- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #56503 üzenetére
Végül ez lett a befutó:
Ugyanazt a hőfokot hozta a Noiseblocker B12-PS duó, mint a Noctua trió (NF-P12 és 2db NF-S12B). A tápot próbáltam átfordítani, de még emelni is kellene rajta, mert túlzottan szélen van a tápcsatlakozó. Keresztben meg eléggé kitakarna a 12V-os MoBo kábel is. Végül aztán feladtam a harcot...Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
RazoR
veterán
NR200P-ben mi lenne a legjobb venti elrendezés?
Jelenleg 2 slim venti van a TUF 3060Ti alatt, 2 venti van a procihűtőn amik hátrafele fújnak, felül az első venti befelé fújja a levegőt a procihűtő elé, a felső hátső venti pedig kifelé fúj.
Stressz teszt alatt proci max 70-72 fok, VGA max 68 fok
Játékok alatt a proci max 65 fok, VGA max 60 fok.
-
Crabface
senior tag
Ezekkel a hőmérsékletekkel semmi baj nincs, sőt....
Az első fordított venti szembe fúj a táp ventivel? Érdekes megközelítés... És szerintem ha kiveszed a vga alól a két ventit, akkor sem fog változni érdemlegesen a hőmérséklet.
Cpun torony hűtő van? Mert akkor a hatol be felül ki az optimális.
[ Szerkesztve ]
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Crabface
senior tag
-
Crabface
senior tag
Én már inkább nem is írok ezzel kapcsolatban... Kinek mi tetszik úgy használja a hardvert...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
RazoR
veterán
Megfordítottam a ventiket, a cpu hűtőn hátulról szív, fent meg mind a kettő kifelé fúj.
Jobbak lettek a hőfokok 3-5 fokkal, proci 58-62, vga max 67. Cserébe értlemét vesztette látvány szempontjából az rgb-s venti... -
Flashback
addikt
Van most olyan mini-ITX ház amiben a cpu/vga 70° környékén tartható terheléssel?
Talán az NR200P vízzel?[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
FireKeeper
nagyúr
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #56527 üzenetére
Jo hat egy 4080/90 (a kepen egy 4080 gainward Phantom) osszeszerelt helyzetben boooven elfer a sima NR200-ban , csak az a szar csatlakozo ideiglenesen igy kell kialljon, amig nem lehet hozza kapni forditot.
Amugy meg kb 6-7 mm marad hosszaban meg vagy 3-4 szelteben, ha valaki valami hasonlot akar bepasszirozni, de ez is ugy ment be hogy ki kellett kisse fesziteni az elejet meg a hatuljat hogy ferden be lehessen eroszakolni.
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert eléggé kiestem az utóbbi években a PC-világból. Van egy mini-ITX konfigom, amiben alaplapot szeretnék cserélni, mert a jelenlegi ASRock lapom (AsRock H81M-ITX) haldoklik, kékhalálok, random kifagyások jönnek nem ritkán. Régebben ugyanez volt a problémám egy másik ASRock lappal, szóval most lehet, hogy valami mást is kipróbálnék
A problémám az, hogy a processzorom egy i5-4670K, emiatt LGA1150-es Socket kéne, de ahogy nézem, ezt fújhatom nagyjából. Emiatt cserélnék CPU-t is (meg RAMot is, mivel DDR3-asaim vannak), tudnátok esetleg egy olyan kombót ajánlani, ami kb. ezt az erőt hozza? Fontos lenne, hogy W11-re tudjam frissíteni (a jelenlegit nem lehet az alaplap miatt), ezen kívül semmi nagy vágyam nincs, néha FIFA-zni szoktam, de amúgy internetezésre, filmezésre (Chromecast) van használva. A ház, amibe kerülne egy Cooler Master Elite 120 Advanced.
Nagyon köszi előre is a segítséget!*Hajrá Loki!* i15+
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #56577 üzenetére
hat nem sok reakciot valtott ki
-
Horvi
őstag
válasz flashpointer #56580 üzenetére
Az milyen CPU hűtő amúgy rajta? Valami top-flow hűtőnek tűnik de méretre toronyhűtőnek is elmenne
Hello darkness, my old friend...
-
Rick4
félisten
válasz szezso15 #56579 üzenetére
Régen ugyanez volt nálam gigabyte, asus, msi lapokkal, aztán először lett egy asrock, 2012 óta van itthon szinte folyamatosan működő asrock q1900B és Asrock J4105-itx, sok sok éve meglévő Asrock H110M-itx, kb 2 éve meglévő Asrock H370m-itx, saccra 1.5 éves Asrock H410m-itx, és kb 1 éves Asrock B550m-itx lap, mind kapott az élettől, tehát mentek becsülettel, és mind hibátlan.
Ne vesd el az Asrock lehetőséget.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qkackca
őstag
válasz szezso15 #56579 üzenetére
Hát pechedre, mostanában is az Asrock lapok a legolcsóbbak. Meg elég magasak az itx lap árak.
Dedikált vga van/lesz? Elég a prociban lévő? Táp? Hűtő? Intel, Amd, mindegy?
De pl egy i3-10100(f)/10400(f) socket 1200 vonalon vagy i3-12100(F)/12400(F) socket 1700 irányban?flashpointer: szép, nagy, ügyes vagy.
Akkor most gyakorlatilag vagy fenn van az oldallap de akkor nem működik, vgay nincs fenn és működik?Horvi Noctua C12-nek tűnik.
(a közeljövőben nm hinném hogy érint a téma )http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Qkackca
őstag
AM5-ös itx lapot azt hiszem a foramax vagy firstshop vagy be-va chipnél láttam még november elején (150k+ volt legalja úgy rémlik)
(Meg kicsit elcsúszott az utolsó mondat az előző hsz-emnél, plusz egy kis typo jelen van)
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
PROTRON
addikt
válasz Nirvanus #56587 üzenetére
Hékás hogy képzeled hogy ellopod az én gépemet és belegyömöszkéled egy ilyen fekvő házikóba?
jaaa várjál csak...nekem nem is ilyen a hűtőn lévő venti, mert ez túl hangos nekem...meg van benne VGA-m...huhh...még is itt van mellettem, most megnyugodtam...
De mi az a msata SSD nálad? Honnan? Hogyan? Én örültem hogy sikerült használt piacról 256-ost szereznem, értékelhető minőségben, nekem 840 EVO van, de vásárláskor Sentinel szerint csak 2 év garantált élettartam volt már csak benne, ez 1 éve volt... tudom attól még működni fog tovább...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz PROTRON #56588 üzenetére
Jó dolog a Hardverapró. Iszonyat sokáig kerestem 4790T-t, de magában nem volt eladó. Van egy B85N Phoenix lapom, az eszi az msata-t. A NAS-ba bekerült az i7 (Z87 Expert lapos nagy dög), abból a Phoenix-be átkerült a 4590T és a terás msata, ebbe meg került egy 4460T és egy 480as msata. Szóval ma legóztam. A konfig egyébként 65 volt, klavival, egérrel. Én meg nem tudom, hogy miért vagyok Haswell fan, de így alakult.
[iTX-or-GtfO!]
-
PROTRON
addikt
válasz Nirvanus #56589 üzenetére
Nekem Giga H110T-N alaplapom van, abban csücsül a 7500-T meg 2x4 GB ram, meg a fenti Samu evo 840 250 GB msata ssd, rendszer alá elegendő.
Autocadhez is néha használom, de van mellette nagy dög munkaállomás, szal inkább második, hurcibálós, fosbúúkozos gépnek építettem.
Nem gond ha vírusok ellepik, míg a nagy gépen a céges adatok, megrendelői belső műszaki anyagok miatt más a helyzet.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
szezso15
addikt
Akkor lehet, hogy csak én szaladtam rá a rudira, bár végeredményben mindkét lap kibírt 4-5 évet, ez akár még "elmegy" kategória is lehet.
#56583 Qkackca:
Rendben, akkor igazából maradjon az ASRock, hátha kifogok valami tartósabbat. Dedikált VGA van, egy Radeon RX560, a táp egy mATX Chieftec (van neki hely a házban), a hűtőm pedig egy Arctic Freezer 11 LP. Maradnék az Intelnél, ezek az i3-ak hozzák nagyjából az ősi i5-öm teljesítményét? Mert ha igen, akkor próbálok keresni valami jó lapot.
Köszi mindenkinek!
*Hajrá Loki!* i15+
-
VTom
veterán
válasz flashpointer #56577 üzenetére
Kivenni hogyan fogod belőle?
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz fatpingvin #56592 üzenetére
Q87TN lap, i7-4790T, 2x8-1600, 1TB mSata, FSP téglával és egy industrial nemtudommi házban.
[iTX-or-GtfO!]
-
Qkackca
őstag
válasz szezso15 #56591 üzenetére
Igen, ezek az újabb i3-ak (10.gen-től felfelé) már kb tudják azt, amit a mostani i5-öd.
Socket 1700-as laphoz lehet (!, nem biztos) hosszú lesz a hűtődhöz járó csavar (2mm rövidebb kell elvileg a doksi szerint) [link]
Egy utána nézést megérhet ez is.Nirvanus: szép jószág az is.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #56551 üzenetére
Volt pár álmatlan éjszakám, aztán végül csak megléptem a tápegység megfordítását - a gyorskötöző olykor csodákra képes...
Ezzel a megoldással 6-8°C-ot sikerült lefaragnom CB R20 alatt a CPU hőmérsékletéből. Igaz, a ventik száma is nőt eggyel, valamint az eLoop-okat lecseréltem Apache-okra.Azt azonban ne feledjük, hogy 3db Noctua-val hagyományos irányban építkezve szintén ugyanannyi volt a hőmérséklet, mint a 2db eLoop-pal. Szóval az irány megfordítása azért csak hozott a konyhára.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
makoss
veterán
Sziasztok!
Nem igazán tudtam hova írjak, gondoltam beteszem ide.
Szerintetek a HDMI kábel minősége függ attól milyen a képminőség és hatással van az egér működésére?
Azért kérdezem mert most olyat tapasztalok, hogy ha a NUC 11-et bekapcsolom úgy hogy a HDMI kábel be van dugva a Denon bekapcsolt erősítőmbe, onnan kimegy egy HDMI kábel a Led tévémbe (ARC), akkor normális a képminőség, egér mozgását is normálisnak tapasztalom.
Viszont ha ki van kapcsolva az erősítő, de áram alatt van akkor a képminőség is rosszabb és az egér is lassabban reagál.
Szintén ez a helyzet ha egy másik nem ARC-s HDMI bemenetre dugom a NUC-ot.
Érdekes, ha asztali gépen gépezek, elég ha csak áram alatt van az erősítő, normális minden viszont ott a kábel is minőségibb.
Van erre valami megoldás, hogy a NUC-nál se kelljen mindent benyomni a normális működéshez?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rick4
félisten
válasz makoss #56599 üzenetére
A HDMI kábelen digitális jel megy, vagy van kép, vagy nincs kép, nincs köztes út. A rossz kábelen nincs kép, de olyan nem létezik, hogy a fű nem annyira zöld, vagy a vonalak nem annyira élesek.
Inkább nézd meg, van-e nálad rendes földelés, kell-e egy földhurok- leválasztó, vagy esetleg valamelyik eszköz kábelét fázishelyesen kellene bedugni.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock h510 pro btc+
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest