- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
barthagy #14454 üzenetére
Legenda.
Semmi köze nincs egy ipari munkagépnek a Honda robogó blokkokhoz. Eleve ez szíjhajtás, azok meg teljesen másként funkcionálnak.De, ettől függetlenül a Honda, az robogóban is Honda, úgyhogy bátran ajánlott kategória.
Mint minden gépjármű lelke - itt is, az olaj. 4-5.000km-enként ezekben illik cserélni, mivel nagyon kicsi az olajteknőjük, s hamar leforogja'.
Ha, linkelsz, akkor linkként illeszd már be légyszi. Kicopyztam az ötödiket, de az már fent sincs.
-
runner 125
nagyúr
válasz
barthagy #14407 üzenetére
Ahogy írtam már kétszer, most harmadjára; ha Piaggio vonalon nézelődsz, teljesen mindegy, h Vespa-t, Piaggio-t, vagy Gilera-t veszel, mivel a motorjuk csontra megegyezik.
(Értelemszerűen a végáttétel, kerékméret a különbség, de maga a blokk ugyanaz.) Úgyhogy, ha valaki a Vespa-t isteníti, éppúgy isteníti a Pigit és a Gilera-t is.
Ebben az esetben az lehet döntőérv, h melyik tetszik formára jobban / melyik kényelmesebb számodra.Javaslom az első hsz. elolvasását, ott igyekeztem mindent leírni.
A 2t 180 nagy lutri lehet, mivel 10-ből talán 1 korrekt állapotú, a többinek lóg a bele. S, össze vissza kamuzzák az évjáratokat. (Persze a 180/50 témásoknál.)
Típushibák; blokkszilentek idő előtt elkopnak - lóg, kotyog a blokk, kanyarban ide-oda mászik, ami roppant balesetveszélyes.
Vízpumpa egyszerűen meghal, csöpög a hűtővíz, ha nem figyel az ember így meg lehet főzni. A felújító szett nem költséges viszont ezek a maxi 2t blokkok belső vízpumpások, így a cseréjéhez teljesen szét kell húzni a blokkot, normális helyeken ez alapból 20k munkadíjtól indul.
Egykerekezéstől az első felfüggesztést szintúgy hamar ki lehet nyírni. A régi ('97-'98 végéig gyártott) típusoknál a zsíros villa mára már merev villa. Az olajos becsúszószárai is hajlamosak meghajolni az ütésektől.
Ebből fakadóan kormánycsapágyak állapotát is ellenőrizni kell.Nagyjából ennyi, ha erre esik a választás előtte ide linkeld be, talán tudunk még az alapján is segíteni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
barthagy #14395 üzenetére
Nem tudom szerepelt-e valamerre, h mennyit szánnál a témára.
Ahogy írod, Te az autót akarod vele "kiváltani" - nah erre szvsz kevés lesz a 125 köb. Min. 200-ast, vagy 250-est néznék.
Ha, tetszik a retro forma - Vespa, bátran bevállalható, de ahogy írtam már feljebb, ezekben típusokban teljesen egyforma blokk van.
-
DigitXT
félisten
válasz
barthagy #14395 üzenetére
Én sem vagyok motorguru, így nem lenézésből nem javaslok nagy gépeket.
Sőt, ismerem a magyar motorosoktatás színvonalát is, mivel van A jogsim,
tehát azt sem állítom, hogy rosszabbul motoroznál bárkinél is. Viszont már
a többiek is leírták, hogy mekkora galiba lehet a jogsi nélkül vezetésből, így
én ezt semmiképpen nem támogatom, s azt javaslom, hogy tedd le a jogsit.Annak ellenére, hogy a papír megszerzése után elképzelhető, hogy semmi
tudásbeli különbség nem lesz a mostani "állapotodhoz" képest, nem tartom
jó ötletnek, hogy nem csinálsz jogsit, mert nincs rá időd - de ülnél 250-esre.
Nem veled van bajom, hiszen nem is ismerlek, de a hozzáállás "félelmetes".ON: nem tudom, mivel jársz, és az most mennyit eszik, de a nagyobb robik
is tudnak kajálni, ha húzod nekik. Nekem pl. egy Majesty 180-asom van. Ez
viszonylag jól húz, a városban bőven elég (és Érdre is simán kimennék vele),
de 3,8-at megeszik 100 km-en. Meg mondjuk az autópályán nem is nagyon
fickós - ha esetleg arra mennél, akkor tényleg 250-eseket kellene nézegetni.
Oda persze nem mehetsz fel rendszám nélkül, tehát mégiscsak kell jogsi. -
Eagl3
veterán
válasz
barthagy #14396 üzenetére
Jobban bírják mint a kínai kacatok az biztos.
No meg minőségi anyagokból van összerakva, nem kopogós műanyagból... nem véletlenül kerül annyiba amennyibe. Ha tetszik a forma, nyugodtan vehetsz egyet.
Én a 125 4 üteművel városon kívül is mászkáltam sokat, 90-el lazán lehet vele közlekedni. Ettől gyorsabban a kis kerekek miatt már nem is lenne célszerű menni szvsz. -
Eagl3
veterán
válasz
barthagy #14390 üzenetére
Parancsolj: [link]
Ez minden igényed kielégíti, én is ilyet használok nem túl rég óta, és nagyon szeretem, ez az első robogóm. Ha lecserélném, akkor újabb Vespára cserélném az biztos. Városon kívül, városban egyaránt nagyon frankó, 90 utazó megvan, 100 a vége.
Egy hátránya, hogy a többség eléggé le van harcolva, nem is értem, én hogyan fogtam ki egy ilyen frankó példányt.
Jah, és ugyan ebbe a kaszniba építettek négyütemű 50cm2 motort is. -
runner 125
nagyúr
válasz
barthagy #14384 üzenetére
Ez nem az a fórum, ahol megsimogatják' a buksid, esetleg egy tarack kíséretében azt mondják, h "jójjazcsináldúgy".
Csinálj jogsit először, és vegyél olyan használatra egy 125-ös 4t robogót.
Honda Lead-ek kimennek a világból, és occsón hozzájuk lehet jutni.
Drágábban Piaggio vonalat ajánlanám, Liberty, Skipper, Sportcity, Runner, Vespa, stb...vagy, veszel most 50-est.
Tothgera30
Jah, a betöltő nyílás ott van, de maga a tank gyanítom a taposó alatt.
Így viszont érdemes átnézni a gumicsöveket - bár ilyen fiatal robogón kétlem, h ki lenne töredezve, vagy magát a membránházat, h megfelelően zárnak-e a lapkák. Esetlegesen a membrán elven működő szivattyút, bár szvsz ennek a legkisebb esélye, h elromlott.
Apropó, automata szívató rendben van?
mod.
Kérdés melyik volt előbb, az, h motorikus probléma lépett fel, s majd kialudt a műszerfal, vagy fordítva.
Ha, fordítva, akkor szerintem is azon vonalon kell keresgélni, Piaggio-knál általánosságban elmondható, h gyújtás (alaplap) típushibásak. Így hamarabb elhalhat, mint az átlag. -
DigitXT
félisten
válasz
barthagy #14384 üzenetére
Csak b jogsim van, de úgy vagyok vele, hogy ráülök a 250-es re is, nem érdekel
Ezesetben nincs tippem. Nézegess 50-es motorokat: azokkal is ki lehet
menni Érdre, legálisan. (Gondolom az autóba sem úgy ültél be, hogy áh,
majd megcsinálom a jogsit, ha lesz rá időm.Félelmetes hozzáállás...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest