-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IamSociopath
aktív tag
Hahó
Pár hete kerestem itx házat a router/tűzfalamnak, de nem felelt meg egy se az elvárásaimnak.
1. könnyen szerelhető, bármilyen itx lap és intel nic elférjen benne.
2. 20 watt DTP ig passzívban tudja hűteni a procit. 0 db hangja legyen.
3. Legyen egyszerű és kicsi.
4. A későbbiekben sokáig tudjam még használni.Mivel nem találtam ilyet, ezért megcsináltam. Szóval 100% ban saját fejlesztés.
2 db 750 grammos szénacél lemez közé van befogva, réz távtartókkal a deszka. Eredetileg alumíniumot akartam, de a mérnök haverom ilyet tudott vágni.
1 db relé hűtőbordát módosítottam dremellel.Tökéletesen elégedett vagyok vele. A régi hűtéssel 65 fokra volt belőve a proci, szóval 65 fokon ment gyakorlatilag folyamatosan, csak a ventilátor fordulatszáma változott. Most normális használat mellett csak 56-58 passzívban.
Full load alatt olyan 64-65.
Egy kétmagos celeron 1037u (17w) van benne, 2GB memória 1333-on és egy Intel ET.Sok mindent tanultam a barkácsolás közben, tök jó kikapcsolódás volt.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
Cucuska2 #42229 üzenetére
Hát. Meg lehet azért oldani, hogy ne legyen a lemeznek hangja. Nekem egy passzív hűtő keretben van rezgéscsillapító habon. Amit hallasz a merevlemeznél annak a jelentős része vibráció. Próbáld ki, hogy 2db konyhaszivacsra teszed.
Viszont akkor figyelni kell a hőleadásra.
Az intel hűtő egy rémálom szerintem, nem hibáztatok senkit ha le akarja cserélni.
Egyébként egy jól megválasztott processzor hőmérséklet és egy fél passzív pwm beállítás csodákra képes. -
IamSociopath
aktív tag
válasz
IamSociopath #42185 üzenetére
Oké utána néztem, a kijelentésem kapcsán a magabiztosságom megingott.
-
IamSociopath
aktív tag
Mindenképp pice, nic-et javasolnék lehetőleg intelt, lehetőleg ET-t, ezekkel az alaplapi chip es megoldásokkal szerintem semmi komolyat nem lehet csinálni. 5 ezer egy használt Intel ET dual. Szerintem nem is érdemes ezen gondolkozni. Melegszik persze mint a fene, de hát szerver class hardware. Az összes os egyből támogatja majd, freebsd vagy linux. Bármit fog is a konfiggal kezdeni, sokkal reszponzívabb lesz, kevesebb cpu terhelés, stb. Az egyetlen zavaró tényező a gépház kérdése, mert a panel/pico tápos megoldásokban általában nincs bővítőhely a pice kártyáknak.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
#16939776 #42143 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Láttam ezeket a pico-psu-kat, ez lenne egyébként a tökéletes. Erre a notebook tápos megoldásra én is gondoltam, plusz jobban is megbízok benne.
Ezt a hang dolgot a coil whine hangra írtad? A széles bementet miatt produkál esetleg valami ilyesmit?Köszi még egyszer!
-
IamSociopath
aktív tag
Helló!
A tápos topikból irányítottak át ide. Emiatt:
Építettem routert/tűzfalat itx alapon, pfsense van rajta. (freebsd).
CPU Intel Celeron 1037U full load: 17W, normál esetben 10% on megy.
1 db. Intel ET dual NIC max 8 watt
2 db. 1330 as ddr3 mas modul 1,5v-on.
Maga az itx deszka.Jelenleg egy 300 wattos Seasonic ( Seasonic SS-300TFX ) van rajta, mert valamivel hajtani kell ideiglenesen.
Sokat gondolkodtam ezen és nem annyira bízok a paneltápokban. Hatékonyságát tekintve milyen értékűek ezek? Van ezekben valami védelem rövid zár esetére pl? Igaz hogy áramkimaradás után nem képes indítani magát a gép néhány táp esetében (BIOS beállítástól függetlenül)?Az eszköz 24/7 használatban lesz ehhez mérten kellene egy kulturált megoldást választanom.
Továbbá ha ezt a dezskát/procit kinőné a jelenlegi környezet a következőt is szolgálja ki. (3-4 év élettartam)üdv, IamSociopath
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen alaplapot vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged