Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
-
Dtomi
őstag
Valaki nem tudja hol lehet olcsón slik, vagy giottos állványt venni minimum 7 kilóig terhelhető kéne. És max 27 ezerig fej nélkül.
-
Jozi
tag
Hi !
Én is megvettem Sherpa 750R-t, és közben rájöttem milyen az ''N''.
[link]
A lába végére nemcsak gumi van ráhúzva hanem külön kis talp van rajta.
Első benyomásom 750R-ről , hogyha nemcsúszik a talp a földön akkor igencsak stabil, de ha csúszik akkor egy picit hajlanak szétfelé a lábai. Ettől függetlenül nagyon jó kis állvány. -
Jozi
tag
Még annyit kérdeznék hogy látom hogy 750-ből van R , F , N.
Mi a külömbség közöttük? -
Jozi
tag
Megnéztem pontosan meddig is ér a 155 centi, nem is alacsony.
176 cm magas vagyok és azt hittem az már kevés, de nem. -
Jozi
tag
Sherpa-ból melyiket ajálnlanád? Csak a 450-est láttam még élőben , de zavar hogy a saját súlya 2.9 k, a többi 2-2,1 körül van, az már belefér. Minőségben gondolom egyformák.
A 750-es viszont alacsonynak tűnik a 155 centijével. Ez a magasság ugye az a pont ahova a gépet felteszem?
Bocs a láma kérdésekért, sose volt még állványom -
adik
őstag
Az a komplexum (talán váll), amiből kinő a három lába, és le van rajta dugva a nyaka, no, szóval ott, van egy szép, nagy szárnyas csava, körös-körül a nyak körül. Azzal tudod szorítani. Nem kell kurblizni, szépen kézzel felemeled.
-
Jozi
tag
Sziasztok !
A Velbon SHERPA 600R-t ismeri valaki? Ugylátom képekről, hogy teljesen más mint pl 750 a 450 vagy a 250.
Ezt néztem ki , de zavar hogy egy képen sem láttam a magasság állító kart.
Üdv : Jozi -
Dtomi
őstag
válasz
Bandus99 #183 üzenetére
Szerintem ez alá a cucc alá fölösleges ilyen állványt nézni, ha csak nem tervez egy sokkal komolyabb telét. Itt még stabilitásról sem beszélhetünk igazán hiszen nincs az obinak állványtalpa, tehát a gépbe kell teketni az állványt. Ha viszont a gépbe kell tekerni, a markolatot le kell szedni mert ott sem 100%-os a tartás, ergo kevesebb mint másfél kilót kell az állványnak megfognia. Szerintem ez a manfrotto állvány még sokáig kiszolgálná az ismerősödet [link] És akkor itt még jóval rá van számolva a súy a mostani cuccra! Egyébként ez a slik állvány egy nagyon jó darab kb6 kilós terheléssel, a gyenge pontja a fej az kb 4kilóig stabil.
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Errol mondanatok nekem velemenyt ?
http://depo.hu/slik/pro_340_dx
[link]
Koszonom -
Smogus
őstag
Szerintem az állvánnyal nem lesz semmi probléma, ha elég a teherbírása, ezt neked kell kiszámolgatni, hogy mi fog rámenni
szerintem a fejből inkább valami gömbfejet vegyél, főleg ha álltalánosabb területre kell az állvány, gyors állítás szükséges akkor ez nem olyan nagyon jó,
[link] nekem egy ilyen van a 3-4 kilós felszerelés alatt, és gond nélkül működik minden
szóval fontos, hogy mennyire gyorsan akarod mozgatni a fejet, vagy mennyire akarod pontosan, aprólékosan mozgatni
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Még nem láttam hogy kell, de elvileg középoszlop kiszed, valami biztositó pöcök kiakaszt, vagy kiszed (nem kitör
) a 3 láb tövénél (valami kis műanyag izé) és akkor kihajlanak a lábak teljesen. Próbálkozz, vedd úgy, hogy meglepetés feladvány a Velbontól. Ha meg tudod csinálni, kapsz ajándékba egy cigánygyereket, és hozzá az egész családot, és cipelik, meg felállítják neked az állványt 10mp alatt bárhol bármikor.
-
BEE
addikt
-
Jinxx
senior tag
Én most a Velbon legalját (200r) nyúzom, és számomra tökéletes minőségű. Arról biztos véleményt nem tudok mondani, hogy a 70-300adat megtartaná-e rezgésmentesen, de sztem a linkelt oldalon bármeik megbírkózna vele, nem egy nehéz obi. Ha 25k-d van rá, véleményem szerint megveheted a 750-et, vagy a 435öt is. De ez mind egyéni szerény véleményem.
-
adik
őstag
Manfrotto 190XProB
Ha lenne egy ilyenem, akkor első dolgom lenne, hogy megverném azt, aki kitalálta a lábait. Nem tekerős, nem gyorszáras, hanem pillangócsavarral megszorítani. Nekem nagyon nem gyere be, egyébként nem lenne rossz, kár volt ezzel elrontani. Aztán lehet, hogy valakinek pont ez jön be, nem tudom.
Manfrotto 808RC4
Nem ismerem, ennyi és ekkora kallantyús buksikat nem nagyon próbáltam még. -
Fejo
őstag
Milyen állványt, illetve állványfejet ajánlotok az alábbi sethez?
Canon EOS 400D, Canon 70-200/4 L USM és Sigma 24-70/2.8 EX (később Canon 24-105/4 L USM)
A Manfrotto 190XProB állványt néztem ki. Vélemények? Milyen fejet érdemes venni hozzá? Manfrotto 808RC4? -
Zebu
addikt
Sziasztok fiúk és lányok!
Velevetném én is magam az állvány kérdésbe
Egy ideje elmélkedem a vásárláson, lassan egy éve nyúzok egy D50-et kitobival és egy Sigma 70-300-as APO-s obival. Kevés fénynél azért a 300mm-nél már akadnak gondok, este pedig főleg, szóval nem ártana egy állvány.
Manfrotto 055-tel szemeztem egy gombfejjel, de a családi budget kicsit szűkös lett rá. Néztem még a 714-et és a 190PROXB-t. De áh nemtom.... fejet venni rá meg minden, 60 alatt nehezen úszom meg.
Olyan 25öt még rá is szánnék, ezért nzegettem a Velbon Sherpákat. Látom megoszlanak a vélemények a 750-esről... Nekem a 435 tűnik jelen esetben a legszimpatikusabbnak, ha jól látom adnak hozzá egy gömbfejet is bár ebben nem vagyok biztos. Van valakinek tapasztalata a 435-tel? Esetleg valami jobb ötlet? Nem bánnám ha,
- min. 170cm-re ki lehetne húzni
- valami gyorsan cserélhető talp/fej kombináció lenne
- ne legyen 2-3kgnál több a az állvány tömege
- ne legyen 60cm-nél nagyobb összecsukva
[link]
kb ennyi.... -
mclord
aktív tag
Háát ha a terhelhetőség/sulyt /stabilitást veszed alapul akkor szeintem semmi értelme drága állványt venni alá. Mivel a legalapabb állványok is elbírják ( az ért hamát ne vegyél
) szerintem : slikk állványok már ideálisak lehetnek neked, vagy az olcsó velbonok de alap manfrotto is . De ha persze van sok pénzed vehetsz gittso manfrottot is gogantikus fejekkel
-
tgr
tag
hello
szerintetek mennyire érdemes komolyabb állványt venni fuji finepix s5500-hoz? csak hobbiból fotózok,semmi komoly, természetben meg mindenhol szeretek fényképezni, de normális állványt szeretnék, ami nem 1 évre szól. érdemes lenne ~20ezer körüli állványokat nézegetnem?
köszi -
mclord
aktív tag
Szerintem 1 apró infót elfelejtettél leírni mivel akarod használni a D70-t pl nem mindegy hogy 75-300 -at teszel rá vagy 600 f 4.0-s obit , így elég nehéz tanácsot adni.
A márka : Giottos, és manfrottot használtam csak állványokból, abban tuti nem fogsz csalódni. Modjuk a giottosnak nekem ez a tekergetés nem anynira szinpi, mert nem mindíg tudom mennyire tekertem rá ,és amikor rárakom a cuccot egyik része lesüllyed kezdhetem előről- így szopattam már meg magam egypárszor - , én jobban szeretem a csatos megoldást amit a manfrotto készít.
-
Dtomi
őstag
válasz
#01758976 #148 üzenetére
Igen itt is írtam. csak itt egy évet. Utána gondolva azért 1nél bőven kevesebb volt. mert a 30D-n ment végülis tönkre ami ugye januári. a 20D-vel sokkal kevesebbet használtam.
Végülis 1év még azt mondom elmegy de így annyira nem tetszik, már nyeklik a feje. uh 3 pontot vonok leígy utólag.
-
Smogus
őstag
Fontos hogy eldöntsd, hogy mire is kell, szokták kezdeni
De az a legfontosabb hogy tudd mire kell, ha az a fontos hogy éjszaka fixen maradjon a géped akkor lehet, hogy elég egy egyszerűbb velbon aminek fix feje van nem cserélhető, ha szeretnél mondjuk panorámát fotózni vagy esetleg igényt tartanál egy gömbfejre akkor már nem elég a velbon, kell egy olyan aminek cserélheted a fejét
Szerintem nagy előnye van a Manfrottonak és a Giottosnak abban, hogy külön mozgatható a lábuk, és kiszedhető a középoszlopuk, az megfordítható mondjuk, különböző fejeket is lehet használni rajtuk szóval sok extra van még bennük
Én éheztem sporoltam hogy megvehessem az Manfrotto 055Prob-ot és megérte szeritnem, valamint vettem hozzá Giottos Mh-1000-es gömbfejet cseretalp még nincsen de egyenlőre nem is kellmajd egyszer
Nekem nagyon fotntos volt a teherbírás mert használok régi gépeket, és mondjuk van olyan vázam ami 1,5 kiló és plusz még obik
Na így összefoglalva.
Írd le hogy neked mi kellene
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
Ha jön valami okosabb, szerintem rábeszél valami Velbonra, vagy Manfrottora. Én Velbont szeretnék majd venni, mert olcsóbb valamennyire, és nincs szükségem cserélhető fejre. Nézegesd meg szerintem a Velbon Sherpákat, vagy nézz utána az anyagi határaidnak megfelelően konkrét tipusoknak, akkor szerintem többet fognak/fogunk tudni mondani.
-
Jinxx
senior tag
Hama és Soligor állványokról szerintem mondj le. Kiadsz 2-3x annyit és veszel egy normálisat ami nem nyeklik nyaklik, nem fújja el a szél, stb.
Barátnőmnél Soligor van kölcsön, de kitobival is elég gáz, nemhogy egy telével. Maga az állítgatás, a kép komponálása is felidegesít, annyira műanyag vackok.
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
A Hama állványokról mi az általános vélemény?
A 350D-m alá szeretnék majd venni tripodot. -
törölt tag
Pontosítsunk,mekkora az a tele és hány kg-t pakolsz fel az állványra? Napi használatban?Írhatnál bővebben mi is lett a baja.
A táskáról,sok olyan dolgot vettem már ami ha visszacsomagolásra került az istenért nem fért be a dobozba,táskába stb. Itt meglepődve láttam ,h elsőre betettem a helyére,és így ment ez sokadszorra is.Én már ilyeneknek is örülök.Sok szentségeléstől ment ez meg. -
pitman
őstag
Egyébként a panorámához inkább a megfelelő fej a fontosabb, mert ha kioldóval/időzítővel exponálsz és nincs eszetlen szél, akkor az állvány minősége már nem számít annyira. A nodális pont beállíthatósága viszont fontos, annál fontosabb, minél közelebb levő dolgok vannak a képen. Természetesen ilyen fejet is lehet házilag készíteni....
-
BEE
addikt
válasz
K.Viktor16 #91 üzenetére
Menj be egy nagyáruházba, ott általában vannak kitéve ilyen állványok.
Nyomkodd meg lefelé a talpat és meg fogsz lepődni hogy mennyit enged
a műanyag fej. Ha keményebb az expogomb, akkor már annak megnyomásakor
bemozdulhat a kép.
A Star27-es állványomon volt az FZ30-as gépem, fújt egy kis szél,
és meglepve láttam, hogy oldalra belengeti a gépet.
A lábak műanyag csuklói nem állnak ellen a szél nyomásának.
BEE -
Hydra SR
addikt
Nem lehet, hogy baromfi gazdák használják rókák elüldözésére?
Nekünk a kertünkben (mármint Szentendrén a szüleimnél) volt már róka, laza volt. Nem szaladt el a kutyától sem, már az egész család kint volt és csak fújtatott a kutyára és lopta a szemetet. Lehet ám, hogy veszett is volt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#01758976 #107 üzenetére
llítólag lehet venni nemsokért vakupapucsba rakható ilyen pici visszintezöt, én vszeg egy olyat veszek.
Persze ingyé ezse rossz.....
btw van nekem is egy hasznos ''ingyémodom'' ez gyak egy anniy, hogy volt itthon egy versenykerépkpár kormányára csavart szalla, na ezt csavartam rá az álvány 2szárára. Kényelmes fogása és télen nemfog odafagyni a kezem.
és igényes és ingyé volt. -
Dare2Live
félisten
-
törölt tag
fizzesenek ők a névért
/átlag felhasználónak ez szuper állv./ megnéztem egy 35k-s manrfottot ami csak állvány volt,semmivel nem volt fixebb++ akkor még arra fej,ami így már lehet sokkal jobb,de sokkal drágább is/és ki sem használnám a töblet tudását/
amire nekem kell ez azt bőven tudja,tegnap egy 4 másodperces képet csináltam egy templomról igen erős szélben, csak azért dobtam ki mert beéget
a mai napig nézegetem milyen helyzetben hogyan tart,szavam nem lehet minden tartományban fix, enyi pénzért nekem ez ok
csak az furcsa hogy a lábak tetején lévő csúszkák műanyagok/amikor széles terpeszbe vágom/mondjuk ez pont nemfigyeltem másik állványokon,és lehet máshol is az
legyen végre látható
[link]
és köszi mindenkinek aki ajánlotta, a topiknak is -
hali01
őstag
Persze,h nem rossz.Ezért használom már jó ideje.
Egyébként a feje cserélhető. -
-
törölt tag
Hi,Dtomi fórumos ajánlására vettem egy sherpa 750-et.Mai napig örülök neki.
Dare2live ,én ezt szerkesztem fel vhogy a fej elejére,vhogy kiszedem a piros tokból és felragasztom,szerintetek érhet ez vmit avagy jó ötlet ez?[link]
mert bizony pár épület már lejtős lett -
Hydra SR
addikt
válasz
Dare2Live #102 üzenetére
Én a 400D-hez is hordok most egy majdnem ilyet a táskában csak az gömbfejes és cseretalpas (Soligor DT-125). Legutóbbi felfedezésem, hogy marha jó a Pentacon 300-ashoz. Az obi állványmenetébe kell csavarni és párkányról kiválóan meg lehet tartani, kezem se szakad le és svenkelni is lehet róla. Vicces mert meg is tartja az obit és a gépet ha vízszintesben van, akár távkioldóval is lehetne róla lődözni. Ez a drótlábú nem biztos, hogy elbírná de még az sem kizárt.
cigam: persze, nem arra való. A stabilitása nagyban függ attól, mekkora súlyt teszel rá és mennyire nyitod szét a lábait. 400D alatt nem nagyon billeg. Vagy stabil, vagy totál borul ha nagyon meglököm de nem billeg. Egészen meglepő a teherbírása, az a rögzítőgyűrű a titok nyitja. -
pitman
őstag
Ha igazán komolyan akarsz panorámaképeket készíteni, akkor kelleni fog egy viszonylag jó állvány, az sem árt, ha szintezhető a középoszlopa, valamint kelleni fog egy panorámafej is hozzá (nem az a fajta, amit 2D, 3D panorámafejként emlegetni szoktak, hanem speciálisan ilyen célra kialakított). Ha ezek megvannak, és a rendszert rendesen be is állítod (nodális pont), akkor minimális utómunkával tudsz majd panorámaképeket készíteni.
Természetesen lehet ezt egyszerűbb állványról is, normál állványfejjel, de akár kézből is, csak ez esetben jóval több lesz az utómunka, ha egyáltalán össze lehet illeszteni a képeket... -
-
Dare2Live
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest