- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- VR topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz
D1Rect #32023 üzenetére
Hát ez irányban nem is nézelődtem igazán, nem vagyok vájt fülű, de alaplapi zajkeltő nem igazán a minőség netovábbja, ha kimeneti hangokról beszélünk. ITX nél ugye még inkább kérdéses mert max egy darab PCI-E csatlakozóval vagyunk megáldva és vagy VGA vagy hangkártya, na most nálam nem kérdés , mert nincs direkt VGA, és a korábban 1151 előtti időkben még sok PCI -os bővítőhely volt a jól bevált hangkeltőknek. Ahogy látom kevés alaplapon van már PCI, úgyhogy megváltam kedvenc PCI -os hangkeltőmtől mikor ITX -re ültem át. Ha kicsit is szebb hangzást szeretnél oda nem igazán elégségesek szerintem az alaplapi vezérlők. Nem igazán foglalkoztak ezzel a témával, szóval irodalom tekintetében is cefetül áll a helyzet. Szóval vagy VGa vagy hangkártya a jelenlegi opció. Ráadásul pl a Sound Blaster Audigy Fx már olyan különbséget ad mint ide Makó, és félmagas kártya, szóval legalább kis házakban is elfér.
Z ről meg ne is beszéljünk.
Na persze vannak az USB -s megoldások, de ezekről nem tudok sok mindent.
Ha pedig nem akarsz külön 10-30k -t hangkeltőre költeni, szerintem akkor meg kb mindegy milyen az alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
- CNC topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest