Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
5leteseN
üzenetére
A hülyeséget akármeddig lehet magyarázni, de a helyzet az, hogy a SATA elméleti maximális átviteli sebessége 600 MB/s, egy modernnek mondható PCIe 4 NVMe SSD gyakorlati átviteli sebessége meg 7000 MB/s. Árak meg azonos gyártónál Samsung 990 Pro 2TB ~70e, Samsung 870 EVO 2TB ~65e. Lehetne sokkal olcsóbbat is keresni, de minek.
És mindezt úgy, hogy én 10x-es sebességkülönbséget mondtam, ami igazából még ennél is nagyobb, másrészt árban a 2/3-át mondtam, ami szintén túlzás. Mellesleg a SATA SSD-nél még az USB 3.2-es külsők is jóval gyorsabbak....Ezek után azt tanácsolni akárkinek, hogy egy apró belső térfogatú PC-be vegyen egy többször akkora SATA SSD-t, ami tizedolyan lassú, sokukba pedig egyszerűen bele sem fér, miközben majdnem ugyanannyiba kerül, hát nem tudom, miként jellemezzem.
A megoldást rég feltalálták, és alkalmazzák is a MiniPC-kben: hűtőborda. Azért ajánlani egy SATA SSD-t, mert valami hulladék MiniPC-d van, és abból indulsz ki, hogy mindenkinek, szintén megkérdőjelezhető szakmailag.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- IBM-Tape-Library-(3583-L36),-4x-IBM-LTO2-Ultrium-FC-Tape-Drive-(18P8159)-without-Tapes
- Eladó HP ProLiant Microserver Gen8 16 Gb RAM Xeon E3-1265L v2
- Nipogi MINI PC / Celeron N5105 / 240GB SSD / 12GB RAM
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 Acer Vertion // 6-9. gen // i3 / i5 // garancia / Bp., MPL, Fox
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest