- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- OLED monitor topik
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
69Raizen69 #15162 üzenetére
Szia!
Sajnos már jó ideje nem forgalmazzák
Anno én is kerestem, de nem nagyon találtam EU-n belül. USA és távolkelet pedig 1-2db miatt nem igazán éri meg árban, ha esetleg találna az ember. -
mrbig25
őstag
válasz
RootRulez #14905 üzenetére
AMD vonalon a hűtés rögzítése AM2-től / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1 / FM2-ig megegyezik, szóval igen, jó lesz FM2-re is.
Erre nem tudok válaszolni...
Webshopoknál betudható annak, hogy ritkán frissítik a termékleírást, viszont a hivatalos oldalakon tényleg odafigyelhetnének ilyesmire. -
mrbig25
őstag
válasz
Hurkaleves #14775 üzenetére
Nem user error és nem rossz példány, hanem van egy sorozat, amin hajlamos elfüstölni a VRM. Ezért vonakodnak sokan ettől a laptól, mert nem tudni hogy éppen melyik sorozatból kap az ember.
Állítólag már van egy második sorozat, de erről nem tudom biztos infóval szolgálni.
pl1 - pl2robim
Mindenkinek mást jelent, hogy mi a hangos, ezért tuti véleményt nehéz nyilvánítani.
Az SG05 gyári ventije nekem maxon hangos, de 7-800rpm környékére szabályozva már nem zavaró.
Az SFX tápban egy 80x15mm-es venti van, szemben az ATX-es tápokban elterjedt 120x25mm-es ventivel. Alacsony terhelés esetén tűrhető a hangszint, de a venti méretéből adódóan már így is zajosabb, mint egy ATX-es táp.
Szóval ha néma gép kell, akkor pico,-vagy paneltáp. -
-
mrbig25
őstag
válasz
DiceBlade #14742 üzenetére
A VGA-val párhuzamosan igen, de gondolom a VGA-val merőlegesen akarod.
Így inkább egy 92mm széles Xigmatek Loki-t ajánlanék. Ez elfér és teljesítményben is ugyanott van nagyjából.Az említett Thermaltake már 1-2mm-el belógna a PCI-e sín fölé (ha jól emlékszem 46-47mm van a CPU foglalat közepe és a PCI-e sín között)...bár ha hajlandó vagy ezen az oldalán a lamellákat rövidebbre csipkedni, akkor jó lehet ez is.
-
mrbig25
őstag
válasz
Black&White #14729 üzenetére
Szia!
Mivel 14cm "mély" a tápegység, így nem lesz probléma a hosszával - el fog férni rendesen.
Szóval nem csak elviekben, hanem gyakorlatban is szeretni fogják egymást -
-
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
Csabo.ovb #14107 üzenetére
Ha olyan helyre rakod, ahol kap huzatot és a táp nyomtatot áramköre el van szigetelve a ház többi részétől /értsd: nem ér hozzá közvetlenül - feltéve ha a ház fémből lesz/, akkor nem lesz gond.
Az már más kérdés, hogy ahhoz a géphez felesleges az 500W-os tápegység, mert nagyon max. 200W-ot fog enni.Gergi
Ha jó helyen nézed, akkor meg lehet venni 2-3 év garival is. Nem csak az " I " betűs bolt létezik
1 - 2 - 3 -
mrbig25
őstag
Nem moduláris: BeQuiet Efficient Power 400W. 80plus GOLD minősítésű FSP belső, kevés felesleges kanóc. Természetesen lehet venni olcsóbbat is, de a géped felsorolt alkatrészeit tekintve megérdemel egy jó tápot.
Modulárisból pedig a Silverstone csinál 14cm hosszú változatot, ráadásul 100%-ig moduláris kialakításban.
-
-
mrbig25
őstag
válasz
DiceBlade #14011 üzenetére
Én anno Xigmatek Loki-t használtam egy Asrock H77M-ITX -en, úgy hogy a procihűtő a VGA-ra merőlegesen volt felszerelve.
Tehát a venti a memóriák felől az alaplap hátlapja felé fújt...remélem érthető.
Mivel ~ugyanilyen széles a Hyper TX3 is, így gondolom azzal se lenne gond. -
mrbig25
őstag
"...de szerintem a nagy kihívás a kis gépekben van"
Jól mondod -
mrbig25
őstag
Mivel a B75-ös és a H77-es Asrock lapon is ~53mm van a CPU foglalat közepétől a PCI-e sínig, így gondolom a 130mm széles procihűtőt a VGA-val párhuzamosan szerelte fel. Mivel máshogy nem lehet, ha az ember VGA-t is akar használni.
Saját képek, hogy miről van szó: 1 - 2
A képeken egy Alpenföhn Brocken van egy Asrock ITX lapon.Egyébként a linkelt Deepcool cuccot itt tudod megvenni.
-
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #13549 üzenetére
Nálam a vízhűtéses blokk miatt bőven van hely a tápegység alatt, így valami ilyesmi megoldás lesz -> oldal közepe.
Én is venticsatlakozót fogok rakni a táp ventikábelére, így szétszedés nélkül lehet majd ventit cserélni. Nem valami esztétikus, de legalább csendes lesz.SG05 írással kapcsolatban.
A házról érdekelne cikk vagy a vízhűtéses mizériámról?
A vízhűtésről bejegyzés lesz, de még keresem a tökéletes komponenseket...
A ház nem egy mai darab, de lehet hogy írok róla egyet címlapra, elvégre még nincs róla magyar nyelvű bemutató.Én a gyárilag hozzáadott 300W-os FSP-t használom. 65W-os i3 mellett már hajtottam róla 6870-et, GTX560-at, de másnál volt már rajta 6950 is.
Maradok is ennél, mert a következő kártyám se fog többet kajálni, így bőven elég ez a teljesítmény. (7850 vagy GTX660 lesz majd valamikor) -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #13539 üzenetére
A 450-es változatnál az egy picivel több az 50%-os terhelésnél. Ott még emberi fordulatszámon megy a kis venti.
Egyébként engem se nagyon zavarna, de vízhűtés mellett még alapon is kihallatszik a kis venti a tápból.
Ha találok megfelelő 92x25mm-es ventit, ami nagyon alacsony feszültségen elindul, akkor mehet a barkács...ha nem, akkor marad a gyári, mert azért nem elviselhetetlen a hangja.
Egyébként van egy Noiseblocker ventim, amit már kipróbáltam egy régi 300W-os SFX tápnál és zéró terhelésnél (a táp zöld és fekete vezetékének rövidre zárásával) is elindul, viszont annyit pörög hogy meg tudom számolniJó lenne tudni, hogy a fordulatszámot hőmérséklet vagy terhelés alapján növeli a tápegység?!
-
mrbig25
őstag
válasz
Patice #13536 üzenetére
Ez is igaz, hogy kis terhelésnél nincs nagy hangja.
Viszont, ha 450W-os SFX tápban gondolkodik, akkor valószínűleg többet fog enni a konfigja 70-80W-nál. Ettől függetlenül idle állapotban lehet halk/csendes.
Nálam azért jelentkezik a probléma, mert a tápon kívül csak egy darab alacsony fordulató 12cm-es venti a van az SG05-ben, így alap,-vagy terhelt állapot...teljesen mindegy, mindig a tápegységet hallom.
-
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #13534 üzenetére
Remélem nem gond, ha én is válaszolok.
Volt már a kezeim között az SG05-ben található 300,-és 450W-os SFX táp + BeQuiet SFX Power 350W is.Ugyebár az teljesen szubjektív, hogy kinek mi a hangos, viszont az ilyen SFX tápokban található 80x15mm-es ventiknek már alacsony fordulaton is megvan a hangjuk. Hogy alapon hallod-e a hangját, az nagyban függ a konfigod egyéb alkatrészeinek a hangjától szerintem.
Egy szó, mint száz, hangosabb mint az ATX-es társaik, de ezt a békát le kell nyelni, mert egy 80x15mm-es venti nem lehet olyan halk, mint egy 120x25-ös...úgy hogy mellette még normális mennyiségű levegőt is szállít.
Saját mese:
Mivel vízhűtésem van/lesz, így nálam a táp a leghangosabb.
Én hétfőn vettem át az SG05-öt, de már most azt nézegetem, hogy milyen ventit tudnék a tápba tenni. Valószínűleg egy 92x25-ös lesz kívülről rárakva, amihez már el is készítettem a táp "burkolatát" egy régi SFX tápot felhasználva. -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #13333 üzenetére
Közben találtam egy képet, ahol egy XFX 7870 van a házikóban.
Ha jól tévedek, akkor az XFX és a Sapphire kártyák is referencia PCB-t használnak, ergo a hosszuk megegyezik. Szóval be kéne, hogy férjen a házba...legfeljebb leveszed róla a műanyag burkolatot, ami túllóg a PCB-n.
Procihűtő témára -> ha van kedved moddolni, akkor a toronyhűtő sem akadály -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #13318 üzenetére
Csak a ház külső mérete 26cm, tehát abban nincs benne a PCI-e rögzítő kis lemez ha emlékeim nem csalnak.
A ház már nincs nálam, de van róla egy régi képem -> [link]
Itt egy Sapphire 6870 látható, aminek ~245mm a PCB-je.
A kép csalóka egy kicsit, de max. 1cm van még szabadon, szóval eléggé lutri, hogy a 254mm-es kártya befér-e... -
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #13299 üzenetére
-
mrbig25
őstag
válasz
Samanbacsii #13129 üzenetére
Mivel a Fractal házak többsége kapható itthon, így gondolom ez is elérhető lesz. Csak ki kell várni a hazai megjelenést...ami remélhetőleg nem csúszik novemberre.
-
mrbig25
őstag
válasz
Samanbacsii #13126 üzenetére
Vannak 14cm hosszú tápok, sőt Silverstone-nak van 14cm hosszú moduláris tápja is.
Mivel mini-itx házról van szó, így amúgy is felesleges a 16cm-től hosszabb 6-700W+ tápegység... -
mrbig25
őstag
válasz
Samanbacsii #13123 üzenetére
Vagy ha tetszik, akkor még várhatsz a Fractal Design Node 304-re.
Elméletileg a hónap vége felé jelenik meg, ~20k körüli áron. Utána olyan tápot teszel bele, amilyet akarsz. -
mrbig25
őstag
válasz
DiceBlade #13048 üzenetére
Nem 100%, csak a múlt héten olvastam valami külföldi fórumon és ezt írták. Remélem igaz.
ceaser:
Engem nem zavar, hogy csak az előlap szálcsiszolt alu. Ettől függetlenül nagyon letisztult, elegáns ház szerintem.
SG07/08 nálam is kiesett a horror ár és a "kötelező" tápegység miatt. Eddig SG05-öt akartam a pici mérete miatt, de a vízhűtésem mellett az SFX táp egy picit hangos lenne és a mostani 33k körüli árával ezt is drágának tartom.Így most én is erre a Fractal házra várok...
-
mrbig25
őstag
válasz
J.J. András #12863 üzenetére
Nem. Az angol overclockersuk csinált ilyeneket. Meg is lehet őket vásárolni.
Yin - Yang#12865
Ha már csinálnám, akkor igényesebben oldanám meg...nem hinném, hogy a hőálló festék annyira szép lenne, bár lehet, hogy tévedek. Ennek ellenére pluszba már nem költök rá, mert nem érné meg.
A füleket egyszerűen a tartó-csavarok kicsavarásával le lehet venni.
Más használatot,-és kinézetet befolyásoló módosítás nincs. -
mrbig25
őstag
válasz
J.J. András #12854 üzenetére
A füleket és az előlapot le lehet szedni, szóval még maszkolni se kéne.
Viszont a fémfelületeket csiszolni, zsírtalanítani és több rétegben festeni kéne, ami ugye plusz költséggel és munkával jár. Ezt viszont nekem senki se fizetné ki, így csak nekem lenne bukta.#12856
Még nem kérdeztem rá az eladónál, de nagy eséllyel csak együtt eladó a ház és a táp. Nekem pedig csak házra lenne szükségem elsősorban. -
mrbig25
őstag
Az SG05 nem feltétlen a minősége miatt a befutó, hanem azért mert nagyon kicsi méretben nagyon komoly hardvert lehet belepakolni.
Tény, hogy nem egy 1mm-es acéllemezről beszélünk, de azért nem olyan vészes a helyzet, pláne hogy maga a váz kicsi és stabil..
Ha rárakod a borítást és meghúzod a csavarokat, akkor helyén van és nem imbolyog.
Hacsak nem 10-15kg-os cuccokat akarsz rápakolni, akkor nem hinném, hogy bajod lesz vele. -
mrbig25
őstag
válasz
J.J. András #12832 üzenetére
Nem fújom le, mert a műanyag részek SoftTouch borításához komolyabb festési technika kellene, mint amit én otthon el tudok végezni.
BeQuiet Efficient Power 400 (FSP Aurum belsős, 80plus gold) tápegység van benne.
Ha találok egy Silverstone SG05/06-ot vagy kukázol nekem egyet a garázsbóltápegység nélkül, akkor én is tápegység nélkül adnám el a Prodigy-t.
Bajom egyébként nincsen vele, csak valami kisebb kéne...erre egyéb épeszű indokot nem tudok mondani.tlac:
A Cubitek Mini Tank-ról volt szó, hogy minőségi az alumíniumnak köszönhetően.
Az SG05 / 06 egyszerű acéllemez. A váz masszív, a külső borítás meg olyan, amilyen. -
mrbig25
őstag
válasz
J.J. András #12828 üzenetére
Áhh, méretben nagyjából ugyanott lennék mint a Prodigy-vel. Emellett a külseje se jön be igazán, bár az alumíniumnak köszönhetően biztos minőségi cucc ez is.
Szóval továbbra is SG05/06 a befutó.
Ha megszületik a 100%-os elhatározás és addig nem találok használt Silverstone kuckót, akkor eladom a Prodigy-t a tápommal együtt, aztán veszek újonnan házikót...de ez még a jövő zenéje. -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #12817 üzenetére
Nekem is az lenne a favorit, de mivel van SFX,-és ATX tápom is, így egy újabb SFX tápegység felesleges lenne, pláne 35k körül...még akkor is ha ház is jár mellé
.
Szóval várok, amíg felbukkan valami az aprón vagy pedig kipróbálok egy CM Elite 120-at, ha úgy döntök, hogy mindenképp kisebbre cserélem a Prodigy-t.
-
mrbig25
őstag
válasz
Samanbacsii #12813 üzenetére
Szia!
Mivel a mosfeteknél a lapomon nincs külön furat kialakítva, így azokra csak egy-két passzív borda megy majd, bár nincs gondom a melegedésükkel. A chipset-re megy egy kis univerzális blokk. 16/10-es csövet használok, szóval igen, HF a rendszer és külső radiátor van tervben.
Én évente egyszer szállítom a gépet, szóval a külső radi nem lenne gond. Gond inkább az, hogy 35k egy Silverstone sg05 és csak táppal együtt kapható.Grave444
Ez jól hangzik. Igaz, hogy nagyobb mint a tervezett sg05, de cserébe használhatom a mostani ATX-es tápomat és nagyjából harmadannyiba kerül, ami azért nem mindegy. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12802 üzenetére
Áhh... a VGA csere bukta lenne, bár később ha nyerek a lottón, akkor rakhatok bele GTX670-et, mert az rövid.
Egyébként a Gainward/Palit GTX460/560 kártyákon kívül létezik még hasonló teljesítményű, maximum 17-18cm-es VGA?
Másfelől jó lenne az LL kuckó, mert az alulemezt könnyebb formázni
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12792 üzenetére
Ismerem a Q07-et, de VGA hosszban elég korlátozott és az EK-DCP2.2 pumpa-tartály elhelyezése is necces lenne...vagyis megoldható, de akkor túlzottan zsúfolt lenne.
SG05 azért lenne jó, mert az alaplap és a ház előlapja közötti helyen bőven elférne a pumpa és a tartály, emellett a vga-nak is elegendő hely van.
kisza25
A mostani tervnek egy eredeti sg05/06 felelne meg, szóval veled együtt én is örülök, hogy anno eladtam -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12790 üzenetére
Tudom-tudom...
Ezek csak ilyen kósza gondolatok, nem szívesen válnék meg a Prodigy-től, mert tényleg szép, masszív és rendkívül jól variálható kuckó. Igazából a mérete se nagyon zavar, csak hajt a kíváncsiság, hogy jóval kisebb méretben, hogy mutatna a dolog.
Még birizgálja a fantáziámat egy SG05, mert olyan kis aranyos, de ilyen árak mellett nem sok minden lesz belőle szerintem. -
mrbig25
őstag
válasz
Mattanyahu #12788 üzenetére
Sajnos nem az olcsóságukról híresek a Silverstone házak.
Pedig most, hogy megvan a vízhűtésem, arra gondoltam, hogy csinálok egy kicsi -és a vízhűtésnek hála, halk és hűvös- ITX-es gépet asztal alá eldugott külső hőleadó radiátorral, de amikor megláttam a mostani Silverstone SG05/06 árakat, egy kicsit meglepődtem...pedig jó lenne egy kisebb ház, mert az albiban minden négyzetcentiméter számít
Ha a mostani Prodigy + BeQuiet 400 80plus gold tápomat eladnám, akkor épphogy tudnék venni egy 300w-os táppal szerelt SG05-ötdurva.
Úgyhogy ha az aprón nem bukkan fel semmi, akkor marad a Prodigy.Más:
Hasonló felépítésű, de egy picit nagyobb ház a CM Elite 120.
Akinek ilyenje van, az meg tudná mondani, hogy milyen az anyagminőség? A ház oldala-teteje mennyire masszív? -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12031 üzenetére
140-es radiból, ahogy nézem ez a HWLabs talán beférne, de nagyon ki lenne centizve.
Egyébként, ahogy nézegetem "általánosan jó" megoldás nincs a vízhűtésre. Mindenkinek magának kell kitalálnia, hogy mit hova akar, mert sok minden függ a radik vastagságától, elhelyezésétől, VGA blokk kialakításától, stb...
Ha pedig az ember bent akarja mondjuk hagyni az egyik HDD racket is, akkor borul minden -
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #12027 üzenetére
Ha kiszereled az ODD tartót, akkor nyugodtan tehetsz a tetőbe 60mm vastag dual radit is, ventikkel.
De ebben az esetben hátulra már nem fér radi és előre is csak szimpla 120-ast tehetsz. Emellett, ha a VGA-don FC blokk van, akkor lehet, hogy a blokkon lévő csatik közel lesznek a radihoz vagy hozzá is érhetnek...ez blokkonként változó -> kép, hogy miről beszélek. /60mm-es alphacool radi van a ház tetejében/ -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12018 üzenetére
Tegnap írtam meg, remélhetőleg 1-2nap múlva megjelenik.
A venti 3k lenne postával...ennyiért szerintem sehol se veszed meg újonnan.Egy 175-180mm hosszú 140-es radinak be kéne férnie kényelmesen fektetve, úgy hogy a csatik az oldallap felé néznek. Lehet, hogy ezt fogom választani, majd kiderül.
Közben leesett, hogy tényleg drága lenne a posta
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12014 üzenetére
hátsó méretek
tető méretek
Mivel a gép már össze van rakva -vízzel együtt-, így nem fértem oda mindenhova tökéletesen, ezért 1-3mm differencia lehet...Mivel elől ott van a pumpám, így a hdd keretet már nem szerelem vissza, de emlékeim szerint befér az előlap és a hdd keret közé a 30mm vastag venti.
A tervezett elrendezés: elől 240-es radi, hátul 120,-vagy 140mm-es radi. Ez a tervezett rendszerhez bőven elegendő lesz, így a múlt héten a ház elejébe vásárolt 23cm-es Bitfenix ventim felesleges lesz /ha kell eladó
/
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11951 üzenetére
Jövőhéten méricskélek és megmondom a tutit, hogy befér vagy sem.
Egyébként a VGA témán nagyon gondolkodom, mert ha valamilyen okból kifolyólag eladásra kerülne a sor, akkor a VGA+fullcover blokk pároson elég nagyot lehet bukni...
Ezért lehet, hogy egy komolyabb univerzális blokkot fogok venni, hogy VGA cserénél ne legyen para. VRM hűtést pedig házilag is meg lehet oldani igényesen.Sir Psycho
Tény, hogy vegyes a felhozatal, ezért vásárlás előtt utána kell nézni és olyan helyen vásárolni, ahol megvan a 3év gari. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11949 üzenetére
Ha felülre dupla radit raksz, akkor a hossza miatt nem biztos, hogy hátulra tudsz radit rakni...néhány radinál még a 25mm vastag venti is nehezen fér oda. Ha pedig mégis befér egy radi, akkor ventit belülre már nem tudsz rárakni. De jövőhéten, ha nálam a ház, akkor tudok mondani pontos méreteket majd.
Sir Psycho
Az Asrock a 7-es szériás alaplapjaira már 3év garit ad...így minden bolt, ami egy kicsit is ad magára, az vállalja a gyári 3éves időtartamot.
Az, hogy több bolt is csak két évet ad az új, 7-es szériás Asrock lapokra, az már csak a boltot minősíti le... -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11946 üzenetére
Egyelőre egy Magicool Xtreme dual megy felülre. Később veszek egy olcsóbb, univerzális GPU blokkot, így ez elég lesz a jelenlegi i3 + 6770 pároshoz.
Később ha erősebb proci és VGA kerül a gépbe, akkor megy előre egy Magicool 180 vagy egy Phobya Xtreme 200 a dual radi mellé. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11944 üzenetére
Ha minden jól megy, akkor jövőhét szerdán itt lesz a házikó. Gyors fényképezkedés után írok egy cikket logoutra, utána pedig szerelés, vizezés...aztán majd meglátom, hogy kell-e valamit alakítani a házon vagy jó lesz ahogy van.
A hardver már megvan a vizes rendszer nagy részével együtt. Egyelőre csak a proci lesz víz alatt, mert elfogyott az erre elkülönített pénzmag, így vizes VGA csak később lesz. -
-
mrbig25
őstag
Szerintem teljes mértékben vállalható. Rég volt már az, amikor az Asrock ócska és rossz lapokat csinált.
Korrekt a felszereltsége, normális hűtés van rajta és ugyanúgy 3év garit kapsz rá, mint az Asusra.
Én tavaly szeptember óta Asrock ITX lapot használok /H61-et, amit nemrég cseréltem H77-re/ és teljes mértékben elégedett vagyok. -
mrbig25
őstag
Na úgy látszik, hogy az Ivy meghozta néhány gyártó kedvét, hogy jó ITX lapokat csináljanak. Hátha az alsóbb kategóriában /H77 - B75/ is lesz még egy-két újdonság.
Minél többet látom, annál jobban tetszik a Bitfenix Prodigy. Főleg fehérben...bár tény és való, hogy méreteivel már túlmutat az ITX kategórián.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #11626 üzenetére
Az árához és a váz minőségéhez képest tényleg ratyi a burkolat.
Ha a két oldalát benyomod, akkor a tető kipúposodik...ha a tetőt nyomod be, akkor a két oldala hajlik ki. Először mikor megláttam én is meglepődtem. Ezért az árért mást vártam.
Ettől függetlenül szerintem rárakhatod. Ha egyszer "beáll", utána már nem hiszem, hogy tovább fog horpadni. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11579 üzenetére
Ha kiszereled az összes hdd,-és odd tartót, akkor előre is befér egy dualradi...az 5,25"-ös ODD-t leszámítva pedig el lehet dugni egy pár HDD-t anélkül is.
Én egyébként egy Phobya Xtreme 200 radit tervezek előre és egy 2x120-as dualradit felülre. Ez bőven elég egy komolyabb rendszer normális hőfokon tartására is.
De a konkrét rendszer csak akkor fog összeállni, ha már a kezeim között lesz a ház.
/rejtett reklám on -lesz egy eladó egyedi Q11-em- /rejtett reklám off
-
mrbig25
őstag
Nekem is tetszik
Egy kicsit nagy, de nekem tökéletes lesz/lenne, mivel elkezdtem építeni a vízhűtést...és valószínűleg a Q11 ki fog fogyni a helyből, így július elején elképzelhető, hogy befektetek egy ilyenbe, a Q11 pedig megy eladásra.Imádom a Q11-et...főleg így egy kicsit átalakítva, de a víz most prioritást élvez.
Gondolkoztam egy mATX házon, de ez a Bitfenix jobban tetszik és valamivel kisebb is azoknál. -
mrbig25
őstag
válasz
MontyCrew #11563 üzenetére
Tartály nélkül egy T-line közbeiktatásával nem lenne jó? Igaz, hogy így nem lenne annyi víz a rendszerben, de legalább nem menne kárba a szétszedett H60.
Ha lég, akkor ezek férnek az SG05-be, amik elég "erősek": Scythe Samurai ZZ, CM Vortex Plus, Thermalright AXP-140...bár a CM kivételével mindenhol slim venti kell...
Bár véleményem szerint a kis hely miatt a H60 lenne a legjobb, ha valahogy meg tudod oldani. -
mrbig25
őstag
válasz
pityke88 #11528 üzenetére
Szia!
Nem
Egyetlen ilyen házat tudok hirtelen: Silverstone SG05 / 06 (300,-vagy 450W-os táppal lehet megvenni), bár nem olcsó, mert minimum ~30k.
Ettől már csak drágábbak vannak, mert a többséghez külön kell még tápot venni.
(Lian-Li Q11 / Q08 / Q25 - Silverstone SG07/08) -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11466 üzenetére
Tessék. Nem saját...neten találtam még régebben.
Egyébként nekem is volt sapphire 6870 a Q11-ben, csak az enyém az egyventis változat volt, de annál jó 1centivel túllóg a műanyag burkolat a PCB-n. A PCB hossza szerintem ugyanaz mind a kettőnél. Nálam a műanyag burkolat leszedése után ennyi hely maradt.
-
mrbig25
őstag
válasz
Kingcold #11426 üzenetére
Sapphire 6670 LP
DDR5, Low Profile, Single slot hűtés.
A hátlap alapból duplaslotos az alacsony profil miatt, hogy elférjen mind a három kimenet, de kapsz mellé normál magas hátlapot, amivel már csak egy slotot foglal a hátlap is. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11342 üzenetére
Adnak hozzá egy ilyen átalakítót, szóval rá tudod majd dugni a hagyományos alaplapi belső USB2.0 csatira.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11340 üzenetére
Az enyém olyan, mint a legfelső képen. Tehát fent a bekapcs-reset, alatta pedig az audio-usb. Ez az újabbik változik. Ennek már alaplapra dugható 19pin-es belső USB3.0 csatija van.
A régebbi változat pedig hátlapra dugható USB3.0-al van szerelve. Ezt láthatod az utolsó képen található USB kábel végén lévő csatiról.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11330 üzenetére
" Aki radikàlisabb SFX beépìtést szeretne nem csak fölülre rakhatja a tàpot, van hely màshol is neki. Ìgy màr òriàsi hôtônek is lehet helyet szorìtani. "
Ez amúgy egy Q07.
A megoldás amúgy nem rossz, de elég specifikus, mert csak akkor működik, ha a lapon fent van a proci foglalat.Személyes favorit...én is gondolkodok egy ilyen procihűtőn, bár a mostanival is elégedett vagyok.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11321 üzenetére
A ház oldalán van egy ablak kivágva, de azon a Porter már nem látszódna
így kimarad...
Előző lapom ECS H61H2-M2 volt.
Most Gigabyte B75M-D3V van bent és valószínűleg ez is marad. Olyan széles mint egy ITX lap és ehhez társul mATX-es magasság, viszont gond nélkül befér. Egyedül az alsó HDD tartó tálca hátuljából kellett egy-két centit levágni, hogy ne érjen a lap aljához, de ettől a funkcióját ugyanúgy ellátja.
A lap mellett szól az Ivy support, ddr3-1600, sata3/usb3/PCI-e 3 /belső előlapra köthető usb3 csati is van/, a fizikai elrendezése tökéletesen passzol a Q11-hez és 19k az ára.
Egyetlen hátránya, hogy kékja, meg a rózsaszín LPT port...
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11319 üzenetére
A Xigmatek Porter kimarad
Viszont nagy valószínűséggel marad a léghűtés, mert az első 14-es és a hátsó 12-es bőven átszellőzteti ezt a nagy bordát. Ha később egy erősebb procival gond lenne, akkor még mindig rakhatok plusz ventit a bordára.
Bár erősebb procival se lenne gond szerintem, mert tuningot nem tervezek...mindennapi használatra és fullHD játékra meg bőven jó egy alapórajeles i5-i7 is...igaz a mostani i3-al is elégedett vagyok. -
mrbig25
őstag
Az alja zárt. Az oldallapok alján van perforáció. Szerintem az a kép arra akar utalni, hogy oldalt-alul jön be a friss levegő...
Bár akinek nem ilyen háza van vagy nem néz utána a témának, az a képből erre nem fog rájönni.(#11314) Pista0001
Nekem is nagyon tetszik benne az a nagy borda. Most megtehetném, hogy összerakjak egy vízhűtést -egyelőre csak a CPU-ra-, de a mostani állapot szerintem sokkal szebb. Egyébként Xigmatek Thor's Hammer a cpu hűtő.
Nekem egyébként még gép se volt benne...a dobozból ment egyből a műhelybeNem tiszta a fénykép...az ODD tartó csavaros.
Az első ventitartó keret viszont szegecselve van gyárilag...szerintem ez is lehetett volna csavaros. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11311 üzenetére
Bezony, még mindig nagyon tetszik és lassan már a végére érek minden kis apró finomításnak
...bár menet közben mindig változik valami.
Jelenlegi állapot. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11297 üzenetére
Hali!
" A vinyòk mennyire szeretik azt a helyet ott alul? " Hőfokokra gondolsz?
Igaz, hogy nekem csak 2.5"-es HDD-m van...de 28-30°C a hőmérséklete.
/500GB-os, 7200rpm-es Toshibáról van szó/
Nem tudom, hogy egy 3.5"-es HDD milyen hőfokon üzemelne, de rengetegen használják így a Q11-et (külföldi fórumok stb...) és nem panaszkodnak HDD túlmelegedésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 25
- One mobilszolgáltatások
- Bluetooth hangszórók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest