- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukk
tag
hali!
ehhez mit szóltok? tudom, h gyanúsan olcsó, de masszívnak tűnik...
ha nem, mit nézzek egy állványon, ami alapján eldönthetem, hogy jó-e?ill meg tudnátok mondani, h mi a gömbfej előnye?
h bármilyen szögben lehet dönteni a gépet?
-
Frigetrus
aktív tag
Nos a spórolás komolyabb állványra bölcs dolog.
Azt is kell nézni, hogy ha egy igazán jót veszel, akkor az nagyon sokáig kiszolgál. (akár életed végéig) Tartós is, és egy nagyobb teherbírású állványt nem kell lecserélned, ha egyszer nagyobb/nehezebb gépet raksz rá.Myth:
Szerintem hobbi célokra elegendő, és ha nem tervezel komoly nagy telét, akkor jó lehet.
Azért egy 70-200 2.8-at nem hiszem, hogy sabilan meg lehet vele támasztani.
Jó lenne, ha valahol meg tudnád nézni, vagy ki tudnád próbálni.
Van még egy monopod ami nekem bejön. Teherbírása kevesebb, de ez úgy is csak olyan adat amit minden állványnál fenntartással kell kezelni. [link] -
Vrtboy
tag
válasz
Frigetrus #1890 üzenetére
A korábban belinkelt AV-s állványt megtaláltam egy kínai oldalon is. Csak más szöveg van tamponnyomva rá, de amúgy úgyan az és kb. fele annyiba kerül
De a válaszodból viszont egyértelmű hogy felejtsem ezeket el...
Úgy fest kénytelen leszek még spórolni...
Köszönöm a választ.
-
Frigetrus
aktív tag
De portré álláshoz hogyan állítanád az állványt, ha nincs rajta fej?
Szóval nem árt ha van rajta.
(ha lenne egy nagy teléd, amin van állványgyűrű, akkor azzal egyszerű portré állásba forgatni a géped, hiszen a gyűrű mentén elforgatható az egész. De nem tudom, hogy ez a veszély téged fenyeget-e, hogy ilyen obid lenne...)
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék monopodot venni és ebben kérném a segítségeteket... Kettő között gondolkozok.
Az egyik a Cullman Nanomax 290 a másik pedig Manfrotto 776YB M-Y. Árban mindkettő megegyezik annyi a különbség, hogy a Cullman gömbfejes a Manfi pedig nem viszont sokkal jobb a teherbírása. Melyiket vegyem szerintetek? Monopodnál van értelme a gömbfejnek? Tudok én igazából az állvánnyal dőlni nem kell annak merőlegesen lennie, nem?
-
Frigetrus
aktív tag
-
Frigetrus
aktív tag
8ezerért nem kapható stabil állvány.
Ellensúly bizonyos esetekben számíthat. Például ha nagyon ki kell húzni magasra az állványt, akkor nem árt súlyozni, kevésbé lesz ingatag és borulékony.3D-fej és adapteres azaz gyors cseretalpas állvány meg rengeteg van, de a gömbfej is létezik a világon.
Látom D5000-ed van (másik topikból). Ahhoz minimum 20ezres állvány kell vagy még drágább...
Illetve Soligornak van az Lg sorozata. Példa, Lg 40: [link], azok olcsóak, nekem is van egy (Lg 30-as), és képesek megtartani egy D5000-ret, de semmi extra nincs bennük és azért nem az igazi egy DSLR-hez.
DSLR-hez illik komolyabb állványt venni, mert azért ezeknek a masináknak nagy súlyuk van általában. (igaz egy belépő gép abszolút nem nehéz, de egy kompaktnál azért nehezebb)
És nem mindegy, hogy nyeklik-e az állvány vagy a műanyag fej a gép alatt, illetve berezonál-e ha nyit a zár, stb... -
Vrtboy
tag
Urak,
8K -val bezárólag tudnátok javasolni egy állványt? Nem nagyon tudom milyen szempontok számítanak de gondolom:
- legyen masszív
- lehessen ellensúlyt akasztani ? (ez számít?)
- a fej 3d -ben mozgatható legyen
-a fényképezőgépet adapteren keresztül lehessen feltenni az álványra (nem tudom, hogy ezt így mondják e, de van egy állványunk most ami nem fotós állvány és nincs fej, csak közvetlenül rá kell tekerni a gépet a csavarra...és ez nagyon macerás; ezért olyat keresnék ahol az adaptert kell a gépre tenni és ezen keresztül fel - le lehetne pattintani az állványra..)Ezeket is néztem de nem derül ki számomra túl sok minden:
Köszönöm a javaslatokat.
-
-Shadow-
aktív tag
Hello!
Használ ilyet valaki? Egy-két véleményre lennék kíváncsi.
-
Sziasztok!
E-500 duplakithez keresek állványt.
Nincsenek nagy igényeim, csak annyi, hogy a 183 centis magasságommal ne kelljen görnyednem.
További elvárások:
- alacsony ár
- leginkább hordozható legyen
- stabil és strapabíró legyen
Nem fogom agyon-hazsnálni, de nem is szeretném, ha ez lenne a leggyengébb láncszeme a rendszeremnek.
Kezdő hobbi fotós vagyok, így nincs szükségem atombiztos állványra.10k alatt gondolkodom.
Üdv és Kösz: Bici
-
Mr.Csizmás
titán
tegnap megnéztem, kicsit levert a 29k-s ár.
olyan 15-17k környékén gondoltam valamit. nem baj, ha nem 180 cm magas, csak stabil legyen egy ~700 grammos teleüveggel, és ne hama féle piskótaanyagból legyen.
belépő szinten gondolkozok (jó tudom fura E-520-al), de hát mocskos anyagiak....
az uraknak köszönöm az eddigi segítséget és linkeket!
-
csakb
őstag
válasz
Mr.Csizmás #1873 üzenetére
Szia!
Nekem Triton WDF-7-esem van. K.vajó, nincs semmi sorja, masszív, sokkal olcsóbb volt (amikor én vettem), mint a Manfrotto 055, és kb. ugyanazt tudja, csak pár dekával nehezebb.
A FEX-1 a WDF-7 utódja lehet, én azt ajánlom, nem fogsz benne csalódni.
Ők a magyar forgalmazó. A honlapon nincsenek kinn az új állványok, de szerintem hoznak, ha kérsz.
-
válasz
Mr.Csizmás #1879 üzenetére
Ez csak az állvány, arra figyelj, ebben nincs benne a gömbfej, vagy videófej... kinek mi...
-
válasz
Mr.Csizmás #1880 üzenetére
Cullmanról én már kifejtettem a véleményemet nem is olyan rég...
-
válasz
Mr.Csizmás #1877 üzenetére
Én nem biztos, hogy egy ilyet választanék, de hamához kár is hasonlítani, annyira biztosan nem lesz gagyi, és nem is fog összecsuklani.
Szerintem ez a szekrénygyártás maradékából összeállított állvány, mert akkora csavarok vannak benne, mint egy szekrényben. -
válasz
Mr.Csizmás #1875 üzenetére
Ránézve az állványokra, én azt látom, hogy dizájn mentes, ámde erős kivitelre törekedtek.
Viszont a szekrényes emlékeimből az van meg, hogy sorjás, megmunkálása hanyag...és ez simán elképzelhető ezekre az állványokra is. -
válasz
Mr.Csizmás #1873 üzenetére
Rackszekrényben egész jók, de az állványukról még sosem hallottam.
Melyik típusra gondoltál a felsoroltak közül?
Szerk:
FLX32 ? -
Mr.Csizmás
titán
üdv!
triton állványokról mi a vélemény? [link]
ezeken az árakon jó vétel lenne? (szállítással ne foglalkozzunk most)egy oly e-520-at kellene megtartania, kit obikkal, illetve elképzelhető egy 0,8-1 kg súlyú teleobi is.
-
brumi1024
veterán
Erről mi a vélemény? Fogdostam egyet a "hülyeazártnemvagyok"-ban és elég meggyőző volt, sokkal jobb mint a 25-30ezres manfrotto belépő állványok, nagyonstabilnak tűnt.
-
válasz
SeatZola #1865 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok a kivétel, de sose szerettem a nanomaxomat... macerás a lábszerkezete, egy 550D + 70-200-al már totálisan instabil volt.
Én megpróbálnék még hozzátenni, és venni egy picivel jobbat.
(u.i hozzáteszem, hogy 2 hónap alatt sikerült eltörnöm a fejet rajta...) -
törölt tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani mi most a best buy állvány max. 20ezer környékén? Egy Nikon D5000-hez lenne, 18-55 vagy 55-200-al + 350g vaku. Tehát olyan 1,5-2kg lenne terhelve.
Most kezdtem a fotózást, a gép és az én tudásomhoz mérten keresek állványt. Főleg kevés fényben való fotózáshoz, kicsit természetben, épületekhez használnám.
A közel jövőben nem tervezek fejleszteni, tehát a terhelés sem fog számot tevően változni. Nem baj ha nehéz az állvány, 3D panorámafejet szeretnék rá, más kikötésem nem nagyon van, max egy hordtáska.
Írjatok konkrét típusokat, amik megfelelnek az árhatárnak, és amiket ti "bestbuy"-nak tartotok!
Nagyon szépen köszönöm előre is
Üdv.
-
Márton
nagyúr
üdv,
Manfrotto 190 Pro B-t használok 128RC fejjel videóhoz.
Sok túrázás után azonban rájöttem hogy ez így nehéz.
Tudnátok ajánlani valami könnyebb megoldást, ami nem a
100+ ezer ft-os karbon lenne? Vagy ez kizárt? -
Dolphine
addikt
Scanner az már van, azzal nincs is gond, viszont van olyan nagy dokumentum, amit a mérete miatt nem lehet scannelni, mivel A4-nél nagyobb.
Tudom, lehet összeilleszteni is, de iszonyatos macera. A fényképezés azért lenne jó, mert sokkal gyorsabb!
A 45 fokos megoldás nem nagyon tetszik, mert sok dokumentumot nem tudok megdönteni, csak könyvet. A lapokat vagy scannelem, vagy fényképezem. Levéltárban nem lehet scannert használni, csak fényképezőt!
Ezért is kellene egy állvány, aminél megfordítható a középoszlopa, vagy 90 fokban dönthető, de lehetőleg ne 40 ezres kategóriában. Én olyan 20 ezerre gondoltam, aztán elképzelhető, hogy ilyen árban nem kapnék olyan állványt, amire nekem van szükségem!
Ezért is kértem a segítségeteket, hogy ajánljatok valami elfogadható árú állványt!
-
andrasferenc
tag
válasz
Dolphine #1856 üzenetére
A Giottos MT 9361 háromlábú állvány középoszlopa megfordítható. Még állványfej nélkül is használható, ha elég ügyes vagy.
Giottos MT 9361 -
Brumi
senior tag
válasz
Dolphine #1858 üzenetére
Kezdem érteni, hogy mit szeretnél csinálni, de a 90 fokra mindenképpen szükséged van, mert ha alul van a gép, akkor fel kell hajtani 90 fokkal. Lehet, hogy egy szkennerrel jobban járnál, mivel a fényképezett doksi gondolom valamennyire torzítani fog, amit korrigálni kell és a széleket is le kell vagdosni. Az egész sokkal macerásabb, mintha szkennelnél...
-
Dolphine
addikt
Szia!
Köszönöm az infót. Lehet, hogy akkor én vagyok eltájolva, de eddig úgy tudtam, hogyha dokumentumot akarok fényképezni, akkor olyan állványra van szükségem, amin megfordítható a középoszlop, így a gép alulra kerül és tudok dokumentumokat fotózni. Van még olyan állvány, ami 90 fokba dönthető az is jó erre, de az nagyon ritka és drága, a repro állványról már nem is beszélve, az egy kész kis vagyon!
Ha van valakinek egyéb ötlete, hogy hogyan tudnék más módon dokumentumokat fényképezni, az tisztelettel megköszönöm!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tudtok nekem olyan állványt ajánlani, aminél a középkonzol megfordítható? Egy leendő Panasonic FZ45-höz kellene majd, ugyanis elég sokszor szükségem lenne dokumentumok fényképezésére. A Cullman, Velbon állványokkal ez megtehető? Milyen árkategóriában vannak ilyen állványok?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
válasz
ballington #1853 üzenetére
A nanomax 260- gyári feje, egy imbuszcsavarral van felrögzítve.
A CB7.3-ra csatlakozása egyértelműen egy belső menetes csatlakozás:
[link]
Kompatibilitási listában nem írja hozzá az állványhoz a CB7.3-at.
(holnap szétkapom ha lesz rá időm, és megnézem mi van a gyári fej alatt)
u.i a fejtől függetlenül továbbra is egy instabil kis állvány marad. -
ballington
addikt
Szerintetek a Cullmann Nanomax 260 állvány használható a külön rendelhető CB7.3-as gömbfejjel?
Mert lehet akkor beruháznék egy ilyenre. -
johnjohn
addikt
Inkább ezt. A Velbon CX-660 inkább egy kis videokamera alá használható.
-
Halfer
tag
Velbon CX-660 vagy C-600 mellett döntenétek? Ebben az árkategóriában maradnék, azaz ilyen 14 ezer Ft maximum. A maximális magasságot figyelembevéve döntenék e két állvány közül. Valamilyen tapasztalatnak vagy érvnek nagyon örülnék. Köszönöm előre is.
-
_stick_
őstag
válasz
Petzval #1848 üzenetére
Lemértem a gépet 450 gramm, 2kg írnak teherbírásra, nem kétség, hogy elbíja, inkább arra lennék kíváncsi, hogy vajon ha függőleges helyzetben van a gép, akkor mennyire stabilan lehet rögzíteni. Egy kölcsön állvánnyal (olcsó hama) jártam úgy, hogy pl holdat akartam fotózni, beállítottam, majd mikor elengedtem a gépet, hiába húztam meg, lassan lebólintott.
Mondjuk a műanyag cuccoknak megvan az a hátránya, hogy érzéssel csak egy bizonyos pontig lehet húzni, utána már törik. -
_stick_
őstag
Hali!
Ilyet tervezek venni, hobbi használatra. 4000Ft körül van az ára. Ismeri valaki? Komolyabbnak tűnik, mint a hasonló árban lévő pl Hama-k. -
Symbio
senior tag
válasz
kiskornel #1842 üzenetére
Az első benyomások az Induro tripodról. Bár nagyon nincs összehasonlítási alapom, de nagyon stabil. A cseretalp fém, könnyen behelyezhető a fejbe. Megpróbáltam a 90 fokos beállítást: készítettem egy képet, majd ugyanabban az állásban 20 perccel később még egyet, hogy lássam, elmászik-e és nem találtam eltérést a két kép között. Persze ettől még az 1000. alkalomnál, kopott golyónál mát lehet, hogy nem így lesz.
Szóval tetszik, azt kaptam, amire számítottam, így ezt az összeget megérte (~31.500 szállítással) -
Symbio
senior tag
válasz
kiskornel #1842 üzenetére
Sajnos azonnal kellett az állvány és a gépet, az objektívet és a Nikon R1-es makro vakut is most vettem meg, így perpillanat számít az a 15e Ft is (mert még kell egy táska is, amiben tartom a cuccost)
Teljesen függőlegesen nem kell fényképeznem állvánnyal, max kb 45 fokos szögben, de majd elválik
Köszi a konstruktív eszmecserét, mindig tanul az ember
-
kiskornel
addikt
válasz
Petzval #1841 üzenetére
Számomra a cseretalp első rendeltetése, hogy gyorsan el lehet távolítani a gépet a fejről. Főleg természetfotózom, ezért fontos, hogy az állvány úgy legyen beállítva a helyére, hogy nincs rajt a gép. Patak közepén, porban, sárban, mínuszokban használom terepen. Igen. Egy T34 kisebb kárt tud okozni, mint ezek. Persze ha valaki bent szeretné használni szőnyegen, a széltől is óvva...
(#1840) Symbio: no offence. Nem kötekedni akartam. Én úgy gondolom, hogy egy felszerelés akkor jó, ha minden körülmények közt teljesíti azt a normát, ami elvárható. 1,5kg egy fejen, 90°-kal eldöntve nem kis súly. Ha csak önálló fejet kellene hozzá vennem, úgy 8-10kg teherbírásút vennék minimum. Olyan felszerelés többet nem kell, amikor meghúztam a cuccost, és az szép lassan elkezdett lefele bukni.
Amatőr szinten meg gondolni kell a jövőre. Ha kicsit súlyosabb cuccod lesz, veheted hozzá újra az állványt és a fejet.
Tehát az én ajánlásom az lett volna, ha nem nagyon-nagyon égető a dolog, akkor várj még pár hónapot, gyűjtögesd a pénzed, és vegyél egy kicsit nagyobb kategóriás állványt, akár ugyanettől a gyártótól egy-két szinttel magasabb kategóriát.
Bár megmondjam, így kinézetre a szettek közt az egyik legjobb kinézetű összeállítás. Műanyag cseretalp? Várjuk a tapasztalatokat!
(mellesleg most, az utolsó hsz-edben írtad le, mire akarod használni.) -
Symbio
senior tag
válasz
kiskornel #1838 üzenetére
Ez amerikai gyártó, nem tartom valószínűtlennek, hogy alkatrészt kapok hozzá.
De nem is ez a lényeg.
Persze, hogy jobb a másik két gyártó terméke, nem vitatom. De nekem egy hobbi szintű állványra volt szükségem, nem használom napi szinten, bírjon el kockázat nélkül egy D90-et és egy 105-os makrót (<1,5 kg), nincs nagy tele.. Szinte csak beltérben használom, egy szem géphez. Tárgy fotózás, szinte csak egy állásban, néha napján. Első SLR, első tripod.
Ha kinövöm és lesz hatalmas telém és viszem a természetbe, lesz majd másik
Mit javasoltál volna, ami nem min. 1,5X ennyibe kerül? -
kiskornel
addikt
Hát már nincs visszaút, ha megrendelted. A másik két említett márkához akár cserealkatrészeket is lehet simán rendelni a netről (bármely kis porcikájához). További előnyük, hogy a pl. náluk a 4,5kg az 4,5kg teherbírás.
Ha a linkedben a feltűnetett 5,8kg a fejre is vonatkozik, akkor az nem túl jó adat. Tovább fokozza a kételyt a súlyára vonatkozó adat. Alu állványból fejjel együtt 1,6kg... akkor nincs benne elég anyag a leírtakhoz.
Az Induro milyen országból van? Annyira nem ismerős. Cseretalpat pl. lehet venni a fejhez?Nekem Benro-m van. Érdemes alaposan túltervezni az ilyen "utánzó, másoló, olcsó" márkáknál. Pl. 8,5 kg az állványom teherbírása, és 18kg-os a rajt csücsülő fej. Együtt majd 3kg-osak, és egy nagyteléhez már ez a konfig simán dukál.
-
Symbio
senior tag
Végül az Induro AKB1 -re esett a választást a jelentős árkülönbség miatt (31.246 .- Ft házhoz szállítva).
A Manfrotto vagy Giotto állványok 46e -től lettek volna.
Remélem nem bánon meg a sóherkodást, majd beszámolok a tapasztalatokról. -
Frigetrus
aktív tag
Lehetséges vele, természetesen nem szabad akármeddig kihúzni a középoszlopot, de ez bármely más állvány vízszintes középoszlopa esetén is igaz. Majdnem ilyen állványom van mint amit írtál (MTL 9351b), és a középoszlop alsó végén van egy kampó, így még le is tudod súlyozni.
A középoszlop vízszintesen is forgatható, mármint az egész középrészt el lehet forgatni. Így tehát be lehet állítani olyan állást, hogy a középoszlop azon részén amerre kiáll az állványból, annak közelében lesz az egyik láb, így ott extra stabilitást okoz.
Amúgy szigorúan távkioldó/önkioldó/tükörfelcsapás szükséges, mert ugye így kihúzva képes hosszabb ideig remegni miután elengeded a gépet. Szóval meg kell várni az expóval a remegés végét. (kb.5-10másodperc)
(amúgy tervezek írni logout-ra egy bemutatót a Giottosomról, már készül az írás) -
_stick_
őstag
Köszönöm a válaszokat, körbe nézek még mi a kínálat, átgondolom mennyit ér meg nekem a téma.
-
Symbio
senior tag
A Giottos állványoknál mennyire reális a vízszintes rúddal való makrózás egy max 2 kg-os SLR+obi esetén? A fényképeken nagyon látványos, csak félek, hogy felbukik a mutatvány
Mert egyébként szimpatikus lenne egy Giottos alumínium állvány (MT9351) pl egy Manfrotto 494RC2 gömbfejjel
A másik, amit kinéztem az Induro AKB1 kit lenne, ami most a Mikrosatnál 33e-ből meglenne. -
Throme
veterán
válasz
_stick_ #1824 üzenetére
Nekem van egy ilyen mini állványom :
Slik
Simán elbír egy kb 1kg - 1,2kg dslr gépet (váz+obi), még állókép helyzetben is. Igaz ekkor az egyik lábát a dőlés irányába nem árt állítani, de utána már lehet fotózni.
Ára olyan 5k - 6k közt volt.Szerintem a Velbon amit linkeltél mégstabilabb.
Ebből kiindulva az fz38-at tutira elbírja. -
andrasferenc
tag
válasz
_stick_ #1823 üzenetére
A két belinkelt állvány nem komoly szerkezet. A mini állvány legfeljebb arra jó, hogy ne a földre tedd le a készüléket. (Igaz, nekem is van ilyen.) A másik sem látszik stabilnak. Még szellő fuvollatra is elmozdulhat.
Az állványra rá kell szánni a pénzt. Nem egy évre veszi az ember, ahogy ezt mondják.
Az is igaz, minden cél más-más állványt kíván. -
_stick_
őstag
Üdv!
Pana Fz38-hoz szeretnék egy állványt venni.
Kaptam kölcsön egy ilyet, de első használat után rájöttem, hogy komolytalan a dolog.
Egyedül méretbe felelne meg, nem fogok méteres tripodokkal járkálni a városban vagy a természetben, egy kompakt állványra gondolok, de ne boruljon fel és legyen masszív és legyen állítás a hajló alkatrészeknél, pl lábnál, hogy ne kotyogjon. Kezdésnek ilyesmire gondolok, leginkább az ára miatt
Mit ajánlotok? -
Hth
tag
válasz
Maksifül #1819 üzenetére
Én pár napja , itt ( http://mikrosat.hu/kameraallvany/ ) vásáróltam állványt a barátomnak ! Náluk van választék , és az árak is jók ! Ez a típus szinte azonos a Benróval csak olcsóbb . ( Nekem Benro van ) Fejet viszont a Manfrotto 486 RC2-es ( vagy ennek az újabb változatát ) ajánlom ! A Benro , Giottos , teflonos gömbfejei nem igazán stabilak
Már persze , ha gömbfejet szeretnél
-
kiskornel
addikt
válasz
andrasferenc #1818 üzenetére
Én a következőket tenném:
(#1814) kishoris hsz-ében van egy katalógus. Persze olyat, amilyet kinézel, ugyse találsz egyetlen WEB boltban sem. De, ha már ajánlották a Digitcam-et és az Studio Line-t, én megkeresném a telefonszámukat, és felhívnám őket, kérnék árajánlatot a katalógusban kinézett cuccra.Sajnos ezek a dolgok csak ilyen megkerülősen mennek...
-
Maksifül
senior tag
válasz
andrasferenc #1818 üzenetére
Köszönöm szépen Edigitalnál egy féle van, az is csak rendelésre. A másik kettőt bogarászom át majd. Van olyan típusa, amit kifejezetten ajánlotok, és fejjel együtt nem kerül 40-nél többe? Vagy nem sokkal...
-
andrasferenc
tag
válasz
Maksifül #1817 üzenetére
A Giottos álványokat a Studio Line forgalmazza. Több helyen is árusítják, mint például a Digitcam, az Extreme Digital.
-
Maksifül
senior tag
válasz
kiskornel #1809 üzenetére
Nos, a korábban említett Manfrotto teljesen összecsukott állapotában a falnak támasztva egyszer eldőlt, és eltört az egyik műanyag szorító. Kicseréltettem, utána nem volt semmi gond vele, míg vasárnap mi nem vittem a természetbe, ahol kb -5 és 0 fok közötti hőmérsékleten használtam kb 2 órát. Amikor össze akartam csukni, kilazítottam a pántokat, és egyesével betologattam a lábakat a helyükre, vagy hagytam őket becsusszanni. És az egyik vastag szorítópánt a becsusszanáskor egyszerűen kettétört teljesen.
Nem hittem volna, hogy ilyen silány anyagokból készül a Manfrotto.
Ezért keresek másféle megoldást. -
kiskornel
addikt
válasz
Maksifül #1807 üzenetére
Mit szólnál a tekerős/csavarós verzióhoz. Ha vizet érnek, azok se bírják a minusz fokokat, egymásba ragadnak, de ütődésre nem érzékenyek.
Mit értesz az alatt, hogy nem bírják a hideget?
Fém rögzítőről még nem hallottam... és ha van is, nem hiszem, hogy 20-30e Ft-os kategóriában találsz olyat. Pláne nem fejjel együtt.
-
Maksifül
senior tag
Javaslatokat szeretnék kérni állvány vásárláshoz.
Lehet új, vagy használt, kb 20-30e forint között.Elvárásáok:
- FÉM szorítópántok a lábakon
- mindenfelé mozgatható fej, amit könnyű kezelni.
- Lehetőleg ne legyen túl nehéz, nem kell 300-as objektívet tartania, de nem baj, ha bírja.
- vízszintező sem ártMit javasolnátok?
Manfrotto 728B-t szeretnék lecserélni, nincs vele sok bajom, leszámítva azt, hogy szaros műanyag szorítógyűrűi vannak a lábain, és azok nem bírják sem a hideget, sem az ütődést.
-
Throme
veterán
válasz
Frigetrus #1789 üzenetére
Helló!
Kösz még egyszer a tanácsokat, de nem fogadtam meg!
Cullmann primax 180-ra esett a választásom.
Mérlegeltem mert keveset használok állványt (van már 1 mini állványom) és nincs nagy gépem.
Ráadásul most ment fel az ára a nanomax 260-nak.A primax 180-ról jó véleményem alakult ki, persze nem ez a legtutibb állvány, nem vitás.
A súlya kb annyi mint a nanomax-nak, így nem hiszem hogy stabilitásra rosszabb lenne.
A fej műanyag. Elég nagy méretű a gyorscsati. Az én gépem aljánál túllóg. Ez alsó zsanéros lcd kijelző esetében nem túl jó ez a kialakítás.
Ami kicsit nem tetszik benne, hogy a gumifelület rendelkezhetne nagyobb tapadással.
Nehezebb obi esetén elmozdulhat rajta a gép…
A 90°-ban kihajtható gyorscsere talp tartó rögzítése egy menetes szár végi anya. Remélem nem szakad meg 1x (legfeljebb csere).
A lábak felső harmada szivacsozott gyárilag.Igazad lehet, a fémfejet kényelmesebb beállítani, de ezzel sincs gondom.
Nehéz terepre, mostohább körülmények közé (pl nagy szél) biztos, hogy stabilabb, így nehezebb állvány szükséges, de oda a nanomax 260 se elegendő. -
kiskornel
addikt
válasz
Petzval #1803 üzenetére
"mert nem bírtam kint fotózni hozzáfagyott a kezem az állványhoz (pedig nagyon szép ködös idő volt)..."
megoldások:
1. Kesztyű... (tripod ok, de a fényképezőt szar vele kezelni)
2. Szivacsos szarsággal kell körbetekerni.Jó szorosan körbe van tekerve párszor, majd megragasztva (NEM AZ ÁLLVÁNYHOZ - saját anyagához), majd még össze van varrva. Fél órás meló, és nem fagy hozzá a kezed.
Viszont a lábait nem tudtam kihúzni...
-
kiskornel
addikt
válasz
kiskornel #1799 üzenetére
Jellemző rám, hogy a használati utasításokat dobom ki először. A lényeg, hogy nagyon ködösen emlékszem, hogy valamilyen olajat ajánlottak. A lábak ezzel a fekete anyaggal vannak bekenve, lefestve, és úgy veszi meg az ember, hogy olajos. Csak azt nem tudom, milyen olajat kell kenni rá.
Esetleg valakinek rémlik valami? Vagy van használati utasítása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged