Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • szilard28

  aktív tag

  válasz Chaser #966 üzenetére

  "Az meg ha a futár meglegyint nem verekedés, hanem önvédelem.."

  Próbáld ki ezt az "önvédelmet" akkor, ha egy hipermarket biztonsági őre megállít lopás gyanújával.
  A sértettnek nem kell tudnia, hogy éppen a pénzt átvevő személy független és becsületes futárcég alkalmazottja, hanem alapos okkal feltételezheti, hogy a csaló webshop vagy magánszemély alkalmazottja. Így a vevőre semmilyen bíróság sem bizonyítaná a személyes szabadság megsértését (ha azonnal hívja a rendőrséget), mert bűncselekmény gyanúja és nem polgári követelés miatt tartja vissza. Bűncselekmény elkövetőjét meg bárki visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig. (lehet akár betörő vagy csaló. vagy te egy betörőt sem tartanál vissza, mert mi van ha ártatlan és csak részegen eltévesztette a házszámot hazafelé?) Ha a futár verekedik, akkor meg pont ellene lehet tevőleges önvédelemmel élni.

  Persze lehet olyan balek, hogy szépen hagyja elmenni a kicsalt pénzzel, aztán kiderül a nyomozáskor, hogy a futárcég sem létezik, így garantáltan nem lehet a csalókat megtalálni. Míg a rendőr kihívásával igazoltatják minden felet, így behívhatóak később vallomástételre.

  "2/1. Lóti-Futi Futárszolgálat Betéti Társaság
  Bejegyzés kelte: 2013/06/21 Közzétéve: 2013/07/04
  Hatályos: 2013/06/21 ..."
  Az illető július 1-én rendelt a kamuwebshopból, amit egy 9 napja alapított "futárcég" szállított ki. soha nem ítélnének el, ha egy ilyen cég "alkalmazottját" visszatartod, miután átvett tőled pénzt egy fakockáért.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés