- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yako01
friss újonc
A dombornyomott kártyák hogy bírják a Ridge és klónjai tárcákat? Nem karcolódnak, vagy van erre valami praktikus tippetek?
-
stuka20
senior tag
Köszi, én is keresek valami alternatívát a bumszli pénztárca helyére, mert inkább csak a táskában hordom azt, zsebben már nagyon kényelmetlen, főleg ülő helyzetben.
Ridge nagyon drága és nem is nagyon tetszik ez a fajta.Amit ajánlottál ez eléggé szinpatikus, én is köszönöm szépen.
-
-igu-
veterán
"Miután kicsit kitoltuk az összeset, el kell azokat fordítanunk vertikálisan, majd egy legyezőszerű szétnyitás után, mint ahogy játékkártyákkal tennénk, már ki tudjuk választani a megfelelőt."
ezt a forgatast sose probaltam - a legsurubben hasznalt kartyak az elso es az utolso pozicioban vannak direkt, igy kb. 1 centire kitolva a kartyakat, kozvetlenul elerhetoek rogton. -
Köszi a bemutatót, nagyon érdekes volt!
Jómagam is megjártam az olcsó kínai utat, amikor a nagy bumszli tárca helyére kerestem kipróbálásra alternatívát.
Bár nem direkt konkurencia, de én bátran tudom ajánlani a minimalista vonalról a bőr kártyatartókat is.
Pl. az európai Crazy Horse Craft srácok hajtogatós és patentes megoldása:
(kényelmesen belefér 8 kártya, vagy most épp 6 kártya és némi papírpénz)
Én sokalltam a Ridge-ért a pénzt, így maradt ez a 2021-ben szállitassal együtt 33€-s tárca.
-
A cikk végére betettem még egy videót, a fehér (anodizált alumínium) és az eukaliptusz (kerámia borítású) Ridge tárcáról.
-
-
Köszi az infót, ezt a csavaros dolgot jó tudni. Kíváncsian várom majd a bemutatót, az eddigieket is jó volt olvasni.
Na igen, az ár. Nézegetem, hogy a carbon fiber az 130 körül van... a full alu meg 70-ért, és az 10 grammal nehezebb. Mondjuk ha valóban tartós és éveken át kiszolgál, akkor kb mindegy is, hacsak nem kell utána drágán csereszíjakat rendelni mert mondjuk azok nem bírják...
A titán, 24 karátos arany és hasonlóknak én már nem látom az értelmét, de biztos megvan annak is a célközönsége -
Igen, praktikusabb. Lesz róla yt videóm, meg itt is bemutatom. Csak sokkal drágább, mert az alap változatnak, ami 38 ezer forinttól kezdődik, műanyag a belseje, és abban könnyen megszakadnak a csavarmenetek (saját tapasztalat). Márpedig az a baj, hogy szétszereléssel állítani kell a szíjakat benne, ha változik a tárolt kártyák száma (4-es tűréshatáron belül). Szóval én e miatt eleve csak olyan alumínium változatot vennék, aminek a belső része (inner frame) is az, az meg már 63 ezer Ft. És a készpénztartó még így is csak műanyag, bár az nem probléma.
Amúgy tényleg jobb, pl a készpénzt is beteheted akár a kártyák közé is, de még drágább, mint a Ridge, a teljes titán változata meg 400 ezer forint (jól olvastad).
Az Aviator tényleg jobban van tervezve, mint a Ridge, alapból része az aprótartó, bár az kicsit keskeny, nem minden magyar apró fér bele (pl a százas nem, mert vastagabb). Ezt ki lehet küszöbölni dupla vastagságú aprótartó vásárlással (lehet azt is kérni), de az meg eleve csak fémből van. És ugye a belső lemez is műanyag alapból. Szóval alapon csak kívül fém, de még úgy is drágább, mint a teljes alumínium Ridge, kb 10 euróval. Ha meg teljesen alumínium dupla aprótartóval, akkor meg már 77 ezerbe kerül az Aviator. Ennél még a teljesen titánból készült Ridge is olcsóbb.
-
-
LLKobe
veterán
Nem tudom, nekem ez az a termék amire megteremtették a keresletet, de meglenne a világ nélküle is szerintem
Főleg ilyen áron.
-
válasz
Evil Snowman #10 üzenetére
Na az épp a legalja a minőségben. Ha az neked jó akkor most már tudhatod, hogy kb az összes jobb nála. Gyakorlatilag azt kapod, amit Kínából 1500-2000 Ft-ért megkapsz, csak tízszeres áron.
Mint írtam, lesz a magyar márkákról is cikkem, sőt yt videóm is, konkrét összehasonlításokkal.
mod: amúgy megnéztem azt a VR-os bemutatót is a közös tárcájukról, és jó nagyot röhögtem, amikor a minőségről beszéltek. Tényleg el nem tudod képzelni, hogy milyen rossz a Painted1 a többihez képest (főleg Ridge és Rossm), amíg azokat nem tartottad a kezedben.
-
-
válasz
Evil Snowman #8 üzenetére
Melyik márkát használod? A Rossm-ről a hétvégén megjelenik egy cikkem. A magyar márkákról is lesz, bár az nem lesz annyira pozitív.
Ezekkel a márkákkal van tapasztalatom eddig (mindegyikből vásároltam, nem egyből többet is):
* Ridge - 6db - hármat most várok, hogy megérkezzen
* Rossm - 5db
* Vulkit - 3db
* occó kínai - 11db - kettő még úton van
* Painted1 - 1db - magyar márka
* Monteen - 1db - magyar márka
* Business Wallet - 1db - magyar márka, de még úton van
* Spigen - 1db
* Aviator - 1db
* Shield - 1dbA legjobb ár/érték arányú amúgy a Rossm, de annyira, hogy mást nem is érdemes venni. A még ennél is jóval olcsóbb, kínai másolatok pocsékak.
-
Jó ideje szemezek én is a Ridge-el, de pont az ár volt az, ami miatt úgy éreztem, hogy offolom, mert mi lesz, ha "nem jön be" ez a fajta kártya tartó megoldás.
Aztán Pisti/Jani bejelentették a saját verziójukat kb. fél áron úgyhogy arra befizettem. Egyelőre tetszik, minőséggel nincs bajom. Meglátjuk meddig bírja.
-
válasz
Szakbarbár #4 üzenetére
Nem tudok felidézni olyat, hogy lemerült volna a telefonom.
-
GreatL
őstag
válasz
Szakbarbár #4 üzenetére
Amíg nekem kellett bérlet, én is vettem kinyomtatva. Mobilt ha nem akarok vinni mit csinálok? Muszáj volt.
-
Én ilyet használok: [link]
Ennek van 6 kártyás változata is(ez mondjuk pont nem a legjobb, van ebből valódi bőr is, de nem volt kedvem kikeresni).
Ezek elég puhák és vékonyak, hogy farzsebben is kényelmes legyen, egyáltalán nem érezni.
De a gyakorlatban csak a telefon van nálam, azzal tudok fizetni és már a személyit is kiváltja.
Ha tényleg digitalizálnák a SZÉP kártyát hamarosan, akkor tényleg semmi értelme nem lenne semmilyen kártyát magammal hordani. -
válasz
Axe Miskolc #1 üzenetére
Az más elven működik, de a legnagyobb probléma, hogy abban csak fix számú kártyát lehet beletenni, mert az egész szerkezet szilárd.
-
Axe Miskolc
tag
Nyilván nem ugyanaz a minőség, de az ár se! Ilyet használok évek óta: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bár pár hónappal ezelőtt, borsos ára miatt, még nem szándékoztam megvásárolni ezt a pénztárcát (wallet), de pár Ridge...
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest