- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Lehet vele szívni, lásd fentebb, néha ilyen is van. De amúgy ha para is van, akkor lehozod simán.
Csak V2-t vegyél, az úgy kb. készen is van. Gyári ventiket lehet cserélném még, de az opció.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Rulez81
tag
Hi,
Nekem ez van: "Ender 3 v2 V4.2.2 TMC2209". Ami a léptetőket illeti, csendes, a Ventik hangosak. Arra vettem, hogy kipróbáljam a 3D nyomtatást, nem bántam meg. Tök jó kis nyomtató. Alapból is jól nyomtatott, de egy BMG klón extrudert tettem rá. Nemrég meg kapott egy Orbitert és egy NF-crazy hotendet. Eddig is jól nyomtatott, de ezzel meg tényleg nem tudok belekötni, abba amit eddig nyomtattam. -
Reggie0
félisten
En sem tudtam tervezni, amig el nem kezdtem. Senki se szuletik ugy.
#32155 SunMount3r: Attol fugg mennyire szeretned szerkeszteni. Ha csak levagni vagy valami minimalis gomb/henger/teglatest format szeretnel hozzaadni vagy az egyes dimenziokban atmeretezni, sik menten elvagni, akkor a slicerben meg lehet tenni. Ha komolyabban kell, akkor kell valami CAD, akar freecad, meshmixer, vagy van rengeteg mas szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
Rulez81
tag
Én se terveztem soha, míg nem vettem egy nyomtatót. Megnéztem a freecad-et, nem lettem oda érte.
Aztán az online Onshape-et (nagyon tetszik, parametrikus, ingyenes is akár), majd a DesignSpark mechanical-t. Ezzel sok kis egyszerű dolgot rajzoltam, egyszerű kezelni szerintem, tud magyarul, ha ez esetleg szempont. De nem parametrikus, ami miatt megy a levesbe. Most keresek nem online parametrikust. Inventort ajánlották, solidworks-t a sok okító video miatt, vagy Fusion360. -
ecaddsell
aktív tag
Amit vsz. érdemes megnézni még az az OpenSCAD. Ez a programozásban is használt c nyelvcsalád szintaxisát használja (ha nem ismered az sem gond, nagyon könnyen tanulható) és egyszerű dolgokat nagyon gyorsan lehet vele létrehozni, módosítani ha kell.
Ha kreatív vagy akkor nagyon gyorsan lehet vele dolgozni. Ami nem egyszerű az a lekerekítések/élek kezelése.
Vsz. nem kezdő és sok esetben ami működött egyik release-ben nem biztos, hogy megy a másikban az a FreeCAD. Ehhez sok video tutorial van magyarul is. Ezzel viszont összetettebb dolgokat is lehet tervezni.
Én egyébként szinte kizárólag ezekkel tervezett dolgaimat nyomtatom. Nem érzem úgy, hogy folyamatosan kell menni a nyomtatónak (Sidewinder X1).
A tervező program után még a szeletelőket is kell tanulni (pl. Prusa, Cura stb.).
-
Saccco
nagyúr
Z irányban mozog folyamatosan. Esetleg meghatározott magasságig nullázza az offset-et.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
Filament és egyén függő, hogy bántó-e a szaga. Viszont nem jó például az ABS gőzét beszívni. PETG és PLA ilyen szempontból nem annyira veszélyes, de hosszútávú tapasztalat erre nincs. Nekem van benne hepa és szénszűrő, biztos, ami biztos.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Lookup
tag
Szia!
A törött darab alapján lehet 3D modellezni egyet ami mondjuk 98%-ban megegyezik majd az eredetivel és ellátja a funkcióját. ASA anyagból még jó is lehet, mert az UV álló és elég strapabíró is. Kérdés, hogy találsz-e valakit aki megcsinálja neked a modellezést vagy te meg tudod-e csinálni. Ugyanez vonatkozik a nyomtatásra. -
fabula
őstag
A Bambu nem csak jó marketing és nincs alkatrészhiány sem, de hát a kolléga biztos ért hozzá, akiknek meg Bambu nyomtatójuk van (sokan és egyre többen) meg csak mind bedőlteg a jó marketingnek .
Viccet félretéve kezdőként a Bambu A1, vagy inkább az A1 mini ajánlott, főleg hogy azt sem igazán tudod, mire kellene és nulla tudással fogsz hozzá. Ha nem jön be, az A1 minin kevesebbet buksz.
A Bambu A1-ek az Elegoo Neptune 3 Pro-hoz és más hasonló nyomtatókhoz sem mérhetők, annyival modernebbek és jobbak, kb. ég és föld a Bambu javára. Kezdőknek főleg.
Már sokszor leírták itt, hogy először is legyen határozott elképzelésed arról, mire kell neked a 3D nyomtató, mit jelentene neked a "hobbi" cél. Ha ezt sem tudod megválaszolni, inkább ne vegyél semmilyet .
Ha már van elképzelésed, utána döntsd el, hogy hajlandó vagy-e sokat tanulni, mert olyan 3D nyomtató nincs, amit csak bekpcsolsz és kinyomtat mindnent. Még a Bambu sem, hiába sokkal modernebb és sok beállítást megkönnyítő automatizmus van bennük.
A technológia alapjait el kell sajátítanod, mert nem árt tisztában lenned vele, mi és mit csinál a nyomtatóban, egyébként nem tudod mit állíts a szeletelő programokban, amik a 3d-s tervből elkészítik a nyomtatónak a gépi kódot, ami alapján majd nyomtatni fog.
Fel kell készülnöd némi anyagismereti tudás elsajátítására is, mert még ha csak PLA-val nyomtatsz, abból is van rengetféle tulajdonságú, amiket nem lehet ugyan olyan beállításokkal nyomtatni. Egy idő után meg majd rájössz, hogy a PLA nem jó mindenre és majd jöhetnek a többi anyagok, PETG, ABS és ha tovább akarsz lépni akkor meg zárt nyomtató is, pl. a Bambu P1S és akkor már lehet ASA-t, Nylont, PA-CF-et, meg más komolyabb anyagokat is nyomtatni vele.
Szóval jól gondold meg, ez nem olyan, mint a lézernyomtató, hogy papírt teszel bele meg időnként patront cserélsz és csak nyomtatsz .
Persze mindez csak az én véleményem, még véletlenül se vedd készpénznek .[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Nyilván, nem is gondoltam "tömeggyártásra", hiszen te is és én is "hobbi" nyomtatásról írtunk. Akkor is készülj fel, hogy a nyomtató megvásárlása meg filamentek vásárlása önmagában még szinte semmire nem elég, tanulnod kell sok mindenről, mint már írtam a technika működéséről, a filamentek anyagtulajdonságairól, a szeletelő programok beállításairól és azok összefüggéseiről az előbbiekkel, majd ha saját terveket is akarsz, akkor előbb-utóbb valamit a 3D tervezésről meg a tervezőprogramokról.
Ahogy én látom, te inkább nyomtatni szeretnél és nem nyomtatót bütykölni, ahhoz pedig jelenleg valamelyik Bambu A1 nyomtató a legjobb kezdőként. Ár/érték/tudás/minőség arányban ezek a legjobbak jelenleg, szerintem.
Vannak olyan hobbisták is, akik meg építeni, szerelgetni, tuningolgatni szeretik a nyomtatójukat, de te nyilván nem ez leszel.
Amit írtál, hogy nyomtatni szeretnél, szerintem kezdésnek elég lenne a Bambu A1 mini belekóstolni a dologba, ha elég a 180x180x180 mm-es térfogat (sok mindenre elég az). Olcsóbb beruházás, ha meg nem jön be a nyomtatósdi, gyorsan el tudod adni kis veszteséggel (tanulópénz).
Arra azért készülj fel, hogy ha megtetszik a dolog, akkor nem a nyomtató lesz a legnagyobb költség, hanem a filamentek, amiket venned kell hozzá .
A Bambuk legnagyobb "átka", hogy soha nincs elég filament hozzá, mert kell sokféle színű és anyagú, ha beindul a nyomtatás . Neken jelenleg több mint 50 tekercs mindneféle anyagú és színű filament van itthon, a legtöbb már megkezdve, és még mindig kellene pár hiányzó szín több anyagból is . Ez már csak ilyen, ha elkap a gépszíj .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest