- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
#25954560 #48904 üzenetére
Bocsi nem jártam erre tegnap óta.
Köszi a tippeket!
Nem tudtam hogy passzív módon is lehet PCIe slot-ot szétosztani, ma is tanultam valamit.Ház farigcsálást annyira nem szeretnék. Ha modolok is valamit, max. 3D nyomtatással kiegészítő felfogatókat.
Szerintem az igényeimnek ezek alapján jobb lehet egy mATX lap. ITX deszkák is drágábbak fajlagosan az mATX-esekhez képest, és ezek az extender kártyák sem filléres tételek.Még nem tudom pontosan mit akarok futtatni rajta, része a mókának hogy ezt kitapasztaljam. Proxmox szimpatikus a GUI alapú vezérlésével, úgy néztem az is ki tudja használni a KVM IOMMU kezelését ha érdekelne ez. Csak a szükségesen minimális VM és amit lehet inkább konténerizációval.
GPU videó kódolás gyorsítására akarok beletenni elsősorban. De nem kizárt, hogy idővel valami GPGPU dolog is párosul hozzá. Pl. Tensorflow próbálkozás. Majd még meglátjuk.
Vegyesen homeserver, NAS, homelab szerepeket látna el igazából amíg identitás zavarral küzd.
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest