Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok! Miért ily élettelen itt! Ez az AMD Radeon legjobb technológiája kell, hogy működjön ma is. Nekem is van egy régebbi Hibrid Crossfire-es gépem. Tök frankó volt, és Gondoltam építek a gyereknek is csak újat. Azt nem gondoltam h az AMD maga öli ki eme remek a technológiát. No de lényeg h vettem egy Ryzen 5 8600g APU-s gépet és gondoltam majd dobok mellé egy Radeon RX 74oo avagy egy RX 7500 VGA-t alsó középkategóriából mert nekem nem kell izom gép erre kiderült, hogy már nincs ilyen kategória. Ami még furább hogy lehet, hogy már e szerint ez a korszerű APU semmilyen VGA-val hivatalosan nem tud együttdolgozni!?! Ez kurva nagy lehúzás és átbaszás így ebben a formában! A YouTube-on azért találtam néhány videót.
[link]
Mondjuk én 7xxx-es kártyával raknám össze. -
terapeuta007
aktív tag
Sziasztok.van egy gigabyte A55M-DS2 (rev 2.2) alaplapom amiben van egy AMD 3400 APU(hd 6410D-vel) ezt a gepemet akarom megcsinalni dual graphics-ra mien videokartyat tudtok ajanlani amivel mukszeni fog a dual graphics es 15 alatt van? Koszonom ha segitetek.
-
korbenpapa
csendes tag
válasz
Niksan.mr73 #13 üzenetére
köszi! Akkor veszek bele még 4 Gb-t
-
Niksan.mr73
csendes tag
válasz
korbenpapa #11 üzenetére
Szia! Csak 8Gb memória estén lesz dual opcó a catalyst-ban.
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már itt valaki olyan problémával Ati kártyánál,(HD5970)hogy csak az egyik DVI szlott működött jól a másikkal meg nem indult be a gép sem?Már mindent kipróbáltam egyik gépből a másikba rakosgattam a kártyát,nagyobb tápot tettem a gépbe (thermaltake 730w smart se),és a probléma ugyan az maradt!
Ha a működő szlottba teszem a DVI kábelt elindul működik,de a játékoknál,mint a régi TV alulról felfelé 10cm nagyságú csíkok futnak,de nem minden esetben, nem csíkoz és nem is fagy a gép!?Ezért nem értem..Ha valaki tudja mi okozza azt a jelenséget akkor kérem ossza meg S.O.S
-
korbenpapa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni dual graphics beállításban. Már egy csomó fórumot végigbújtam, minden létezö youtube videót megnéztem, de még mindig nem sikerült a dual graphicset beállítani a gépemen. A konfig a következö:
Asus F1A75-V Pro alaplap, AMD A8 3850 proci illetve egy Asus ATI HD6670 videókártya. Elméletileg a proci és a kártya testvérek (egy hasonló konfigból vettem a kártyát - dualban futott).
Bios beállítások:
elsödleges grafikus megjelenítöeszköz: PCI
a GPU forced-ra van állítva
illetve a GPU-nak dedikált memória mérete ugyanaz, mint a kártyáé (1 GB)A gépben van egy 4 Gb 1600 Mhz-es DDR3 memória. (esetleg ez lenne kevés?)
Mindenhogy próbáltam, még a windows-t is újrahúztam, akkor sem jelenik meg a catalyst control centerben az ikon, hogy bekapcsoljam a dual-t.
Win 8.1-t használok, a legfrisebb ati driverrel.
Valakinek esetleg lenne valami ötlete, hogy hogyan tudnám életre kelteni a dual-t? A kérése annyi lenne, hogy lépésröl-épésre írjátok majd le
Elöre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
A [url=http://goo.gl/FvO45U]thg[/url] szerint hiába a magasabb fps, a dg verzió laggol... Tapasztaltatok ilyet, merre lehet a legtöb/korrekt infó ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
colossal89
tag
válasz
Titmouse09 #8 üzenetére
Jó tesztkörnyezet, de nincs ötletem miért esik le játék közben az órajel. Akár hőmérséklet is okozhatja, de csak egy kósza ötlet. Szerintem itt más lesz a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
colossal89 #5 üzenetére
Na kipróbáltam, és ugyanúgy visszaesett az órajel, viszont a teljesítmény jelentősen javult.
De tesztelgettem tovább:Tesztkörülmények:
IGP állandó 719MHz-re van állítva
Váltható grafikus rendszer globális beállításokban teljesítmény maximalizására van állítva
Dirt3 ultra beállításon ablak nézetben (hogy lássab az AMD system monitort) benchmark tesztet futtatvaDual graphics: Ki
vision engine-ben nagy teljesítmény: átlag 17 fps, GPU 400MHz állandóan, maxon, IGP csak zötyög
vision engine-ben energiatakarékos: átlag 13 fps, GPU 300MHz állandóan, semmit nem csinál, IGP maxonDual graphics: Be
vision engine-ben nagy teljesítmény: átlag 13 fps, GPU induláskor 975MHz, játék alatt 400MHz, maxon, IGP csak zötyög
vision engine-ben energiatakarékos: átlag 13 fps, GPU 300MHz állandóan, semmit nem csinál, IGP maxonfura eredmények. persze nem így szoktam használni, de teszthez gondolom az ilyen körülmények kellenek.
még BF3-mal szerintem kipróbálom, mivel annál fel szokott ugrani a Dual Graphics ikon. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Titmouse09 #2 üzenetére
Az órajel csökkenhet a dedikált GPU-ban. A driverben mindig az a dual graphics mód él, amely a leggyorsabb teljesítményt adja. A te esetedben az 1:1 leosztás, de ezért vissza kell venni az órajelet.
Vannak asszinkron leosztások 3:1 és 2:1, de a te párosításod azt nem támogatja.
-
colossal89
tag
válasz
Titmouse09 #4 üzenetére
Igen igazodnia kell az IGP-hez. Majd írj mi lett a fejlemény.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
colossal89 #3 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor ha felhúzom az IGP-t 720-ra (annyi a turbo boost sebessége) akkor hozzá felhúzza a dedikált GPU sebességét is? Ez jól hangzik, ki is próbálom, úgyis fent van az overdrive. -
colossal89
tag
válasz
Titmouse09 #2 üzenetére
A napokban informálódtam arról itt a fórumon, hogyan is működik ez az egész elmélyedt szinten.
Az APU-ba integrált video chip kapja a CPU-val hosszasabb kommunikációt igénylő feladatokat mivel rövidebb az adatcsere sebessége mint a VGA-val. Természetesen a VGA is kommunikál a CPU-val eközben, de nem ő kapja a hosszabb kommunikációt igénylő feladatokat.Következő lépés a direct VGA teljesítményének csökkentése automatikusan amennyiben annak teljesítménye nagyobb mint az APU-ban lévő video chip.
Ez a fellépő asszinkron okozza jelenleg, hogy teljesen fölösleges erősebb kártyát mellé tenni egy APU nak, mert úgy is automatikusan lecsökkenti a teljesítményét, pl 290 teljesítményét leveszi egy 240-250 szintjére konyha nyelven. Ezért is javasolja hozzá az AMD nem azért mert nem működik a DG.
Amíg ezt nem tudtam szívesen vettem volna egy 7850K-t a 260X mellé, de ezt tudván letettem róla. Túl szép volt hogy igaz legyen. Jó lenne ha egyszer megoldanák ezt az asszinkron dolgot, erről tud valaki valamit?
-
Titmouse09
aktív tag
Üdv!
Nekem egy ASUS notebookom van AMD A10-5750M APU-val (benne HD8650G) és egy dedikált HD8670M. És a teljesítmény elég gyér. Főleg annak tulajdonítom a dolgot, hogy a dedikált GPU a játék betöltése után visszaveszi a frekvenciáját kb 1GHz-ről 400MHz-re.De miért teszi ezt?? Dualban vannak, és az IGP nem megy maxon, a GPU meg képe levett frekivel 100%-on menni. :S
-
colossal89
tag
Minden ami AMD Dual Graphics
Úgy gondoltam itt a helye a fórumon egy összefoglaló kifejezetten AMD Dual Graphics-al foglalkozó témának. Ahol ötletelhetni lehetne bármiről ami a témával kapcsolatos. Játék támogatásokról, beállításokról, tuning-ról egyaránt.Mi a tapasztalatotok a 7850K-val kapcsolatban. Meglehet e oldani a Dual Graphics-ot R7 250-es felett nagyobb kártyákkal. Mint ahogy meg lehetett oldani a 6800K val HD7770-el, pedig nem támogatta hivatalos közlemény szerint az AMD.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Musk és az xAI elhozták a ChatGPT és a DeepSeek riválisát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...