- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Crabface #56852 üzenetére
igen, elég korlátos. mostanában divat lehúzni a neten, hogy nem képes elszállásolni az idei csúcskártyákat. szerintem parádés, elmennek amellett, hogy egy 8 literes házról van szó, ami nem 200W + 400W eldisszipálására való. én az átlagnál jobb hűtéssel 77W + 150W hardverenél mondom, hogy ez a teteje, amit kompromisszum terén kötni tudok (hang/teljesítmény). egyébként nem a hossz vagy a magasság a gond, hanem az, hogy a kártyák dobják a 2-slot designt már jó ideje. általában egy 2.25 sem megy be, hacsak nem bontják meg és szedik le a bordát hátulról. egy 2.5 meg felejtős.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #56852 üzenetére
Igen, ha jól emlékszem akkor a 2slotos kártya megy bele illetve a 2.2 ha éppen szerencséd van. A támogatott vastagság 45mm.
hoffman_ Ezt jó tudni akkor, hogy beférnek. Igaz egyelőre ezekre nincs keret, hacsak használtan nem fogok ki valamit.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
fatpingvin
addikt
lehet hogy meredek feltételezés lesz de élek a gyanúperrel hogy adattárolásra...
értem ez alatt, processzorhűtőnek meglehetősen alkalmatlan...
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Qkackca
őstag
válasz makoss #56843 üzenetére
Melyik portba van dugva, USB4 vagy a 3.2 gen1? Milyen chipset van a gépben?
Illetve mit mértél, amiért nem vagy elégedett?
Azért elég ritkán tudja a max ráírt értéket az ssd-k többsége, bármilyen környezetben. Azok többnyire elméleti maximumok.Az eltérés csak pszichologialiag zavar (hogy nem tudja ami rá van írva) vagy konkrétan szükséged lenne a teljes teljesítményre (mondjuk magáncél vs munkagép, ami pénzt termel)?
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
makoss
veterán
válasz hoffman_ #56855 üzenetére
Minden porton próbáltam, nincs erre valami speciális drájver?
Az olvasással semmi gondom, de az írás jóval rosszabb
Rick4: Nagy fájlok igen gyors másolására... ha jó volna
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Qkackca #56866 üzenetére
Szervíz telepített mindent, de ezt utólag is fel lehet tenni?
Most melóban vagyok nem tudom megnézni...
Úgy telepítették a legújabb drájvereket, hogy az X5 is ott volt mivel azt hittem hibás valamelyik[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Qkackca #56863 üzenetére
Úgy látom fent van mert azt kérdezte a program, hogy törölje-e.
Rá kellett dugjam az SSD-t, hogy lássak is valamit, de ez inkább infó mint drájver
[link]
[link]
[link]
[link]
Nem tudom mi mi mert nem emberi nyelven van
Más ötlet?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
-
Rick4
félisten
válasz fatpingvin #56858 üzenetére
Az adattárolás önmagában még kevés, pláne hogy én mág az árát is megnéztem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz makoss #56873 üzenetére
Oké, ez is egy válasz, csak a megoldáshoz nem segít hozzá.
Ha magánszemélyként vetted, 14 napon belül jelezheted, hogy meggondoltad magad, mert nem hozza az elvártat..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #56875 üzenetére
Nálam is van, mikor ilyen apróságok miatt idegállapotba kerülök! Pl hét végén két napig routert telepítettem, mivel ugyanabból 3 is van itthon, és az asztalomon volt a páciens, viszont kellett a net, jött egy kábel, bedugtam a notiba, és a gyári formázó programjával újra flasheltem. Aztán egyszer csak elment a net. Nem figyeltem, és a fő routert formáztam nullára, a szürke helyett a sárga kábelt kellett volna a notiba dugni!
Na akkor pont így válaszoltam én is a kérdésekre!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
-
Qkackca
őstag
válasz makoss #56869 üzenetére
A driver az friss. A TB control center pedig egy vezérlőpult jellegű alkalmazás a tb porthoz csatlakoztatott dolgokhoz.
Igazából építőjellegű ötletem nincs tovább.
A szervíz nem tudja tesztelni?
-Esetleg a chipset neve érdekes lehetne még, de viszont ha olvasni tud rendesen, írni meg nem akkor inkább az ssd illetve külsőházban alkalmazott TB csatoló driver vagy firmware-re gyanakodnék inkább.
-Szétszedni a külső ssd-t és berakni a meghajtót egy m2 slotba, de ez erősen nem javasolt garanciális állapotban.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Qkackca
őstag
válasz makoss #56869 üzenetére
Sry a dupláért.
Az Atto Disk Benchmark-ot [link] illetve az AS SSD-t [link] még megnézhetnéd esetleg.
Megnéztem a guru3d és a ssdreview tesztjét. Ott pl a gurunál az anvil tesztben szintén gyengus az írás teszt, viszont az ssdreviewnál már jó.
Igaz más hardver környezet, más driverek voltak.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Grave_444
nagyúr
Nem tudom mennyire jó vétel vagy kit érdekel az ilyesmi, de nekem meglepő az itthoni elérhetősége a háznak. [link]
Jobban tetszene, ha ATX tápot is fogadna, illetve a vga hagyományos módon lenne.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Grave_444 #56880 üzenetére
Nálam volt tervben a gyártása egy ugyanilyennek, csak aztán mindig volt fontosabb, és nem foglalkoztam vele, de meg lehet még mindig csinálni.
Amiben én még látnám a perspektívát, az egy plexi anyagú ugyanilyen, átlátszó cucc, megtámogatva némi "edge led" megoldással...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
viperabácsi
addikt
Nem igazi itx de elvetemült az biztos !
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
makoss
veterán
Az a helyzet, hogy működni működik, csak miért így?
Az olvasás jó, az írás is "csak" úgy nem jó, ha az SSD-re másolok, ha a NUC-ra (Samsung 980 Pro) akkor jó...
Itt valami fantom hiba van#56875 PROTRON nemigazán értem a kérdést, miért vettem, vagy mi?
#56878 Qkackca Szervízben volt, de 100% ők sem tudják tesztelni hardver hiányában (jelenleg nincs olyan gépük)
#56879 Qkackca És ha letesztelem változik valami? Volt teszt, de engem a fizikai működése aggaszt, nem az adatok amit a tesztprogram lát
-
makoss
veterán
válasz Qkackca #56879 üzenetére
Majd holnap megnézem, most mennem kell dolgozni, de ez sem fér igazán a fejembe, hogy a másolás fordítva miért más?
Ugyanaz az útvonal, ua a port, csak fordítva
-
Rick4
félisten
válasz makoss #56884 üzenetére
e miért kellene azonosnak lennie egy SSd (és akár egy vinyó esetében is) az írásnak és az olvasásnak?
Ritka kivétel, ha a két érték véletlenül azonos, ez nem a csatoló, kábel, külső ház szűk keresztmetszete lesz, hiszen az oda- vissza ugyanannyira lenne limitálva, ha rajta múlna, hanem az SSD-é. Ennyivel tud írni és kész... Talán beleszólhat az elektronika korátja, valamennyit, de nem hinném, hogy egyirányba ekkora eltérés lenne, ellenben az SSD-knél a 3500-as olvasás mellé simán társul 1700-as írás, és mivel az írás megmozgatja az SSD-t, tehát a chipen belül változás történik, mindig az a lassabb.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
mpierre
veterán
Nos, akkor csak nem bírtam elengedni... [link] És csakaz'éiiis vízhűtés lesz benne. Mi más...?!
Szerk.: Jut eszembe... Merre lehet szépen felöltöztetett, rövidített, modu sfx táphoz kábelszettet keríteni? (Még nincs táp, de a CM V550 sfx néz ki.)
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
dugo_
veterán
-
Rick4
félisten
válasz sasNAXO #56889 üzenetére
Ahhoz az összes többi ventit is meg kell fordítani, és az ilyen ventik jellemzően jobban nyomnak, mint ahogy szívnak.. Bár ennyi ventivel már elég komoly légáramlást lehet produkálni, de én is befelé szivatnám a hideget kívülről, és felfelé nyomatnám ki.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
De amúgy meg is érkezik a throttling? Vagy miért gond az hogy ha ki van használva akkor melegebb hőmérsékleten, de megcsinálja amit kell? Hát a hanegerő az lehet...
Egyébként nálam épp emiatt a proci hűtő függőlegesen áll, azaz a ventije lentről szív fölfele kipufog. Igaz nálam van VGA is, szal annak a meleg hátlapja által felmelegített levegőt szívja.
BTW mivel nekem x299-es procim van, ott kicsit mások az elosztások, szal csúnyán belefutottam a heatpipe technológiai Dry outba...nálad is ez a gond?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Qkackca
őstag
válasz makoss #56884 üzenetére
Azért más, mert egyszer írsz a külső meghajtóra, ami a te esetedben viszonylag lassú. Máskor pedig olvasol a külső meghajtóról, ami viszont normálisnak tűnik.
Az Atto-s teszt pedig az oprendszernél alacsonyabb szinten éri el a meghajtót, annál elég jól meg lehet nézni, hogy van-e vmi driver/ oprendszer kapcsolatos anomália.
Gyakorlatilag meg tudod nézni a meghajtó tudja-e amit kell csak vmi szoftver visszafogja-e vagy sem.
De ha a te szemszögedből nézed, hogy attól gyorsabb lesz-e a végeredmény, akkor nem.
(Én a hiba okár próbálom megkeresni, te meg szeretnéd használni használni úgy ahogy hirdetik)Grave_444 : Szép találat, valóban meglepő.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
fatpingvin
addikt
válasz Grave_444 #56880 üzenetére
az alapötlet nagyon jó, de az hogy mindent mindenfele kell szalagkábelezni az kevésbé begyere.
ha nem is készen de otthon összerakva kifejezetten érdekes lenne.ugyanitt egy kérdést engedjetek meg: tudtok esetleg hazai forrásból PCIe x4 vagy x8 riser szalagkábelt, ami nem brutál drága és nem kell külföldről rendelni? nem vagyok érzékeny a típusra, a sima flopi szalagkábeles megoldás is megfelel.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Grave_444
nagyúr
válasz fatpingvin #56898 üzenetére
Ez szerintem is jobb megoldás, de itthon nem kapható és 3x drágább. [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest