- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Billentyűzet gondom van
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
Bash
őstag
Mivel van egy terjedelmesebb topic-unk, ami ugyanezzel a témával foglalkozik, ezért megkérném a jelen lévőket, hogy folytassák ott: [link].
-
4d
aktív tag
Köszi mindenkinek a sok hasznos infot, kipróbálom a javaslatokat!
-
Cyberslider
őstag
Részemről Adobe Premiere-t használok, kódolásnál pedig Canopus procodert,nagyon profi. Hasonlóan a CCE is az egyik legjobb minőségű mpeg2 kódoló.
Nerovision express-t hanyagolnám,a dvd srink fejlesztője ment át az ahead-hoz,nem dolgozik extra jó minőségben,de persze elég lehet....
Egy-két kiegészítés: én manapság már szinte mindent DVD formátumra csinálok,hiszen a dvd lemezek korában nem gond a méret,és főképp tévén nézem a végeredményt.
A DV interlace-es,tehát félképes,a monitoron csíkozni fog,de ez nem gond,mivel a monitor progressive megjelenítő. Ehhez nem kell nyúlni,és kódolásnál ne deinterlace-eljünk,ha nem muszály (pl. tévén fogjuk nézni) mert minőségvesztéssel jár.
Interlace-es anyagból is kétféle van,az upper filed first,meg a lower field first,asszerint,melyik félkép az első,az alsó,vagy a felső.
DV AVI esetén a filed sorrend lower,mjpeg kodek esetén upper, mpeg2 anyag esetén (pl. műholdas transport stream-ek,stb) szintén upper. Tehát kódolásnál hagyjuk ugyanúgy lower-en.
A hangot tetszés szerint hagyhatjuk PCM wav-ban,csak ekkor max. 8000 kegyen a video bitrátája,mert a hanghoz kell 1500mbit.
Áttehetjük mpeg1 layer2-es szabványba,ekkor tönmörítjük,de akkor inkább menjen AC3-ba (dolby) de ez persze nem feltétlen jelent 5.1-es hangot,hiszen AC3 lehet sima stereo is.
Én már estem olyan hibába,hogy a hangot pcm wav-ban hagyva a jó kis chili dvd lejátszóm cseszett lejátszani,mert bár szabvány,azt épp mégse szerette. Ehh...
Javaslom tehát inkább az ac3-at.
Jó megoldás a Pinnacle is,mert ez is olyan progi,ami mindent megcsinál egyben..Bár én nem ismerem,nem használom. -
4d
aktív tag
A NeroVision Express-ről mi a vélemény? Ha jól láttam, dv-ből mpeg-be, és vob-ba is tud konvertálni.
vdub? -
neduddki
nagyúr
HI!
A studio9 az pinnacle, a CCE a mpeg3 kodolo, az agk az meg autogordianknot /stablet hasznlad/ ; nekem nem jott be az ulead, tu csilivil meg ijjeek tul eldugjak a lenyeget.
a Studio10-mar liquid motorra epul, lasd: semmi ne elg neki:- ))), d enem tunik stabilabnak itteni felhasnalok panaszai szerint.
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
En studio9-et az en idomnek boven sok az is:- )))
premire jo csak pilotavzsga leglabbi sadobe profi eszkozei utalokezles.
egyszeruk kozott szoktak meg sokat emlegetni.
en studiola behuzom, megvagon etc, dv-be visszairom es cce-vel tomoritek mert asztaliba akarom hasznalni.
ha gep: akkor divx, akkor szinten dvbe irom vissza majd az idokimelsi celzattal AGK-val tomoritem divx-be , hejesebben xvidbe
udv
neduddki -
4d
aktív tag
Nnna, megcsináltam életem első videóját, igaz nem vagdostam, csak kipróbáltam az effekteket, feliratokat. A vindovsz múvi méker nagyon jó kis tanuló progi, de már látom hogy hamar ki fogom nőni.
Ti milyen progival töltitek át az anyagot? A premiere is képes erre? Sokan használják a Vdubot. Igazából nem értem hogy melyik proginak mi a fő funkciója.
Milyen formátumot érdemes választani ha gépen vagy tv keresztül szeretnéd nézegetni a kész anyagot?
Úgy vettem észre hogy sokan külön tömörítik a hangot mp3-ba. -
neduddki
nagyúr
válasz
Cyberslider #107 üzenetére
HI!
Asztali gepen alt 6-so van, laptotyon 4-es , pcmacin altlaabn 6-os kamerean 4-es /a +2 neny eszkoz delejellatasara kell, ez kameranal ug efellelges.../
udv
neduddki -
Cyberslider
őstag
Nem minden alaplapon van fw bemenet sajnos. Az én kábelem valami ezresért vettem. Tökéletes.. Azt kell csak nézni,hogy milyen csatlakozású a kábel,mert van kicsi,meg nagy. (Asszem 4-es,meg 6-os,de passz) ált. kamerákon a kicsi van,a gépen meg nagy.
A DV AVI nem tömörítetlen,az még nagyobb lenne..
De, a szabvány IEEEBocsi,késő volt
-
4d
aktív tag
válasz
Cyberslider #102 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, én sem vagyok teljesen felkészületlen a dologból, már elég sok mindennek utánanéztem, csak még a gyakorlat hiányzik...
Valamilyen linknek télleg örülnék, gyorsabb lenne a tanulás, bár így is nagyon élvezem!
Ja a FW csatlakozásról annyit hogy a jó minőségű kábel kerül kb 2-3k-ba, de a mostani alaplapokon van csati, úgy tudom akkor nincs értelme fw kareszt beszerezni.
Ja még valami: a DV AVI=tömörítetlen AVI?
mpeg2=tömörített AVI?
Köszi mindenkinek a segítséget! -
neduddki
nagyúr
válasz
Cyberslider #102 üzenetére
HI!
A z ieee-1394 az hivatlason nem 3 e???:- )))
udv
neduddki
p.s amugy jo ez atotyik a dv git kerdesk iserol szol :- ))) -
Cyberslider
őstag
Huh
Ez akkor nem lesz 1szerű.. Legjobb lenne,ha átolvasnál pár weblapot a témával kapcsolaban,mert ez olyan dolog,hogy nem lehet csak nekiugrani úgy,hogy gőzöd sincs hozzá. Sok fogalommal kell tisztában lenni.
Persze vannak progik amik mindent pikk-pakk megcsinálnak,de nem mindíg tökéletesek.
A kamerádon a szalagra egy digitális formátum kerül,ami kevésbé tömörített. Ez a DV formátum. Felbontása 720x576,bitrátája,ami az adatok menyniségét szabja meg, asszem vmi 25Mb/s és fix,tehát mindíg ennyi.
Ezt az asztali DVD-k nem eszik meg,tehát át kell alakítani,mégpedig mpeg-be,ami már egy jobban tömörített file. Felbotása ugyanúgy 720x576 (lehet 702 is,vagy méggyengébb,352 <- ezek persze PAL-ra vonatkoznak) bitrátája viszont csak max. 9500Mbit/s, ami magában foglalja a hangot is.
A szalagról a jelet a gépedbe egy un. Firewire, sony néven ''i-link'' de igazán szabványos nevén IEE-1394-es kábellel lehet berakni. Minden kamcsin van egy ilyen kimenet,csak kábel kell,ami nem drága,ill. firewire bemenet a gépbe,ami vagy van neki az alaplapra integrálva,vagy nincs,akkor fw kártya kell,párezer FT.
Ezen a kábelen mintegy hálózati kapcsolat,át tudod tölteni az egész filmet DV-AVI formátumba. Ez egy *.avi file,ami nagyon nagy lesz,egy óra valami 1x Gb.
Ezt lehet vágni,azért is,mert ez olyan formátum,ami ezt legjobban támogatja. Tehát átalakítani mpeg-be vágás után kell.
Vágóporogram sok van,fizetősek,de a win-ben a movie maker ingyenes.
Itt ki tudod választani a capture funkciót,amivel ha a géphez van kötve a kamera lementheted egyszerüen az anyagot. a gépen vezérelve tudod irányítani a kamerát,és a record gombal indíthatod is a lementést. Szóval hely legyen bőven.....
Egy hátránya a movie makernek az,hogy a kész anyagot,amit megvágtál (ebbe most nem megyek bele,de rá lehet jönni nem olyan bonyi a progi kezelése) mindenáron WMV-be akarja majd kimenteni,ami megintcsak nem mpeg,tehát nem szabvány a dvd lejátszók számára. Ezért kell itt is a DV-AVI-t,mint kimeneti (mentés) formátumot választani.
Fizetős, jobb pogik ki tudják menteni a vágott videót már kész mpeg file-ba is, pl. Adobe Premiere.
A megvágott AVI-t aztán egy kódoló programmal lehet átkonvertálni mpeg-be. Az egyik legjobb az áltanam használt Canopus procoder,de ez is fizetős. Van sokféle ilyen progi még, pl. Tmpgenc.
Ezt már csak VOB fileba,azaz a DVD által felismert struktúrába kell alakítani,ami gyerekjáték,esetenként újabb progi (pl. tmpgenc dvd author)
Adobe premiere,vagy más ilyen jellegű progik egyből tudnak VOB-ot varázsolni.
Dehát ehhez azért valamennyire érteni kell az adott progi működését,és kicsit bele kell ásnod magad,mert sztem ugyanúgy nem lesz tiszta mit hadoválok neked most se,mint ezelőtt.
Többieket kérném vmi link adására,hol lehet jól tanulni
A 2 pass azt jelenti,hogy kétszer számolja átkódolásnál az adatokat,így lassabb lesz,de jobb minőségű. Ajánlott. A VBR pedig variable bitráta, ez ugye a DV AVI ''fix'' bitrátájához képest (25mb/s) változó,ugye max. 9.5Mbit/s,de az adott jelenethez mérve csak a legszükségesebb mennyiség,tehát helytakarékos.
Pölö:
focimeccs,sok ember --> nagy bitráta ---> szükség van rá
sötét éjszaka,kevés ember--> kis bitráta --> nincs szükség nagyobbra.
Jeah. Megyek aludni,vár az asszony! -
4d
aktív tag
válasz
Cyberslider #100 üzenetére
uhh... mondtam hogy lámer vagyok hozzá pedig egy pár topikot már végigolvastam.
2 kérdés: mi az az offline kódoló és 2 pass vbr? Ezek a vindózmm-ben valami funkciók? -
Cyberslider
őstag
Legegyszerübb a win-ben lévő movie makert elindítani,az felismeri a kamcsit (már ha firewire kábellel kötöd vele össze,ami kötelező
) és DV-AVI formátumban becaptureolni.
Lehet vágni,effektezni,az már a te dolgod.
Lényeg,hogy bármi progit is használsz, DV-AVI-ba szedd le az anyagot,majd vágás után ugyanúgy DV-AVI-ba mentsd ki,és egy offline kódolóval dobd át mpeg2-be, 2 pass vbr-ben. -
4d
aktív tag
Absolute beginner kamerás vagyok nekem is Pana NV-GS33-as kamerám van, aki tud lécci segítsen, hogyan/mivel érdemes áttölteni és konvertálni az anyagot.
Ja link is jó ha már ez az 50001-edik ilyen kérdés... -
csimmasz
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék mivel nem vagyok járatos a dv kamerázásban.
Egy kedves barátnőm szeretne venni kamerát ,dvd-s et ami nagyon drága, viszont az olcsobb dv kameráktólmeg fél hogy bonyolult atirni dvd-re.
Eltudná mondani valaki ,hogy a legegyszerűbb áttenni dvd-re a kamera által felvett jelet.
A másik, hogy a dvd kameráknak van e valami hátrányu, vagy jobban megéri ez a kamera.
A vágás lehetősége nem érdekli. -
armithis
csendes tag
Sziasztok!
Nekem hálaégnek a takaros kis Panasonic GS33 jutottami oda-vissza egyszerűen kapcsolódik Pc-hez. Ez egyben az egyik különlegessége is. Szóval kamerába és gépbe egy USB kábel indítom DV studiot amit kaptma cd-n hozza es mentem le a felvételeket csak egy gond van. Lekéne tömöríteni Aviba vagy egyéb videó formátumba nem pedig DV00001.dvf sajat kiterjesztésben hagyni. Aki ért DV Studio 3-hoz az légyszives segítsen, hogy hogy tudok a saját kis paraméter filejaiból életerős gigás avikat gyártani?
-
törölt tag
válasz
warezlord #93 üzenetére
1. nezd meg aida-val (everest-tel), hogy mit mond a kartya tipusara. ha mar az interface chip tipusa megvan, az alapjan lehet drivert keresni
2. nezd meg a nyak-ot, csak van ra irca calami, amibol ki lehet indulni
3. keress rajta ket-harom nagyobb ic-t es azoknak a szama alapjan is el lehet kezdeni
MOD:
4. ja igen: vagy vidd vissza a boltba
[Szerkesztve] -
warezlord
tag
válasz
warezlord #66 üzenetére
Akkor itt van ujbol:
Lenne egy kérdésem!
Vettem egy firewire 6-4-es kábelt, firewire portot 3+1. Hazahoztam, gépbe be, winfos xp felismeri, azt írja ki az eszközkezelőben: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10), na ilyenkor mi a p*csa van? Mit csináljak ilyenkor??
A Firewire porthoz nem kaptam driver cd-t. Légszives segítsetek!
Előre is thx:
warezlord -
törölt tag
a proci boven eleg (vagy ha ugy vesszuk, sosem
) a memo is eleg lesz, mert az athuzas kamerarol szinte egyaltalan nem igenyel memoriat (csak amit a progi, mondjuk a WinDVR3 megeszik, az meg keves), a tomorites meg szinten nem tul sokat. annyit tennek meg, hogy a nem feltetlenul szukseges hatterben futo cuccokat kilonem (viruskeresot mindenkeppen, de azt mar a masolashoz is)
-
Gri
tag
Hali!
Nekem a kovetkezo lenne a problemam:
JVC GD20 tipusu MiniDV kamera a felvetelen mutatja a datumot-idot, de sz.gepre valo feltolteskor (Firewire, Ulead Photo Studio) ezek eltunnek.
VHS-re rogziteskor viszont megmaradnak.
A Honestech Camera Plus nevu progival sem sikerult orvosolni a problemat, es az XP cuccaval se.
Ha vki tud segiteni...
Elore is thx! -
warezlord
tag
válasz
agrarfiatal #73 üzenetére
nem, nem is volt összekötve...
akkor driver frissítés köll neki??
winfos nem kérte a winfos xp telepítő cd-jét.
Micsináljak?
warezlord
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
FW csati+kabel kell, a Canopust erdoke inkabb csak viccelodes szinten vetette fel.
Plusz vinyo nem feltetlenul kell (a DV vmivel 4MB/s alatt van, ez kb a 25x-oros CD iras sebessegenek felel meg), bar ha mas miatt nem is, a puszta helyigeny miatt elobb-utobb biztos eszedbe fog jutni -
warezlord
tag
válasz
agrarfiatal #70 üzenetére
ok próbacseresznye
-
warezlord
tag
válasz
agrarfiatal #68 üzenetére
van 1, a videokarinak (AGP), 1 slot van a USB portnak, de az nem csatlakozik slot-ba, hanem csak 1 kivezetést elfoglal, és csak egyetlen egy van a firewire portnak, Driver GOND nem lehet??? mert nem adtak hozzá cd-t nekem!
Thx:
warezlord -
warezlord
tag
-
erdoke
titán
Az mindegy, melyik partícióra húzod, a másik se gyorsabb, ha a Win vagy valami alatta elkezd dolgozni. Ráadásul bármivel konvertálod át, jó esélye van, hogy először kidobja tömörítetlen avi-ba, és utána nyomja át mpeg2-be. Ehhez iszonyatosan sok hely kell. Nekem 5 vinyóm van...
-
agrarfiatal
senior tag
''Jobban járt egy tunerrel, mert azzal még a VHS-eit is digizheti, ''
ha kameravásárláskor gondolkozott volna a srác akkor olyan kamerát vesz amin vannak analóg ki és bemenetek. Minőségibb digitalizálást lehet elérni vele mint egy mezei tv tunerrel.
olyanon meg feláll a hátamon a szőr, hogy vegyél tv tuner és azon keresztül húzd be az anyagot. (analóg kép > digitalizált kép > analóg s-videon kersztül > újra digitalizálás = minőségromlás) ez olyan mintha azt mondanád hogy a cd-t a gépre analóg decken hangkártyán keresztül húzzd átt és úgy írd meg cd-re. -
törölt tag
jajj, ez is flame szagu
ha nekem is egy dual-os 2x1.8GHz-es rendszerem lenne pc-bol, tuti, hogy nem a prociido lenne a szuk keresztmetszet
nalam a 2600-os barton 3000+ -ra huzva es egy kulonallo 160G-os samsung ugy vitte a dolgot, hogy a vinyo terhelese alacsony volt, es procit is alig evett... proci az attomoriteshez kell, ott meg nem frame-drop jellegu adatvesztes van, hanem a tomorites jellegebol adodo (miutan az mpeg-2 nem tunik vesztesegmentes tomoritesnek).
Derrick: nem az a gond, hogy melyik particion van a cucc, hanem melyik fizikai meghajton. ha ugyanarra a vinyora tomorited, ahonnan az avi-t is veszi, akkor az mindegy, hogy egy particio vagy ketto, a fejnek igyis-ugyis rohangasznia kell elore-hatra. mig ha egyik vinyorol olvas, a masikra meg ir, akkor mindket vincsin kevesebb dolga lesz es kevesbe melegszik, kevesbe hangos es kevesbe veszi igenybe a mechanikajat. foleg akkor erdemes sporolni ezzel, ha soxor akarod ezt csinalni. -
Macc
aktív tag
Vidd el egy ismerosodhoz akinek mac-je van... ott be fogod tudni jatszani elsore, digitalisan adatvesztes nelkul...
-
neduddki
nagyúr
HI!
Muxik, de nem baj ha kozben nem dogozik sok midneki mas a virnyora:- )))
udv
neduddki
mod: de aszt utdo, hogy 13G 1 ora??? tehat zabajj a ahejjet, foleg ha a szerkesztest utan meg dvavit mentes /na ijjenkor nem baj ha ket szep gyors virnyo koyott dogozol/ es utanna tomoritesz cce/tmpgenc-val
[Szerkesztve] -
Derrrick
tag
Most akkor összefoglalásként:
Vélemény 1:
-Maradhat az XP
-Kéne egy második vinyó ~20e
-Kéne egy FW csati+kábel ~8e v. Canopus stb. ~60e
-Kéne a windvr3
Vélemény 2:
-Oprendszer csere win98-ra
-Kéne egy tunerkártya ~20e
-Gondolom egy plusz vinyóra itt is szükség lenne ~20e
-Meg egy progira is amit talán adnak a tunerhez) (?) -
Krix
őstag
Szia!
Nyugodtan kezdd el FW kártyával. Én is azt használok (Pinnacle Basic DV), a másik gépemen pedig a SB Audigy 2 FW portját használom. Nem tapasztaltam még képkocka eldobást, és a hang is szinkronban van a képpel.
Van egy 3 éves Sony laptopom, amin már van iLink. (P3 750, 256MB ram) Még ezzel is át lehet venni a videókat, csak előtte töredezettségmentesíteni kell és menet közben nem szabad a géphez nyúlni.
Ja! Én menet közben sosem konvertálok, először mindig átnyomom az anyagot és utánna szerkesztem/konvertálok. -
Christoph
aktív tag
Én is &rew -val értek egyet, a windrv3 nagyon tutkos kis progi, egyszerü kezelhetőség, alacsony gépigény....
Ja és egyértelmüen FW-t vegyél !!!! -
törölt tag
Derrrick: szoval a FW-vel akkor lehet gondod, ha lassu a vinyod (de nem az), nagyon toredezett vagy a vindoz elkezd valamit csinalni, ami miatt nem tudsz irni eleg gyorsan. tovabba csakugyan nagy segitseg, ha van masodik vinyo, mert akkor az egyikrol tud dolgozni a masikra. valaki szokta ajanlgatni a WinDVR3-at, tenyleg nagyon jo kis progi, en is hasznaltam mar tobbszor. ha leszedted a cuccost, akkor az avi formatumu lesz, de rogton elkezdi neked konvertalni a beallitott formatumba (tobbfele minosegu MPEG-et tud, nagyon szep eredmennyel). sztem ennel jobb minosegu dvd-t csak valamilyen ketmenetes enkoderrel tudnal csinalni.
-
erdoke
titán
Ezzel az a gond, hogy ha valami el kezd dolgozni a WIn alatt, akkor megöli a vinyódat, ráadásul nem tudsz mást csinálni közben.
A második vinyó akkor is jól jön majd, amikor a behúzott DV-ből DVD-t csinálsz, mert így tudsz egikről a másikra dolgozni, nem önmagán belül darál az egyetlen.
Egyébként is tengernyi hely kell az anyagoknak, 60 perc DV avi kb. 13 GB.
Irány a Sulinet, ~27e Ft egy 160-as Samsung, a felét visszakapod. -
Derrrick
tag
Hát igen, 61-ért tőlem adhatnak hozzá ajándék biciklit is, ha nem használom ki a funkcióit akkor nincs rá szükségem.
A FW-on keresztül nem csúszik el a hang ugye (ha jól értem a hangelcsúszásnak a veszélye csak analóg anyag digitalizásánál van, mivel a kép az audio digitalizálón alakul át, míg a hang a hangkártyán?), míg a FW-on közlekedő digitális anyag esetében viszont együtt haladnak a jelek?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
61e a bruttó végfelhasználói ára egy alap ADVC-nek. Nem igazán DV anyagnál van jelentősége, hanem az analóg digitalizálásában. Lockolni képes a hangot a képfolyamhoz, tehát nem lesz csúszás VHS-ről se.
Elvileg kiválthatod vele a a FW kártyát is, sőt kábel is jár hozzá. Gondolom ez téged nem vígasztal.
[Szerkesztve] -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #19 üzenetére
Köszönöm Neked is a válaszokat. Holnap elszaladok a cuccokért és nekiállok dvd-síteni a miniDV szalagjaimat!
Ezt a Canopus kártyát, képességeit és a szükségességét nem-egészen értettem meg, bár a leírtak alapján felkeltette az érdeklődásemet. Hogyé aggyák?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #17 üzenetére
Kell hozzá valamilyen drivert telepíteni, vagy csak berakni a PCI-be, oszt' mehet?
Ezen keresztül a gépem minek fogja látni a kamerát?
[Szerkesztve] -
PH! daemon
csendes tag
Na, mire visszaértem, megelőztek a válaszokkal.
PCI-os FW kártya (általában 3 portos) 4,5-5e Ft körül van, 2e Ft körül egy igényes kábel.
Szerintem minden nagyobb számtech boltban lehet kapni ezeket. Hülyeazértnemvagyokban 3e Ft a legolcsóbb kábel, bár igénytelennek nem mondanám. -
dabadab
titán
Az FW azert jobb, mint az USB, mint amiert sokkal jobb egy tengeren hajon atkelni, mint auton: az egyik mukodik, a masik nem
A kameradon biztosan van FW kimenet (IEEE-1394 neven is ismert), arra kell kotni.
ps: Ja, es FW-USB osszekoto kabel sincs.
ps2: ugyan vannak miniDV kamerak (pl Panasonic NV-GS15 es NV-GS11), amiken van USB kimenet, de azon csak a fenykepeket lehet lementeni, mozgokepet nem. -
Derrrick
tag
Huh, én csak a miniDV felvételeimet (jobbára a gyerkőcökről) szeretném DVD-re kiírni. Ehhez kéne alapszintű ismeret és minimális tennivaló (nem terveznék szerkeszteni, stb.), csak a relatív nehezen használható szalagos cuccokat szeretném DVD-síteni...
A kamera egy JVC DVL-9600. Van rajta DV in/out, JLIP (?), és s-video out
[Szerkesztve] -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #4 üzenetére
A videokarim nem VIVO-s, ezért is az USB-s kérdés.
A kamerán nincs USB, de van-e olyan kábel ami USB--S-video? -
gege71.hu
addikt
Ha minidv kamera (jó lenne tudni milyen) azon kell lennie firewire csatinak, vagy ha sony pl akkor eg iLink aljzatnak. Azon keresztül át tudod tölteni a gépre amiben kell legyen FW kártya ahhoz hogy ezt véghezvihesd. De ha vmi normálisabb kameravezérlést akarsz a gépről akkor pl egy Canopus EZDV kártya(PCI-os) a te barátod. Ez már hasznátan nem drága és ég és föld egy ilyennel dolgozni a sima firewire kártyákhoz képest melyek okkal inkább általános célúak(kamera, hdd gyéb perifériák és a PC közti kapcs), AZ EZDV minidv és digit8 kamerákhoz készült é sokkal inkább kifinomult.
A dv-s dolgokról dióhéjban itt tudsz tájékozódniű8alapfogalmak, eszközök stb)
Mielőtt belevágsz érdemes átolvasni
Bővebben: link -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #2 üzenetére
A videokártyán s-video van, de pl. USB-n is bemehet?
-
Derrrick
tag
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy miniDV kameráról film letöltését a PC milyen bemenetén kell elvégezni (firewire-om nincs)? A kamerán s-video kimenet van! És melyik progit ajánljátok hozzá?
Kösz előre is!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Bittorrent topik
- MotoGP & WSBK
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest