40 üzenetére
Milyen neodímium magasak?
A képen sokféle hangfal van, 50ezrestől az 5 milliósig. Térhatást normális esetben nem sztereóval csinálsz. Kompaktnak nem feltétlenül mondanám, sima polchangfalak ezek. Gondolom azért tűnik kicsinek, mert konzumer kategóriában mindenki hozzászokott a nagy álló hangfalakhoz.
-
User64476
őstag
-
DSP a trükk neve, azzal gyakorlatilag elég sok mindent lehet, főleg laikusok számára. De persze a rendes térhangzást sosem fogja pótolni, ám nem is ez a cél, a semminél sokkal-sokkal jobb, meg hát kvázi ingyen elérhető ha be van építve a telefonba, laptopba, stb. Nemrég volt szerencsém hallani egy 2021-es Macbookot, s nem hittem el, hogy abból jön az a hang.
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
Olvasva a kommenteket annyit tennék hozzá, hogy a térhangzás ma már nem annyira gond kevesebb hangszóróval sem.
Igazából nemcsak a "dolby Atmos for headphones" működik jól, de konkrétan a Xiaomi pad 5öm 4 beépített dolby atmos hangszóróval (jelentsen ez a hangszórók minősége szempontjából bármit) képes olyan térhatású hangot adni, amiről nem hittem volna hogy konkrétan abban a formában lehetséges.
Gondolom háromszög alakban elhelyezett hangszórókkal még sokkal jobb az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
válasz User64476 #36 üzenetére
Részben. Ez most nagyon szubjektív, s a hifizés hobbijának egyik lényegét ölöm meg vele, de: én nem vásárolgatni és próbálgatni szeretek. Megértem aki ezt szereti, mert a hifizés inkább az útról szól, mint a megérkezésről. Engem viszont az utóbbi érdekel. A célhoz eljutás nem vásárolgatással telik meg fórumozással. Hanem elmész egy ilyesmi helyre:
Meghallgatsz egy csomó hangfalat az adott árkategóriában, aztán megveszed azt amelyik tetszik és készen vagy. Nem kell a szent szinergiát keresni, hogy milyen erősítő tudja meghajtani az adott hangfal párost, mert ezek aktív hangfalak, bi-amp / tri-amp / stb erősítéssel.
Persze értem, ezzel sokak szerint a lelket ölöm ki a dologból, de hát én zenét szeretek hallgatni, nem pedig vásárolgatni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Celithrandi #34 üzenetére
AX10AIS már lassan 20 éve nincs a boltban nem hogy 800 ezerért
imserem a típust remek cucc volt anno.
Gondolom most vettél annyiért új Pio erősítőt.
Arcam AVR 10-11,Anthem MRX 5- 740 , NAD ,Denon DENON AVC-A1H,6000, marantz 7- 8000,talán itt kellene nézelődnöd ha az akkori Pio-val egyenértékű erősítőt szeretnél 2023 ban.
Amúgy egy jobb Arcam meghallgatása után nem fogsz ilyen dolgokat leírni hogy azóta sem gyártott senki jobb integrált erősítőt. Ez is ugyan olyan kategorikus ki ha én nem kijelentés, mint 5-6000 eurohoz kötni a jó hangfal fogalmát.
tudnék neked ugyan így hangfalban is mutatni újan 2500 euroért aminél letennéd a hajadat.
És jó, hogy kijavítottad amit írtál...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Celithrandi
addikt
AX10AIS-t vidd el egy körre, itt van a szekrényben. ja ne vidd el . Ja hogy, ennél jobb intergárlt mozierősítőt soha nem gyártott senki? Mind1, nekem erre tényleg nincs időm. Jó szórakozást a homokozóban.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
félisten
válasz Celithrandi #31 üzenetére
Pio mint jó házimozierősítő ? prémium szegmensben 2-3 milliós hangfalakhoz
facepalm
Gratulálok.No comment.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Celithrandi
addikt
ok, sajnos 1 millió alatt egy jó komponenst nem kapsz Mondom ezt úgy, hogy a mozierősítőm 800ezer a boltban és egy rakás fosch Sajnos a Pio már nem gyárt olyat mint régen, így kell keresnem másik márkát, az pedig nem egyszerű és a francnak van hozzá kedve. Tehát általánosan én inkább azt tapasztaltam sajnos, hogy nemhogy olcsón nem találni jót, de már drágán is nehéz. Ez az autókra is igaz. 300 millió alatt persze van jó kocsi, de 30 alatt már lassan művészet lesz találni Ez pedig nem sznobság, hanem sajnos a tények.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
félisten
válasz Celithrandi #26 üzenetére
" Igen, aki valamit nem ismer, nem ért hozzá, az nem érti, hogy miért hülyeség az amit beszél."
Igen te vagy erre a példa.
20 évnyi hifista háttérrel mondom, hogy a tapasztalatod nem számít semmit ha nincs füled.
Fogalmad sincs ki vagyok, mihez van fülem mihez nincs. Milyen áru hangfalakat halottam milyet nem.
Ahhoz viszont elég egyszerűnek kell lenni hogy valaki egy jó magas árcédulához kösse a jó hangfal meghatározását.no jó8 mindenkinek, kiatálltam
Kár hogy " beatálltál"."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz User64476 #28 üzenetére
Jelentősen kevesebb bullshit, mert a pro audio szegmens gyártói a termékeiket nem olyan dilettánsoknak gyártják, akik szerint egy routercserétől javul a hang. Ez nem jelenti azt, hogy hifiből nincs jó termék jó áron, csak baromi nehéz eligazodni a sok a "tisztánhalló" miatt.
-
válasz Celithrandi #25 üzenetére
Ha már autós példa, akkor az előzőekkel kb azt mondtad, hogy 300 millió alatt nincs jó autó.
Az utolsó kommented alapján az a probléma, hogy a saját szubjektív minimum követelményed teszed meg általános objektív minimumnak. Nekem sincs olcsó szeretem zenehallgatásra, de mégse mondom azt lesajnálóan, hogy egy millió forint alatt nem kapsz jó rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
20 évnyi hifista háttérrel mondom, hogy a tapasztalatod nem számít semmit ha nincs füled. Neü beszéltem kábelekről, hangfalról beszéltem és itt be is fejeztem. olyan ez mint amikor elmagyarázzák hogy a suzuki is elvisz a ból b be, miért kell a bmw meg a mercedes, csak villogni lell biztos. Igen, aki valamit nem ismer, nem ért hozzá, az nem érti, hogy miért hülyeség az amit beszél. 😁 no jó8 mindenkinek, kiatálltam
-
Celithrandi
addikt
ennyibe kerül egy valamire való hangfal, van olcsóbban is igen. suzukit is lehet kapni, sok embernek megfelel.
-
válasz Celithrandi #19 üzenetére
Jajj. Hát abból a szempontból lehet teljesen más, hogy nincs hifi tax meg bullshit technológiák. ATC-ből meg van 1 millió alatt is. Most ezzel a 8-10 millióval mit szeretnél mondani? Ha van drágábban, akkor csak az a jó?
-
félisten
válasz Celithrandi #17 üzenetére
Lazán sznob ferdítés amit írsz .Tapasztalatból tudom.
Nem tudom mi derül ki bármelyik audishop oldalán,de ez nem.
vagy te csak olyan helyekre jársz vásárolni ahol szűz lányok vérével átitatott hangfalkábelt árulnak természetesen limitált mennyiségben 1000€/ méter.
Ott elhiszem.[ Szerkesztve ]
-
válasz Celithrandi #13 üzenetére
" Ha van pl egy dolbytruehd hangsávod akkor kell hozzá a dekóder hogy ebből bármi legyen. Ebbe a dobozba benne van az összes szükséges dekóder és hdmin leresztül fogadja is ezeket?"
Miért ne adná le?
"Now, the Enhanced Audio Return Channel (eARC) can transport uncompressed and full-resolution audio over HDMI 2.1 connections. As a result, you can enjoy Dolby Atmos sound from the integrated TV apps or listen to untouched High Definition or 3D sound from all devices connected to your TV via HDMI."
A 360 RA hasonló megoldás, mint az atmos.
Telefonról az arra alkalmas spatial audio kompatibilis BT 5.x fej/fülhallgatóval is működik a térhangzás.Azért ne feltételezd, hogy a Sony ráhazudja a saját termékre a saját térhangzását. A virtuális 7.1 csatornás hangzást szétdobja a célprocesszor a fizikai hangsugárzókra. Kalibrálás valószínűleg szükséges.
-
őstag
Nem rossz koncepció ez. JBL bt hangszórókhoz is nagyon sokat ad, amikor kettőt össze lehet kötni. Ha most vennék bt hangszórót, valszeg párban venném őket, de erre a célra nem ez a sony lesz, ami árban és tudásban is megfelelő a számomra.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Yocee
aktív tag
Mióta a MOL nál volt akcióban a kicsi sony bt hangszóró kocka, és vettem kettőt, ami párba köthető, azóta gondolkodom egy hordozható házimozi létrehozásán. Sajnos a bt technika nem alkalmas erre, hogy 2 stream szinkronba legyen, vezetékekkel meg nem akartam bajlódni. Tessék, nekik is eszükbe jutott.
-
Celithrandi
addikt
semmi köze nincs a studio hangfalnak az otthoni hangfalhoz, megjegyzem, hogy az általad említett ATC ből egy komolyabb pár 8-10 millió forint.
-
válasz Celithrandi #17 üzenetére
Darabja 5-6000 euró? A feléből kijön egy középkategóriás stúdió monitor pár DAC-kal, akusztikai kezeléssel, munkára. Ha meg egy hangfalat vennél ennyiből, annyiból már simán kijön pl egy három utas ATC, ami erősen csúcskategória.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
550eurból egész jó vintage hangfalakat lehet szerezni. Új hangfalaknak darabja 3-6 ezer eur lazán ha tényleg jót szeretnél, de ez bármely audi shop oldalán kiderül.
-
félisten
válasz Celithrandi #12 üzenetére
szerintem elírtad .550€ akart az lenni nem? Erre utaltak feljebb.
Amúgy nem jó általánosítani.
Szerintem így hirtelen itt a topikból Balika meg én sem ilyen 20-40 éves cuccal rendelkezünk..
A Vintage cuccok meg mindenhol mennek a nyugati társadalomban.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Celithrandi #12 üzenetére
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Celithrandi
addikt
válasz Hieronymus #10 üzenetére
szerintem nem értetted amit írtam. Ha van pl egy dolbytruehd hangsávod akkor kell hozzá a dekóder hogy ebből bármi legyen. Ebbe a dobozba benne van az összes szükséges dekóder és hdmin leresztül fogadja is ezeket?
-
Celithrandi
addikt
válasz Acélfarkas #7 üzenetére
az egész világon ennyi egy rendes hangfal, arról nem tehetek, hogy nem vagy képben az adott témában. Nem véletlenül szokás itthon 20-40 éves hangfalakat venni, abból már pár száz ezerért kapni normálisat
-
válasz Celithrandi #5 üzenetére
"...Mondjuk nem tudom, hogy ennyiből hogy oldják meg hogy minden dekóder is belekerüljön, hiszen azok nélkül nem fog tudni semmit se csinálni egy dd, dts, atmos stb hangból a ketyere..."
Neked is csak 2 füled van, mégis három dimenzióban hallod a környezeted. Az Atmos és 360 RA fülhallgatóval is működik. A Sony találta ki az Atmos konkurens hangzást, csak meg tudja oldani három hangszóróval a korrekt hangzást.
Ettől függetlenül Európában egy picit bohóckodásnak tűnik ez a megoldás. Japánban lehet, hogy nem elég helytakarékos a termék.
-
törölt tag
Valahogy kialakult, hogy a kettőnél több csatornás rendszereket már házimozinak hívják. Szerintem sincs értelme (egy ilyennél meg tényleg komikus), de ez a helyzet.
-
félisten
Arra elég ,hogy a Tv hangzásánál jobbat biztosit,de mondjuk valóban egy sub azért elmenne hozzá. sok embernek amúgy nincs is többre szüksége.
JBL bar is hasonló elven működik, akksis surround van hozzájuk, nekik már 3 féle típus van . Árban, tudásban is különböznek.[link] [link][ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
válasz Celithrandi #5 üzenetére
Érdekes helyen élhetsz ahol a rendes hangfal árak 5500 eur-nál kezdődnek. De ezekkel a méretekkel szerinted mire lesz ez elég? Erős túlzás eleve ezt házimozi rendszernek nevezni még ha mobil is. Szimpla blootooth szet ez, nem több.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
-
Celithrandi
addikt
550eur ajánlott induló ár miért sok? Egy rendes hangfal darabja 5500eur és nem változik az ára ez meg fél múlva már csak 350eur lesz. Mondjuk nem tudom, hogy ennyiből hogy oldják meg hogy minden dekóder is belekerüljön, hiszen azok nélkül nem fog tudni semmit se csinálni egy dd, dts, atmos stb hangból a ketyere
-
ALBY
senior tag
Szégyelje magát a sony,
és aki megveszi.A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
"...550 eurós, azaz mintegy 210 forintos..."
Vagy kibebanagyott lepett a HUF, vagy issue van...
https://www.coreinfinity.tech
-
zooly
aktív tag
Esetleg ugy lenne ertelme, hogy elol van 2 nagyobb "szatelit" es hatul kozepen a dokkolo, ugy legalabb egy alap dolby surroundot kitenne, de igy meg normalis stereot sem kepes hozni.
https://www.ratingraph.com/
-
Acélfarkas
senior tag
A Sonynál valaki mélyrepülésben van. Elösször a zavaros kezikonzoljuk, most meg ez a túlárazott izé a bullshit marketingszöveggel.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Napelem
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- További aktív témák...