Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz viperabácsi #60224 üzenetére

Szia!

Minisforum UM773 Lite

@AxBattler
    Tudtommal a kézikben ugyanaz a 780M gpu megy mint a 7840/7940HS-ekben.
    Tehát ez bőven megvan szvsz kisebb TDP-ből is

A 3050 ettől még egy szinttel fentebb van, compute-ban elég közel kerül hozzá a 780M, de raszter, ram-ban azért előbbi még szemmel láthatóan gyorsabb. A 3060 meg főleg más liga.
    Bár manapság ahogy nézem ez már "belépő" vagy nem is tudom milyen szint, kiestem már belőle :), az biztos, hogy a csúcs nagyon messze van, de valahogy nekem az egész paletta elb*ott így, hogy a fogyasztást az egekig emelték.

A lényeg, hogy az én fejemben a belépő/kocka gaming az megmarad(t) ez az APU-val is kezelhető vagy épp annak kényelmes határán túlmutató szint. Mondjuk vga-ra 45-75, nagyon max 90W. Erre pedig Pista0001 szvsz jól látja: rég nem jön ki értelmes dvga. Nem vagyok képben de asszem 4050 nem jött ki desktopra, 3050 volt talán :F De biztos az sem ez a TDP kategória már. Én valahol 750Ti/1050Ti körül engedtem el ezt a fonalat de emlékszem, hogy már azokra is k* sokat kellett várni az előző pár kör átnevezés után.
    Ez a kategória azóta, lassan 10 éve alig létezik, mára pedig átment mobil vonalra.
    - Még mobilban is a letekert kategória, visszavett TDP-s, vékony dvga-s notik terepe.
    - Desktop/mobil APU-ból is mellőzött volt szvsz, most ezzel a Phoenix-el jött fel újra igazából, előtte meg szintén kivárás/lemaradás volt, APU és főleg gpu területén.
    - Mostanra meg megjöttek az ultramobil kézikonzolok is ide.

Mivel desktop cseréből indultam ki a notik is szóba jöttek, és mivel alig van különbség, játék nélkül is szétnéztem azért a (nekem) "erősebb" gpu-s cuccok között. 3050-esek még úgy ahogy voltak, most kb. 4050 és 4060-tól felfelé indul sima notiban is a buli.

Új hozzászólás Aktív témák