- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quent1n
senior tag
Markolat nélkülit én nem vennék videózásra. Pisztolymarkolat v sima az meg ízlés kérdése, a pisztoly szerintem kényelmesebb ha a videózás a fő cél. Mozgás tekintetében azt mondom el kell menni, ki kell próbálni. Ha elég finom a kezed akkor lehet, hogy az olcsóbbal is remekül elvagy és nagyobb akadások/röccenések nélkül tudod mozgatni.
-
Quent1n
senior tag
Manfrottoban engem zavart a tüske + kampo hiánya, illetve a vízmérték se egy hülyeség ha van. Sokkal gyorsabb és kényelmesebb az alapján belőni szerintem mint a képernyőt bámulva.
Cullmannt ha a tok nem szempont én már csak a magasság miatt is tudom ajánlani ezt a méretet egy állvány se tudja ilyen kategóriába de ugye ennek a hátránya is meglesz az pedig az instabilitás. 170re húzott 1.5 kilós állványtól ne várj túl stabil állást max ha megpakolod cuccal
-
Quent1n
senior tag
Üdv
Compact Advancednél szerintem jobb amit én vettem (Vanguard Espod Plus 203AP) egyszerűen többet tud. Túl sokba van a Manfrotto név, holott ebe a kategóriába egyáltalán nem nagy szám. Én is Cullmannt akartam de nem volt raktáron abba a boltba ahol ki is tudtam volna próbálni így maradt a Vanguard. Szerintem ebbe a kategóriába a Cullmann a magasság miatt verhetetlen. Ha rám hallgatsz olyan helyen veszed ahol ki tudod próbálni. Nekem a Vanguard a panorámafejjel tudja egyszerre a vízszintes és függőleges elmozdulást is.
Egy dolgot vegyél figyelembe a Cullmann-nél ami fontos és szerintem elég cink a részükről. Mégpedig, hogy legjobb tudomásom szerint (felhívtam egy boltot aki meg a forgalmazót) egy béna tornazsák szerű csomagolása van amin még vállpánt sincsen ergo vagy varratni kell rá, vagy kell valami tok ami plusz 3-4k (én olcsóbban nem láttam olyat amibe beleférne).
-
Quent1n
senior tag
No hát ugyan segítséget nem kaptam emiatt kicsit tovább tartott a dolog de.. sikerült választanom egyet méghozzá őt -> Vanguard Espod Plus 203AP és innen -> [link]
Eredetileg Cullmann Nanomax 460-at néztem ki de ahhoz béna zsák van vállpánt nélkül úgyhogy ezzel kb ki is esett, mert egy alap táska is 3-4 ezer. Plusz súlyra is kicsit már több volt mint a Vanguard. Na meg raktáron se volt a fent említett boltba
Ami szempont volt, hogy legalább 150 centiig feljöjjön a kamera (178cm vagyok) és hát 155ig kb föl is jön. Kampó, vízmérték, illetve tüskés láb az alap volt (itt vérzett el a Manfrotto Compact Advanced de csúnyán) és hát árba max 30 volt a keret.
Az állvány egész masszív, a lábai 80 fokig visszahajthatóak, középoszlop kivehető, annyi hogy teljesen nyitva azért már nem betonstabil de tény, hogy egy 300g -os kompakt van rajta. Ezért is jó a kampó ugye.
Vehettem volna Velbont azok 2 kilo körül vannak önsúlyba de az már nem laza kirándulgatós. A panoráma fej kellően finoman jár , a vízmérték jól szuperál (van a gépembe szintező de a vízmérték szerintem sokkal jobban "adja magát" és hát van hozzá egy tornazsák szerű vállon átdobható táska. Erre varratok szépen egy kis kézzel is fogható részt és ennyi. Patentos rögzítés van, a célnak megfelel és gyorsan lehet nyitni csukni. Ja és 5 év garancia.
A terméket tudom ajánlani azoknak akik kompakt gép alá keresnek állványt. A boltot meg különösen ugyanis az eladó srác kihozta az állványt, kicsomagolta, kipróbálhattam. Ezt nem mindenhol engedik és ez nálam nagy plusz pont volt és amúgyis korrekt jófej emberek ülnek ott. Jah az ára 22k volt ennyit szerintem megért.
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Canon G7x típusú kompakt géphez keresnék viszonylag könnyű (1.5 kg körüli) használható állványt.
Jó lenne ha magasságba egy portréképhez kellően magas lenne, nem tudom mi ehhez az elvárt magasság.
Ár keret: Max 30k, tőlem használt is lehet csak kérnék linket.
Ebayezni nem szeretnék ezúttal.
Eddigi ötleteim:
Manfrotto Compact Advanced
VANGUARD Alta CA 203AP
Velbon Videomate 638
Rollei Fotopro C4-i (ez "csak 145 cm)Bármilyen javaslatra vevő vagyok, olvasgattam a topikot, sokat segített de nem tudtam dönteni így hát minden tippnek örülök!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bluetooth hangszórók
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ bontatlan Inta360 X4 kamera bontatlan - 2db
- GOPRO Hero 11 BLACK Creator Edition akciókamera csomag +tartozékok
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Canon EOS 250D gépek kiegészítőkkel, táskával ( 160 / 1000 expoval)
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest