Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osibaa

senior tag

válasz fkenny #3101 üzenetére

Ha szükséged van 4 magra, akkor szerintem 4 magosat is vegyél. Nincs garancia arra, hogy sikerül felélesztened a 4. magot, illetve a lap BIOS-ában én nem láttam ACC-t, ami a magfeloldáshoz kell. (Ezért irányítottalak picit feljebb a magfeloldással foglalkozó topikba infóért.)

Ha most nincs szükséged 4 magra, akkor viszont ne vegyél 4 magosat, később is cserélni tudod a procit nagyobbra, gyorsabbra és olcsóbbra, arról nem beszélve, hogy a következő generációs AMD procik (Bulldozer) is AM3 foglalatosak lesznek.

Amit megspórolsz a procin, azt pedig javaslom költsd a házra és olyat válassz, ami maradéktalanul megfelel az igényednek, mert a ház moddolása is pénzbe kerül, illetve a végeredmény se biztos, hogy tetszeni fog. Ehelyett tudsz venni egy házat, amit olyan konfigoknak terveztek, melyek asztali procit fogadnak... az ITX házak 90%-a nem ilyen (pl. túl alacsonyak egy proci hűtőhöz), ahogy ez a ház sem.

Igazából mini-ITX méretben építeni egy izmosabb konfigot nem olcsó mulatság és Nálad az anyagi keret korlátozott ehhez. Nem tudom mATX-en gondolkodtál-e, ott az alaplapon és proci hűtőn is tudnál spórolni min. 15 ezret, emellett tágasabb lenne és beférne egy dupla slotos vidikari, vagy bármilyen más bővítő kari, amire szükséged van (tuner, wifi, USB3, stb).

Új hozzászólás Aktív témák