Hirdetés
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
colossal89
tag
válasz
Titmouse09 #8 üzenetére
Jó tesztkörnyezet, de nincs ötletem miért esik le játék közben az órajel. Akár hőmérséklet is okozhatja, de csak egy kósza ötlet. Szerintem itt más lesz a gond.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Titmouse09 #2 üzenetére
Az órajel csökkenhet a dedikált GPU-ban. A driverben mindig az a dual graphics mód él, amely a leggyorsabb teljesítményt adja. A te esetedben az 1:1 leosztás, de ezért vissza kell venni az órajelet.
Vannak asszinkron leosztások 3:1 és 2:1, de a te párosításod azt nem támogatja.
-
colossal89
tag
válasz
Titmouse09 #4 üzenetére
Igen igazodnia kell az IGP-hez. Majd írj mi lett a fejlemény.
-
colossal89
tag
válasz
Titmouse09 #2 üzenetére
A napokban informálódtam arról itt a fórumon, hogyan is működik ez az egész elmélyedt szinten.
Az APU-ba integrált video chip kapja a CPU-val hosszasabb kommunikációt igénylő feladatokat mivel rövidebb az adatcsere sebessége mint a VGA-val. Természetesen a VGA is kommunikál a CPU-val eközben, de nem ő kapja a hosszabb kommunikációt igénylő feladatokat.Következő lépés a direct VGA teljesítményének csökkentése automatikusan amennyiben annak teljesítménye nagyobb mint az APU-ban lévő video chip.
Ez a fellépő asszinkron okozza jelenleg, hogy teljesen fölösleges erősebb kártyát mellé tenni egy APU nak, mert úgy is automatikusan lecsökkenti a teljesítményét, pl 290 teljesítményét leveszi egy 240-250 szintjére konyha nyelven. Ezért is javasolja hozzá az AMD nem azért mert nem működik a DG.
Amíg ezt nem tudtam szívesen vettem volna egy 7850K-t a 260X mellé, de ezt tudván letettem róla. Túl szép volt hogy igaz legyen. Jó lenne ha egyszer megoldanák ezt az asszinkron dolgot, erről tud valaki valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- 3D nyomtatás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos cigaretta 🔞
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest