Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Titmouse09 #2 üzenetére
Az órajel csökkenhet a dedikált GPU-ban. A driverben mindig az a dual graphics mód él, amely a leggyorsabb teljesítményt adja. A te esetedben az 1:1 leosztás, de ezért vissza kell venni az órajelet.
Vannak asszinkron leosztások 3:1 és 2:1, de a te párosításod azt nem támogatja.
-
colossal89
tag
válasz
Titmouse09 #2 üzenetére
A napokban informálódtam arról itt a fórumon, hogyan is működik ez az egész elmélyedt szinten.
Az APU-ba integrált video chip kapja a CPU-val hosszasabb kommunikációt igénylő feladatokat mivel rövidebb az adatcsere sebessége mint a VGA-val. Természetesen a VGA is kommunikál a CPU-val eközben, de nem ő kapja a hosszabb kommunikációt igénylő feladatokat.Következő lépés a direct VGA teljesítményének csökkentése automatikusan amennyiben annak teljesítménye nagyobb mint az APU-ban lévő video chip.
Ez a fellépő asszinkron okozza jelenleg, hogy teljesen fölösleges erősebb kártyát mellé tenni egy APU nak, mert úgy is automatikusan lecsökkenti a teljesítményét, pl 290 teljesítményét leveszi egy 240-250 szintjére konyha nyelven. Ezért is javasolja hozzá az AMD nem azért mert nem működik a DG.
Amíg ezt nem tudtam szívesen vettem volna egy 7850K-t a 260X mellé, de ezt tudván letettem róla. Túl szép volt hogy igaz legyen. Jó lenne ha egyszer megoldanák ezt az asszinkron dolgot, erről tud valaki valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest