Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
atiska007
senior tag
Ettől tartottam, hogy terhelésnél kicsit hangos lesz... de ez az ára a nagyobb teljesítménynek+nem túl jól optimalizált hűtésnek.
Lehet várok még a miniPC cserével, ez jónak tűnt volna, de marad a Thinkcentre 720q, 8500T procival. Igényeket egyelőre kiszolgálja többé kevésbé..Köszi a tesztet és a tapasztalatot!
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
válasz Donki Hóte #707 üzenetére
Nem fogod megkapni az árut, előre borítékolhatod.
https://azsiacenter.com https://kinaiwebaruhaz.hu https://aliexpressz.hu
mindhárom egy és ugyanaz átverős cég, talán ha kitartó vagy, akkor TALÁN visszakapod a pénzed.
De terméket ne várj.Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
nekem egy Lenovo m720q van, abban egy 8500T proci. A hűtése hasonló, egy nagy alu platni érintkezik a cpu-val.
Ettől a hűtéstől nem lehet többet várni, nekem is alapjáraton ugyanezek a hőfokok vannak: alapjárat ~45C, terhelve olyan 71C.Ez a hűtés ezt tudja...
A venti kerregése más téma. Ha lecseréled is, max a kerregés fog megszűnni, de a hőfok pl nem fog változni.
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
Fogalmam nincs, hogy egy másik házba hogy teszed bele, meg hogyn tudsz rátenni egy cpu hűtőt.
Itt látszik is, van egy heatpipe, azt kellene leszedned, alatta a régi pasztát letörölni és rányomni valami jobb minőségű pasztát.
A venti csak a heatpipe-ról fújja le a meleget. Ha a heatpipe és a CPU között nem jó a paszta (kiszáradt, kevés, nem jó minőségű), akkor a cpu jobban melegszik és ez a hőfok indikálja, hogy a venti felpörögjön.Szerk.: az, hogy a monitor hátuljára van felrakva, nem kellene smmilyen anomáliát okozzon.
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
AliExpress-ről, ha mindenképp cserélni akarod.
De előtte lehet egy újrapasztázás is sokat segítene (jobb hőeloszlás, és a ventinek nem kell ennyit dolgoznia.)[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
8500T-s gépekhez 65W-os gyári tápot adnak.
Nekem egy Lenovo 720q van, 8500T-vel, 2*8Gb ram és egy SSD.
terheletlenül olyan 10-12W-al elmegy, terhelten olyan 40-45W-ot kér, amit a gyári 65W-os táp simán lehoz.Ezekhez a gépekhez/procikhoz bőven elég és jó a 65ös táp.
Ellenben 90.000Ft vagy annyi lejben drága.
Itt HA-n találsz ilyen konfigot 50-55.000 Ft körül, azaz majdnem féláron.xlife75-től vettem én is, és mot is van egy ilyen jegelt hirdetése. Rá kell esetleg írni, tegyen félre egyet, ha van
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
válasz II.Démonlord #606 üzenetére
Core i5-7500T alá nem adnám...
6400T csendesebb/hűvösebb, de YT HD videóknál már röcög(het). Legalább is nekem a régebbi Lenovom 6500T-vel nem volt túl acélos.
8500T+16Gb RAM már okés, 4k YT videóval sincs probléma, röccenésmentesen lejátsza.Illetve a 6400T szerintem nem Win11 kompatibilis, szóval ha az is számít, akkor én a Dell-t vagy a HP-t venném,
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
Hali!
Van esetleg itt valakinek Lenovo M720Q mini PC-je?
Használtan vettem, de szerintem a hűtésével lehet valami gond:Ez a terheletlen állapot, nekem az 56-58 fok magasnak tűnik.
Ráadásul kicsit zavaró, ha bármi alap dolgot csinálok, akkor a venti fel-fel pörög, ami egy kicsit zajos is.Próbáljam meg esetleg újrapasztázni, vagy egy 8500T procinál ez az érték valid, hiába szedném szét a hűtést?
U.i.: a műanyag hűtő részt már leszedtem, kifújtam, de nem volt poros, ezért gyanakszok a pasztázásra.
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
Jónapokat!
Raspberry Pi4 4Gb-ról jövök egy Lenovo M910q-ra
Hát ég és föld a kettő, minden fut, ami a Pi-n futott, de legalább már böngészés, youtube is fut 1080p-ben35K-ért vettem használtam, i5 6500T, 8Gb RAM és 256Gb ssd-vel.
7k-ért kapott még egy 8Gb-os ram-ot, öröm van és bódottá!Sajnos (vagy nem) csak win10 megy el rajta.
Első kérdésem az lenne, van-e valami speckó beállítás, amit érdemes kikapcsolni a win-en, hogy ne zabálja az erőforrásokat? (indexelés lelőve, automatikus indítás szelektálva, virtuális memória 0)Illetve melyik böngésző most a legoptimálisabb egy ilyen kis teljesítményű pc-re?
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest