- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Crabface #56299 üzenetére
szép!
nekem nagy kedvenceim az RTX3000FE kártyák, de a 3070Ti olyan kis picike lenne a Ghost-ban, el is engedtem (pedig ezért vettem vagyonokért új gerincet a házba én okos).
nagyon kíváncsi leszek a 7000es AMD kártyákra, szerintem még soha nem álltak úgy a csillagok, hogy all-red gépem legyen, de most egyre inkább erre fúj a szél.
(nem beszélve az nV féle kabaré tápcsatiról és partnerkezelésről, árszabásról)[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Crabface
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz sasNAXO #56306 üzenetére
van igen, csak bepöccentem az nV-re.
3080-at meg nem szeretnék amúgy sem, túl nagy, túl sok. már a 3070Ti is a fogyasztási maximumom felett van, de az meg nevetségesen pici a házhoz képest.
egy 200-220W kártya a max, ami beleraknék, az is már sok az elveimnek, de legyen rendesen megcsinálva a hűtője. a flow-thru gerinc már rajtam marad, az én hülyeségem...Crabface: ilyen sport ez : )
[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
válasz hoffman_ #56307 üzenetére
A sok olcsó bányász kártyával szerintem már nem az nV-t támogatod.
Undervoltolj. Nekem is -40W a RTX 3070 -em most kb., picit lejjebb húztam gyári órajel alá, nem is tudom már melyik teszt ment közben, talán a Unigine Heaven, 240W helyett lett 200W.
Szerintem az a gerinc nv kártyákhoz must-have....ha már a "sport", még át se költöztem az DAN A4-SFX-be, de már az akciós Ghost S1 árakat nézegetem.
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
hoffman_
nagyúr
válasz sasNAXO #56308 üzenetére
de olcsó bányászkártyát nem vennék. vagy EVGA vagy FE, de utóbbit most elvből sem, nálam ez ilyen. megvárom a Radeonokat. ha nem gyó, akkor még szétnézek HA-n, mielőtt késő : )
Ghost nekem, jó biznisz volt, mert bár teli áron vettem rögtön megjelenés napján a Mk3-t, de két éves és nem megy sehova. nekem megérte.
szerk.: hozzáteszem, ez a flow-tru design egyre inkább beeszi magát mindenhova, nagy baj nem lesz akkor sem, ha marad bent. azt mondjuk kétlem, hogy a tápoknak jó, hogy a vga forró levegőjét kapják teliben.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Crabface #56310 üzenetére
nálam most ment el a FormD.T1 egy kollégának, épp épül, várom mi szép lesz belőle. nagy fejvakarás volt az is... ha nem kellett volna még 200k, hogy rendesen vízre rakjam, akkor az maradt volna.
csak hát sok is volt, meg nálam nem járja így, számítógépbe nem rakunk vizet"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Szükségem lenne egy házra némileg speciális igényekkel, de sajnos most nincs lehetőségem építeni. Az igények: 2 darab 3,5-es és egy 2,5-es háttértárat szeretnék elhelyezni benne, integrát procis ITX lapot I/O shieldnél nem magasabb hűtéssel, pico táppal, a lehető legkisebb külmérettel, barkácsolás, módosítás nélkül, normális áron. Eddigi kereséseim nem vezettek eredményre, remélem, valaki találkozott már ilyesmivel.
-
Rick4
félisten
válasz Pista0001 #56313 üzenetére
I/O shieldnél nem magasabb hűtéssel
44.45mm egy shield, 3.81mm-rel van feljebb a ház aljától a rés, szóval itt nincs sok lehetőség, hűtőből azt kell venni ami befér, de mivel azt se tudni, intel vagy amd vonalon nézelődsz mert a lap+foglalat+cpu magasság a két gyártónál bizony eltér, ezekhez hozzájön a távtartó, szóval szerintem te egy drága 34mm-es hűtőt akarsz venni, vagy pedig passzív bordás, integrált procis alaplapot keresel...
Azt se ártana tisztázni, milyen kategóriájú proci, lap, mekkora értékhatár, stb stb..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
Fractal Design Ridge - gyári oldal, Tom's Hardware, TechPowerup, eTeknix, SFF.network
Iszonyú stílusos SFF ház, fekete vagy fehér színben - ezt már valóban odatenném bármelyik nappaliba a TV-szekrényre, akármelyik konzol mellé!Van benne hely 4db 2.5"-os HDD-nek, de akár 335mm hosszú VGA-nak is, csak a felhasználón múlik. PCIE 4.0-ás riser kábel mellett 2db 140mm-es ventivel érkezik, de ezeket cserélhetjük 120mm-esekre, és 3db 80mm-es is elfér a ház tetejében; tápból SFX-L méretűt, CPU hűtőből pedig max. 70mm magasságút fogad. 355 x 375 x 94.6 mm-es méretével még épphogy' SFF.
Jelenleg nem tudok betellni ezzel a házzal, de egyvalami biztos nem lesz: olcsó.
($129,99 MSRP, excl. taxes)[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PROTRON
addikt
válasz AxBattler #56315 üzenetére
Már csak összekéne passzintani az álló és a fekvő módhoz való konzolokat, alá berakni egy tehermentesítőt és be is kerülhetne a monitor mögé.
Meg persze opcionális kiegészítőként a monitor aljára egy "frontpanel" kivezetést, amit rá tudsz aplikálni akármilyen monitorra, 2 db USB-A, 1 db USB-C, 1 db kártya olvasó, kombi jack, power-restart gombok...
Már rá is beszélném főnököt a vételre.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
-
Ixion77
addikt
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Pista0001 #56313 üzenetére
Sok feltételnek csak részben felel meg és szerintem abnormális ára van, de hátha még nem láttad. Inter-Tech SC-2100 Számítógépház - Fekete - BestMarkt
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
félisten
Jonsbo N2 Black / White - gyári oldal
222.5mm x 222.5mm x 224mm méretű, kompakt otthoni NAS alap, kétkamrás kialakítással.5 x 3.5" és 1 x 2.5" HDD fér el benne, a két kamra közül sajnos kihagyták a slim ODD helyet, így nem mondanám igaz HTPC-nek.
120mm x 15mm venti hűti a háttértárakat, ez lehetett volna igazán 25mm-es.1 slot-os VGA, vagy hangkártya azért elfér az emeleten, és egy kis leleményességgel* elég jó hűtést lehet összehozni az alaplapnak.
* = modding
#56324 HookR
Méretben szinte pont akkora, mint a Ridge, csak kevésbé mutatós.
Viszont van benne ODD hely, a két kamra jobban el van szeparálva, fér bele normál ATX táp.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni halk gép ügyében.
Jelenleg van egy Raijintek Metis Plus házam, benne egy Ryzen 5600-zal és egy nVidia 3060Ti FE kártyával. Sajnos a korábbi mini házas őrületemen felülkerekedett az az igény, hogy inkább halk legyen a gép, és ez a mostani konfig idle módban ugyan közel hangtalan, de ha izzadnak az áramkörök, akkor már sajnos igen hangos.Én a következő alternatívákat látom:
1. Veszek egy CM NR200P házat, ebben az esetben viszont valszeg cserére szorul a procihűtőm is, amely necces, hogy befér-e (Noctua NH-U12S, ami hivatalosan nem fér be - 158 mm, a max viszont csak 155 lenne).
2. Veszek egy FD Meshify 2 Mini vagy egy Jonsbo D30 házat, és ezzel megadom a lehetőségét, hogy később mATX-re váltsak (úgy látom, a miniITX egyre drágább kezd lenni, és rájöttem, hogy nem annyira élvezem a szűk házban való turkálást szerelésnél). Bár most úgy tervezem, hogy 4-5 évig nem igazán cserélek konfigot.A legfontosabb az lenne, hogy halk legyen az összeállítás, ha dolgoztatva vannak a komponensek. Szerintetek melyik alternatíva lenne a leghalkabb?
A házak választásában az alábbi szempontok érvényesülnek:
- max 205 mm széles (ez fér el, ez KO)
- a lehető legkisebb és a lehető legjobb szellőzés optimumát keresném, bár inkább halk legyen, mint kicsi
- beférjen a jelenlegi hűtőm (ha nagyon kell, cserélhetem, bár vizet max akkor vennék, ha azt mondjátok, hogy ezzel halkabb lehet a gép)
- storage drive nem kell, csak egy nvme SSD-m van.
- SFX tápom van, ez nem korlátoz
- tetsszen (ez már csak a hab lenne a tortán )
- keret a Meshify 2 Mini ára.Előre is köszönöm, ha valaki tud okosat mondani, mert én már lassan több hete ezen agyalok. Ha van egyéb ház javaslat, azt is szívesen meghallgatom.
Azért ebbe a topikba posztoltam a kérdést, mert úgy vettem észre, a kisebb házak szakértői inkább itt "laknak" .Köszi, üdv,
D -
veterán
NR200P-ben SFX-L táp fölé milyen vastag ventit lehet tenni? Tudtok linkelni valami ajánlottat ilyen vékonyból?
Illetve van valamilyen lapos tápkábelhosszabbító a gyári helyett amit használva befér egy normál venti?https://tinyurl.com/rasoapro
-
mpierre
veterán
válasz AxBattler #56327 üzenetére
A fene esne ezekbe is bele....
Éppen azon gondolkodtam, hogy kiszállok az xpenology-ból és elpasszolom a cm elite 110-be épített nasom és átállok vmi gyári megoldásra. Erre itt ez a pofás kis ház. Ráadásul 5, azaz öt hádédét fogadni képes bendővel... Ok, hogy az itx deszkák nagy része csak 4 sata porttal rendelkezik, de talán akad olyan, amin több akad és esetleg integrált procis is...
Ebből ápgréditisz lesz... akut ápgréditisz.
(Az eddigi ilyen felhasználásra szánt házak nem nyerték el a tetszésem. És nem is akarok hallani / olvasni róluk. )
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
hoffman_
nagyúr
válasz mpierre #56336 üzenetére
Asrock Q1900ITX-ben használok 4x4TB-t és van még egy 2.5" puffer SSD benne. a 4 sata port mellett egy 2000ft-os pci 1x-be szúrható sata átalakítóval szépen fel lehet tornászni. CM120 Advancedben ráadásul, egy kis fúrás faragással kényelmesen elfért benne a 4 drive, igaz a felső hűtése nem tökéletes. pont emiatt néztem a Jonsbo N1-et, de 100e pénz itthon... nevetséges ára lett. ez az N2 is oké, oké, de ára csúnya lesz és hát elég nagy 5 drivenak.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz mpierre #56336 üzenetére
Mire jó otthoni körülmények között 4 vagy 5 hdd?
Annak idején én voltam itt az első, aki 2012-ben az xpenologyt elkezdte használni, akkor még még HP microserveren, fizikailag is szükségem is van a szerveres dolgokra, de a mai napig elvagyok egy darab 6TB-os vinyóval, és az is félig van csak, amiből a fontos adat 500GB.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Doom
aktív tag
válasz flashpointer #56331 üzenetére
Köszönöm, ez az Asus valóban érdekes lehet. Az IM-1 kevésbé, akkor inkább megveszem az NR200-at.
56332 tlac: láttam egy videot, ahol a fickó belepróbálta ezt a hűtőt. A tetején a kiszögellések hozzáértek az oldalpanelhez, ezt inkább nem kockáztatnám. Ezek miatt egyébként elég nehéz is lemérni a pontos magasságát.
Lehet, benézek a házas topikba is, hátha ott van több tapasztalat ezekkel.
-
Rick4
félisten
válasz flashpointer #56345 üzenetére
Az teljesen más sztori, én szerencsére csak txt fájlokat generálok, és egy ügyfél anyaga nálam a 4.5 KB méretet feszegeti, a hosszabbak is beleférnek 16KB-ba, nincs ilyen gondom, de azért is kérdeztem rá a vélt otthoni körülményekre..
Akkora méretben viszont más egy raid rendszert tartani, hiszen a backup sem megoldható már.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Patice
nagyúr
válasz AxBattler #56327 üzenetére
Megnéztem a képeket a HDD csatlakozó nyákról.
Szerintem lehet bele hátra 25mm vastag ventit rakni, ha nem hagyományos SATA kábeleket használ az ember hozzá, hanem megfelelő irányba hajlítottat.
Mondjuk a 2xMolex táp is fura, az miért nem sata?
Arra a képek alapján nehéz következtetni, hogy merre lehet a SATA kábeleket felhozni az alsó kamrából. Talán oldalról, ahonnan a tápegység kábeleit is fel lehet hozni.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest