- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Erősítő, hangfalak
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
hackeeeee #47367 üzenetére
Szerintem nyugodtan mehet fordítva. Mivel a cpu-n víz van, így nem dolgozik a két venti egymás ellen, és szerintem így nem olyan nagy ott a hő. Ráadásul ha nincs légmozgás, akkor ott a levegő is egyre melegebb lesz, ha meg van egy kis légmozgás mindennek jót tesz.
De ki kell próbálni mind a két helyzetet, tudom itx-nél nem egyszerű csak úgy átpakolgatni a dolgokat.(47355) vmatyko: és nem lehet úgy elforgatni, hogy jó legyen? Azaz a hőcsövek a pcie slot felé nézzen?
-
hegegabi80
addikt
válasz
vmatyko #47355 üzenetére
Egyébként mi az oka, amiért nem szeretik egymást?
Nálam is ezen lap kis tesója van H310, akkor nekem is vigyázni kell majd mit veszek rá.47360 AxBattler: Na meg az AM4 itx lapok árai se mindennaposak számomra. Bár ha a megspórolt vga árát nézzük, még akár jó is lehetne. De én sose voltam híve ennek az iGP-s, APU-s dolognak. Max irodai gépnek, de még ott se mindenhol.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
vmatyko #47276 üzenetére
Nekem korábban volt ez a kuckó, semmi gondom nem volt vele én szerettem.
Ráadásul ATX táppal ment az elején, csak utána jött az sfx. Én a táp mellé betettem még egy 120-as ventit ami a vga-ra fújt, gtx 750 Ti volt benne.
Semmi nem főtt meg benne, mivel nem is erőmű volt benne. A tiéd se lesz az, így nem hiszem, hogy gond lenne. Nyilván nem a 25-30K kategória, de nem is vészes. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
enginev3.0 #47210 üzenetére
Minden jó, ha a vége jó. Akkor jól tippeltük.
Fred23: kikapcsoltad a 0 rpm-et, és külön ventiprofilt adtál neki.
Az lenne a legjobb, ha maradhatna a 0rpm és úgy állíthatnánk terhelésre az rpm-et. -
hegegabi80
addikt
válasz
Fred23 #47203 üzenetére
A power limit mennyi nálad?
Én azt hagytam 0-án, 1.05V-on 6 és 7 state-nél, 110-115W fogyival 70 fok körül. Bár ez játék függő is, mert amelyik nem terheli annyira (pl. régebbi) 65 fok 100W fogyival.
Ha feltoltam teljesen a powert, akkor zabált rendesen, progi szerint felment a fogyi 140-150W-ra is.
Egyébként még majd megpróbálom lejjebb is vinni ha kell.Egyenlőre ez marad, aztán majd ha aprón akad jó áron 1650 vagy később 1650 Spuer, akkor kipróbáljuk azt is.
Véleményem szerint azért kb ugyan olyan erősségű karinál a zöldek hőtermelésben és fokban jobbak. Az aló v. középső alja szegmensben biztos, eddig olyan karijaim voltak
Mercutio_: Ha csak a feszt vesszük lejjebb, akkor hűvösebb egy kicsit és a fogyi is kevesebb, de nem lesz fps csökkenés. Legalább is nálam nem volt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hackeeeee #47173 üzenetére
Az 1650 van még tápcsati nélküli, az egy kicsivel erősebb az 1050Ti-nél, és ebből is van LP.
Azért az 580 már tud fűteni is, már az rx570 is most feszelgetem alul egy kicsit, mert felmelegíti a közelében lévő ssd/hdd-t. De ha nem fog nagyon összejönni, akkor mennie kell és vadászok apróról 1650-et. -
hegegabi80
addikt
Akkor megnyugodtam, így van egy kis időm behozni a lemaradásomat.
Jól emlékeztem én, ha már kész lett volna kaptunk volna róla képeket.Nálunk is jó időben sok dolog akad még a ház körül, így csak télen jut ilyenekre időm. Bár az asszony kitalált nekem annyi dolgot, hogy még télen is kell majd előkészíteni hozzá dolgokat.
Ezt a táptakarós dolgot én is felvettem a listámra kövi lépésnek (meg még sok minden mást is)
Azért kíváncsi lennék, hogy te miként akarod kivitelezni elkészíteni stb. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
erik365 #47148 üzenetére
Általános használatban nem lesz különbség. Az nvme ssd-k általában melegebbek a sima sata3-as m.2 társaikhoz viszonyítva, de ebből sem mindegyik.
Viszont ha az árát nézzük, akkor az adata jobb áron van, de a samu talán minőségibb darab. De az adata se rossz.Sőt a wd blue se rossz, de ha jól emlékszem (ssd topik) az nem teljesen hozza az elvárt sebesség értékeket. Amit max nagyobb fájlok másolásakor lehet érezni, hogy idő után belassul.
Nekem Toshiba van nvme-s, 256 gb-os. Ez meg köztudott, hogy melegebb a többinél. De egy régi passzív vga-ról leműtöttem a bordát, méretre vágtam és rátettem kábelkötegelővel. De majd kétoldalas ragaccsal ráteszem, ha átköltözik metisbe a cucc.
-
hegegabi80
addikt
válasz
enginev3.0 #47067 üzenetére
Igaz most hogy mutatod, az én lapom 17,4x22,6 volt. Akkor viszont bele kell férjen. Annyi, hogy a pci slotba csak keskeny vga fér, dupla slotos már nem.
-
hegegabi80
addikt
válasz
enginev3.0 #47063 üzenetére
Szerintem nem fér be. Azt veszem alapul, hogy nekem korábban egy ilyesmi méretű lap volt a Kolink Satellite házban és csak pár milli-n múlott, hogy nem ért a házhoz.
Ha megnézem a két házat hátulról, a Kolinknál több hely van a 2. pci slot után. -
hegegabi80
addikt
Lassan megérkezett a rossz idő, így végre nekiállhatok a metisemet faragni.
De volna még itt egy két kérdésem, mert úgy akarom előkészíteni a házat, hogy később ne kelljen rajta alakítani.
Tetejét perforálni fogom, hogy 2 db 120-as venti beférjen. Ez alap dolog metisnél, tudjuk.
Viszont a játékvíz nem hagy nyugodni, mert még sose volt nekem, ezért lehet ki kellene próbálnom. Így spórolhatnék 1 db házventit. Ugyan is a tetejébe megy 2 db 120-as. A kis LP vga-ról lehet lekerülnek azok a kis pörgettyűk, így 2db venti mínusz.
A cpura menne a víz, ami hátra felé dolgozna kifelé, így 1 ventit megint spórolok. Tehát a 7 venti helyett csak 4 db lenne.Természetesen hátul a rácsot érdemes lenne kivágnom, hiszen elég a radit átfújni a ventinek bentről kifelé. Sőt lehet a radi kintre kerülne, és akkor a csőnek is ki tudom vágni a helyét.
Szerintetek?
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #46831 üzenetére
Hmmmmmm, hát nem is tudom. Bennem kicsit olyan vegyes érzéseket kelt. Nem rossz, nem olyan rossz, de na.
Inkább magasságban hízott volna egy kicsit, mint szélességben, akkor jobban tetszene. Sőt még a szélességéből is lehetne csípni okosan és akkor kisebb matx is mehetne bele.Azért itx esetében jó lenne elfelejteni a 3.5" hdd-t. Ez számomra olyan mint a tápokon a floppy csati. Amikor már ssd-n van rendszer meg game, adattárolásra bőven elég egy halkabb kisebb 2.5" hdd.
Az ATX táp továbbra is jó, és plusz pont a gyárilag beépített sfx átalakítóért.Azt hiszem én még mindig maradok a félkész sima metisnél.
Egyébként ha szigorúan nézzük a méreteket, mitx-be számomra csak sfx táp, 2,5 hdd ssd, és kis vga férne bele a koncepcióba.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #46794 üzenetére
Hmmm eszméletlen, hogy te miket nem tudsz.
Le a kalappal előtted.
Igen hiába van egy db hőcsővel több, sajnos a hőleadó felület nem nagyobb, mint az IS-60-nál, hiszen a 120-as venti a Samu-ról is lelóg, mint az IS-50-ről.Ez a táplázat most pont jó nekem is, hiszen az IS-50-ből csináltam egy IS-40-et, mivel a borda talpán csiszolásnál sikerült kilyukasztani egy hőcsövet. De annyira nem aggódom, az i3-8100-val bőven megbirkózik még így is.
(#46768) Ðávid: Amúgy meg IS-50 aprón fel bukkan néha. Már csak azt nem értem, hogy 9900K prociról van szó, de csak 1060-as vga van mellette. Sokat fog malmozni a cpu, vagy van olyan alkalmazás, ami ezt igényli? Vagy netán később másik vga? Akkor meg pláne meg fog főni minden.
-
hegegabi80
addikt
A Samuel 17 ventitől is függ. De ha pl abból indulunk ki, hogy az IS-50 a slim 120-as ventivel és 5 hőcsővel vagy az IS-60 6 hőcsővel 130W-ig jó, akkor a samu is tudja ezt egy slim 120-as ventivel.
Én egyedül az árával nem vagyok kibékülve. 11K a borda venti nélkül.Esetleg még a Raijintek Pallas 120 vagy 140-es van még, ami talán jó lehet.
-
hegegabi80
addikt
válasz
emiki6 #46689 üzenetére
Ha a metis féle elrendezés lenne jó, csak fektetve, akkor nem sok választások van. Spire Powercube 712 volt nekem is, az talán teljesítené az óhajaidat, de sajnos már nem kapható. A Kolink satellite ugyan az, de most az sincs sehol. Ennek a plus vàltozata van, bár annak az eleje nem olyan szellôs. Esetleg még a Sharkoon QB One jöhetne be a képbe, de oda toronyhűtő nem fér be. Vagy akkor marad a metis és jöhet a dremel.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
Steve1207 #46569 üzenetére
A CM gyári ventije kifejezetten magas légnyomásra van kihegyezve, az arctic pedig magas légszállításra. Bordára az előbbi házhűtésre az utóbbi javasolt. DE igaz rácsos az előlap, csak elég sűrű így lehet a magas légnyomású venti jobban tudta beszívni a friss levegőt. Legalább is én erre gyanakszom így elsőre ránézésre.
Ráadásul a ventis topicban az arcticnem egy közkedvelt venti, főleg nem az F12. Akkor inkább az újabb Bionix vagy a magas légnyomású P12. Talán még lehet egy próbát megérne egy másik venti teszt.Azért a Freezer 11 Lp se egy túl combos hűtő, bár igaz korábban a másik pasztával jobban muzsikált.
-
hegegabi80
addikt
Nem tudom volt e már, de egy újabb kis méregzsák MJOLNIR.
-
hegegabi80
addikt
Akkor majd privibe megoszthatod velem is azt a pár jó helyet.
Dehogy szegeccsel. Van a spéci szerelhető aluprofil, a Geeek A40 váza is abból van csak feketében.
Ehhez van spéci anyás csavar, (lap alján) ami a nútba belemegy, meg még sarok merevítő is. Így könnyen rögzíthető hozzá minden oldala, bár látszani fognak a csavarok, az igaz, de már erre is van egy két ötlete.Sőt most már találtam hosszú távtartókat is, meg lesz itt minden hozzá.
Csak azt nem tudom, hogy ugyebár ennél az A40 háznál nincs az a spéci alaplap tartó lemez, mint a normál házaknál, hanem a távtartón van az alaplap, meg a vga is, nincs közte semmi. Nem tudom mennyire fogják melegíteni egymást, nem lenne e érdemes közzé még is csak valami.
-
hegegabi80
addikt
Pl ahol néztem, le is vágják nekem méretre, így nagyon nem tudok már rajta rontani. De azért igazad van, legyen inkább több. kb 1.7m-re jön ki össz., ez darabolva 5000 Ft körül van. A 3 méteres szál meg 7400 Ft.
Ha jól emlékszem nem Pesti, talán az egyik Szeged vagy Szolnok, a másik meg balatoni.
De majd átküldöm privibe, a pestieket meg majd te felderíted nekem. -
hegegabi80
addikt
Annyit biztosan nem adok érte, majd ha megnyerem az ötös lottót akkor esetleg. Áh most látom egyik oldala 415, már nem is kell túl nagy.
Egyébként jól néz ki nagyon, is kb hasonlót képzelek el. Vagy lehet összegyúrom ezt, meg a Geeek A40. Legalább is a szerelő alu profilból meglenne a váz egy része, mint az A40-nél, csak kicsit nagyobba pl. hogy kisebb matx lap is beleférjen, ha kell.
Már találtam is neten egy két helyet, egész baráti áron vannak a profilok. Bár sok helyen 3m a minimális hossz, de egyet találtam, ahol 10cm-enként vágnak és számolnak árat. Bár össz árban a 3m jobban megéri.
Na mindegy, a kövi házam tuti egy ilyen saját lesz. Lehet a végösszeg lesz 30K, de legalább nem egyszerre kell kipengetni, és egyedi saját lesz.(#46433) Fred23: Én max 20K adnék érte, esetleg nagyon max a 25K. Többet egy fillérrel se.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #46427 üzenetére
Nekem nem volt benne az alaplap mögött a 2.5 hdd/ssd tartó, de csináltam bele egyet. Igaz csak keskeny ssd fér be, de nekem szerencsére olyan van.
Én inkább elfelejteném a 3.5 hdd-t a metisbe. De nem is tartom valószínűnek, hogy elférjen. Bár ha plus és gyárilag ott van a lehetőség, akkor akár még el is férhet. -
hegegabi80
addikt
végtelenül egyszerűen, levettem a gyárit és annak a mintájára. ugyan olyan volt csak szélesebb. ha jól emlékszem sajna nincs róla képem, de azért megnézem.
én a 3,5 hdd-t több éve száműztem. sata és m.2 ssd van, meg egy 5400 rpm 2.5 hdd. De lehet ez is kikerül majd külső házba.
-
hegegabi80
addikt
Shuriken Rev. B nekem is volt, én is szerettem. Jó volt, hogy intelnél gyári bepattintós volt, de sajna az egyiket mindig nehezen tudtam bepattintani, mert nem fértem hozzá. Volt amikor 92-es xilence venti volt rajta, de hajtottam lefogatót 120-as hoz is, na az volt még az igazi.
De a mostani IS-50 is jó, az IS-60 meg +1 hőcsővel még jobb is lehet. Úgy hogy van itt bőven választék. -
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #46405 üzenetére
ITX méretben meg pláne jót ki lehetne hozni belőle. De tovább megyek, vannak a kisebb inteles matx lapok 17x19, vagy 17x22-es, ezek már nem foglalnak sokkal több helyet, mint az itx lapok. Sajnos amd irányban már nehezebb a helyzet, mert ott aztán tényleg nagyok még a legkisebb matx lapok is, az itx-nél meg az árcédula nem tetszik.
Nagyon baba kis-kompakt Ipari/szerver házakat lehet elcsípni néha, ha jó masszív alapot szeretnél egy "álom háznak". Nem ezeket a tömegigényt kielégítő dolgokat kellene visszavágni jóra, tetszetősre gondolni.
Esetleg valami konkrét kuckót tudnál linkelni/mutatni/leírni stb.? Mert ebben nem vagyok jártas.Az aprón lévő Acer háznak is a váza az amit masszívnak tűnik, mert a külső borítás egyben levehető, ezért gondolom nem az tartja össze, mint sok régi háznál.
De van egy jó masszív régi P4 házam, nehéz mint a dög, pedig valami neve sincs, de az is jó alapnak.Viszont most letöltöttem a netről a Geeek A40 manualját. Szerelhető aluprofil könnyen beszerezhető 20x20-tól, csavarok is hozzá. A plexitket vagy levágatom hozzá, vagy én fogom farigcsálni, ez már tuti. Úgy hogy meg is van az elkövetkezendő pár évre a projektem. Azért előtte a metis tetejét "szellőssé" varázsolom, és azt használom.
(#46407) Fred23: De miért is ragaszkodsz a 85mm-es cpu magassághoz? A kisebb tornyoknak kevés, a topflownak meg elég, de még akár kisebb is. Én is próbálgattam már pár hűtőt, de mindig visszatérek a topflow-hoz. Nekem jobban bejön hűtésileg is, meg kinézetre is. Nálam a vga, alaplap, meg m.2 ssd is hűvösebb tőle 4-5 fokkal.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #46402 üzenetére
Igazad van, most rájöttem, kicsit hülye voltam. Én abban gondolkodtam, hogy az sfx tápot elforgatni, hogy a ventije az előlap felé nézzen, de ehhez keskeny a ház. Hirtelen az Acer ház ugrott be, amit aprón is néztem, de az szélesebb (140) és teljes vga-t fogad nem pedig LP-t.
De attól még ezen is lehetne rövidíteni, olyan 6-7 cm simán van még benne, mert az SFX táp mehetne még közelebb az alaplap felé, a kábelkorbácsok lefelé néznének (ha felső elhelyezésű), az előlap is lehetne sokkal vékonyabb, és mehetne mögé a 2,5" hdd/ssd. Na igen én már nem gondolkozom 3,5" hdd-ben, pár hónappal ezelőtt visszaraktam az egyiket a gépházba, azt hittem megőrülök tőle. Nem is értem korábban hogy viseltem el, pedig én aztán nem vagyok annyira érzékeny a zajra. -
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #46400 üzenetére
Igen tudom, mivel keskeny és kell a hely a tápnak és a kábeleknek is elől meg az odd, hdd stb. Csak jó lenne már ezeknél a házaknál is elfelejteni az odd-t, és akkor lehetne kicsit rövidebb. Így még élhetőbb lenne. Nyilván olyan irodai gépnek jó, ahova kell még az odd. Nálunk pl lenovok vannak, de már mi se használjuk az odd-t.
Lenne pár ötletem házak kialakítására, a végén kénytelen leszek megcsinálni magamnak.Jut még eszembe, ezek a Geeek itx kuckóknak fém váza a van, a többi oldal meg plexi igaz? Nagyon tetszik, főleg az A40, de az már nem kapható. Még talán árban is egész elfogadhatóak.
Az A50 típusnál le is lehet tölteni egy összeszerelési útmutatót. Lehet ez alapján kéne nekem is készíteni egyet. -
hegegabi80
addikt
válasz
Fred23 #46393 üzenetére
Ezt én is néztem, de nem volt túl nyerő számomra.
Úgy látom neked is ezek a keskeny slim házak jönnek be. Nekem is tetszenek, most is LP vga van a gépembe, tehát bele is menne. Csak egy bajom van velük, nagyon mély, fölösleges az ODD hely, rövidebbre is meg lehetne csinálni és a hdd mehetne előlap mögé. -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #46391 üzenetére
Egyébként még nekem a Geeek A40 és A50 kuckók tetszenek nagyon. Valami ilyesmit fogok magamnak készíteni idővel.
-
hegegabi80
addikt
Jaja, egészen pontosan 1 éve. Az a baj, hogy mostanság nem sok időm van rá. Ahhoz hogy átpakoljak több óra hossza kell. Napközben nincs ennyi, eset meg már nem akaródzik neki kezdeni. De most már tényleg összeszedem magam, belepakolom a cuccost, aztán majd szép lassan szépítgetem.
Ráadásul közben már tervezgetem magamnak a saját házat is, lehet mire átköltöznék már az is készen lesz.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Fred23 #46387 üzenetére
Mindenképpen teszek majd fel képeket, de most első körben metisbe fogok beköltözni, csak még a tetejét kéne szellőssé tenni.
Én amit kiszemeltem az Acer veriton d661, ha az alap elrendezése maradna, táp felül, akkor mindenképp rövidíteni kell a házon. Vagy van még egy régi masszív P4 gépház, az meg mehetne az újabban szokásos lap, vga egymás mellett rieser megoldással. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
Francia91 #46316 üzenetére
Szerintem teljesen jó, ezek a chieftec tápok egész jók meg az sfx-esek is.
Sajnos a 4+4 pin-es 12V csati még nincs mindegyik tápon. De ez nem is annyira lényeges, mert a 4+4 leginkább OC-s procikhoz tuninghoz kell inkább.
PL ha az alaplapon csak 4 pin van és a tápon 4+4m akkor csak az egyik 4-e megy rá, nem is lehet felcserélni, mert úgy van a kialakítás. Ha az alaplapon a 4+4 van és a tápon meg csak 4, akkor sincs gáz alacsony fogyasztású cpu-nál, mert az a 4 pin elég rádugva, ezt is csak egyféle képen lehet.
Nekem volt már mind a két variáns is, és még nem volt gond. Bár lehet akad olyan lap, amelyik nem indul esetleg el ha 4+4 van rajta és csak 4 pint kap. -
hegegabi80
addikt
válasz
Snowy_owl #46300 üzenetére
Ha elég a 250W, akkor nyugodtan mehet a chieftec. Vagy esetleg a Kolinknak is van 250W-os sfx-es tápja, és az fekete, az is jó minőségi Sirtec belsős. Szerintem a chieftecben is az a belső van meg a Zalman SFX-es tápokban is (ezek sajna nem kaphatóak), csak a csatlakozók számában térnek el.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pakmara #46277 üzenetére
Én is inkább 2db 140-est tennék hátra. Kár hogy csak 3 pinest tudsz vezérelni, mert pl Termalright TY 147A vagy ennek a másik típusa mehetett volna, eszméletlen jó venti.
Esetleg annyit meg lehetne tenni, hogy pl. a fiók előlapját békén hagyni, de mondjuk a két oldalára az előlaphoz közel beleereszteni pár lyukat. Így ezen tudna bemenni egy kis levegő, hátul pedig ki.
Vagy még azt is meglehetne tenni, hogy ide a rés mellé az előlappal párhuzamosan betenni még ventit, és az tudna beszívni egy kicsit.
De lehet még venti se nagyon kell, nem egy nagy kazán az egész konfig. Vagy még úgy is lehet, hogy az egyik venti befúj, az ahol majd a cpu borda lesz, ezt úgy beállítani, hogy előlap felé nézzen, a másik venti meg szívóra. Így talán lehet egy kis légáramlatot csinálni a hátsó venti és a cpu borda segítségével.
Vagy a bordán venti kifelé fúj hátra felé, és e mögötti venti is kifelé, a másik meg befelé szabadon. -
hegegabi80
addikt
Biztos jó lesz. Pláne ha jól belövöd a ventiprofilt, akkor gond nem lesz vele. Na megy nyilván a 25mm vastag ventinek kisebb fordulaton azonos a légszállítása a slim venti magasabb fordulatától.
Talán annyiban jó ez a topflow hűtő, hogy kap egy kis légáramlatot az alaplap is. Esetleg úgy nem fér el, hogy a memóriák fölött lenne a ventinek a túlnyúlása?Én a borda talpával nem vagyok megelégedve egyedül, de hűt így is rendesen. Bár készülik kicsit polírozni az alján, ne legyen olyan egyenetlen.
-
hegegabi80
addikt
Az teljesen jó venti, van benne kraft. A ventis topokban is ajánlott.
Amúgy én most egy Scythe Kama 92 pwm ventivel használom az IS-50-et , mert kellett egy kis hely. Ez a kis papíron kb ugyan annyi levegőt szállít, mint az IS-50 gyárija és még zajban is hasonló, csak jobb a statikus nyomása.
Ennek az IS-50-nek egy baja van, hogy a bordát nem fedi be teljesen a 120-as venti, igaz arra ott az IS-60.Nekem még Alpenföhn ventijeim vannak a sima WB meg a WB2 plus, ezek is nagyon jól, csak már nem lehet kapni. Ezek is mehetnek bordára is meg házhűtőnek is.
Az arcticnak az új ventijei már egész jók lettek, azok is vállalhatók.
Továbbá az Akasha-nak vannak jó ventijei statikus nyomásban, de annak a kicsit magasabb zaj az ára. Pl. Apache, Viper, Piranha, de ezek sem kaphatók mindig.
(#46269) duo: Milyen adapter kellene? Az IS-50-en gyárilag 120-as venti van. A borda valóban 92-es, de gyárilag van adapter a 120-ashoz, plusz hosszabb csavar a 25mm-es ventihez (legalább is nekem van).
Nem kell itt barkácsolni, csak a 92-eshez, gyári venti le új 120-as hosszabb csavarral fel. -
hegegabi80
addikt
Szerintem felejtsd el, mind közül ez lenne a legrosszabb. A bordával semmi gond, de a venti egy 92x15-ös, az nem túl acélos rajta. Ezek max HTPC-be valók lapos házakban, nem nagy terhelésre. A hangjáról meg nem is beszélve. Lényegében ez egy IS-60-as feketében és alulra helyezett kis ventivel.
-
hegegabi80
addikt
Azért én rápróbálnék arra az IS-50 -re, gyárilag 130W TDP van megadva. MAx teszel rá egy normál ventit, azzal tuti le kell hűtse. Nekem is IS-50 van, gyári ventivel is tökéletesen lehűti az i3-8100 cpu-t. 65 fok max úgy, hogy nem i pörög fel teljesen a venti.
Az a 65 fok ebben a melegben teljesen jó. Majd ha 75-80 körül lesz, na akkor már lehet aggódni, addig felesleges. -
hegegabi80
addikt
válasz
Pgraph #46184 üzenetére
Én egyébként a Silverstone Strider SFX táppal szemezek nagyon, mert ebben már 92-es venti van. Igaz teszt alapján jól teljesít, de azért terhelésnél megjön a hangja. De szerintem ez a 80-as centiseknél is így van. Bár korábban volt már nálam Kolink 350 SFX-es táp, nagyon baráti áron van és minőségi darab, és még a zaj is egész rendben van.
Majd kíváncsi leszek, nálad hogy alakulnak a hőfokok. Én meg egyenlőre kivárok az új asztal elkészültéig, és majd akkor kiderül mi lesz.
Pedig most lenne jó ilyen melegben tesztelni, mert ha most jók a hőfokok, télen tuti nem lesz gond. Csak sajnos ilyenkor nincs időm foglalkozni vele, csak amikor bejön megint az őszi időszak. -
hegegabi80
addikt
válasz
Pgraph #46182 üzenetére
A Realan tetején lévő venti baromi sokat segít a szellőzésen. Pláne így, hogy alulra is tettem egyet, LowProfilos vga volt benne, így jobb át tudott áramlani a levegő a házon. Amikor kipróbáltam, jött ki rajta szépen a meleg levegő rendesen. Az alpenföhn wing boost 2 venti volt alul és felül is, kb 1000-1100 rpm körül ment most terhelés alatt. Ha kicsit pl manuálisan feljebb toltam, már előjött a szélzaj a tetején lévő hülye szellőző kiképzés miatt. Kicsit sajnálom, hogy az IS-50-et nem tudtam beletenni, tuti jobb lett volna a hőfok. De nekem annyira gyalázatos az alja, hogy vettem vizes csiszoló vásznat, hogy kicsit átpolírozzam jobbra a talpát.
Tehát a tetején sokat számít a szellőző. Talán egy kör kivágással és egy ventiráccsal lenne talán a legjobb hatásfok.Egyébként a metis tetejét is ki kellene majd vágni, vagy lyuggatni, biztos pár hőfokot segítene. Csak nem tudom megéri e vesződni vele.
Amúgy milyen sfx tápot vettél?
-
hegegabi80
addikt
Volt egy kevéske időm teszteltem egyet. Már csak azért is, mennyire befolyásolja a cpu felett elhelyezkedő táp.
Egyik alany a Realan E-D5, igaz matx-es de kisebb némelyik mitx háznál, de atáp itt is cpu fölött van. CPU 70 fok alatt maradt gyári hűtővel (konfigot lásd adatlapon), olyan 68 körül, és a vga 70-72. Annyi, hogy az aljába tettem egy plusz 120-as ventit, 27 fokos szobában ez szerintem teljesen jó.
A másik a Raijintek metis, teteje nincs kivágva. Gyári hűtő PUBG alatt cpu 70 fölött, vga szintén olyan 75 körül. IS-50 polírozás alatt, így azt nem tudtam rátenni, a TT True Spirit 90 revA. medig a másik ház miatt nem jöhetett szóba.Tehát nem mindegyik háznál vészes ez a cpu feletti táp, attól függ mennyi hely van. Ha sfx táp lenne, akkor még talán ettől is jobb lenne. Kicsit elszomorodtam a kis metis miatt, de addig amíg nincs kész az új számítógép asztal, nem választok házat, mert lehet nem is fér el az asztallapon. Akkor meg nincs értelme kínlódni szép kis házakkal.
-
hegegabi80
addikt
Ha a kocka jön be, és nem túl erős konfig megy bele, akkor esetleg Sharkoon CA-M. Méretre elég kicsi, atx tápot fogad + vga is. Nekem pl Realan E-D5 van, ez nagyon hasonlít rá. Vagy ha több hely kell benne, akkor mehet sfx táp is.
Vagy combosabb gépnek a Thermaltake Core V21, ebből van mitx-es is a V1. És igen ha van külön vga, akkor jobb lehet sfx, atx tápban gondolkodni.Sőt a Corsair, Antec, Fractal Design-ből is vannak kocka házak, igaz ezek javarészt itx-esek, de pl Antec-ból van matx is ISK600M. Igaz már nem mindegyik van boltba, de aprón azért még szokott lenni jó árban és szép állapotban.
Az összefoglalóban szereplő renderelt képen meg is tudod nézni kb melyik mekkora. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #46025 üzenetére
Attól függ, kinek milyen itx lap kell. Az adatlapomon lévőt apróról vettem 20K-ért garival. AMD-nél meg kb 36K lett volna ez a szint. Na de mindegy is, ez van. Majd legközelebb talán kipróbálom az AMD-t, egy darabig még ez az intel bőven megteszi nekem.
(#46024) Pgraph: Na persze a C2-ben igen, de metisbe már nem fér be, oda csak a 17,4x22,6-os inteles matx lapok férnek be atx táppal.
-
hegegabi80
addikt
válasz
cinemazealot #46005 üzenetére
Szerintem az olyan kis mini gépek pl. nuc., vagy a Zotac-nak kis mini gépjei, amiben egyedi alaplapok vannak, talán azoknál van kevesebb fogyasztás, de oda olyan kiegészítők is mennek.
Amúgy csak pár centivel kellene megnövelni a kicsi mitx házak méretét, és máris elférne benne a legtöbb kisebb matx-es lap is. És akkor nem kellene olyan bazi nagy matx házakat készíteni, meg vízhűtéshez stb. Jó aláírom legyen olyan is, de nem mindenki akar olyat.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pgraph #46000 üzenetére
Pontosan ezt a házat akartam én is írni. Sőt még a sharkoon CA-I vagy CA-M is elég kicsi itx és matx, és azoknak is hasonló az elrendezése, sőt felül van egy venti szellőzésnek.
Amúgy meg nem sok értelmét látom a plexi oldallapnak ez esetben, mert úgy is betakarja az egészet az ATX táp, talán esetleg sfx táppal oké, de azt is egész fentre tolva.Nekem a K77 tetszik a legjobban, pont ezt az elrendezést említettem előtte. Bár jó lenne, ha pl pár centivel magasabb lenne hátúl 3 slot hellyel, és akkor abba is mehetne matx lap.
Jut eszembe ez a linkelt oldal mennyire megbízható? lehet ilyenekről rendelni vagy felejtős? Azért nekem nem túl bizalom gerjesztő.
-
hegegabi80
addikt
Jah az már mindjárt más, és valóban jobban megnézve igazad lehet.
De attól függetlenül jó az elképzelés, legalább is nekem tetszik, bár azért még lehetne mit alakítani rajta.
Amúgy meg így is jó lehetne, csak emelni kell minden oldalon 1-1cm-en a plexin és akkor kész is.
Nem is olyan rossz ötlet, egyszer tényleg nekiállok magamnak kreálni otthon valami nekem tetsző házat.Mondjuk ezekben a kis házakban a ncase m1 elrendezés vagy a Cougar QBX lenne a legjobb bár a tápot úgy fordítanám, hogy elölről szívjon levegőt, és akkor már is nyertünk még pár centit szűkítéshez. Előre felülre a táp, alulra vga, és akkor a légáramlat is mehetne rendesen alulról felfelé.
-
hegegabi80
addikt
Ez a Cooler Master nevesincs egész jó kis kuckó. Bár eléggé hajaz az elrendezés egy metisre, csak ebbe max netezős cuccot tennék ahogy elnézem, elég szépen le van fedve minden irányból, csak az eleje rácsos. Még az illesztéseknél se látok hézagot, meg hátul sincs ventihely. brrrrr... Ezen is lenne még mit alakítani, csiszolni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
imibogyo #45858 üzenetére
Nem is kell sorozatban gondolkodni. Úgy is csak pár emberkének kellene csak innen fórumból.
Sőt megelőlegezzük a hajlított nyitott házikót és akkor lesz egy kis pénzmag befejezni a marógépet. Na mit szólsz hozzá?
Egyébként én azon gondolkoztam, hogy veszek L alakú alú profilt, és abból csinálok keretet, szegecselve, majd ahová kell menne rá telibe az alu lap. Így nem kell hozzá marógép. Egy bökkenő van, az pedig az időhiány. Most nálunk is folytatódik a felújítás, bejárati lépcső befejezése, festés renoválás stb. így max majd ősz végén tél elején lehet belőle valami. -
hegegabi80
addikt
Ez a hydra mini egész jó, pont a múltkor volt belinkelve egy hasonló, csak ott a vga nem volt áttéve a másik oldalra. Bár ahogy elnézem leírásban csak 1 db ssd szerepel.
Na meg azt nem tudom, mi a különbség a két választható típus között. Viszont az alap 20K körül megvan szállítással, az egész baráti. Ezen most nagyon elgondolkoztam. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #45604 üzenetére
Na de miért használnál mindenképp 1 2,5" SSD-t? Gondolom a hdd helyett. Az egyenlőre még marad, azon tárolok adatokat, plusz van egy külső hdd-is, amin a legfontosabb dolgok le vannak mentve.
Igazándiból most is elég a 256-os, van 1-2 játék amivel rég nem is játszottam le is szedhetném. a PUBG és a WOT mindig fent van, és ezek mellé megy néha valami single, most pl Tomb Raider van.(#45605) AxBattler: Igen bordán én is gondolkoztam, bár ha az IS-50 hűtőt teszem a cpu-ra, akkor fog kapni fuvallatot is.
Nem egyszerű eldönteni, azért nyilván az anyagi részét is figyelembe kell vennem.
-
hegegabi80
addikt
Segítsetek dönteni.
Ugyebár adott egy 500Gb hdd, meg 256 ssd (+128-as is, de az eladósorba kerül). Az új lapon már van M.2, ezért mindenképp kihasználnám. De még is hogyan. Marad a 256 és az 500-as, és veszek egy 256-os NVME-t. Vagy megpróbálom eladni a 256-ost is, és akkor 500-ast veszek, így több hely lenne a Metisben is. Ti melyiket választanátok?
Vagy lehet elég lenne a 256-os M.2, meg a HDD, és a többi mehetne apróra. Bár a jövőre nézve lehet jobb lenne az 500-as. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #45577 üzenetére
Igen én is gondoltam rá, hogy érdemes rátenni mindenképp valami bordát. Én spec erre gondoltam, igaz ez csak két oldalas ragasztóval megy rá. Te erre az EK-ra gondolsz igaz? NA igen ez mind a két oldalára megy borda és jól összeszorítja. Jut eszembe, ha van matrica az nvme-n, akkor azt érdemes leszedni róla.
Amúgy aprón van/szokott lenni 512-es hynx egész baráti áron. Igaz nem a leggyorsabb, de itt már általános felhasználásra nem is az a lényeg. Nálam max annyit jelent, hogy 512-es esetén 2 db sata kábellel kevesebb + 2db tápkábelt se kell kerülgetni. -
hegegabi80
addikt
Nos én is beújítottam végül egy Asrock H310M-ITX/ac lapra. Így már biztos befér majd a metisbe.
Viszont az már látszik, hogy az alaplap tartón a kivágás/cpu hűtő szerelőablak jóval feljebb van a metisben, mint ahogy a lapon elhelyezkedik a hűtő. Szerintetek, ha nagyobbra vágnám sokat gyengítene rajta?
A másik, hogy van a lapon M.2 foglalat. Nekem most 2 db sata SSD (128+256) van és egy 2.5" (HDD). Esetleg megéri lecserélnem a sata ssd-ket egy nvme-re? Ahogy olvasgatok elég melegedős némelyik. Még jó hogy megcsináltam a plusz ssd tartót.
Bár az IS-50-el a szellőzés megoldott lenne, de ki akarom próbálni a TR True Spirit 90M-et is. Valaki használ ilyen ssd-t?
Vagy puding próbája az evés? -
hegegabi80
addikt
Asrock H310M-ITX/ac lap van valakinek? M.2 SSd miatt kérdezem, eddig csak sata ssd-m volt, de ha már van rajta ilyen is, akkor egy 128-as lenne rendszernek és a 256-os marad játékoknak. Na de mennyire fog az ott melegedni?
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #45536 üzenetére
Na végül ASROCK H310M-ITX/ac lesz, szerencsém volt, apróról sikerült beszerezni. És akkor nem kell semmit sem mókolni (pedig már kezdtem megörülni). Amúgy Asrockból volt már H81 chipes itx-es lapom, azzal meg voltam elégedve.
Ez is egész jónak tűnik, van 3db venti csati, M.2 és wifi.
Még azon agyaltam, hogy van aprón egy Cooltek U2, ami nagyon tetszik, csak hűtésileg nem tudom mennyire jó. Lehet a metis egy fokkal jobb, pláne ha a teteje vágva lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest