- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Kézikonzoltól a gamer PC-ig minden területet lefedne a Corsair új SSD-je
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- Villámgyorsan töltődhet be minden a PNY új SSD-jével
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
Ez a "pont olyan ház" nagyon hasonlít az NR200-amra, amiben nem volt jobb amikor felfelé ment a levegő. Felül két darab 120-as volt még, csak itt pont le van szerelve hogy hozzáférjek. Sokkal jobb volt a nagy bordás top-down hűtő oldalról, mert friss levegő megy be oldalról ilyenkor, és a fenti ventik kivitték a meleget hogy jó legyen.
Ami Noctuát illeti, a régi AM4 átalakító készlettel lehet 90 fokot forgatni, de az új készlet már csak egy oldalra jó.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
"bios frissítéshez meg kell egy mostani am5 proci": Ha van bios flashback, akkor nincs ilyen gond (pl. Asrock A620I).

-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
...ennyiért legyen is!

Aztán persze lehet csak én néztem rég bolti árakat.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91
üzenetére
Konkrétan 12-ért az ajándék volt.
Én be vagyok tárazva AM4 ITX alaplapokkal, de ha nem lennék és újat kellene venni, hát, nem tudom vennék-e a mostani kínálatból...
#62383 TESCO-Zsömle: Fasza.
Nem olvastam még amúgy.
Én fölöslegesnek tartom a pcie5-öt, a 4-nek is az lett volna a nagy előnye, hogy ami eddig pci3x4 volt, az mehet pcie4x2 -vel, ehhez képest lassan külön venti kell a M.2 foglalatokra is.
Őszintén szólva nem tudom mi az ami kihasználja, oké, videomunkákat tudom, de mást nem nagyon... -
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
A régi verziónak a "hátlapon" az embléma talán ragasztva volt, vagy valahogy leszedhető volt, lényeg hogy 4 csavar hely van mögötte és arra mehet a vesa átalakító.
Szerk.: nem próbáltam oda amikor tehettem volna, de nagyon hasonlít a Deskmini vesa mountjára. -
sasNAXO
aktív tag
Nem teljesen ITX, mert 26 lites és mATX, de azért mégis, mert DAN Cases dizájn; megjelent a Lian Li A3-mATX ...Lian Li oldala kicsit lehalt.

-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Tavaly még sparkmax volt.

De igen, az.Szerk.: Téves, tavaly is gamemax volt...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
FlexATX általában hangosabb (és hosszabb), a TFX meg egyik oldalra kevesebb helyet foglal, cserébe hosszabb lesz és általában nem moduláris. Valamit valamiért.

-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Most ennek utána kellett néznem, ha jól látom az a közelmúlt, az 2016 volt (1050 Ti megjelenés).

2017 áprilisában vettem az 1050 Ti KalmX kártyámat, akkor 58.000-ért.
Ha ennek az oldalnak lehet hinni: Infláció Magyarországon 2024 | Bankmonitor, akkor az mai HUF-ban 96.000 körül van, ma annyi egy RTX 3050.
Persze hogy anno az aktuális mezőnyhöz hogy viszonyult az 1050Ti és ma hogy viszonyul a 3050, az megint más kérdés.Más:
4060 LP nekem is nagyon tetszik, csak sajnos nincs értelme beszereznem.
Egy RTX A2000-et is szívesen kipróbálnék, ha végre beesne az áruk 50.000 alá. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Személyes tapasztalat nincs, de úgy rémlik a ventije hangos (anno volt jó áron aprón és utána olvastam). Persze kérdés 200W terhelés mellett ez igaz-e.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Valami keményebb papírból vágj ki megfelelő méretet ami elállja a levegő útját és rakd a borda mellé, hogy csak a bordán át tudjon menni a levegő. Az újabb gigabyte kártyákon van már egy vas sín a borda tetején, nekem az újabb deshroud modom már arra "kapaszkodik" rá és mellette blokkolja a venti levegőt, hogy csak a bordán menjen át (ez kb 1-1 centi a 120-as venti mellett a giga 3070 esetén). Őszintén szólva én nem a hőfokok miatt csináltam, hanem mert bármi gyári venti vs noctua, akkor utóbbi lesz a csendesebb.

[kép]Szerk.: Persze ha nem akarsz vacakolni vele, akkor 80 v. 92 mm-es ventiket rá közvetlenül és lehet még jobb is lesz.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Ha az az 1070 amit én is néztem, akkor azon nagyon vékony borda van csak. Eredetileg három darab 80? mm körüli nagyon gyors venti van rajta és persze a bordán nagyon közel.
Tehát igen, a venti legyen a bordán rajta.
Ettől függetlenül a 80 fokot sokallom...persze kérdéses a ház is. (Bocsi most nem keresek rá, telón vagyok.)
Régen annak a nagytesója, egy 1080, volt nekem deshroudolva. [kép] [kép]Szerk.: És úgy tűnik telón nem tudok olvasni sem. Próbáld ki, mi van, ha letakarod azokat a részeket a venti mögött ahol nem ér a bordához (avagy garantáltan csak a bordán keresztül tudjon áramlani a levegő).
-
sasNAXO
aktív tag
Majd beszámolok ha lesz haladás.
Csak kicsi a 3D nyomatóm, és nem fér rá a modell amit le lehet tölteni, plusz nem is kell olyan szélesnek lennie a kisebb táp miatt, úgyhogy méregetni és tervezgetni kell, az meg nagyon lassú...Amúgy van külön egpu topik is, csak ott főleg laptop mellé rakják, én meg kisgép mellé akarom.

-
sasNAXO
aktív tag
Valami ilyesmi házikó lesz, csak a pár hete linkelt 250W FlexATX táp lesz mellette, úgyhogy át kell terveznem: OCULINK EGPU ENCLOSURE by DextersLab

#62179 HookR: InWin Chopinnak pont a pcie sín magasságában van egy nem com port, de valami hasonló amin talán pont elférne egy oculink csati. És létezik sima pcie sínbe rakható oculink csati (csak sajnos nem a legminőségibb), úgyhogy abba lehet kényelmesen bele lehetne egy ilyet heggeszteni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Én most nekiálltam ilyesmiket tesztelni, oké, nem pcie4, csak 3, de pl. sima GTX 1050-et kihajt egy pcie3 oculink. Nem gondoltam volna, mert az csak 4 pcie sáv.
Mondjuk azt tudtam, hogy az Asus B450I esetén amikor x8-ba ment a kártya (akkor GTX1080) a hátsó M.2 hely miatt, akkor is csak kb. 3-5% teljesítmény csökkenés volt. Nagyobb kártyát még nem teszteltem vele.
Oculinkre visszatérve, van már X8-as is, de jó lenne ha az elterjedne.
Az a pcie4 x8 kb. mindenre elég lenne... -
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
Szüleim gépében egy alis rgeek 3 évet ment ha jól számolom, boost mentes 3200G-t hajtott meg. Asszem pont ez: RGEEK Pico DC PSU RP-150P DC 12V
Gond nélkül ment végig, tovább is csak azért nem, mert kitalálták kell DVD olvasó a gépükbe, úgyhogy teljes ház-újratervezés volt.
Nem tudom milyen az intertech, nem gondolnám annyival rosszabb lenne? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Tényleg, +1
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO
üzenetére
Nos, hogy magamat megválaszoljam (részben).
Vettem egy ali-n 45-50usd körül elérhető m2-oculink-pcie kitet.
A legtöbb időt a tesztrendszerből a pcie kivezetésével és később az nvidia driver feltelepítésével töltöttem, de kvázi elsőre működik.
(A kupiért elnézést.
)

Érdemi teszt még egy gramm sem volt, főgépből a 3070-et nem akarom kiszedni, de majd valamit ki kellene találnom hozzá. Lehet megnézem M.2 SSD-vel hogy működik?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Szerszám ikon (new felirat van nálad rajta) => pair controls and speeds automatically
Régen manuálisan kellett.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
phulee
üzenetére
Elég könnyen rá lehet jönni a használatára:
Ez egy régi kép, de azóta is majdnem ezzel megy a T1, van CPU venti, van fent kettő venti ami kiszív (ez még a DAN A4-SFX volt, itt alul volt a venti, most fent van), meg a GPU ventik. Egy dolgot módosítottam rajta, a proci szenzor kapott egy "Time Average custom sensor"-t: ez azt csinálja, hogy a proci hőfokát X időre (pl. 15mp) átlagolja és utána ez az átlag "szenzor" megy tovább a CPU ventit vezérlő gráfra. Mivel a Ryzen szeret boostolgatni, így csak szép lassan emelkedik a venti ilyenkor.
Ennél biztos sokkal többet tud, de nincs rá szükségem.
-
sasNAXO
aktív tag
Noctua NH-L9a vs. Thermalright AXP90-X36 - cooler post - Imgur
És akkor ez csak egy X36, az X47 és X53 jobbak a méretek miatt, és azokból van még ugye a réz verzió is. -
sasNAXO
aktív tag
Nekem nem volt réz, de anno sokat utána olvastam, mert vettem magamnak AXP90-X47-et, és a tesztek alapján picit jobb volt a réz, de érezhetően több áron.
Tehát ha az utolsó 1 fok is kell a procid miatt, akkor egyértelműen vedd azt. Ráadásul már a rézből is van szép feketére festett, szóval még ha a szín számít akkor is létezik olyan opció.L9-hez képest: méret különbség van, ami általában jelentkezik teljesítményben is, illetve AMD esetén normális irányba állnak a lamellák. Emiatt egy AXP90-X36 éppen hogy csak, de jobb tud lenni egy L9a-nál, mert nem az io és a memória párosra fúj, hanem "fel és lefelé" és általában "felfelé" van a szellőzés a házban.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Most hétvégén szereltem egy "régi" Asus A320I-K alaplapot; az ugye a Ryzen 1st gen belépő szint volt:
3 PWM + 1 PUMP csati,
4 sata,
HDMI + DP...
Oké, M.2 slot csak egy volt rajta, de ez az alapmodell volt. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Kis késéssel.
RX6400 úgy rémlik igényli a pcie4-et, az 5600G meg csak pcie3; ha kell a teljesítmény, erre figyelj.
A procik 88W ppt (papíron, igp nélkül 5600g inkább 65 körül van asszem), pcie alaplapi csati 75W ahogy írtad, asztalon ami előttem van 2tb samsung ssd-re 5V 1,8A van írva, számoljunk 2x9W-tal ssd-kre, szóval bele kellene, hogy férj.Szerk.: Úgy tűnik hétvégén nem tudok rendesen gépelni.

-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Két dolog:
1, nem találom a forrásban (és a forrás forrásában sem) a 40 darab RDNA 3+ magra utaló szöveget (persze lehet csak jobb szemüveg kellene);
2, "első sorban hordozható gépekben, handheld PC-kben és laptopokban villanhatnak majd, de több fejlesztés átkerülhet majd az asztali vonalra"...a 8700G-vel is nagyon sokat vártak, nagyon jó lenne, de szerintem ez nem mostanában jut majd el asztalra.
#61510 sb:
Anno Intelnek volt edram tokban, chip mellett, anno az is szépen hozott a konyhára. X3D jobb teljesítmény, csak hőtermelés szempontból rosszabb. Kíváncsi lennék mi lenne ha külön raknának az apu chipletek mellé egy két szintes ram chipet, valami cache-nek.
(Valszeg baromi drága lenne...)Amúgy ja, nagyon jó lenne mini-ITX (meg kisebb, pl. miniSTX) méretekbe ilyesmit rakni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Jaja, én még tegnap reggel megrendeltem.

Szerintem a csapágy lesz az, csak még mielőtt igazán darálni kezd. Nem tudom jól megfogalmazni, Noctuák vannak itthon, ahhoz képest hangos.

Venti pontos típusa Jamicon KF0420B1H-SR (nem írtam el, valóban nincs gugli telitalálat); dupla csapágyas és valszeg legalább 8000rpm-ig elteker. Jelenleg azon agyalok, hogy talán bepróbálok egy picit gyengébb sunon maglevet helyette.
Valszeg majd hétvégén halad tovább a dolog, előtte még tesztelni akarom így egy kisgépen, aztán majd meglátom. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Most este vettem át, eddig még csak tápteszteren volt, különösebb cicergést nem véltem felfedezni, a venti határeset, még nem darál...de már nem néma (terhelve nem volt, lehet ott már darál). Még kitalálom mire/hogy cserélem. Kikapcsolva viszont néma, nem cicereg (a korábban említett Seasonic TFX-szel szemben, mert hogy olyan is van a szekrényben..).
Ennyiért szerintem ez okénak néz ki.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Én pont ilyen "elfér az" megfontolásból rendeltem egyet.

4 centis noctua amúgy is van itthon tarcsiba szintén, úgyhogy ha még hangos is lenne, megoldom...ennyiért ez kb. ajándék, főleg egy hónap garival. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Strezi
üzenetére
Ezen cserélhető a kábel, tehát nem visszafordíthatatlan a dolog (oké, a nem cserélhető rész kb. 4mm-rel lett rövidebb, az visszafordíthatatlan). Persze kérdés mit csinálsz később a méretre gyártott kábellel.

Én most ketté szedtem egy korábban NR200-ban használt cpu kábelt, többsége egy Ghost S1-be megy, a maradék meg ide került.
Amúgy igen, ez egy nagyon pici ház, macera benne dolgozni.Más: apróra felkerült egy fehér Ghost S1, ha valaki pont egy olyat keresne...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO
üzenetére
No hát akkor, ha esetleg valaki hasonló cipőben jár, a HDPLEX 250W GaN táp az AC oldalon ún. EL csatlakozókat használ. Egész konkrétan ELR-03V van a hálózati oldalon és ELP-03V van a tápegység oldalán. A bökkenő az, hogy nem tudom honnan szedték, de amit én rendeltem (tme -ről), annak picit más volt a toleranciája és cserélni kellett a tápegység oldalon is, mert veszélyes(nek tűnő)en laza volt. Csere után már jól illeszkedik.
És ennek megfelelően elkészült az egyedi belső tápkábel a gépbe.

A cpu csatit is cseréltem, ez most ezüst színű, majd egyszer egy teljesen egyedi méretű feketét összedobok, de most pont volt egy méretre passzoló másik amit kis átalakítással bele tudtam rakni. Ahogy első képen is látszik, beraktam az előlapi USB-C kábelt is; na ezzel sem vagyok túlságosan elégedett, éppen csak odafér és baromira merev kábel. Ha nagyobb hűtő lenne a gépben, valszeg nem tudnám elvezetni az alaplapi csatlakozóig.
Továbbra sem tökéletes, de alakul.

-
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss
üzenetére
Király, köszi!

Létezik már GaN 500 is.
Az nvidia RTX "power spike" (remélem jól rémlik a kifejezés) dolog miatt lehet egy 3090-hez valami sfx tápot kötnek inkább.
Én azt olvastam hogy a gen3 picit gyorsabb mint a TB opció, a gen4 meg jóval gyorsabb. Nem tudom már hol volt a teszt meg hozzá a benchmark. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Köszi, a tépőzáras kábelharisnyát nem ismertem.
Majd valahogy lesz, van itthon rendes MDPC-X kábelharisnyám, csak sajnos fehér.
Zsugorcsőből meg csak ilyen rövidebb készletek. Majd egyszer szeretném szépen megcsinálni. 
#61342 hoffman_: Utóbbi egy évben ez az Oculink nevű csatlakoztatás az újdonság amit találtam. PCIe 4.0 x4 - már egész jó; jobb mint a TB. És ha jól értem már van x8 is, bár azzal még nem láttam egpu dock-ot. Amit nem találok, egy normális PCIe kártya ami tudja a 4.0-ás verziót (hátlap felé). Sima M.2 helyére rakható átalakító van több is alin.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Köszi! Valszeg tudod, de van belőle nagyobb, a Densium 4 Plus V2.

Amin én még agyalok, és szeretném majd idővel kipróbálni; van ez az új Oculink kábeles egpu-s opció és ebbe pont befér még egy félmagas pcie kártya, tehát ha azon ki lehetne vezetni egy 4.0-ás Oculink kábelt, akkor lehetne külső dobozban VGA és akkor ha játszol bekapcsolod, ha nem kell, akkor megy a integrált és egy fél W-t nem fogyaszt a VGA. Ez még nagyon a jövő zenéje, de érdekel engem a dolog.
#61340 Hanok: Ez egy hosszú sztori, a tervező/készítő eltűnt a világ elől tavaly valamikor, és egy legyártott készlet maradt csak belőle, amihez egy korábbi disztribútor partner nehezen hozzájutott év végén és próbált rendezni (többen az eredeti megrendelők kis felárral meg tudták végül kapni), meg a maradékot értékesíti (gondolom mi pótoltuk ki az eredeti megrendelőket). Tehát hogy sajnos messze nem kiforrott darab és a kevés mennyiség meg az előzmények miatt az ára is olyan amilyen.
-
sasNAXO
aktív tag
Nos, ez a Densium APU a tökéletestől jó messze van, de határozottan tetszik.

A Noctua L9x65 a chromax ventivel viccesen kicsi benne, de cserébe könnyű volt szerelni, mert nincs útban semminek és egész jól is hűt azért. Csak 2mm van a venti és a rács között, szóval cserélve lesz majd, de egyelőre elégséges.

Rég használtam ennyi gyorskötözőt egy építésnél. A bekapcsológomb kábelt jó lenne valami feketébe belehúzni, vagy pl. a HDPLEX GaN tápkábelének konnektor végét jó lenne vagy lecserélni, vagy moddolni, mert túl sok helyett foglal (pl. L12 vagy Black Ridge nem fér mellé) és színes is. Valamint az alaplap rögzítése nagyon érdekes, ilyen M3 menetes kézi lefogatóanyákkal (hüvelykujj anya?) megy, aminek a legnagyobb baja, hogy nem mindenhova fér oda. Szerencsére van itthon többféle M3 csavar és hozzá tartozó kellék.

Szerk.: Az előlapi USB-C azért nincs berakva/bekötve, mert az újfajta 3.2-es csati van hozzá. A lapon meg csak a régi 19pines van; majd jön átalakító és pótolom később.
Egyelőre így ennyi.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
zolika15
üzenetére
Nincs olyan minősége mint a T1-nek, cserébe hasonló árban van. T1-nél a panelok és az illesztések nagyon rendben vannak, itt azért nem, tehát pl. a kisebb panel amit a 4 belső csavar tart, hajlik picit. Majd próbálok ellen hajtani rajta, állítólag lehet, és akkor szebben illeszkedik, de lényeg hogy nincs T1 szinten. Mondjuk kevesebb is készült belőle és valszeg több nem is fog, úgyhogy nagyon egyedi. És nekem baromira tetszik.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nekem Densium APU-t hozott a postás.

Ugyanitt enyhén moddolt 1st gen InWin Chopin hamarosan eladó...

(Ezt mod nyugodtan törölje ha szabálytalan.
) -
sasNAXO
aktív tag
Nálam most itt van egy Asrock Deskmini X300, van olyan M.2 NVME meghajtóm (WD Black) amit nem lát és ezért nem indul róla. Nem tudni miért, más lapban vígan indul és szalad róla a rendszer (konkrétan soha nem volt vele még gond - és az X300 is indul más NVME meghajtókkal). Úgyhogy az én esetemben is lapra, és/vagy bios-ra gyanakszom; soha nem láttam még ilyet korábban. Nyilván nem világvége, csak macera.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss
üzenetére
Ha jól emlékszem láttam olyat, hogy kettő ilyen késes 1U benne volt egy ATX méretű táp helyén és akkor lényegében redundánsan voltak, lehetett egyiket cserélni amíg a másikkal gond volt, azért az jó cucc.
Témához: az Aliexpressen kb. minden második flext atx tápra odaírják az 1U kifejezést is... úgyhogy meg kell nézni mindig miről is van szó.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
tippm86
üzenetére
Alin körülnéztél már?
Most hirtelen ez ugrott be onnan: 2023NEW K39PRO portable A4 portable SFX -
sasNAXO
aktív tag
Ha esetleg valaki nézegette volna a Densium APU-t még mielőtt a Densium-ot csináló muksa eltűnt volna a honlapjával együtt...van pár darab az overtek-en aranyárban.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Tudom milyen drága volt, nézegettem, csak nem érte meg.
Ráadásul nekem Mk2.
Azon agyalok valami szerszámmal megcsinálom csúnyán magamnak, úgyis csak másod ház a titán T1 mellett...de részben pont emiatt nem akarom összebarmolni.
Igen, covid körül letolták nagyon az árakat (állítólag veszteséges szintre), aztán visszaemelték (állítólag nullszaldóra) és végül amikor kifogyott(?), akkor a webshopjuk is megszűnt. Volt egy novemberi poszt Discord csoportban az R1-ről (nem tudom ezt most jól be tudom-e linkelni, vagy meddig marad meg...), addigra már szerintem nem ment a webshopjuk; az utolsó meg egy februári 6-i elnézést kérnek a hallgatásért és még talán nincs minden veszve poszt volt.
-
sasNAXO
aktív tag
Na ez egy érdekes valami: Minisforum Unveils $519 Ryzen 9 16-Core Motherboard | HotHardware, ITX alaplap integrált 16 magos AMD procival.
Szintén "érdekes" kitétel a minisforum oldalán: "Delivery only to other European countries except Hungary."
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Van az a batárnagy passzív Noctua, az csak megforgatható, nem?

Szerk.: Ez: NH-P1.
Ami a tervet illeti, egy dolgot nem értek, egy néma gépbe vinyót rakni..?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre
üzenetére
Ncase M1 háznál volt olyan venti rendezés, hogy ajánlott volt deshruod esetén hogy alul fújja ki a meleget. Nekem NR200-ben volt egy ideig így, működött de asszem 5-10C volt amikor fújtam inkább. Ki kell próbálni, én utólag arra gondoltam ha nagyobb bordájú kártyám lett volna akkor lehet jobb lett volna (több esélye lett volna leadni a hőt), valamint ha sokkal jobban passzolóra tervezem meg ahogy a venti volt a borda előtt (a borda kisebb volt mint a venti, tehát mellőle tudott szívni levegőt -> nem hűlt úgy).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
2.5 slotos az inno3d gpu-d? Nem fér be a 2.25 állásban? Oda még elfér az L12, nekem is az van. Nekem valamiért úgy rémlik, hogy a Ghost S1 is csak 2.25 slotos és azért gondoltam hogy ugyanoda be lehetne dobni átalakítás nélkül...
(Ráadásul ugye a T1-nek szellősebb rácsa van elméletileg mint a Ghost S1-nek.) -
sasNAXO
aktív tag
Ryzen 5600X, RTX 3070, itt picit részletesebben.
Bár hoffman_ kolléga pont most írt egy nagyon jó RTX 4070 tippet amit valszeg bele lehetne rakni a 3070 helyett (és szintén deshroudolni reddit alapján), csak éppen nem játszok annyit, hogy megérje foglalkozni vele.Komolyabbra fordítva a szót: a Ghost S1 nagyon jól van összerakva. Nekem mkII van, tehát régebbi, de szerintem nagyon rendben van. Viszont a T1 jövő állóbb és szintén minőségi cucc. Nincs annyira egyben - cserébe lehet variálni a helyfelosztást - de összességében nagyon minőségi az is. Most a V2.5-öt néztem én is, nincs értelme váltanom (főleg nem egy beszerezhetetlen V2.1 titániumról), de tetszik.

(És szerintem nem is annyira vészes most az ára.) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO
üzenetére
Javítanám magam, 3400G volt, 2x8GB XMP memória, Gigabyte AB350N alaplap, és RGEEK 160W picoPSU + 120W kockatáp és azzal állt le a gép. De y-cruncher + heaven teszt alatt. Tehát nem 90W, hanem 120W volt kevés, de ugye terhelés teszt alatt.
#61096 HUN_Sector: Jogos, nem ismerek igazán minőségit...talán HDPLEX?
Mindegy, ha nincs agyon terhelve akkor bírni fogja a 3400G és ha legalább Bxxx alaplapod van, akkor a BIOS OC beállítások között lehet olyat, hogy lehúzod a PPT értéket, mondjuk 75W-ra és akkor hirtelen -13W a csúcsteljesítmény. Asszem ilyen nincs az Axxx alaplapoknál, de lehet ott van amit írsz, hogy 45W és akkor annak talán 65W körül van a PPT-je és nem sok % teljesítményt vesztettél. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
3200G-t nem láttam még 80W-ig boost-olni. 3400G-t igen.
(90W-os kocka táppal le is állt a gép teljesítmény teszt közben.
)
A lényeg az lenne, hogy ha nincs agyon hajtva, akkor elméletileg bírnia kell a 120W tápnak.
Ha proci és memória OC van, akkor kb. garantáltan kevés. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
5600G/5700G tud 80W körül/fölött kajálni stabil hűtés mellett. (Teszt programok mellett. Élesben nem láttam még annyit enni, mondjuk akkor nem is annyira szoktam nézni.
)
Egy 65W Ryzen procinak általában 88W PPT értéke van, addig tud boost-olni. BIOS-ban le tudod fogni. Ha nem terheled agyon és minőségi az a 120W, akkor valszeg elég lesz neki. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Az NH-L9a-AM4 37mm magas.

De igen, olvastam, hogy a H2O válogatós, talán a legnagyobb léghűtő ami belemegy, az a Thermalright AXP90-X53 és az sem éppen optimális.
Mondjuk benne van a nevében hogy H2O...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Arra bőven jó lesz, és ugye ahogy írod is, ez elvan külön VGA nélkül is és szerintem CSGO eldöcög rajta még úgyis mondjuk 1080p-ben.

240-es hűtővel meg imádni fogod valszeg, 5600G/5700G nem túl forrófejűek ha nem Noctua L9-cel akarod őket hűteni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
RX5xxx-nél hoz egyáltalán valamit a konyhára a pcie4? Nekem úgy rémlik, hogy ott még nem számít.
Illetve kell-e a gyorsabb SSD?
(Szerintem az 5600G jobb lenne.
) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Thermalright AXP90-X53?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
NH-L12S lesz az, 70mm.

-
sasNAXO
aktív tag
Nem teljesen ITX, de gondoltam megosztom. Variációk egy témára:
NAS mITX vagy mSTX alapon.

December elején lőttem aprón egy Asrock J3455B-ITX alaplapot, és gondoltam az lesz az új NAS alap, kapott egy nagy samsung szerver SSD-t, pico PSU-t + szellős házat és szépen elketyegett 9W körül passzívan 0-24. És nagyon elégedett voltam, mert a korábbi Q1900 konfig nem ment 10-11W alá kb. sehogy sem.
Majd aztán szembejött aprón egy miniSTX alaplap, egy Fujitsu D3544-S, Intel J4005 procival ,és gondoltam kipróbálom milyen. Tetszett hogy kicsi, meg kíváncsi voltam rá mennyire jó, gondoltam legfeljebb tovább adok rajta. Kapott egy 3D nyomtatott házat magának ahogy a képeken is látszik.
Ugyanazzal a típusú SSD-vel és boot pendrive-val 6W alatt fogyaszt a lap üresjáratban.
Úgyhogy bár nem ITX, de ha valaki valahonnan tud ilyet szerezni magának, akkor részemről csak ajánlani tudom.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Még egy év mire talán? normalizálódnak az árak, és kb. jön is az AM6 mire az ember AM5 APU-ra adná a fejét...
Az árazási és elérhetőségi kérdéseket leszámítva, nekem tetszik, mármint a 8700G.
Meg egy 5700G vs. 8600G összehasonlításra kíváncsi lennék, ott ugye 8 Vega CU vs. 8 RDNA3 CU, hogy mennyit hoz a konyhára az új architektúra (és megéri-e a hatalmas AM5 felár.) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Egész jó, nem néma, de sokkal hangosabbra számítottam. Mondjuk csak 1080p alatt használtam. Rég nézegettem hozzá a számokat, de azt hiszem picit éppen az RX 580 alatt volt? Csak cserébe jóval kevesebb fogyasztással. Szóval ja, kevesebb hő, hang és majdnem annyi teljesítmény mint a kicsi 580 (elméletileg, mert nekem nem volt olyan és nem tudom összehasonlítani, csak amit neten találtam és ha jól emlékszem!
).Aprón volt fent hirdetve. Úgy értem az árválkodást, hogy vártam hogy valaki csapjon már le rá, vagy egy hétig, de nem tette senki és akkor ráírtam én hogy viszem.
-
sasNAXO
aktív tag
Enhance 7660B, 600W, van hangja, de mire beindul már a többinek is van hangja és főleg szélzaj, szóval szerintem teljesen oké ebben a méretben. (Igazából nem teszteltem külön, lehet más hangosabb. Meg rumli van az asztalon, úgyhogy 30 centire van a fejemtől, szóval lehet távolabb jobb.
)
Igen, egy 5500XT 4GB. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Ők is gondoltak erre: Extender Bracket (ssupd.co)

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman S2 TG Enermax 650W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nem olvastam még amúgy.
)