Hirdetés
- Dell asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősől vett egy ILYEN talpmelegítőt (későnkérdezett meg :) ) ehhez kellene egy powerbankot találnunk. Egy 10k-s powerbank kiszolgálhatja 3 óráig?Ha már a melegítő drága lett, milyen olcsó, powerbankot tudnátok hozzá ajánlani?
-
mályva
aktív tag
Sziasztok vettem egy power bankot
xiaomi redmi VXN4304GL nem tölt semmit..csak villog a fény. ujonnan vettem
most én rontok el valamit? Hogy kell neki a gombot nyomni hogy töltse a telefonomat? Az samsung s20, iphone se tölti -
gabor128
aktív tag
kösz!
végül vettem egy sima powerbankot meg egy 8w-os panelt. Még csak anyit tudtam kipróbálni hogy nyáron felhőtlen napon a nap felé fordítva tölti a telót. időt nem néztem hogy mennyi alatt töltené fel, a powerbankot meg pláne. majd egyszer kipróbálom. a powerbank 10emAh-ás. ezt szerintem 2-3 nap alatt tudná feltöteni, de lehet hogy több. majd jövőre kipróbálom. -
Normális szolár panel (bigblue 28w például) kell hozzá, de azért jó ha tud 8-10w-ot, akkor feltolja szépen lassan.
Amúgy működik az elképzelés, nyáron teszteltem 2 hónapon át napi szinten.
De normális vezérléssel ellátott Pv kell hozzá, különben hamar megszűnik a töltés. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a napelemes powerbankokkal?
Kéne vennem egyet kerékpátúrához, de én nem hiszem hogy a nap fel tudja tölteni. -
gyulank
addikt
Az nem elég, hogy a kínai telefonom egyszer se töltötte fel? Arra is megadták, hogy mennyi. 4,6 tán. Nem kínából rendeltem, de kínában készült. De akkor rossz nem lehet, mert a kínai a legjobb a magyar kormány csak tudja! Amúgy [link] ilyet vettem, meg a napelemeset, amire itt derült fény, hogy 30000mAh, és nagy hatékonyságú 5V 200mA-es monokristályos napelemmel van szerelve. Ha tényleg lenne 50Ah-ám, plusz a mobilt is feltölteném, szerintem 2 hétig el lennék vele.
-
gyulank
addikt
Lehetséges, hogy kamu értéket írnak a powerbankra? Pl. Vettem egy 10Ah-sat ami megérkezte után 30 volt, egy nap töltés után elvileg feltöltött, rádigtam a telefont, kb. 1 perc múlva már csak 2 led villog az 5-ből. A másik 20-as, az nem lett feltöltve, de 75%-ot jelzett, majd egyből a 25% villogott azon is.
-
nagymato
friss újonc
Sziasztok,
A minap vásároltam egy ilyen powerbank-ot:
https://bestpiac.hu/baseus-power-bank-amblight-digital-display-qc-65w-30000mah-kijelzovel-es-usb-type-c-1m-kabellel-fekete-pplg-a01-10453Kibontottam, feltoltottem, telohoz is hasznaltam, minden nagyon franko.
Na most van nekem egy Lenovo Ideapad-em, amely 20V/2,25A-t igényel. Ez a bank elvileg tudja ezt, Type-C outputon (20V/3,25A). Beszereztem már egy olyan kábelt is, amellyel ossze tudom kotni a Type C outputot az Ideapad DC inputjaval. Lehet nagyon láma dolgot kérdezek, de nem tudjátok esetleg, hogy ha a esetemben a Type-C out tud 5/9/12/15/20V-ot, akkor "honnan fogja tudni" a bank, hogy melyik kimeneti feszultseget szolgaltassa, amikor osszekotom a Lenovo geppel? Egyetlen nyomogomb van rajta, az arra jo, hogy a kijelzon valtogatni tudom, hogy mit mutasson (toltofesz, toltoaram, kapacitas), ill. be/kikapcs.
Elore is koszonom, ha valaki tudja a valaszt! -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Töröm a fejel hogy venni kéne egy powerbankot. Na most Egy Samsung Galaxy J3 2017, egy honor20E illetve egy Ruggear RG160 amit töltene. Természetesen nem egyszerre egymás után hanem mikor épp melyiket kellene hirtelen tölteni a semmibe.
Érdekelne, ki mit ajánlana?
-
Üdv. Vettem egy led szalagot, mozgásérzékelővel. Powerbankra köthető. Jelenleg egy xiaomi 10000-res van, de az a gond, hogy ha rákötöm a szalagot, akkor pár bekapcsolás után már nem kapcsol be újra, csak akkor, ha megnyomom a powerbank oldalán a gombot, amivel ellenőrizni lehet a töltöttséget. Gondolom a pir szenzor annyira kevés energiát vesz fel, hogy úgy érzékeli nincs rajta semmi és energiatakarékos módra vált, leveszi a töltést a portról.
Tud valaki olyan powerbankot ajánlani, ami nem tesz ilyet? Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alföldi Peti #33 üzenetére
Akkor valószínű jóval kevesebbet fogyaszt a router mint a táp teljesítménye.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alföldi Peti #31 üzenetére
Legalább 36000 mAh-s kell neked, ez le tud adni kb 24000 mAh amennyit a router felvesz 12 óra alatt.
-
Alföldi Peti
tag
Sziasztok!
Egy Travel Routerhez milyen powerbankot ajánlotok? Illetve mekkora kapacitásút nézek mellé ami egy két napot kibír egy töltésel. A router töltöjén output-nál 5.0 V 2.0 A és 10.0W-ot ír.
Milyen lenne jó ami bírja akár napi 12órát is egy töltésel. -
rushty
őstag
Van olyan "powerbank", ami nem polymer (500 ciklus), hanem li-ion (1000 ciklus)? Amiket eddig néztem polymer még a Xiaomi is.
-
Chrys_
addikt
Dashcam parking mode meghosszabbítására kell. Az autó saját akkuja is része a dolognak, de csak a powerbank lemerülése után lenne aktív. Ott pedig figyeli egy hard wire kit a küszöbfeszültséget, hogy az autó ne regisztráljon hibákat és indítható maradjon.
Jelenleg a kit van az autóban. -
Chrys_
addikt
Igen, már ott is írtam, a probléma a memória effekt lenne az állandó rátöltögetés miatt (amikor az autó gyújtáson van), szerintem le kell tennem erről a tervről.
Egyébként már megterveztem (még hőmérséklet ellenőrzés nélkül, de az egyszerű), és így 7,2V/11600mAh lenne 48 darab AA méretű cellával 1,2kg súllyal. Láttam már NiMH töltőt 7,2V-ra is, át lehetne alakítani, bár ehhez a cellához Pana infó kell a gyors töltéshez (datasheet-ben is említik).
A 7,2V -> 5V DC-DC konverterre kaptam tippet, és én is találtam már egy talán megfelelőt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem fogsz ilyet találni, mert a mai trendek arról szólnak hogy legyen könnyű egy powerbank. NiMH pedig nem a pehelysúlyáról híres.
Ha mindenáron ez a terved, akkor építened kell magadnak. Kell venned valami töltő áramkört meg 5V-hoz is egy másikat. Esetleg a hobbi elektronika vagy barkács topikban tudnak segíteni. -
Chrys_
addikt
Miért nem lehet NiMH power bankot kapni? Nekem ilyen Panasonic high temperature cellákkal talán éppen jó lenne az autóban. Töltőt pedig csinálnék hozzá a 12V-ról.
Ha más nincs, akkor talán építek egy Powerbankot magam belőle 7,2V-ra és egy DC-DC konverterrel 5V-ra szabályoznám (min. 1,5V feszültségtöblettel számolva a konverter miatt). -
Chrys_
addikt
Milyen powerbank képes magas hőmérsékleten is működni? Autóban hagynám műszerfal alatt. Jó lenne legalább 20000mAh kapacitású darab. Sajnos csak kisméretű akkukat találtam ilyen paraméterrel (75 fokig működőeket).
-
Snowy_owl
őstag
Üdvözlet!
Jó kihalt topik, úgyhogy írok egy hosszabbat:
3éves Xiaomi 10.000mAh power bankom megadta magát. Azaz ez így nem igaz, mert igazából jól működött, még bőven bírta, de egyik alkalommal mikor töltöttem, akkor azt vettem észre hogy iszonyatosan melegedik. Meg nem mértem, de kézzel alig tudtam megfogni. Lévén lítium aksiról van szó nem kockáztattam, nyudíjba vonult.
Na de power bank meg kell, sokszor jól jön, így rövid időn belül beszereztem 2-t. Az első egx Adata P20000D a második egy Canyon Cne-cpbf200w. Paramétereiben, és kiépítésében szinte ugyan azok, mindkét bank 20.000mAh tud papíron, micros usb csatlakozón veszik fel a tápot, és minkettőn két aljzat van ahonnan az eszközöket lehet etetni. Ami még különbség az a töltés/töltöttség jelző. Az Adata egy kijelzővel érkezik amin százalékosan lehet követni a kapacitást, illetve hogy épp melyik bemenet van használatban... Ugye ami lényeges lenne, hogy mennyi is az annyi, ám ehhez nincs mérőműszerem. Mivel a két termék hasonló méretű, így grammos mérleggel összemértem őket, hogy mennyi a különbség, ez pedig 2gramm volt, ami nem tudom releváns-e. A Canyon 4 leddel jelzi egymás mellett a bankban lévő töltöttséget. Mindkettőn egy gombbal lehet a töltöttséget ellenőrizni.
Amit el tudok mondani, hogy az Adata a Redmi Note 8 Pro 4.500mAh-s aksiját 3-szor biztosan fel tudja tölteni. Ma töltöttem fel 100℅-ról 75%-ra esett mikor kész volt.
Az Adata nem tud alacsony árammal tölteni a Canyon tud.
-
Chrys_
addikt
Lehet egyszerre tölteni és fogyasztót powerbankra kötni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
golfvariant #19 üzenetére
Ha nagyobb áramerősségű töltőt veszel az nem tesz semmi kárt benne. A lámpa annyival fogja tölteni, amennyivel az ő áramköre tudja (1,5A).
Nyugodtan vegyél nagyobb áramra képes töltőt. Csak kisebbet nem vehetsz hozzá, mert azzal nem fogja tölteni csak szinten tartani. -
golfvariant
aktív tag
Yeelight Atmosphere lámpához keresnék powerbanket. Eléggé körülményes a töltése.
5V és 1.5A a gyári ajánlás, tudnátok hozzá powerbanket ajanlani? Legszívesebben Asus Zenpowert vennék, de nem szeretném ha megölné az akksit a 2.4A töltés. -
SpaceJam
aktív tag
Így is 2-3x feltölt egy mai telefont, szóval abszolút pipa a cucc, és úgy tűnik, ez az egyetlen jelenleg, aminek teljesítménye is akad. Örülök, hogy ráleltem, és legalább a topik gazdagodott egy jó árú, lila csatis (5 A) eszközzel is a Huawei CP12s nevében.
-
SpaceJam
aktív tag
Ezt néztem, ez akciósan elég jó vételnek tűnik 12 ezerért: Huawei CP12s
Erre írják a 40W és 5A értékeket, a többi ezt meg se közelíti. Mondjuk elég diszkriminatív, hogy a kék meg maradt 18-21 ezer forint...
-
SpaceJam
aktív tag
Huawei P30-hoz milyen min. 15-20 Ah-s powerbankot tudtok mondani, ami gyorstölteni legalább nagyjából képes azt? Ahogy eddig nézegettem, dupla USB-vel is max 3,6 A-ra képesek, miközben a P30 fogadja az 5 A-t is, ha jól tudom. Természetesen mindkét irányban USB C-nek kell lennie. A max ár 10-15e forint.
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Él még ez a topik? Ha igen kérdeznék: azon kívül hogy minél nagyobb kapacitás és minél több gari legyen érdemes még bármire figyelni powerbank vásárlásakor? Esetleg van kifejezetten ajánlott darab
- iphonehoz és ipadhoz
- a gyengébb nem részére (de nem a hupilila vagy csillámpónis kategória!)
- hazai beszerzéssel max. 20k-ig? -
törölt tag
Üdv. Van egy eredeti kínai AWEI powerbankom.
Ez a tipikus 1.0A+2.1A kialakítás, Telekom webshopban vettem 2500Ft-ért.
Rádugtam egy cipőfűtést ami 1.62A-t fogyaszt(usb-s fogyasztásmérővel ellenőrizve). És persze zsebben a használat közben melegedett.
Régen simán töltötte az S9+-t, most van amikor a telefon merül ha rádugom, van amikor tölti.
Ez most kuka? -
gyuri2008
veterán
Hogyan lehet megnézni,hogy mennyire van elhasználódva a termék?
Valami battery tesztre gondolok. -
TomMusic
őstag
Köszi, közben vettem egy ilyet: [Xiaomi 20000mAh]
-
tixem
addikt
Valszeg már nem aktuális de én nyugodt szívvel ajánlom ezt a terméket. 2017-es blackfriday akcióban vettem 3 ezerért, azóta nyüstölöm, kutya baja. Külön extra és rohadt hasznos a zseblámpája, kb olyan 8 led lehet benne. Szükséghelyzetben jól jön és kellően erős is.
Nem a leggyorsabban töltő az biztos és csak 10k mAh-s de ennyiért bestbuy szerintem. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Eléggé kihalt a topic, de hátha..
Szóval 10000mAh, vagy nagyobb kapacitású, bevált powerbankot keresek, amit már legalább fél évig használt valaki, és tutira jó minőségű.
Anno vettem egy Adata PT100-at, de már az elején se működött jól, pár hónap alatt pedig használhatatlan lett, a boltban meg nem akarták visszavenni. Szóval Adata-t messziről kerülöm.
Előre is köszönöm a tippeket! -
kisbago
aktív tag
Sziasztok! Valaki tud ajánlani valami jó kis napelemes power bankot? Amibe akkora aksi van mint amit írnak is nem pedig olyan hogy 1 szer se tölti fel a telefont!
-
laskr99
addikt
15600 mAh
Power3S Output:2.4A(max)
QC Output: 3.6-6.5V/3A,6.5-9V/2A,9-12V/1.5A (QC3.0)
18 hónap gari.
Link:BlitzWolf® BW-P5 15600mAh Quick Charge 3.0 Power Bank for iphone 8 8 Plus iphone X Xiaomi Samsung -
laskr99
addikt
Blitzwolf BW-P5, kb 2 hónapja van meg.
-hozza az elvárt szintet, 3X töltöttem vele fel a Oneplus 3T telefonom és még 25% körül lehetett,nem figyeltem. Azóta volt töltve. megelégedéssel használom. 5800-ért vettem. Védelem és tartalék is van benne [link]
-tartós fém külső és 2 port van rajta amit párhuzamosan lehet használni, egyáltalán nem melegszik,jéghideg teljes feltöltés után( volt egy maxell névleges 2800-as ami tűzforró volt töltéskor és kb teljes igazi kapacitása 500mah. )
-
outdoor
aktív tag
A tabletek, okostelefonok, mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek, kerékpárlámpák és minden USB kábellel tölthető eszköz úti töltői ( lennének) a Powerbankek.
A zsebben hordható, kis kapacitású modellektől a 3 amperes óriásokig temérdek variáns közül válogathatunk.
De vajon mely gyártó mely eszköze szolgál ki hosszú távon?
Sajnos úgy tűnik, a Powerbankek eleve rossz, instabil gyártmányok. Hamar tönkremennek, és fénykorukban sem remekelnek. Simán megtörténik az is, hogy egy feltöltött Powerbank ismeretlen okból nem lát hozzá tölteni a mobilt. Komoly gyártók drága portékái mondhatják be az unalmast, épp amikor tölteni kellene a GPS-t egy betonrengetegben, vagy kinn a fagyban, amikor vihar közeleg.
Nem olcsó mulatság venni egy eleinte panaszmentesen működő töltőt, mely garanciaidőn belül cserbenhagy, vagy garanciaidőn túl hoz olyan helyzetbe, amelyből csak jelentős plusz költséggel, pl taxival, hegyimentővel, a turistaparadicsomban méregdrága új akku vásárlásával kerülhetsz ki.
Összegyűjtve a tapasztalatokat megkönnyíthetjük az előrelátó vásárlást. Jobb belátást nyerhetünk az ár-érték arány mögött rejtőző kompromisszumokról, melyeknek kihatása lehet az életünkre, épp a döntő pillanatokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dell asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest