Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Épp most írtam le a tapasztalataimat a HD-555ről.
Bővebben: link
A kinézetétől meg ne félj, frankón mutat a polcon. Na meg a fejeden is.
De komolyan. Azt is vedd számításba hogy mekkora a fejhallgató, ez a seni nagyon kis könnyű, karcsú jószág, egyik haveromnak asszem valami philips van, jól szól az is, de akkora, hogy az én shenim 3x beleférne. -
Pá
addikt
Nekem HD555ösöm van, de ha nem hát nem...
Nyitott zárt témához inkább nem szólok hozzá, mert hülyeséget nem akarok mondani. De én úgy tudom a nyitottak általában tisztábban adják vissza a cuccost, a jobb fülesek általában nyitottak is, szal ha nem zava a kiszűrődő zaj, vegyél nyitottat, ha meg azért vennél fülest, hogy ne zavard a szobában melletted alvó akárkidet akkor nem nagyon marad más választásod mint a zárt. -
Pá
addikt
Alapon tényleg kevésnek tűnik a basszus(HD555) én úgy szoktam, hogy a magas hangokat olyan 54-56%-ra állítom, a mélyeket pedig 88-90% körül és úgy már egész jó az összkép. Meg a basszusérzeten az is segít ha kicsit feltekered a hangerőt.
-
Pá
addikt
válasz
CyberDave #176 üzenetére
A #111-ben még azt írtad, hogy a Seni azért jó, mert irtó kényelmes neked...
Nem teljesen értem, a füled körül, ahol támaszkodik a fejeden, vagy hogy kell ezt mondani, természetesen van párna, nagyon is kényelmes, vagy te mire gondolsz? Annak a belsejére?? Hmm, nem tudom nekem nagyon kényelmes, azzal meg, hogy mit csináljanak a nagyfülüek, elég ha ők törődnek, nem kell neked is... -
Pá
addikt
-
Pá
addikt
Gőzöm sincs, nem ismerem, de ennyi pénzért én mindenképp Sennheisert vennék, jó mondjuk én elfogult vagyok, de ha elmész egy MediaMarktba, ott meg tudod hallgatni őket, HD515 kicsit olcsóbb(20k), HD555 kicsit drágább(26k).
De ez a philips is biztos jó, bár én sosem értettem, az ilyeneket, hogy:
Frequency response : 5 - 40 000 Hz
A 40 000Hz még ok, elhiszem, bár fölöslegesnek tartom(úgysem hallom), de 5Hz, az hogy? Tudtommal még a több százezres mélynyomók sem tudnak 5Hzet, vagy fejhallgatóval ezt valahogy meg lehet oldani? Ért ehhez valaki? Én azt gondolomnám, hogy fejhallgatóban még nehezebb megcsinálni, mert sokkal kisebb a membrán, vagy hogy is működik ez?
-
Pá
addikt
Okok, világos.
De én még az első reagálásomban kifejtettem, hogy az én Seni fülesem is ''csak'' 25k volt és lehet kapni 20ért is 515öst és ezeket meghallgatva nehéz elhinnem, hogy egy ilyen árban lévő KOSS annyival(vagy akár, egyáltalán) jobb legyen, ettől függetlenül lehet, hogy az, mert még én sem hallottam ilyet szólni, de lehet, hogy ő sem hallgatott még Senit.
De sztem itt le is zárhatjuk a témát, mielőtt nagyon flame lesz belőle, egyezünk meg abban, hogy egyikünk sem hallott még KOSSt, tehát tőlünk akár tényleg lehet nagyon jó, mintahogy a 200ks sony is biztos az. -
Pá
addikt
A sony akkor sem ilyen drága, azért mert van egy csúcsmodelljük 150 rugóért(ami még mindig nem 200k), nem azt jelenti, hogy úgy általában egy elérhetetlen márka lenne.
Ja, most nehogy előáss nekem mégegy Sony csúcsmodell fejhallgatót mondjuk 300kért, mert ettől még nem lesz elérhetetlen márka a sony, max elismerem, hogy igyekszik lefedeni a teljes piacot. -
Pá
addikt
Elhiszem, hogy lehet venni Sonyt 150ért, de biztos vagyok benne, hogy 15ért is, mint ahogy valaki említette korábban, hogy van Sennheiser 1,5 millióért is és lehet venni 20k-ért is, sőt még olcsóbban is. Én csak abba kötöttem bele, hogy a KOSS a jó mert 20ezer be kerül és bazi jó, a Sony meg a Seni nem jó mert 200 meg 40 ezer, és erre írtam, hogy azért lehet venni jó Sennheisert is 20onakárhányezerért meg Sonyt is biztos.
-
Pá
addikt
válasz
Gabcsika #146 üzenetére
Sennheisert is lehet venni 20ért, nem is rosszat(HD515), vagy az enyém sem volt sokkal drágább és ugyan biztos én nem állítom, hogy tökéletes, sőt bizonyára messze van tőle, de nehezen tudom elképzelni, hogy ennyi pénzért (észrevehetően) jobbat kaphatnék, bár biztos jó a KOSS is.
Azt meg végképp nem értem, hogy mi az a Sony 200e, azért ennyire ne értékeld túl a Sonyt, nem ilyen drága, arról nem is beszélve, hogy ha 200 ezret akarnék fejhallgatóra költeni, biztos, hogy nem Sonyt vennék, hanem valami klasszikus fejhallgató márkából válsztanék... -
Pá
addikt
válasz
zlaboncz #140 üzenetére
Hmm, én asszem megmaradok egyelőre a sajátomnál, az tökéletes nekem, ráadásul úgy látom, hogy annak a 6000 eurós csöppségnek is csak lefoszlós bőrből vannak a párnái, nem úgy mint az én kis HD555 kényelmes bársonyszerű akármije...
Azért egyszer meghallgatnék egy ilyet, hogy hogyan szól, bár inkább mégsem, nem akarom hogy megrendüljön a hitem a mostani fülesemben, aminél egyelőre el sem tudok jobbat képzelni.
szerk: na meg az ilyen elektrosztatikus micsodákkal gondolom nem mp3at kell hallgatni audigyről...
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Fogalmam sincs, egyedül Sennheiser HD595 volt a fülemen ilyen kategóriában, de az is csak 1 percig kiváncsiságból, hogy mit tud a fejesem nagytesója, ugyebár elméletileg jobb, mint az enyém, amivel maximálisan meg vagyok elégedve, szóval tudom neked ajánlani, de sztem erre ne alapozz, mert gőzöm sincs, hogy abban a kategóriában még mik vannak azon kívül, meg, hogy mit kéne tudjon egy olyan fejhallgató...
-
Pá
addikt
válasz
dokesz007 #118 üzenetére
Érdekes, hogy a hszed úgy kezdődik, hogy van egy nagy problémád és a t**öd tele van, aztán az lesz belőle, hogy megjavult és tulképp király a fülesed és hogy ajánlod mindenkinek a dübörgő mélyét és a távlatokat nyitó magasát...
Egyébként tudunk még segíteni valamiben? -
Pá
addikt
válasz
CyberDave #117 üzenetére
Igen, HD555, fogalmam sincs hány ohmos, illetve, a hivatalos oldalon 50et írnak, akkor gondolom annyi.
Bővebben: link
Ált PC-n használom, Audigy hangkarival(azt meg audigy2es driverrel...).
Életerő? Sztem ******* hangos maxon, ha erre voltál kíváncsi.Még fájni nem fáj, de ha lehetne sem tekerném feljebb magamtól, nem is szoktam még a közelében sem hallgatni, nem akarok 10 év múlva megsüketülni, esetleg 1-1 szám kedvéért tekerem fel, de akkor is max 80-90%ra, az még épp elviselhető. És emellett tényleg tiszta is marad.
Egyébként remekül funkcionál, de ezt sztem elég jól kifejtettem a #88-ban. -
Pá
addikt
Ne is mondd, majd felrobantam a MM-ban, mert a fülesek pont az autorádiós részleg mellett van és a sok ***** kis hülyegyerek azzal szórakozik, hogy maxra tekeri a mélynyomót, a fejhallgatom meg ráadásul nyitott is... Vagy háromszor odamentem letekertem a hangerőt és amire visszaértem a fejesekhez valaki újra felcsavarta, aztán meg jött egy MMos emberke, hogy én nem tekergethetem azt a rádiót, persze aki felnyomta maximumra arra nem szólt rá, majd felrobbantam!.
Ok, akkor megnézem az akg honlapján, esküszöm kajakra azt hittem, hogy sennheiser. -
Pá
addikt
válasz
CyberDave #103 üzenetére
Egyébként nem akarlak rábeszélni ha tényleg csak tüctücre használnád lehet, hogy jobban járnál egy másféle fejhallgatóval, nem mondom, hogy tüctücre nem jó, de lehet hogy ennyiért már találnál olyan fejhallgatót, ami jobb az olyan fajta zenére, ez tényleg nem arra van kitalálva.
Csak azért mondom, mert most meghallgattam pár olyan számot vele, hát a régi fejesemnél sokkal nagyobb élmény, de mondjuk nem olyan mint nappal a mélynyomó... -
Pá
addikt
Hát te meg mit keresel itt?
Egyébként, az avatarod nem egy csaj? ezt most komolyan kérdezem, és ha hozzávesszük a nevedben az ''L'' betűt már végképp megtévesztő az összkép... Remélem most nem lepleztelek le...
szerk: ja, bocs, most látom az aláírásodat, akkor nem szóltam
Én a Philipshez nem tudok hozzászólni, ugyan belehallgattam pár mpet, de nem emlékszem túl sok mindenre.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Eljött a fejes ideje.
Szóval kipróbáltam, és azt gondolom, hogy 1-1,5 méterre még közepes hangerőn is jól hallható a zene, ezalatt azt értem, hogy nem csak a cincogást lehet hallani, hogy megy ''valami'' zene, hanem magát a zenét is, lehet érteni a szöveget szal mindent, max hangerőn meg aztán végképp...
Ez most rossz hír volt?
Persze még mindig relatív, hogy kinek mi a közepes hangerő...
szerk: mindez persze akkor igaz, ha amúgy teljesen csendes környezetben próbálod ki és ez az egyetlen hangforrás, nappal egy forgalmas utca mellett lakva sztem nem hallattszik ki semmi. Más kérdés, hogy akkor valszeg te is hangosabban hallgatod, mert a nyitott fejhallgatóba befele is könnyebben megy a hang, nem csak kifele...
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
válasz
Cathfaern #49 üzenetére
Ez attól függ mit jelent neked a normális hangerő, ez elég relatív...
Igaz ugyan, hogy ha megy általában a fejemen van, de úgy vettem észre, hogy ha halkan hallgatod szinte semmi nem hallattszik ki, aztán olyan közepes hangerőig ugyan lehet hallani de nem vészes, de maxon(vagy a közelében) már elég durván kihallatszik, először meg is lepődtem rajta mennyire, pl ha kikapcsolom a gépet, de benne hagyom a fejhallgatót akkor a szoba másik végében is hallom a windows kijelentkező dallamát...(igaz ez olyan hajnali 3-4 körül, szóval semmi más háttérzaj nincs). Gondolom most sokat segítettem, ''közepes hangerő'' ''nem vészes''...Majd este ha eljön a fejhallgató ideje, akkor kipróbálom.
Még amit észrevettem a haverommal, hogy ha pl mikivel beszélgetek vele, akkor panaszkodott, hogy visszahallja a hangját, valószínűleg azért mert kihallatszik és a mikrogfonom pon oda van csiptetve a fejhallgató mellé. Aztán ő is vett egy nyitott fejhallgatót és én is visszahallom a saját hangom ha hangosra van állítva, na azóta nem beszélünk mikibe...Mondjuk lehet hogy ennek más oka van, mert ha mással beszélek mikrofonnal akkor még ha direkt rákérdezek, hogy visszahallja-e a hangját is nemmel válaszol, na mindegy ezt csak úgy leírtam.
-
Pá
addikt
válasz
CyberDave #68 üzenetére
Szia! Kb 2 hete van ilyen fülesem, és nagyon bejön!! A HD515(asszem, ez a modelszáma 20000ftba került) és e között gondolkoztam, majd mindkettőt meghallgatva úgy ítéltem az 555 jobb(26000ft volt Westend, MediaMarkt), a szórólap szerint valami térhangzó izével van benne több mint a kistesóba.
Lehet, hogy nem mérvadó a véleményem, mert én egy kb 8 éves, kontakthibás, márkátlan, pár ezer forintos fülest cseréltem erre, gondolom mondanom sem kell, hogy azt a porba alázza...
Az tetszik benne, hogy nem csak a füledbebömböli a zenét, mint egy olcsóbb fejhallgató, ami izomból nyomja, hanem tényleg hallod is, minden hangot külön, külön, egyszóval átjön a zene(ahogy Pély Barna mondaná...). Ugyanakkor ha feltekered a hangerőt, akkor szól is rendesen(legalábbis a régi gagyi után mindenképpen) és még max hangerőn is kristálytiszta, ezen csodálkozom a legtöbbet, nem puffog, nem recseg(mint a régi...) hanem szól a zene, király.
Ami még tetszett benne, hogy baromi kényelmes, ezek a bársonypárnák rajta, nagyon királyok, ha becsukom a szemem el is felejtem hogy füles van rajtam nem is érzem, de ha leveszem mégis hiányzik a puhasága.Bár ez izlés dolga, mert egyik barátom pl kijelentette, hogy neki nagy feje van és kénylemetlen mert szorítja...
Sztem mindenképp jól jársz vele, de attól is függ, hogy mit akarsz hallgatni benne, ezt az eladó is mondta, hogy ez zenehallgatásra való, tüctücre nem ilyet kell venni...
Amúgy meg menj be a MM-ba és ott van egy csomó, próbálgasd fel őket én is így választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest