Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz DarknessHope #2389 üzenetére
és szted az az állvány makrózni jó lesz az instabilitása miatt???ilyen 3kg körülit egy szellő is beremegtet.
-
szeva000
addikt
válasz DarknessHope #2391 üzenetére
először is nem ártana egy árat megadnod.Most csak állvány kellene igazán vagy gömbfej is?
-
zolka78
senior tag
válasz DarknessHope #2393 üzenetére
Kezdésnek azt vedd figyelembe, hogy egy 3 Kg-t bíró állványnál nem érdemes 3 Kg-os felszerelést rátenni. Vannak ott még más behatások is amivel folyamatosan találkozni fogsz, és akkor már nem tartja meg a cuccod. 3 Kg-os felszerelésnél én már nem állnék meg csak olyan állványnál ami 8-10 Kg-t bír minimum. Ezt tapasztalatból mondom. Az enyém is 3 Kg-t bír papíron, de ez csak szobai körülmények közt igaz, teljesen vízszintes állásban. Természetben ( Pl.: domboldal ), vagy csak akár a kint a városban egy kisebb szélben, már nem olyan biztonságos. Ráadásul nincs is 3 Kg cuccom, jó ha az 1,2-t eléri. Ilyen oldalt amire gondolsz nem igazán fogsz találni. Nézd meg mely gyártók termékei szimpatikusak, és melyikek a megbízhatóak. A honlapjukon több infót találsz.
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Balinov
titán
válasz DarknessHope #2395 üzenetére
ne aggodj, mikor en is tripodot neztem (kb fel evig tartott a kivalasztas) en is fennakadtam ezen, aztan itt, es mas ph!-s fotos totyikban, pm-ben, elmagyaraztak, hogy amikor a terhelhetoseget megadja a gyarto, abba bele kell kalkulalni, hogy alt. becsukott kozeposzloppal mert adatot adnak meg (mert ugy stabilabb az alvany), meg amit meg levezettek az, hogy az erokar torvenyet is bele kell szamolni, igy jon ki, hogy pl a te setupodhoz, ami nincs 1,5 kilo keves a 3, inkabb 5-6-ot nezz, az, ha a vaz maga stabil, labatmero es felhasznalt anyag is normaliz, akkor el fogja birni. meg lehet meg pl. kozeposzlop aljan levo horogra akasztott sullyal (pl. fotostatyo) is stabilizalni, en Induro-m is ilyen.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
zolka78
senior tag
válasz DarknessHope #2395 üzenetére
Hidd el, nem a 40e -50e állvány lesz a legdrágább ha nem tartja meg a szettedet. Én is úgy voltam, hogy elég az állványom, aztán sokszor belefutottam olyan helyzetbe, hogy már inkább fel sem állítottam mert nem bíztam benne, pedig az állványt használom a legkevesebbet a cuccaim közül. Nem véletlenül kerülnek az átlag normális állványok 40e fölötti forintba. Hogy a te felhasználásodhoz, és az általad nézett oldalhoz igazodjak, ez alá az állvány alá nem mennék, ez még szerintem bírja is azt amit rá írnak.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
TayRol
nagyúr
válasz DarknessHope #2398 üzenetére
de ez csak az állvány, a zolka által linkelt pedig mar fejjel egyutt van. es az jobb márka is.
-
zolka78
senior tag
válasz DarknessHope #2398 üzenetére
Erről ez van. Még én is a gyűjtögetési fázisban vagyok a cserét illetően. Sajnos mindig valami más viszi el a pénzt, mint írtam a legkevesebbet használt eszközöm. A Cullmannokat is nézegetem, néha meggyőzőm magam, néha lebeszélem magam róluk. Nem tudom miért, de nekem valamiért rossz a számíze velük kapcsolatban, de lehet csak előítéletes vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
k78chriss
tag
válasz DarknessHope #2402 üzenetére
Hali
Vissza térve zolka78 által ajánlott állványhoz lehet vele makrozni,
Nekem Nikon D5100, Nikon 18-105 és sigma 170-500 hoz használom az állványom ami Giottos 9361 és Giottos 1300-621c fejjel. Volt alap állványom de meg se tartotta még az alap gépet se, néha a szívinfarktus kerülgetett. Na ezzel az állvánnyal szinte bármit lehet. A felszereltségük is jó. Van táska hord szíjjal, de van még egy vállszíj csak az állványhoz, szerszámkészlet, rövid középoszlop, a lábak végéről lehúzod a gumit és máris fém tüskéken áll, vászon védőzsák a fejhez. Sok a lehetőség az állványba nagyon variálható és nagyon stabil. Én ajánlani tudom csak.
-
szeva000
addikt
válasz DarknessHope #2402 üzenetére
A Giottos 9361 és Giottos 1300-621c párossal tuti jól jársz.....de sasjna együtt nem a 30k kategória.
Nem csalódnál benne,mint azok sem csalódtak még akik megvették.Sztem a legjobb vétel ebben a kategóriában.Ezzel merem én is hurcolászni a D90-et. -
TayRol
nagyúr
válasz DarknessHope #2409 üzenetére
én is és az előző kolléga is az "irányjelzős" forumon vettük, ott eléggé ár alatt árulják.
Darko: pénzérmével szuperül meg lehet húzni.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz DarknessHope #2412 üzenetére
Az ottani kollégát én is tudom ajánlani, ugyan én Vanguard állványt vettem tőle, de korrekt eladó, garijegyet, számlát ad a cucchoz, és nem mellesleg jobb áron, mint a boltokban.
Just a simple Lineman...
-
kiskornel
addikt
válasz DarknessHope #2409 üzenetére
Én ilyen cucchoz nem igazán ajánlanék kis állványt.
Pár gondolat azért bennem maradt az elmúlt 50hsz átolvasása után, amit szerintem érdemes megemlíteni.
Sajnos valamire való állványnak súlya is van. Én szerintem 2kg saját tömeg alatt DSLR-hez nem érdemes állványt nézni. Az alatti súly esetén már nincs meg magának az állványnak a tömege ahhoz, hogy stabil legyen. Persze a csillagászati állványokhoz képest még így is nagyon el fog maradni.
Amikor már megemlíti valaki, hogy tele vagy 150-200mm, már nem érdemes 7-8kg teherbírás alatt próbálkozni. Ahhoz a teherbíráshoz tesznek az állványba végre annyi anyagot, ami ahhoz kell, hogy időben elüljön a rezgés egy 2s-os késleltetés esetén.Nem árt tudni, hogy a forgatónyomatékok miatt a fejeknek jóval nagyobb teherbírással kell rendelkezni, hogy akár döntött pozícióban is megfogják a vázat. 15-20-25kg teherbírások is repkedhetnek a levegőbe, és a fejek súlya meg 700-800g (akár 1k fölötti is lehet). És ez még csak gömbfej. Videózáshoz meg bele kell nyúlni rendesen a pénztárcába, mert a csillapított fejek, amik nagytelekhez is alkalmasak nagyon-nagyon drágák.
A "könnyű állvány + alul kampó, felakasztom a tatyót" műsor meg parasztvakítás. Ha nem ér le a földik a fotóstáska, be fog lengeni. Az állvány meg nem azért van, hogy stabilan álljon.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
akela91
addikt
válasz DarknessHope #2524 üzenetére
Na ez nagyon pöpecnek tűnik, jó masszív is, tetszik a fej is. Megfontolom. És pont 3szor annyiba kerül mint ezt terveztem eddig, de hát ilyen ez a pop szakma. Köszi!
-
akela91
addikt
válasz DarknessHope #2527 üzenetére
Holnap megérkezik az általad javasolt állvány. Ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan majd, akár itt, akár Pm-ben.
-
akela91
addikt
válasz DarknessHope #2557 üzenetére
Meglesz, de ha rajta lesz a gép, akkor csak mobillal készült képeket tudok készíteni, amit ide nem merek feltölteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Bundle topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?