-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
viperabácsi #60224 üzenetére
Szia!
@AxBattler
Tudtommal a kézikben ugyanaz a 780M gpu megy mint a 7840/7940HS-ekben.
Tehát ez bőven megvan szvsz kisebb TDP-ből isA 3050 ettől még egy szinttel fentebb van, compute-ban elég közel kerül hozzá a 780M, de raszter, ram-ban azért előbbi még szemmel láthatóan gyorsabb. A 3060 meg főleg más liga.
Bár manapság ahogy nézem ez már "belépő" vagy nem is tudom milyen szint, kiestem már belőle, az biztos, hogy a csúcs nagyon messze van, de valahogy nekem az egész paletta elb*ott így, hogy a fogyasztást az egekig emelték.
A lényeg, hogy az én fejemben a belépő/kocka gaming az megmarad(t) ez az APU-val is kezelhető vagy épp annak kényelmes határán túlmutató szint. Mondjuk vga-ra 45-75, nagyon max 90W. Erre pedig Pista0001 szvsz jól látja: rég nem jön ki értelmes dvga. Nem vagyok képben de asszem 4050 nem jött ki desktopra, 3050 volt talán
De biztos az sem ez a TDP kategória már. Én valahol 750Ti/1050Ti körül engedtem el ezt a fonalat de emlékszem, hogy már azokra is k* sokat kellett várni az előző pár kör átnevezés után.
Ez a kategória azóta, lassan 10 éve alig létezik, mára pedig átment mobil vonalra.
- Még mobilban is a letekert kategória, visszavett TDP-s, vékony dvga-s notik terepe.
- Desktop/mobil APU-ból is mellőzött volt szvsz, most ezzel a Phoenix-el jött fel újra igazából, előtte meg szintén kivárás/lemaradás volt, APU és főleg gpu területén.
- Mostanra meg megjöttek az ultramobil kézikonzolok is ide.Mivel desktop cseréből indultam ki a notik is szóba jöttek, és mivel alig van különbség, játék nélkül is szétnéztem azért a (nekem) "erősebb" gpu-s cuccok között. 3050-esek még úgy ahogy voltak, most kb. 4050 és 4060-tól felfelé indul sima notiban is a buli.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Linux Mint
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged