-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Annak idején az Elite 120-ban is ez volt az, ami a leginkább nem tetszett
uuu Elite 120 Ez volt az első ITX házam és bizony így visszagondolva elég vegyesek az érzéseim azzal a konstrukcióval kapcsolatban. Én leginkább a kilógó tápot nem tudtam megszokni, és valahogy olyan nagynak hatott az egész, fene tudja mindenesetre én gyorsan túladtam rajta!
Srácok ha már SFF engedjétek meg nekem, hogy bejelentsek egy kis apróságot
most jöttünk az orvostól: kisfiam lesz!
...hihetetlen érzés
-
Archttila
veterán
válasz
cinemazealot #36441 üzenetére
Jó kérdés, valamelyik TKL Keyboard a sok közül
formájából ítélve talán Razer
From left to right:
M1 Bag (coming soon)
LG 31MU97 Monitor, TKL Keyboard, 13" MacBook Air
M1
SideArmD Prototype
Razer CoreNCASE M1 Bag: (Coming soon) [link]
-
Archttila
veterán
Ha volt már akkor sorry:
Project SideArmD, undecided NCASE project [link]
Prototype 1 Specification:
Case Dimension: 330x230x130mm, ~9.9L
Overall Dimension: 340x235x130 including protrusion+feet
Motherboard: Mini-ITX
CPU Cooler: Up to 60mm
GPU Limitation: Dual-Slot up tp 315 Long, 142mm Tall (excluding power connector)
PSU Limitation: SFX and SFX-L (working on Flex Power Supply for next revision)
HDD Limitation: 2 x 2.5" HDD/SSD (one up to 9.5mm thick, 3-6 may be possible for the next revision with short GPU)
Power Button: 12mm Vandal Switch (recessed, custom)
Special Feature: Custom made PCIeX16 riser, Dual 92x25mm exhaust fans at the top, CNCed solid aluminum handle
Material: Sandblasted + Anodized Aluminum, 2.0mm Panels, 1.5mm Chassis -
Archttila
veterán
válasz
Plasticbomb #35980 üzenetére
Nem,
ez az első pre-order szállítmány
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Mit gondoltok, ha az alábbi (rossz minőségű képen) látható Dark Rock TF alsó hűtőbordája minimálisan beleér a képen látható 7.9mm széles HyperX RAM hűtőbordájába, akkor mennyi esély van arra, hogy egy Corsair LPX 6mm széles, esetleg egy teljesen heatsink-mentes
RAM-mal ez nem történik meg?
BQ Compatibility check list:
-
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #35728 üzenetére
Én pedig így oldanám meg mert egy user (szintén OC fórum) végigtesztelgette a különböző elrendezéseket és ez bizonyult a leghatékonyabbnak:
"I found over the last 6 months of constant testing what is the best cooling setup on air."
Várjuk a hőmérsékleti adatokat
EDIT: szvsz az industrialPPC túlzás.
Még nem rendeltem meg az FE-et, vágjak bele a Strix-be?
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #35688 üzenetére
Igen, viszont a faradozas dicseretes, koszonom!
Par hettel ezelott linkeltem egy friss full vizes projectet, nos igeretet kaptam egy (nagyon jo minosegu) noise sample videora amit ha gondoljatok megosztok veletek.
Szoval ha ez elnyeri a tetszesemet akkor elkepzelheto, h jovore belevagok. (1080/7700K) -
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #35672 üzenetére
Hidd el a hangja érdekesebb
mondom hihetetlen hangos... vissza is küldtem de persze nem vagyunk egyformák neki elképzelhető hogy határeset, vagy a halk kategória. Ellenben hűt rendesen nálam 44-46C volt a GPU (gyári-Noctua-Akasa)Jah es ha top flow hutoben gondolkodsz probald ki a be quiet dark rock tf-et.
Az alsó heatsink hozzáér a RAM-hoz. Persze ez még nem feltétlen probléma
-
Archttila
veterán
Dura, HookR köszönöm!
gabriel26 a torony kikerülne a gépből és átvenné a helyét egy top-flow megoldás, intenzív légcserével:
persze lehet hogy hagyom a fenébe az egészet és marad az U9S egy 1080 FE-vel
víz többé soha (most küldtem vissza egy AIO-t) fullhoz meg dugó ez a kuckó. / sztem
Halkan jegyzem meg: eddig az FE -HDD a leghalkabb megoldás
igen van egy minimális motorzaj ha odahajolok a ház oldalához de ennyi, alig hallható, miden más egy reptér hozzá képest
pedig ilyenek játszottak, meg EVGA hybrid KIT Noctuákkal a nyakukon de ahhh, vicc komolyan
az MSI seahawk megoldása meg elfüstöl / black screen szóval gagyi az összes.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #35660 üzenetére
Jó közben adtam magamnak egy tockost mivel ez maximum akkor lenne kivitelezhető, ha leszedném (az egyébként lecsatolható) cover/FAN-okat.
Szóval a kérdés inkább az, hogy IO shild és cover/fan nélkül befér-e egy NCASE-be az iChill X3 VGA
szerk.: [link]
-
Archttila
veterán
Ha azt feltételezem, hogy egyformák a kártyákon található IO shild-ek, akkor az pontosan (IO shild+backplate) 4cm
Esetleg levehetném az IO-t a VGA-ról és betolhatnám a ház elején található 6cm magas kivágáson, aztán mielőtt a helyére biggyesztem fogom, szépen hátulról benyúlok egy csavarhúzóval, és visszacsavarozom.
(#35658) VTom
Nekem a hungarocel ugrott be így elsőre, mindenesetre egy próbát megér.
-
Archttila
veterán
Mit gondoltok beferne az ncasebe egy inno3d 2.5 slotos 1080 ichill X3?
A haz hivatalos topikjaban van egy, a tervezo altal kozzetett compatibility list amin might fit besorolas alatt szerepel gondolom mindaddig, amig valaki meg nem erositi, h az elozetes meresek helyesek es a kartya (ha kicsit technikasan is) de elhelyezheto a hazban. -
Archttila
veterán
Srácok, úgy néz ki új lakója lesz a kis NCASE-nek, hamarosan jövök a részletekkel!
s.t.
-
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #35389 üzenetére
Nézd, nyilván 2 Noctuával (700/500 RPM) és egy hybrid táppal a FE a leg"hangos"abb egység a gépben még a minimum 27%-os ventifordulat mellett is
persze ehhez már igen közel kell hajolni hogy érzékelj belőle valamit.
egyébként valami eszméletlen mennyire halk lett az NCASE HDD nélkül, egy álom mellette ülni nagyjából olyan, mintha itt sem lenne
Ha nagyon bele akarok kötni akkor ezt VGA-ból jövő minimális, alapjáraton is hallható motorhangot! csapnám pofán ha lehet mert nekem az a fontos, hogy idle alatt itt közvetlenül mellettem csendben tegye a dolgát, főleg ilyenkor, az esti órákban, amikor már alszik a család és dolgozom, vagy éppen a fórumot bújom, szóval ha ez nem lenne akkor tényleg teljesen elégedett lennék a rendszerrel, így csak 90%-osde hát tényleg ez legyen a legnagyobb bajom. Tavaly ilyenkor a falat kapartam (ASUS kalandjaim)
Nos a load mint olyan nem érdekel mivel egy zárt ATH-M50x társaságában irtom az ellent, de ha jól emlékszem akkor RotTR alatt ~70C volt a hőmérséklet OC nélkül.
A kártya vége pedig 2130/9500 de majd az új procival tesztelgetem még egy kicsit. -
Archttila
veterán
Köszi! Mondjuk ez se kutya
pár adat tőle (HardForum)
CPU hovers around 65 and GPU around 50 under load. If it's a long session then the GPU creeps up to 55
CPU is a 6600k @ 4.5, GPU is GTX 1070, Core 2126MHz, Memory 9188Mhz
Fan speed under load is around 60%: ~ 1600 rpm at full load for both fans.
FYI bottom radiator fan 100% is 2064rpm (Silverstone FW121) , rear radiator fan 100% is 2893rpm (Silverstone FW91) -
Archttila
veterán
Rohadt ceges telo
Szoval 250 watt terheles felett kezd el dolgozni a venti amit terhelestol fuggoen fokozatosan emel. -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Samsung sm951 NVMe heatsink mod [link]
Running a 3 pass test with CrystalDiskMark
Before Heatsinks: start 60C by the end of the test 90C
After Heatsinks: start 40C by the end of the test 58Cmondjuk így ránézésre hátsó foglalatos lapoknál kizárt, hogy elférjen
-
Archttila
veterán
Reggeli kávézós: Top 10 Mini ITX Cases to Buy in 2016
-
Archttila
veterán
Szerintem ez a ház nagyon jó választás lehet ha nincs keret NCASE-re.
ECO GAMER, Raijintek Metis házikóban by kisza25
de egy COUGAR QBX-el sem nyúlnál mellé.
-
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #35104 üzenetére
The cooling itself really is at the same level it was, you can't really complain about it. A bit trivial of course remains the temperature targets that Nvidia is using. The default setting for the GTX 1070 and 1080 will be, give or take, 80 degrees C, meaning these cards are allowed to run to 80 Degrees C before ramping up the fan RPM to try to keep the product cool at 80 Degrees C. Realistically in game the card will run closer to the 75 Degrees C range. Nvidia feels this is a nice balance in-between performance, power consumption and temperatures. Most of you would however prefer something a little lower. You can obviously change the temperature target of the fan RPM yourself, that will ramp up the noise levels though. But at uo-to 80 degrees C and at that level the noise levels are okay really. In idle you can barely hear the cooling solution and under stress, well you can hear some airflow and that's it.
az a baj, hogy fáradt vagyok így semmi kedvem belemenni, hogy mekkora házam van, min és milyen messze tőlem, szóval hallottam amit hallottam és nekem aki nem elvakult custom FAN tökéletesen megfelel majd ez a kártya.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #35102 üzenetére
Tegnap rendeltem igy csak majd valamikor pentek kornyeken tudok rola nyilatkozni.
De mar neztem elobe es nincs vele gond total kusba volt a Rise of the Tomb Raider alatt az meg h 80C pont nem erdekel, baja nem lehetviszont a ho a hazon kivulre kerul ami az en esetemben nem elhanyagolhato.
Locutus kolega is nagyon elegedett vele sot elmondasa szerint nem is erdemes hasonlitgatni a korabbi ref. hutokkel... Ha jol remlik ez neki mar a 4.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac -hez is megjött a BIOS update (Kaby Lake supported)
A verziószámozás elég érdekes 2.30 --> 7.10
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Ahogy a mai fiatal sracokat elnezem akar lehet ferfi is.
-
Archttila
veterán
Volt már? Phononic HEX 2.0 Thermoelectric CPU Cooler
The compact design comfortably fits in small chassis, including mini-ITX cases, while delivering cooling capacity beyond that of much larger coolers.
-
Archttila
veterán
válasz
gabriel26 #34922 üzenetére
Ez egy egész jó konstrukció az NCASE-be légre, FE-vel.
Esetleg CPU-ra mehet ez az AIO (35mm rad, jó ár/érték arány)De ha akarod (és a keret is engedi) egy EKWB predator 240-et is bele lehet varázsolni
maximum hülyén fog kinézni
szerk.: 4.5GHz-ig teljesen jó az U9S silent ventiprofillal. Nekem egyelőre ez a konstrukció van és tökéletesen néma a gép, persze csak HDD nélkül...
-
Archttila
veterán
válasz
gabriel26 #34845 üzenetére
A szellozestol en is tartok, meg esely sincsen extra ventillatorra benne...
Ez csont az én konfigom mi a baj a szellőzéssel?
Hátra vagy a bordára mehet még egy 90-es venti és kész, ha meg custom a VGA akkor top-flow mondjuk Noctua C14, (C14S nem jó) Be Quiet! Dark Rock TF.
-
Archttila
veterán
válasz
zsoltee10 #34813 üzenetére
Ventilátorvezérlésben jeles, feltéve ha eljutsz addig
Na de bejeztem
-
-
Archttila
veterán
"Today I start my work on an window kit for the A4-SFX. Do you like it? Currently I work on a version without visible screws" (dondan)
"It is a black tempered glass version with 5mm standoffs between side panel and glass. I think the temps will be a bit higher as with the default panel. But the great thing is, that I can made thins panel for both sides."
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Lassan elnyeri "vegleges" formajat az M1.
-
Archttila
veterán
válasz
Pöttön #34345 üzenetére
Thanks!
Összehasonlítani majd akkor tudunk ha már valami ilyesmi köszön vissza belülről:
...csak én C14 helyett Dark Rock TF-et szeretnék, VGA-ból pedig Founders Edition-t kap.
- EK-Supremacy EVO - Nickel
- EK-FC Titan X Nickel+Acetal
- EK-FC Titan X Backplate - Nickel
- EK-CoolStream SE 240 Slim Radiator
- Silverstone FW-121 PWM Slim Fan
- Barrow Fittings and Acrylic Tube - 14mm
- Barrow Flow Meter and Drain Valve
- Magicool MCP180 Pump/Res Combo
- Black Ice Nemesis M92GTX 92mm Radiator
- Noctua NF-A9x14 PWM 92mm Fan
- EK-Ekoolant EVO UV Blue -
Archttila
veterán
Még valami! Bár a ház már önmagában sem mondható olcsónak a maga 185+40$ árával, nekem személy szerint a csomag után ÁFÁ-t, vámot, valamint vámtarifát sem kellett fizetni, ami nagyságrendileg 20-25k megtakarítást jelent.
Persze gondolom ehhez kellett némi szerencse is, viszont mindképpen szerettem volna megemlíteni, hiszen azért még sem 1-2 ezer forintról van szó.(#34343) kisza25
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest