- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42507 üzenetére
Nem volt már idegrendszerem olyanokkal vitázni akik léghűtőt csak fotón láttak és csak mások által megírt tesztekre alapoznak. Nem tervezek visszatérni, sorry.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42504 üzenetére
(#42504) hegegabi80
Egyelőre még azt mondom az AM4 friss, minden esetben rá kell kérdezni a shopnál mikori az adott hűtő ha nem alapból kompatibilis, új széria-e, az AM4/TR/SP3 jól felforgatta a piacot.
A léghűtős topikban ott van az összefoglaló segítségnek melyek kompatibilisek alapból, vagy érkezett V2-es verzió, ahol kétség merül fel ott email a shopnak új példány-e (már nem csinálom, de az összefoglalót még frissítem) .(#42505) Mercutio_
Na pont ezért kell írni az adott shopnak vétel előtt. -
jim bcs
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42499 üzenetére
Az új széria mind AM4 kompatibilis, le lett frissítve az egész paletta. A régi széria valóban nem, ahhoz külön rendelni kell kitet.
-
jim bcs
nagyúr
Ha a hőcsövekre gondolsz akkor az teljesen ok, gyárilag ilyen. Viszont azzal a lappal csinálj valamit sürgősen ha már ennyire kitartja a hűtő merevítő, ideiglenesen tedd fel a gyári hűtőt. Ezután irány egy pc bontó vagy méh telep és keress hosszabb alaplapi távtartó csavarokat. A legelterjedtebb a rövid távtartó, de 3 féle csavar létezik ->
1. rövid
2. rövid - központosítóval
3. hosszú -
jim bcs
nagyúr
válasz
Geller72 #40886 üzenetére
Ezeket a kalkulátorokat én már átfutottam 2 éve, a Cooler Master féle a legjobb.
-
jim bcs
nagyúr
Van itt is egy pár adat, hátha kellene neki
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
"Mivel alaplap és CPU-hűtő függvénye, hogy a kidudorodó rész alá esik-e"
Pontosan, ennyire egyszerű a válasz ráEgyébként sunyiban ott van a specben, hogy "Motherboard to side panel height: 51mm Maximum", mivel a Cryorig C7 (47mm) sanszos, hogy 50mm körül lehet a plafon ha jó az alaplap elrendezése, vagy rosszabb esetben 48mm.
-
jim bcs
nagyúr
Úgy emlékszem, hogy magasabb hűtő is befér, elég sok hely van még a szellőző rács tetejéig. Én most nem tudom lemérni, de akinek van Chopinja mérje már meg az oldallapon a szellőzőrács magasságát.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
AxBattler #37845 üzenetére
Tárház és variáció van bőven, ha tudsz forrasztani akkor menj be egy LED shopba vagy rendelj külföldről mindent, olyan csatlakozót raksz rá amilyet akarsz, plusz akár potit is a fényerőnek.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
hegegabi80 #37673 üzenetére
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz
cinemazealot #37512 üzenetére
Az a szabályzó
-
jim bcs
nagyúr
válasz
enginev3.0 #37498 üzenetére
Hivatalosan ITX, de alul hagytak annyi helyet, hogy az MATX is belefér. MATX esetén annyi a szépséghibája, hogy az alsó sor csavarokat a PCI-E alatt nem tudod sehová becsavarni mert nincs neki távtartó az alaplapi tálcán.
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #37088 üzenetére
(#37088) Mr. Csonti
Szívesen!(#37090) Duliee
Nem, a wifi modulé a slot. Bőven kiszolgál a normál ssd. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #37080 üzenetére
Már miért ne szeretnének, a Pure Rock Slim-re is megkaptad a választ. Minden nap legkésőbb 24:00-ig mindenkinek megválaszolom a kérdését, kivétel 1-2 nap/év, így ha egyből nincs válasz akkor ne ess pánikba
Tessék ide is egy kis plusszal ->
1. be quiet! Pure Rock Slim
2. Cryorig M9i
3. Scythe ByakkoA házból nem fog kihallatszani a gyári hűtő, maradhat ha a gyári pasztát az elején levakarod és kensz fel jobbat. Viszont az tény, hogy egy a gyárinál jobb hűtő az jobb, hűvösebb lesz a proci. Az meg a másik tény, hogy ilyen hardverek mellé elég csúnyán néz ki a stock, innen nézve is célszerű egy jobbat rárakni.
-
jim bcs
nagyúr
Üdv urak!
Akik keresték a hűtős topikban az új Thermalright AXP-100H Muscle-t azoknak üzenem, hogy kint van a magyar shopokban is.
-
jim bcs
nagyúr
Hidd el én is konyítok hozzá egy keveset és szerelek is itx-eket folyamatosan
Ezeket a vackokat hagyd, akkor mindegy ha a stockot rakod fel. Ezek itt az olcsóbb LP/92-es hűtők amik valamire valók ->
Noctua NH-L9i/a
Silverstone Argon AR05
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-VC45
ID-Cooling IS-40V3
Noctua NH-L9x65
Silverstone Argon AR06 -
jim bcs
nagyúr
(#35450) HookR
IS-40 már nem kapható, IS-40V3 van helyette és erősebb is lett egy picit(#35449) sb
Mennyire legyen kicsi/alacsony? Mekkora fér be? Át kellett volna menned a linkelt topikba.
Cooltek ITX30 (30mm)
Deepcool HTPC-11 (37.5mm)
ID-Cooling IS-20i (23mm)
Noctua NH-L9i/a (37mm_Intel L9i, AMD L9a)
Silverstone Argon AR05 (36.7mm)
Thermaltake Slim X3 (36mm) -
jim bcs
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #35245 üzenetére
Minden további nélkül ajánlom a házat
Öröm volt szerelni, nagyon jól átgondolt és kivitelezett kuckó, élőben sokkal jobban mutat mint a képeken.
-
jim bcs
nagyúr
A ledeket lelőttük a biosban mert nem kellenek, ez a gép most egy irodai kis mindenes lesz így dvga nem szükséges, karácsonyfa effekt szintén nem.
Részemről röviden, szubjektíven:
ASUS B150I PRO GAMING/AURA:
A bios nagyon rendben van és jobb mint az elődök, jó audio, ahogy írtad az Intel LAN az pozitív és az M.2 az nagyon jó mint variáció. Pluszban a jövőre nézve az USB Type-C sem elhanyagolható szempont, szerintem a 30-35k-s ársávban a felsorolt tulajdonságokkal a lehető legjobb lap.In Win Chopin:
Nem 50k-s ársáv, de én a prémium kategóriába sorolnám. Egybe van de nagyon, az alu is nagyon sokat dob rajta, a rajta lévő perforációk kellő szellőzést biztosítanak, felül a 8pin EPS felett elég hely van pl. az utólagos sata elvezetésre hátra + van még 1-2 hely ahol a kábeleket kényelmesen hátra lehet vinni a tálca mögé. A hdd/ssd tálca kivehető, ugyan csavarral rögzíthető, de klipszes ami stabil önmagában is, így nem feltétlen szükséges a csavarral rögzíteni. Maga a ház részemről nagyon ajánlott kategória.
In Win Chopin táp:
Fentebbi kérdésre válaszolva hangtalan, néma. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #35108 üzenetére
Ne rántsd rá a lemezre, használj gumibakokat.
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz
energy4ever #32923 üzenetére
Határeset
, ha úgyis épített víz lesz akkor ram csere se kell.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
energy4ever #32913 üzenetére
Hiba volt, főleg azt
-
jim bcs
nagyúr
válasz
#16939776 #32713 üzenetére
Nem lesz ettől semmi baja, biztos nem volt 90°-os kábele. Ennyi erővel a tápokat is ellathatnák legalább vagy 3db 90°-os satával, hogy ilyen esetben könnyebb legyen, de amúgy sem ártana, jó van olyan táp amelyiken van 1-2db 90°-os ám jó lenne ha még többen átvennék. Én is szoktam így meghajtani ha a helyzet úgy kívánja, szerintem nincs ezzel semmi gond.
(#32719)
Szerintem a szokásos első szállítmányos lapoknál voltak ilyen gondok, azóta ezek már elvileg kifutottak. Szerintem a foglalattal semmi gond nincs, a meghajló lábakra én user error-t mondanék. A memória érdekes dolog, a HyperX-el és a G.Skill-el nem szokott gond lenni, ezeket kanyar nélkül beveszik, de tudtommal a KLEVV-eket is. Az MSI Z170I GAMING PRO AC-t még felveheted a listádra mint alternatíva. -
jim bcs
nagyúr
válasz
energy4ever #32522 üzenetére
Ha az Antec ISK 110 VESA-ra gondolsz akkor igen jár egy 90W-os.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
MrDerekas #32444 üzenetére
Egy Pentium neked elég lesz, én vennék egy alaplapot és hozzá egy procit + hűtést, de megfelelnek a kinézettek is.
A kinézett házak mind megfelelnek hacsak nem akarsz ténylegesen te magad építeni egyet fából aminek nincs akadálya. A belső táp az maga a normál táp tehát nem panel, tehetsz bele atx-et és sfx-et is, egyedi gépház esetén tfx-et is, neked egy jobb 300W-os rogyásig elég mindenre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Formula-1
- OpenMediaVault
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest