Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nazgul1992
csendes tag
Zenehallgatásra melyiket ajánljátok ? Razer Orca vagy bármelyik Skullcandy olyan 20K körül
-
SÖ
addikt
Itt érdemes körül nézni. 10k-ért Roland
HEBI
Csak pár kérdés. Előtte mit hallgattál? Mi a típusa a Rolandnak? Mi a neve, címe a boltnak?
Fasza, most nézem, hogy 4éve halot a topik. Ez az én szerencsém.
-
p_adam
addikt
Kevés. Volt egy 150 ohmos fülhallgatóm és csak annál volt olyan probléma hogy erősítő nélkül nem lehet feltekerni eléggé a hangot és erősítővel térszerűbb is volt a hangja. Most van egy 32 meg egy 45 ohmos fejhallgatóm és mindkettő könnyen meghajtható bármiről. Bár az utóbbi állítólag profitál erősítőből de számomra ez nem meglepő, mivel sokkal többe került.
-
Psych0
őstag
Sziasztok!
Meghalt a rádiós fejhallgatóm adója, ami amúgyse tetszett és gondoltam vezetékesítem, mert amúgy elég jó maga a kényelem és a hangzás. szétkaptam a fülest és 32 ohmos hangszórók vannak benne. vajon kell hozzá, valami egyszerű erősítő(valami opampra gondoltam), vagy mehet rá egyenesen a 3,5 es jack. sajna a hangszórókon semmi érzékenységi adat nincs, úgyhogy fogalmam sincs, mennyire fog szólni, és bírni fogja-e a mélyeket a hangkari, vagy esetleg az mp3 lejátszó.
valami témával foglalkozó linknek is nagyon örülnék.
Előre is köszi.
-
frankie!
őstag
Ismeri valaki a Akg k27i-t? Az elődjének a k27p-nek nem valami imponálóak a mért adatai itt:[link] Ez jelent valami? Esetleg a kategóriájában mit ajánlanátok jazzre?
[Szerkesztve] -
-
Akheron
senior tag
Konkrétan mitől kényelmetlen a fejhallgató és a szemüveg együttes viselete? Én nem vagyok szemüveges, ezért kérdezem.
A szemüveg két szára közvetlenül a fül felett és mögött fut végig, így elviekben a szupraaurális fejhallgatók hozzá sem érnek, a nagy, teljes fület takaró fejhallgatók meg nem szorítják annyira a fejet. Nem?
-
-
Noddy
senior tag
Nem tudom itt mennyi szemüveges ember van, de tudtok olyan fülest mondani amit egy szemüveges ember is kényelmesen tud viselni órákon át, vagy inkább maradjak a fülhallgatóknál?
-
mcmike
őstag
válasz
Mindless #279 üzenetére
Nekem pont Sennheiser HD-555-ösöm van, a hangképéről csak annyit hogy:
Majdnem elsírtam magam amikor először hallgattam...mármint a boldogságtól...
Iszonyat kényelmes! Több órákat szoktam BF-et tolni vagy zenét hallgatni, de néha el is felejtem hogy a fejemen van...
Mindezek mellett pedig az egyik legjobb ár/érték mutatóval rendelkezik.
Én 20k-ért vettem vadiújan itt Pesten. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki ebben az árkategóriában nézelődik... -
Auratech
őstag
válasz
Mindless #279 üzenetére
A hd 555 jó fejhallgató. A dj fülesek basszusa nagyon jó. Viszont a jó erősen ''megtolt'' zenékhez vannak inkább igazítva. A játékhoz is kiváló lehet. A dj fülesek viszont nagyon zártak, hogy party közben is halj mindent. Nem vagyol márkab@zi, de az olcsóbb kategóriában, ami téged is érdekel AKG-Beyerdinamic-Sennheiser- termékből választanék. Ők fikázós szakembereknek gyártanak és ez leszűrődik az olcsóbb termékekre is.
Kecskeméten trónol a Bertaudio.[ http://www.bertaudio.hu/ ] náluk vannak fejhallgatók is.
A füleseket alaposan például a zaj-stúdio honlapján ismerheted meg.[ http://www.zaj.hu/ ]
A füles nyitottsága egy műszaki adat. A membrány hátsó fele lezárt dobozban, vagy lyukacsos üregben ül, illetve teljesen szabadon sugároz kifelé is. A nyitott fülesek magasai szebbek, a zárt fülesek méllyei erősebbek azonos sugárzók esetén is. Például a beyerdinamic DT770/DT990. -
Mindless
tag
válasz
Auratech #278 üzenetére
Ez kielégítő válasz volt azt hiszem
, mit gondolsz a hd 555ös sennheiserről? Sok jót olvastam róla, kipróbálni sajnos nincs lehetőségem... De egy sennheiser dj fülest már hallottam az nagyon tetszett. Kecskeméten nincs media markt
Pestre meg nem akarok csak ezért felmenni, de a futár kihozza. Az akg-kat pedig annyira nem is ismerem, tudom hogy frankó de még nem hallottam 1et se. Igazából egy nyitottabb füles érdekelne mert elég sokat szoktam használni és nem akarom, hogy nyomja a fülemet 2 óra után...
-
Auratech
őstag
válasz
Mindless #277 üzenetére
Szia! A fülesvásárlás szerintem lényeges szempontja a kényelem. Egyébként jó hangú fejhallgatók gyakran meggyötrik az ember fejét, főleg hosszú távon. A játék igénye gondolom a mélyhangok felé hangsúlyosabb. tehát, nem baj ha van alja. A zenebabráláshoz viszont nem árt, ha kiegyensúlyozottabb a hangkép. Az általad belőtt értékhatár nem magas. Fontos dönteni, hogy zárt, félig nyitott vagy nyitott legyen a fejhallgató.
Szempont lehet még, hogy a hangkártyád fejhallgatókimenete meghajt-e rendesen egy stúdioban is használatos fülest. A komolyabb hangú fejhallgatók gyakran 250 ohmosak, amit a kommersz hangkártya-füles kimenetek félhangerő felett torzítással hálálnak meg.
Az X-fi elég komolynak tűnik, ez valószínűleg nem lesz gond a Fatal. esetében, de azért nézd meg az elektromos paramétereket. Kisebb ohmos ( 40-100) fülesek gond nélkül muzsikálnak.
Számomra a favorit az AKG K271-es. kb160 euro. Viszont az áráért komoly munkaeszközt kapsz kevés kompromisszummal. Ajánlani a kistesóját a K530 is tudom. Ez 90 euro. Rendesen szól és kényelmes. A beyer DT 331 is szépen szól és a legkényelmesebb, viszont nyitott. A Sennheiser HD 485 is jó vétel kicsit kevesebbért 17e Ft. Ha megteheted, egy MM-ban, vagy máshol összehasonlíthatod a hasonló árú füleseket. Vigyél saját lemezt és légy rámenős, a te pénzed az ő fizetésük! -
Mindless
tag
Sziasztok! Fejhallgatóvásárláson töröm a fejem, igazából csak most kezdtem el nézelődni, eddig egy technics és egy sennheiser fülest hallottam, háát inkább sennheiser pedig a technics 20k val drágább volt
Na vki ha tudna valamit ajánlani nagyon boldog lennék, limitnek mondjuk legyen 20k de ha kicsit több az se baj
Ja egy sb x-fi fatalityvel lenne meghajtva, leginkább zenére kéne meg néha játékra, meg reasonnel és abletonnal is szoktam tökölni ahhoz se árt a jó hangkép
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Illetve ajánlom figyelmetekbe:
133 USD-ért új Sennheiser HD 595
[link] -
-
A_ScHuLcZ
addikt
Igen, a komolyzene is biz szépen szól rajta.
Jajj de kár, hogy nem zárt az a füles
Ti melyiket vennétek a 2 közül a helyemben?
Sennheiser HD 212 Pro
Sennheiser EH 250
Árban körülbelül ugyanott vannak, hangzásban is hasonló. Nemrossz még a 202 sem az árához képest, viszont nagyon hiányolom belőle a magasakat
Szívem szerint 555-t vennék, mert azt is nagyon jó áron osztogatják, de az nekem nem felel meg a célra sajnos, mivel egyrészt túl nagy és nem zárt, ergo dj-zni nemigazán lehet vele, és túlságosan ki is hallatszik, ami nekem szintén nem jön jól itthonra szobatársak miatt.
Tehát a 2 közül melyiket vennétek a helyemben? Még ma meg is venném! -
Akheron
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #272 üzenetére
A térhangzással kapcsolatos fícsör gyakorlatban annyit jelent, hogy van egy kiálló ''fül'' a fejhallgató belső terében - legalábbis ha jól értelmeztem.
Ha esetleg időközben beszereznéd, mindenképpen írj majd tapasztalatot róla.Én már megvettem volna, ha elvinnék végre a hangszórórendszerem...
Komolyzenét próbáltál hallgatni rajta? -
-
Akheron
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #270 üzenetére
Én is meglepődtem a 20 ezren - épp most láttam néhány USD-s árat, ami alapján átszámítva többe kerülne. Többnyire épp ellenkezőleg szokott ez lenni
(23-ért amúgy a Pcland-ban is van.)
Nekem annyi bajom van vele így, próba nélkül, hogy nem tetszik a kinézete
[Szerkesztve] -
A_ScHuLcZ
addikt
Ma voltam westend MM-ben, ott viszonylag sok füles ki volt téve.
Meg szerettem volna hallgatni a HD202-est is, mivel jókat hallottam róla, de csak csomagolva volt. HD201-et találtam kinn, arra viszont azt kell mondjam h katasztrófa, mintha nem is lennének mélyei...
Amik tetszettek az olcsóbbak közül:
EH150, ill nagyobb testvére EH250: az ára majdnem 2x-ese a kistestvérnek, de én akkora különbséget nem éreztem.
Illetve az eladó nekem a Panasonicocat ajánlgatta DJ-zésre, hogy azok bizony nagyonjók.
Nomeg persze belehallgattam a 650esbe is, hát az vmi élmény volt, alig tudták lecibálni a fejemről! -
Akheron
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #263 üzenetére
Most osztogatnak a Prohardveren (itthoni árhoz képest) féláron Koss fejhallgatókat. Inkább alsókategóriások, de gondoltam, hátha érdekel:
[link]
(Én vettem egy UR30-ast; kérdeztem az illetőtől, hogy lesznek drágábbak hasonlóan jó áron, és nem tartotta kizártnak.)
Hangját (és a fülemet) tekintve a szintén olcsó Sennheiser HD202-höz képset alulmarad kicsit, de külső kidolgozásában, anyagminőségében nagyon jónak találtam, és a Sennheiser-nél jóval kényelmesebb is. -
A_ScHuLcZ
addikt
Hi!
Sajnos tönkrement a jelenlegi fülesem, ezért rögtön 2 kérdéssel fordulok hozzátok, bár az első nem egészen idevág.
Jelenleg egy Speed-Link Medusa 5.1 füles tulaja vagyok, csak sajnos egyik utazásnál a pánt megadta magát, történetesen eltörtNosza megragasztottam, jó is lett, de sajnos pár nap után a ragasztás elengedte, többször már hiába próbálkoztam, úgyis el fog törni. Ezért az első kérdés: ezt vajon lehet-e javíttatni (azaz ki kell cserélni a törött részt, ez tuti), ill érdemes-e egyáltalán? Mert lehet, hogy olyan nagy költséggel jár, hogy jobban megéri új fülest venni. Mert a füles jó, szépen szól (csak ha hangosan hallgatom, sajnos torzít picit, pedig van erősítője is + Audigy hangkari), de igazából 1 nagy gondom van vele: mégpedig az, hogy nyitott, baromira kihallatszik az egész. Mivel én szeretem hangosan hallgatni a zenét, lakótársamnak ez igen zavaró lehet, tehát nekem mindenképp a zárt megoldás jönne jól.
Itt jön szóba a 2. kérdés: ha új füles vásárlása mellett döntök, akkor melyiket ajánljátok?
Tehát amire kellene: zenehallgatás, filmnézés, némi játék, de főleg zene, esetleg DJ-skedés. Mint említettem, nagyon fontos, hogy zárt rendszerű legyen, tehát a lehető legkisebb mértékben hallatszódjon ki. Szeretem a basszust, de az nem jó ha túlságosan elnyomják a közép ill magas hangokat. Nem a legolcsóbb kategória érdekel, de nem is a legdrágább. Ui: Sennheiser fanvagyok, ha lehet olyat vennék
Segítsetek választani pls! -
frankie!
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok vékletlenül, hogy hol lehet meghallgatni füleseket vásárlás előtt, pl. a Sennheiser modelljeit, csak ne a Media Markt legyen, mert ott a háttérzaj marha erős, meg a tucc-tucc ugyanúgy szól mindegyiken, mást meg tudtommal nem lehet kérni. -
HEBI
senior tag
Először is mindenkinek gratulálok a fejhallgatójához.
Nekem is volt már vagy 4-5 darab, de a mai napon egy óriási felfedezést tettem.
Én is mint mindenki a forumok és paraméterek alapján választottam eddig fülest. Volt már nekem is 5-32Khz-es fülesem, ilyen olyan kialakítás, technikai újdonság, meg minden... De most tök véletlenül betévedtem egy hangszerboltba, nem hifibolt és mediamarkt. Na mondom ezek mit használnak a milliós hangszerekhez...
Hát kérem van olyan, hogy Roland fejhallgató. Meghallgattam és eddig még nem hallott módon hallottam a hangszereket, énekhangot, egyszerűen olyan volt mint élőben. Ja és az ára 25 ezer HUF. Vettem is egyet gyorsan.
Itthon kiprobáltam szinte minden CDmel. Ma 13:00 óta hallgatom és nem kényelmetlen sőt! Ami a tanulság számomra ez a minimalista design mellett ott a profizmus. Egyszerűen mindenben megmutatkozik, zárt a külvilág szinte teljesen ki van zárva, kifelé sem hangos, nincs rajta még egy icipici rés sem a külvilág felé, ha azt akarod, hogy más is hallja, akkor az egyik fülest egyszerűen kifordítod, mert 180 fokban ki lehet. A kábelezés az nagyon durva minőségű szerintem egy koncertet végig lehetne benne ugrálni simán, természetesen aranyozott jack, csavaros jackátalakítóval. Ami szól az egy pár 40 mmes neodymium mágnes, a paraméterei 20-20000 Hz, 65 Ohm, 100 dB/mW. De nyugodtan ráírhattak volna bármit, olyan széles tartományban szól, hogy durva. Egyszerűen egy dob így szól a valóságban ahogy ebben, beleértve a cineket is.
Végre van értelme a ClassAA Cd lejátszómnak... Mellesleg simán a CD lejátszó fejhallgatókimenetre dugtam és nem is az erősítőbe, eddig csapnivaló hang jött ki onnan, de most.
Azért ha tehetitek egyszer nézetek be egy ilyen boltba! -
Darco
csendes tag
Hali!
Nemregiben elszantam magam hogy mostmar pontot teszek a fejhallgato temara es vettem egy Bose triportot ($250). Az uzletben ugy szolt ahogy kellett... 1 hetet birt!!!! Ennyit a minosegrol... Aztan visszaadtak a penzt, es elkezdtem nezegetni sennheisereket mert tobben azt mondtak hogy azok a legjobbak! Belehalgattam egy HD495-be de hatalmas csalodas volt mert meg meg sem kozelitette a tonkerement Bose-omat... Aztan tortent, hogy a fonokom rendelt valami Grado fejhallgatot az amcsiktol. Elotte meg csak nem is hallottam errol a markarol... Belehalgattam es hat elkepeszto volt! Azonnal rendeltem en is 1 SR 60-ast 100 dodoert! Folyamatosan nyuzom es meg mindig baromi jol szol! Batran kijelentem hogy ez az egyik legjobb fejhallgato amit eddig hallottam! Barkinek nyugodt szivvel tudom ajanlani aki minosegi zenet hallgat!
Peace! -
Zozz
tag
mp3 lejátszóhoz keresnék jó hangzást biztosító fülhallgatót.
ár max 4-5000 Ft.
Sennheiser érdekelne leginkább, de olvasgattam a KOSS-ról is. KOSS-tól érdekelne a Plug, vagy a SparkPlug. Kérdés: Ezt ki látta mennyiért? A gyártó honlapján 14.99$-ért vesztegetik, ami csak 3000 Ft, amihez úgy tűnik kiváló hang társul 10-20 000Hz. Na valami ilyesmi érdekelne.
Segítsetek légyszi. -
_az
senior tag
UP!!!
Ahogy elnézem, nagyjából otthon vagytok a jobb fejhallgatók terén, szal ide fordulnék...
Szóval kitaláltam, hogy nekem kéne füles, főleg pchez, ár legyen max 15k...szóval 10-ből szeretném megúszni
Namost ugye filmeznék rajta sokat az éjszakába(divx, dvd vegyesen), mp3(nekem ált. 192kbit már jó), játék. Audio CD-t nem jellemzően hallgatok pc-n, bár hifire is kötném néhányszor... de azért főleg pc. Nézegettem a sennheisereket és láttam pc-hez a pc150-t, illetve hifizéshez a 400-as szériát... vélemény? Külsőre nem néznek ki soknak, csa kugye sennheiser és valahogy jobban hangzik füles terén, mint a zalman 5.1
Esetleg az árkategóriában valami más modell?
Jaj, igen. A kényelem nagyon fontos számomra, ne ropogtassa a fülem néhány óra után
Előre is thx! -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
zlaboncz #253 üzenetére
Hm,ha melegségre vágyom akkor bebújok a nejem mellé...
Nos, tény és való, hogy kicsit semlegesebb a többiekétől a hangja, viszont így azt adja amit valójában kell. Nem szinezi a megszólaló hangokat, pont ugy teszi az ember fülébe, ahogyan azt egy hangmérnök is gondolta... (szerintem)
Ez az erénye és talán kicsit előnye a többiektől.
Valszeg az én igényem is ez, mivel a többi nem jött be teszteléskor. -
zlaboncz
tag
válasz
TheReMiXeR #252 üzenetére
Csak egy aprócska megjegyzés: Nagyon jól mondtad, hogy főleg ''szakmabeliek'' használják, akiknek a munkájuk a zene, pont az általam is említett semleges hangja miatt. De nem biztos, hogy mindenkinek bejön az ilyen hang, nekem pl. a Seni jobban tetszik a melegbb hangja miatt...
Ízlések és pfonok...
ZooLee -
TheReMiXeR
senior tag
Az AKG fülesemről...
Az első fülesem a 80-es évek közepén egy Videoton ''rugós-madzagos'' volt. Spec azóta keresem azt a hangot. Később több fejenfüggőt kipróbáltam de a következő isteni hangzást egy AKG K-140-től kaptam. Egy megtestesült álom volt számomra. Sajnos a maga 1977-es kiadásával már nem tudott vetekedni az idő vas fogával és tönkre ment.
Csóringerként több kisebb tipussal próbálkoztam... de nem jött be egyiksem.
Jelenleg letáboroztam egy K-141Studio-nál és ezt használom már 2,5 éve.
Meglepődve tapasztaltam, az a 2 betű az ''ST'' mennyiben különbözővé teszi a másiktól. (mert ugye van nem ST jelzésű változata)
Az addig sztereónak hitt felvételek monósodtak a K141ST-ben.
Elsőre furcsa volt... de most már tudom, hogy ami azon jól szól, az tényleg jól zenél.
Csak ajánlani tudom. Minimum ettől kell elkezdeni a szemezgetést.
A másik megdöbbentő észrevétel, hogy ennek a fülesnek a többi AKG-hoz képest más a megjelenése. Ez azért érdekes, mert mikor véletlenségből a tv-ben valamilyen stúdiós vagy valamilyen zenekari formációt látok, egytől egyig ilyen fejhallgató van a fejükön, legyen az magyar vagy külföldi adó...
Szóval részemről egy a lényeg : AKG FOREVER -
Tethys
csendes tag
válasz
morfajet #249 üzenetére
Kinézetre ne ítélj, mindenképp próbáld ki előtte, ami megveszel. Én is majdnem úgy rendeltem,de inkább elmentem egy közeli boltba, ahol ki lehetett próbálni 1-2 darabot. Sajnos csak AKG-juk volt, így a többivel nincs tapasztalatom. Viszont amit neten kinéztem, hogy milyen jól néz ki, az marha kényelmetlen volt és nem is szólt olyan jól. Tehát mindenképp próbálj, mert nagyon lutri a dolog, kinézet alapján nem szabad ilyesmit venni.
-
morfajet
csendes tag
Skacok,tanácsot szeretnék kérni tőletek..
malyiket ajánljátok jobban:
koss ur 40
sennheiser hd 555
sennheiser hd 270
mert nekem mind3 tetszik,kinézetre legalábbis,csak mivel nem hallottam még,ezért kérnék véleményeket mindkettőről..
ja a koss starkplug, ha jól emléxem így hívják van valakinek?Tapasztalat?Kritika?
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
Na, akkor megtaláltad ezt a fórumot
Már a linket kerestem, hogy a HWSW-s topicba belinkelhessem neked
Szóval itt inkább Sennheiser fanok vannak többségben. Ez van
Szóval a Seninek kicsit melegebb, puhább, hangzása van az AKG-hoz képest. Az AKG analitikus, semleges hangot produkál inkább, ami sokaknak nem tetszik, mert száraznak tartják. Ízlések és pofonok, ezért lenne jó meghallgatni (legalább egy MediaMarkt-ban, ahol ki van rakva sok fajta) Beyerről nemtok nyilatkozni sajna.
Az 555-öst fórumokon is dicsérik, nagyon jó ár/teljesítmény arányúnak tartják (Nekem a nagytesó az 595 van) Szerintem bármelyiket veszed, ezen a szinten már nem fogsz csalódni benne. Később akkor lehet majd továbblépni, ha veszel majd rendes füles erősítőt, CD-t, stb.
Sok sikert!
ZooLee -
Pá
addikt
Épp most írtam le a tapasztalataimat a HD-555ről.
Bővebben: link
A kinézetétől meg ne félj, frankón mutat a polcon. Na meg a fejeden is.
De komolyan. Azt is vedd számításba hogy mekkora a fejhallgató, ez a seni nagyon kis könnyű, karcsú jószág, egyik haveromnak asszem valami philips van, jól szól az is, de akkora, hogy az én shenim 3x beleférne. -
td
senior tag
Hali!
Olvasom itt feljebb, hogy valaki (DDL?) MDR-F1-et használ géppel (tényleg nagyon jó, úgy 3-4 éve hallgattam meg egyet, hát az ember lélegzete eláll, olyan szép tiszta hangzású). DE: nem árt neki, ha be van kötve, még a bekapcsolás előtt? Ugyanis ilyenkor hirtelen megugrik a fesz. (vagy tudomisén, hogy mi), szóval kattanást lehet hallani. Szerintem ez nem tesz jót egy komoly fülesnek (mondjuk gagyibbnak se biztos).
Csak azért kérdezem, mert én is gondolkodom egy komolyabb darabon, de azokon nincs hangerőszabályzó, amit le lehetne csavarni a bekapcsolásig, amin meg van, az primkó. (Most egy régi Pioneer SE505-öt használok, de az nem az enyém - viszont vol- és tone-szabályzója is van.) Igaz, az újabb gépek mintha nem adnák rá oly hirtelen a delejt.
Az állandó ki-be dugdosás sem valami kényelmes. Lehet könnyen fabrikálni egy hangerőszabályzót? -
Tethys
csendes tag
A végleges jelöltek:
1., Sennheiser HD-555
2., AKG K101
3., AKG K301 XTRA
4., Beyerdynamic DT231
Aki valamelyikről tud részletes beszámolót írni, azt nagyon megköszönném. Az lenne a legjobb, ha valaki mindet hallgatta volna már és tudna összehasonlítást adni. Sajnos legjobb esetben az AKG-at tudom meghallgatni, de lehet, hogy csak kisebbek vannak abban a boltban, ami közel van hozzánk. -
Tethys
csendes tag
Nem tudom, kép alapján nem jött be a Sennheiserek formája, talán a 212Pro az, ami még kinéz valahogy. Felénk sajna nincs olyan bolt, ahol meg lehet nézni őket, rendelésre hozna csak, ha egyáltalán hoznak.
Köszi. Én nem hallgatom túl hangosan a dolgaimat. Akkor is nagyon kihallatszik a nyitott? Persze, relatív a hangerő megítélése. Viszont a szebb hangzás miatt jobban vonzódom afelé.
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Nekem HD555ösöm van, de ha nem hát nem...
Nyitott zárt témához inkább nem szólok hozzá, mert hülyeséget nem akarok mondani. De én úgy tudom a nyitottak általában tisztábban adják vissza a cuccost, a jobb fülesek általában nyitottak is, szal ha nem zava a kiszűrődő zaj, vegyél nyitottat, ha meg azért vennél fülest, hogy ne zavard a szobában melletted alvó akárkidet akkor nem nagyon marad más választásod mint a zárt. -
Tethys
csendes tag
Kérdés módosul: Szerintetek Koss UR-40, vagy Beyerdynamic DT-231? Sennheiserek külseje nem jön be...Persze az ilyesmit nem szépség alapján kell választani, de az is szempont. Audigy 2 NX-hez lesz használva, film, MP3, netes rádió, némi játék a főbb területek. Szempont, hogy szép mélyek legyenek, bár ezen az Audigy is tud segíteni valamilyen fokon,de jól adja vissza a magasakat is.
Viszont a zárt és nyitott közötti gyakorlati különbség még mindig érdekel.
[Szerkesztve] -
Tethys
csendes tag
HAli!
Nem tudtok egy helyet, ahol lehet online rendeléssel, házhozszállítással vásárolni ilyesmit és még kínálat is van?
Más:
Koss UR-40-es fejhallgatóval van valakinek tapasztalata? Esetleg Sennheiser HD-555-tel? Utóbbiról sokat lehet olvasni a topicban, tudom. Melyik a jobb szerintetek?
Megint más: biztos nyilvánvaló,de mi a hangzásbeli, gyakorlati különbség a nyitott és zárt fejhallgatók között? -
zlaboncz
tag
Szerintem kicsit eltévedtél, itt a zenéhez ajánlott fejhallgatókat boncolgatjuk. Van PC-s fejhallgatós téma is, ahol már sok minden összegyűlt sától az 5.1-ig...
ZooLee -
szumoo
senior tag
Szasztok!
Kinéztem egy fülest. És tapasztalatokat gyűjtenék róla!Mennyire jó a hangzása, megbízhatóság, stb.
Ez az Azona HS-212-es lenne! Bővebben: link
Konkrétan PC-hez kellene!
Köszönök minden hsz-t!!
Szumoo
[Szerkesztve] -
AGE-T
őstag
Kicsit jobban utánnanéztem a szoni füleseknek, és többen kevésnek találták a 100dB-el maximális hangerőt. Valami más alternatíva minőségre??? Plííz
-
AGE-T
őstag
EStleg van még valaki, akinek volna tapasztalata az adott ügyben
? Megkímélné a pénztárcámat egy nem túl előnyös vásárlástól
MDR-EX51érdelne, mivel más gyártó minőségi termékeit szinte képtelenség megvásárolni, vagy mégis...?
Help mee! -
GP-Sz
senior tag
Ja, gondolom van is nekik, de hívd fel őket és kérdezd meg. Kipróbálni ezeket szvsz sehol nem lehet, szívás, ez egy ilyen termékkör
Ha nem jön be, akkor eladod
Ami meg a basszust illeti: én nem vagyok egy basszusbuzi, nem is olyan zenét hallgatok, de a normál fülhallgatóknál engem is zavar, hogy gyakorlatilag semmi mély nincs. Az E838 sem egy ócska fülhallgató, de mégse volt mélye. Ez egyszerűen a konstrukcióból adódik. Na ez ezeknél a füldugóknál nem probléma, cserébe a magas és a középtartománya elvileg rosszabb lehet, de szerintem itt kevésbé látványos a különbség, mint a mélyet tekintve. Ezek a kis szarok amúgy sem audiofil igények kielégítésére készültek
-
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Nekem egy Sony MDR-EX51LPW van, egy ipod minivel használom. Ez tök ugyanaz, mint a 71es, csak nem hosszabítós, emiatt vettem, engem rohadtul idegesítene, ha ott lengedezne a közepén egy toldó, szóval a 71es szvsz inkább a távirányítós cuccokhoz jó, ahol elég a fél méteres része a hosszabbító nélkül. Ami a fülest illeti, nagyon kényelmes, én gyakorlatilag nem is érzem, hogy a fülemben van. Ez állítólag fültől is függ ezeknél a füldugóknál. 3 különböző méretű szilikon dugót adnak hozzá, nekem a legkisebb pont jó, pedig azt hittem nagy fülem vanElőtte a discmanemhez egy Sony MDR-E838ast használtam, azt is kényelmesnek találtam, de messze nem ennyire. Ami a hangját illeti, mivel zárt és a fület is lezárja, ezért a basszusa tényleg sokkal jobb, mint a hagyományos fülhallgatóknak, amiknél gyakorlatilag nincs mély. Én az ipodot flat EQval használom és így is megfelelő. Nekem tetszik a hangja, bár vannak korlátai, de ennyiért nem nagyon van jobb füldugó szerintem. A Sharp MC33-mat szokták emlegetni külföldi fórumokon, mint a legjobb olcsó füldugót, de azt sehol nem lehet kapni (tényleg nem, az USAban is csak Japánból rendelve). Sokak szerint túl vékony a kábele az EX51nek, könnyen szakad. Nos, semmivel nem vékonyabb a 838énál és azt sem szakítottam el 2 év alatt, remélem ezt sem fogom
Egy kellemetlen dolog van vele kapcsolatban, de szerintem ez totál fülfüggő: ha nem a megfelelő pozícióban (ezt úgy kellett megkeresnem) dugom be a bal fülembe, akkor járás közben halk cuppogó hangja van
Ja és még valami: nem feltekerős tartó van hozzá, hanem egy ilyen gagyi kis tokocska, amivel csak a fülben levő részt lehet megvédeni a kosztól, a kábellel meg kezdj, amit akarsz :d (én fel szoktam tekerni az ipodra).
Szóval nekem a fehér EX51 van, Németországból hozta egy ott dolgozó barátom, itthon ezt még nem láttam, de asszem a feketét lehet kapni, 9eFt körül (én 30 euroért vettem). Bővebben: link
Ami a KOSSt illeti, én megnéztem egyszer egy ThePlugot, mert azt is emlegette valaki, hogy milyen jó, de valahogy undorítónak találtam a kinézetét, nem szívesen dugnám be a fülembe azt a nagy csonkakúpot, úgyhogy erről letettem
[Szerkesztve] -
AGE-T
őstag
Üdv Néktek!
Vélemények tapasztalatok érdekelnének, high-tech fülesekkel kapcsolatban.
Tehát lehet irogatni, kinek milyen tapasztalata van. Hol, mit, mennyiért? Főleg jó minőségű termékek érdekelnének (Koss, Senheiser, netán Sony…). Nemrég vettem egy Creative Muvo Zen Xtra-t, ehhez keresek valamilyen zsebpiszok fülest.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Sparkplug
vagy Sony Bővebben: link
Ezek érdekelnének, de ugye kipróbálni nem lehet őket, ezért szeretnék segítséget kérni. Valaki netán rendelkezik valamelyik fülessel, kérem ossza meg velem a tapasztalatait. Érdekelne még, hogy hol lehetne hozzájutni valamelyikhez, netán tud olyan helyet ahhol kipróbálhatóak.
ThenX! -
Chabesz
csendes tag
válasz
_Volkovy_ #226 üzenetére
Annak idején a Duna Plázában volt 1 nagyobb műszaki bolt. Most nem ugrik be a neve. Nekem még ott vették. De az azóta már bezárt. Most nemrég pedig a Blahától néhány méterre levő SONY boltban láttam. De sztem bármelyik nagyobb SONY boltban be tudják szerezni neked. Ha pedig az ár miatt nem komálod a helyet, gyakorlati tapasztalatom, hogy a Media Markt kb 10%al drágább mint a SONY márkabolt!
Én egy Audigyvel használom, amióta megvan. Mindenképp számít a minőség, de valószeg nagy különbséget nem fogsz hallani, amíg a kártya kimenete 22khz-es jelnél többet nem bír ill. a zene amit hallgatsz ennyire van korlátozva formátumából kifolyólag. Hiába küldené a füles 5Hztől 30kHzig. Persze hozzá kell tenni, hogy ez a tartomány jelentős biztonságtöbbletet ad a 22kHzel bezáródó tartományban. Ha tervezel ezen tartománynál nagyobbal rendelkező zenét hallgatni, akkor tartom csak lényegesnek hogy 1 profibb hangkártyát is beszerezz hozzá. -
DDL
őstag
válasz
zlaboncz #218 üzenetére
vagy:
Stabil táppal (pl. LM317/LM337). 32Ohmos fejhallgatótól fölfele.
Üdv: DDL
[Szerkesztve] -
Chabesz
csendes tag
Hello!
Én a SONY MDR-F1-et ajánlanám. Épp most is az van a fejemen és ha becsukom a szemem, nehezen mondaná meg az ember, és nem akármilyen hallású ember, hogy nem előttem ül a zenekar 2 méterre és élőben játszanak! Én 3 éve kaptam, akkor még 48e volt. Mostanában nemrég láttam, már 25-30 körül meg lehet kapni. Hatalmas előnye, hogy teljesen nyitott, így eszméletlen térérzet, és pontosság hallható. Kis hátránya, szintén az full open air típusból következően, hogy aki a nagyon basszus centrikus zenéket kedveli, néha talán kevés lesz neki a mély. És persze ki ne szeretné a mélyeket, én is így vagyok vele s nincs panasz rá. Mindenesetre nem tud olyan erejű basszust mint 1 zárt típusú cucc, viszont garantáltan észre se fogod venni hogy órák óta csak nyomatod a fejedbe a zenét, annyira kényelmes, iszonyú könnyű és gyönyörűen szól. Nyugodtan ajánlhatom! -
zlaboncz
tag
WaterLo, nekem is HiVox van . és nagyon elégedett vagyok vele. Többen mondták, hogy a Heed Audio jó, jobb mint a HiVox, de konkrét összehasonlításról sehol nem hallottam, így ez nem mérvadó. Ár infóm sajnos nincs, mert bár többször írtam e-mailt a Heednek (www.heedaudio.hu), de nem kaptam választ. Amit a HifiCity-s fórumokból sikerült kibogarászni, az az, hogy valószínűleg 40-50 között van.
Ezen kívül még lehet AVA (www.ava-audio.hu) csöveset venni, de ez már 150 körül van, ha jól tudom.
Ár/teljesítmény viszonban egyébként a HiVox (www.hivox.hu) termékeket jónak tartják.
ZooLee
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
De ezt nem kell OFFTopicozni, mivel elég fontos dolog (lenne) egy normális fejhallgatóhoz egy külön erősítő, ugyanis a legtobb esetben (még a jófajta erősítőkben is) a fejhallgató kimenet erősítését egy egyszerű ''gagyi'' IC-s fokozat látja el. Ehhez képest óriási ugrás egy külön erősítő.
Az emlegetett HP1-es erősítő inkább ''ipari'' szerkezetnek tűnik, ezt mutatja a jack bemenet is. (Ipari olyan értelemben, hogy azok használják, akik dolgoznak a zenével, zenészek, stb. - ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne jó!!!)
Igazi hifi erősítőt is lehet nézni, van pár hazai építő, akiknél a 28-50e forintos árkategóriában lehet venni újonnan (illetve ha használtan kifogsz egyet, az még jolcsóbb lesz) Sőt, szerintem rajzot is lehet hozzá szerezni, és építeni egyet, az még nagyobb öröm (DDL valszeg ebben is tudna segíteni, ahogy teszi azt az erősítő építése házilag topicban is)
ZooLee
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Csak beleröfögök, mert volt egy meglepő élményem egy valóban olcsó és jó fejhallgató-erősítővel. Két fülest bír meghajtani és tovább köthető erősítőre is, jó masszív. 2x6.3-as mono jack az input és 2x6.3 sztereó a fülesek outja.
Hát a meglepődés onnan, hogy az Onkyo erősítőm fejhallgató kimeneténél (ami nem zúg és nem torzít (?Biztos?), vagy akármi) sokkal élőbb hangot produkált ugyanazon a fülesen... Mérni nem volt energiám, de élvezet volt hallgatni és kellemetlen volt visszaadni Istvánnak...
Beszerezhetőségről Bővebben: link, típus HP-1. Kicsit el van ásva a honlapon, de egy árat és képet lehet azért találni...
Ennyi.)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Elírtam a típust és elto*tam a linket...
[Szerkesztve] -
WaterLo
aktív tag
Ja es, ha valakit erdekel, a hangjarol egy kicsit, bar valaoszinuleg elfogultnak fog tunni, a kis Philips (tovabbiakban P (- mint poor sound
)), mint osszehasonlitasi alap miatt.
Eloszor feltem, hogy nyitott volta miatt nem lesz kepes olyan melyeket produkalni, amilyeneket szeretnek. Tovabba, hogy minden kornyezo zaj zavarni fogja a zene elvezetet.
A melyekkel kapcsolatos aggalyaim az elso meghallgataskor szertefoszlottak, ahol kell, brutalisan tolja neki. A kulso zajok jobban bejutnak, mint egy zart fulesnel, de ezert kell ezt otthon hasznalni, es abszolut nem veszes. Kifele nem olyan hangos, mint gondoltam, hogy pl. egy szomszed szobaban levot zavarni tudjon (felteve, hogy nem az ejszaka kozepen, csutkora feltekerve adjuk neki, ami mondjuk sem a fulnek, sem a fulesnek nem egeszseges. De tenyleg ehhez extrem hangero kell.)
Anyam osszehasonlitva P-t es S-t azt mondta, nem hall nagy kulonbseget (csunyan nezek ra), olyan mintha P mono lenne, S meg sztereo (hat ez az).
Anyamtol ennyi se rossz, tekintve, hogy korulbelul a mosogep az egyetlen arammal mukodo eszkoz, amihez valami lovese van.
Reszemrol soha nem hallott termeszetes hangzas, igazan tud buntetni - a rossz zeneszeket, hangmernokoket -, minosegi forrast igenyel.
Nem azt mondom, hogy ez a vilag legjobb fulese, nyilvan nem az, de egy atlagos zenebarat igenyeit maximalisan kielegiti. (Term. a zenevel kapcsolatban
Aki nem hiszi, hallgasson utana.
Es majd, ha bejarattam...
[Szerkesztve] -
WaterLo
aktív tag
En most ujitottam egy 595-t. A par ezres Philips utan gondolhatjatok, milyen minosegi ugras hangzasban es kenyelemben. Klasszikus zenere is klassz, aki nem rajong erte (talan meg nem hallott jo cuccon jo klasszikus zenet), annak is ajanlom, probaljon ki egy jo fulest, igazi elmeny.
Szamitogephez mindazonaltalt sztem felesleges ennyit kolteni fulesre, nem lesz kepes kifutni magat, megmutatni a minosegi kulonbseget egy alsobb kategoriassal szemben. -
sny
csendes tag
Hello!
Én nemnagyon értek a fülhallgatókhoz, most akarok venni egy AKG K55- ös típusú fülhallgatót, használt de ismerőstől veszem , tudom hogy vigyázott rá, kb 1 éves.
5000ft sok érte ?
Főként játékra használnám, de azért zenét is szeretnék hallgatni vele! -
gesuz
senior tag
nem tudja valaki, hol lehet olcsón akg füleseket vagy 555 kapni?
-
koax
tag
válasz
Cardinella #205 üzenetére
Nincs amerikai ismerősöm szóval ez a probléma is megoldódott
-
Cardinella
aktív tag
-
BaLinux
tag
Meglepő módon éppen fejhallgatót akarok venni, itt jön képe e zseniális topic
Végigparszoltam az egészet, de olyan nehéz eset vagyok hogy semmire sem jutottam...
A követelmények tehát:
- ár < 20k Ft
- kényelem (kicsi és érzékeny fül, nagy fej)
- jelforrás: egyelőre sz*r nforce + >=192k mp3 + külső erősítő; később esetleg külső dac + minőségi fejhallgatóerősítő (ha lesz rá időm)
- zene: lágyabb rocktól legbrutálisabb metálon át a klasszikusba hajló zenékig, némi elektronikus (előbbiekhez képest nem számít)
ööö kb ennyi. sennheiser 5xy? koss? (van koss utcai cumóm, az tetszik)
A mostani philips sbc hp150-hez képest bármelyik zseniális, de épp ezért nehéz a választás... -
koax
tag
Megtudná mondani valaki hogy a Sennheiser HD 555 ill. a HD 595 mennyibe kerül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest