Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz shteer #28271 üzenetére

Én ellenben rátenyereltem a szőrös mancsommal, s rágyúrva a hűtésre szert tettem a nem éppen elhanyagolható méretű AXP-200-as muszklira (ha szabad ily izzadságszagú szójátékkal élnem). :) Majd holnap lövök néhány képet, illusztrálandó mennyire kitölti a v1.2-ben rendelkezésre álló térfogatot, a kihalás szélére űzve a szabad köbcentiket. Mókás, hogy nem a dVGA-tól távol, hanem épp ellenkezőleg, amennyire csak a rögzítés engedte, afelé kellett a hűtőt igazítani, hogy ne érjen hozzá a PicoPSU-hoz.
    A hozzá mellékelt TY-14013BW ventit elsőre bántóan hangosnak találtam még leszabályozva is, ráadásul ütemes műanyag súrlódást hallatott, ami tovább rontott a helyzetén (egyelőre nem zárnám ki a lehetőségét annak, hogy nem kívánatos behatás érte szállítás közben és annak tulajdoníthatók a tünetek). Most egyelőre visszaugrott a TY-147, ami leszabályozva néma csendben dolgozik. Mivel ebbe a kuckóba a maga 73mm-es magasságával (+ a csavar feje) már a lapos ventivel sem igazán fér el a burkolat alatt, ezért egyelőre fedlap nélkül lett beüzemelve a nála kétszer vastagabb nagy tesójával. Ennek fényében nem is teljesen korrekt az összehasonlítás, de a Kozuti + TY-147 kombónál így most mintegy 15 fokkal hűvösebb leszabályozva és természetesen terhelve is zongorázni lehet a különbséget. (Érdeklődés esetén majd még tüzetesebben is tesztelgetem)
    Amit nem teljesen értek, hogy amióta az I5-760 lett bepattantintva az I3-530 helyére, azóta a venti felpörgése nem fokozatos, hanem kvázi digitális. Amint átlépi a beállított 50 fokos limitet, felpörög teljes fordulatszámra, majd vissza, ahogy a hőmérséklet ingadozik ezen érték körül a változó intenzitású légáram hatására. Ezzel szemben a hűtőhöz mellékelt vékony ventivel megvolt a fokozatosság. :F
    Mindenesetre gyűlik a tapasztalat. Az utód v7-be már nem csak a hátlapon lesz plusz szellőzőnyílás, de alaplapot is igyekszem olyat választani, amin a 24pin-es ATX csati a memória mellett található a ház eleje felé, hogy a PicoPSU se csökkentse le a szabad légáramlást. Például a jelenlegi felhozatalból valószínű az ASRock Z97E-ITX/ac lenne az esélyes.

• patomi

őstag

válasz shteer #28271 üzenetére

Igen, de neki rá lógna a pcie sínre a hűtő(giga b85. e miatt cseréltem asrockra én is). Ha meg elfordítja akkor a lapról lóg le. Amúgy egy kis kompakt víz neki is jó lenne, elvileg be kell menjen egy kis radi hátra.

Új hozzászólás Aktív témák