- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Újévi hardvergyülekező
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz nrgxxx #33499 üzenetére
A 1680x1050-hez határeset a 4670! Nem az 512MB a baj, hanem a VGA kicsit gyenge ehhez a felbontáshoz. Elsősorban az újabb játékoknál és igényes graf beállításoknál érződik ez, a régi kártyádhoz képest, meg ha bizonyos kompromisszumokra képes vagy , akkor persze elmegy. Ezen a felbontáson már nem érzed meg annyira a proci gyengeségét, mert a VGA elég alacsonyan engedi csak repkedni az FPS-eket.
[ Szerkesztve ]
-
nrgxxx
tag
válasz fagy53 #33496 üzenetére
egyébként egy Dell e22wfp monitorom van 1680 x 1050-es felbontást tud.
már annyira belemerültem a vásárlásba, hogy már lassan procit is kéne néznem
De gondolom az már más topik leszMinden embernek meg kell tanulni, hogy hogyan kell élni.... csak kár hogy pont egy élet kell hozzá.
-
nrgxxx
tag
unblock köszönöm mindenkinek a tanácsokat
Minden embernek meg kell tanulni, hogy hogyan kell élni.... csak kár hogy pont egy élet kell hozzá.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz nrgxxx #33492 üzenetére
Bőven elég az 512MB, a monitorod felbontása miatt soha nem használod ki az 1GB-ot, ha pedig a szimulátoros vagy autós játékok a zsánereid, akkor meg pláne!
A passzív Giga nem rossz, nekem 96GT-m van ilyen passzív, de egy venti mindenképpen kell mellé, vagy rá. Nem kell 12V-on járatni a 4670-es kevés hőt disszipál, így elég egy közönséges házventit 5V-on járatni, ami teljesen néma, de a hűtés szempontjából nélkülözhetetlen. -
válasz KicsiRossi #33491 üzenetére
A 400W-s táp valszeg elég lesz, de a proci gyenge ehhez a kártyához.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
zuchy
őstag
-
nrgxxx
tag
Sziasztok. Ismét itt
Kinéztem ezt a VGA-t magamnak ([link]) br. 19 körül mozog az ára, ami nekem most bele is férne. Kérdésem az, hogy ez jó egy abit KN9-e lapba?
Mert ugye a KN9-be PCI-E x16 van csak, a kártya meg 2.0-ás???Ami nem tetszik a kártyában hogy nem passzív hűtéses. Ebben az árban van a Sapphire-nak is ilyen kártyája csodaszép passzív hűtéssel, de az 512Mb-os csak.
Szerintetek?
Minden embernek meg kell tanulni, hogy hogyan kell élni.... csak kár hogy pont egy élet kell hozzá.
-
KicsiRossi
csendes tag
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni. Videokarit szeretnék cserélni, Sapphire HD4850 1GB Vapor-X-et nézegetem, de kérdés,hogy a gépem elég lenne-e hozzá. MSI K9N Neo alaplap, Athlon 64 X2 4000+, GEIL Black Dragon 2*1024MB, 400W-os nem gagyi táp (de ezt nem tudom pontosan). Elbír ezzel a kártyával ez a rendszer, vagy hozzá kell nyúlnom? Procit és memória bővítés egyébként tervezek.
Előre is köszi! -
fagy53
nagyúr
válasz cbrfireblade #33487 üzenetére
Az 5850 elírás, gondolom.. Hiába nagy siker a HD 4xxx sorozat, az korábbi NV imázs még tartja magát A G92-es magra épülő tucatnyi kártya jól muzsikál ugyan, de most az AMD viszi a prímet! Most olcsóbban, olyan vagy gyorsabb kártyát vásárolhatsz az AMD házatáján, mint az NV-nél.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Eleg jo aron hozza jutottam egy Phenom II 955 Black Edit -hez.
Gigabyte Ga790X-DS4 -es lapom van.
Full HD -hez keresnek VGA -t.
Sapphire 4830 1gb 800sp -melle betenek egy 4850 1gb -ot siman menne CrossfireX -be.
A 4830 1gb -t a C.C.C. -r 625/1998 -on tekeri tehat 4850 -es latja?Most akkor 4850 1gb CrossfireX vagy Sapphire 4890 Toxic vagy MSI 4890 SoC.
5*** -szeriat tul draganak tartom,valltani majd a 6*** -szeriara fogok.
Ha a 5-os szeria lekudi a 4890 -es arat majd akkor vennem meg.
Pedig a 4850 1gb -s jo aron van.Enermax 525+ Modu.
-
dvdbackuper
őstag
tervezek vásárolni egy 4850 vagy 4870-es videkarit...
de olyan kellene, amire késöbb vizet tudok tenni, tehát ref. nyákos...
melyiket érdemes megvenni, aminek a coolere sem hangos?
-
fagy53
nagyúr
válasz cbrfireblade #33483 üzenetére
Felbontástól és a játékoktól függ. 1680x1050 felett 1GB-tal tanácsos megvenni és inkább a 4870-en érdemes gondolkodni. Az 1680x1050 határeset, elég a 4850 és az 512MB is, de kis árkülönbség esetén megéri a nagyobbat választani. Alatta, pl 1280x1024 biztosan megfelel a 4850 512MB.
-
cbrfireblade
aktív tag
és a 4850 ill 4870-ből 512MB-os vagy 1GB-os?
-
fagy53
nagyúr
Akkor elég a 4850 is, a pénztárcádtól függ, hogy gondolva a jövőre, monitorcsere, keményebb játékok, ki tudod-e nyomni azt a 4k-t.
cbrfireblade: szerintem szóba sem, ezért céloztam a GTS250-re, de a 4850-es ATi-it ajánlanám inkább, változatlanul.
nrgxxx: szívesen, 2.5GHz felett használd a procit, ha lehet..
-
zuchy
őstag
válasz cbrfireblade #33479 üzenetére
A GTS 250 egy átnevezett 8800GTS(512). Az is csak DX10-t tud, de abban se egy szuper.
Akkor neked a HD4850 kell. Talán ha erősebb kell, és a procid is erős, szóba jöhet egy 4870 is.
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
válasz cbrfireblade #33477 üzenetére
A DX10.1 és képeségei hiánya miatt nem. Egyre több DX11-s DX10.1-s játék jön, ott az Nv elvérez. Mindenképp Radeont. Milyen felbontásra kéne?
PC-STYLE.hu
-
fagy53
nagyúr
Ne a procit nézd, a felbontás jelen esetben fontosabb szempont! Én nem sajnálnám a +4K-t, mert ennyivel gyorsabb is a 4870.
nrgxxx: itt is a felbontás a fontosabb, de az A64 egymagos éppen az NFS-eknél kevéske lesz! Ettől függetlenül az ATi 4670 széria, 20k alatt kapható, jó szolgálatot tesz, hiszen a jelenleginél többször gyorsabb.
cbrfireblade: a legjobb ár/érték aránnyal az AMD vonal a befutó, ha az ár nagyon fontos szempont, akkor a 4850 512MB jó választás lehet. Az NV vonalon a GTS250 a párja, de drágább.
[ Szerkesztve ]
-
cbrfireblade
aktív tag
Hello!
videokártya váltáson gondolkodom, de már rég nem követem a kártyák alakulását.... nem akarok komoly összeget áldozni rá, nem is akarom a legújabb típusokat, ahogy nézegettem 8800GTS-512MB(g92) ill. 8800GTX között vacilálok vagy atiból még a 4850 vagy 4870-t nézegettem még.... E négy típus közül melyiket ajánlanátok?
-
nrgxxx
tag
Sziasztok!
Most szeretnék VGA-t vásárolni, de már annyira kiestem a témából így 2 év alatt, hogy fogalmam sincs mit lenne érdemes venni. Jelenlegi konfigom elég régi, és persze egy új NFS-hez már gyenge (A64 3500+, 4G DDR2, Ati X800 XL). Ha most csak VGA-t cserélek, milyet érdemes venni 20 körül? Nvidia 9800 széria vagy inkább vmi ATI?köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
sowi
őstag
sziasztok, athlon x2 240es procihoz erdemes 4k-val tobbert 4870et vennem 4850 helyett? 512megas mind2
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
joi29
őstag
válasz Tálydi #33467 üzenetére
-Nos az E5200 és az E6400-között alig van különbség, ha leszámítjuk
a gyártás technológiából fakadó 45nm-t.
-Az E6400 ugye 2.13Ghz-en ketyeg az E5200-pedig 2.5-ön, ugyanakkor
a 6400-nak nagyobb az FSB-je 1066 vs.800, az L2 cache-ük pedig 2MB.
-Vagyis a procik között nincs akkora különbség ami magyarázná a 125 vs.70 fps-t.
-A grafkártyákról nem is beszélve amik között a COD4 szempontjából alig
10~15%-os a teljesítménybeli különbség.
-Tehát a két barátod konfigjait összevetve az adott játékban elenyésző
különbségnek szabadna csak lenni azonos beállítások mellett, és semmiképp
sem szabadna hogy 55fps-el több legyen az egyiken a másik ellenében.
-Ebből gondolom hogy valószínűleg valamilyen nem hardveres eredetű esemény
okozza a "lassulást" ha egyáltalán beszélhetünk lassulásról. -
zuchy
őstag
válasz Tálydi #33467 üzenetére
A legegyszerűbb az lenne, hogyha 2,4GHz-ig felhúznátok a procit, ezt vinnie kell alapfeszen, vagy egy nagyon kicsi +fesszel, a gyári hűtő tökéletes még ide.
És megnéziket a beállítássokat, azt nem lehet, hogy egy 8800GTX ne hozzon CoD2/4 alatt fix 125fps-t, persze lowon. Mer kiaz, aki, multit max beállításokkal nyom.PC-STYLE.hu
-
joi29
őstag
válasz Tálydi #33465 üzenetére
m1 -Gondolom a tesztelők az aktív játék folyamán mért átlag fps-t
tüntetik fel a táblázataikban, csak úgy mint itt a PH-n.
m2 -Lehet hogy Köfi barátod beállításait kéne alkalmaznod
a másik barátodnál is.
m3 -Ugyanakkor ha átgondolod most adtál választ a saját kérdésedre vagyis,
mégsem a proci a ludas az alacsonyabb fps-ért. -
Tálydi
senior tag
Hú, látom eléggé megoszlanak a vélemyények,az a baj hogy 1024-ben SINCS stabil 125fps-e, ha esetleg 2,4ig fel lenne huzva, lenne jelentősebb változás? Én mondjuk nagyon furcsálltam,hogy egy olyan géppel 1024-ben kell játszania
Szóval szerintetek mi legyen? Proci tuning? Másik vidkari? Esetleg az E6400 helyére egy E5200?joi29: érdekes a linked! Nekem volt 8800GT-m, q6600-zal, és nemhogy 70 hanem 700fps-s is volt néha, sőt 1000(igaz ez létránfelfelé menet volt)-is és erről képem isvan 1280x1024-ben minden szűrővel, a 70 nagyon kevés, az a 8800GT most éppen Köfi-nél van egy E5200-zal és lehet füst akármi 125-ről nem mozdul el pedig minden max-on van.
[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
Pgraph
aktív tag
válasz jaja1981 #33451 üzenetére
jaja1981, köszi a segítséget!
Úgy látom, Matrox lesz a dologból. Az általad is említett szép kép, a 10 W-os fogyasztás is mellette szól, hiszen két gépem is napi 12 órában fut, hosszú távon (2-3 év) ez sem elhanyagolható.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
joi29
őstag
-Igazán érdekes amiről beszélgettek, ugyanis egyrészt a COD4 alatt 1280x...
4xAA mellet nem létezik hogy egy 8800GTX,GT 70fps-nél többet tudjon
akármilyen processzor is csücsül mellette.
-Több mint valószínű hogy Tálydi barátjánál ez van magasabbra állítva
az átlagnál és ez okozza azt hogy nincs nála 100+ fps.
-Ami a procikat illeti az E6400-at valóban nem lehet egy lapon említeni egy
E6750-el, ugyanakkor a játék rendszer követelményében szépen írja hogy
a folyamatos zökkenőmentes futatáshoz egy 2 magos 2.4Ghz-es C2D-re
van szükség.
-Vagyis a proci lehet hátráltató tényező, de nem oly mértékben mint Tálydiéknál.
"Catalyst jobban prociigényesebb"[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
válasz vzsryl #33461 üzenetére
Hát órajelen, meg cache-en kívűl nincs különbség. De nem is kell nagyon megrántani.
Mondjuk abban igazad van, hogy meg kell húzni, mivel a Catalyst jobban prociigényesebb.
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy majdnek 1Ghz plusz hozott kb 6-7%-ot.
Mondjuk haverom E6400-essel és 8800GT-vel tolja, 1280-ban, de szinte ugyanannyi az fps-ünk.PC-STYLE.hu
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tálydi #33458 üzenetére
Nagyon kevés. Az E5200-met levettem 3,3Ghz-ről 3,06Ghz-re 1680x150-ben, és még az is csökkentett pár fps-t.
1024-re még kevésbé. minél kisebb a felbontás, annál inkább proci limites egy játék. Vegyetek egy CM Hyper TX3-as hűtőt meg egy FSP 400PNF-et, esetleg Gigabyte superB460W-ot. Így lehet egy erős és stabil gamer gépe a haverodnak.(#33460) zuchy: Az E6400 és E6750 nem egy kategória. Játékokban jóval kevesebb fps-t hoz a kistesó, és csak nagy órajellel lehet behozni a lemaradást.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
zuchy
őstag
válasz Tálydi #33458 üzenetére
Cod2-4 hez elég. 3GHz Codhoz nem kell ilyen kaliberű kártyához. Én mértem hogy az én E6750-esem 2.66-on hozott kb 160 fps-t 8800GT-vel. 3.6on kemény 10 fps-el lett több.
Totál VGA limit. Ezt mind 1280x1024-be.a lényeg hogy 1280ban meg legyen a stabil 125,mert sajnos 1024ben sincs...
Az nem lehet, ott valami beállításbeli probléma van. 8800GT 1680x1050-ben 250-150fps-t hoz. CoD4-ben. Esetleg nem ad elég kakót a táp...[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
MZsoltee
veterán
Azért nem vagyunk kis piac és be lehet majd szerezni, az természetes, hogy nem veszel a városi (nem BP) számtechboltban komolyabb hardvert, hanem netről rendeled, mert olcsóbb és nagyobb a választék, ott pedig lesz. Az pedig nem a szállítól hibája hogy nincsenek tele a sarki kis számtech boltok 40-100k-s vga-val amikor nem tipikus a vásárlóknál hogy ennyit költenek vgara, egyszerűen nem éri meg nekik rendelni mert nem tudják mikor tudják eladni, mert nincs akkora forgalmuk a nagyobb webshopokkal ellentétben.
Az hogy kinek milyen teljesítmény elég az szubjektív. Én is most vennék vga-t de nem újonan és nem boltban, annó egy éve vettem a 3850esemet 13kért használtan, most hasonló áron egy 4830/50as jó vétel lesz, ha beindul az 5000es széria és a sok hardcore gamer eladja a régi megunt 1-1,5 éves kariját. Viszont boltban most ilyen karit venni szvsz nem nagy üzleti érzékre vall.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tálydi #33456 üzenetére
Sztem. nálatok erős CPU limit van, mivel az E6400 alapórajele nagyon kevés ilyen kicsi felbontáson. Minimum 3Ghz-re fel kéne húzzátok, és valszeg a 8800GTX is stabilan tartja a 125 fps-t. Hiába vesztek más kártyát, ha a proci nem tud előállítani több fps-t.
Egyébként a tápnak mi a márkája és típusa? Mert az lehet, hogy elég a gépnek, de attól még veszélyben lehet a védelmi áramkörök hiánya miatt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz winfier #33453 üzenetére
Szia!
A 9600GT-vel simán ki lehet még húzni 1-2 hónapig, aztán meglátod hogyan alakulnak az árak, és majd akkor válassz valamit. Abban biztos lehetsz, hogy a 4850 ára nem megy feljebb.
(#33454) Tálydi: A 8800GTX erősebb a HD4830-nál, valszeg még COD2-4-ben is.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak javasoltam,hogy a 8800GTX-ét cserélje le másramert sokat fogyaszt és nem telejsit tul jól nála, én egy 4830-at javasoltam neki,CoD2-4-re kellene neki egy E6400-zal gondolom táppal nem lenne gond mert a radeon kevesebbet fogyaszt.
Előre is köszi!Eeeeh, what’s up, doc?
-
winfier
senior tag
Hali!
Szerintetek mostanság érdemes beruházni új VGA-ba. Egy 9600GT-m van ezt szeretném lecserélni 4850 vagy 4770-re. Érdemes 1GB-os változatot venni vagy elég az 512MB-os is , 22" moncsim van és ehhez kéne. Max 30K-m van rá. Vagy inkább várjam meg a 5800 vagy 5700-as szériát, de sajna azok nem ebbe az ár kategóriába indulnak, talán az 5700-as majd igen.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
jaja1981
addikt
válasz Pgraph #33441 üzenetére
Pgraph:
ha képminőség a legfontosabb, minden képen Matrox.
Láttam régebben élőben és szép képük van. Főleg a színhelyesség.
Ha NV, akkor mondjuk egy 7300GT.
Kicsi, olcsó (5-10k hűtéstől függően).
Képe olyan, mint bármely más kártyáé.
Én személy szerint a Matrox-ot ajánlanám,mert pont erre a 2D szerkesztésre lett kitalálva. -
Qru
MODERÁTOR
válasz hahajdu #33443 üzenetére
Jövőre talán lesz vmi árcsökkentő hatásuk, előbb nem igen. Először úgy is a csúcsmodellek jönnek ki jó drágán. Majd karácsony táján jön a középkategória. Eleinte drágák lesznek (lásd HD4770 esete), és majd csak pár héttel később esik az áruk (vele együtt a 4850-é) attól függően mennyire hamar tudják kielégíteni a keresletet. Ha kevés lesz akkor magasak maradnak az árak, ha jön sok akkor hamarabb egymás alá vágnak a kereskedők.
#nincsbennetarcsi
-
Her
csendes tag
válasz MZsoltee #33446 üzenetére
Nem hiszen ,hogy ilyen célzattal mondták volna.
De végül is mindegy ,én azt látom,hogy jelen pillanatban bőven elég teljesítményt nyújtanak a mostani VGA-k. Persze vannak eltérések,de mint sokan írták már itt egy középkategóriás kártya is bőven ki tudja elégíteni az igényeket. Úgy hogy nem hiszem,hogy megfeszülnének a rendelésben a cégek,egyrészt mert a mi piacunk igen kicsi és talán nem ide fognak szállítani először,másrészt mint te is mondtad tele vannak eladatlan termékekkel. Bár ezen is el kell gondolkozni ,hiszen csak keress 4870 es kártyát. Mindenhol csak rendelésre van de 4850 es is csak elvétve egy két darab amit azonnal megvehetsz. Akinek fontos ,hogy legyen 5000 -e az meg fogja találni a módját hogy beszerezze,kerül amibe kerül.
Na meg várjuk meg mit hoz ki az NV. -
MZsoltee
veterán
Gondolj bele, hogy ők mért mondták ezt? Szted mi van náluk? Olyan termék aminek az ára csökkenni fog, ergo, ha te most megveszed akkor több lesz a profitjuk. 1 Hónap 1,5 reális, annyit kell még várni, hogy tényleg mindenhol legyen. Aagyobb webshopokban szvsz okt. közepétől nem nagyon lesz gond...
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
hahajdu
aktív tag
érdemes a napokban 4850-et venni, vagy inkább várjak valamire? 4860 ? árcsökkenés evergreen miatt?
segitsetek !
hunpad.com
-
Pgraph
aktív tag
válasz jaja1981 #33440 üzenetére
Köszi jaja1981!
Amit Matrox-fronton néztem: P690 PCI (vagy PCIe), 128 MB RAM, 1920x1200, 10 W-os(!) fogyasztással 25.000 nettó körül. Erről esetleg valakinek info-ja?
Az az igazság, a ritkasága / széles tapasztalatok hiánya miatt azért tartok egy kicsit a Matrox-tól... (bár én dobtam fel... ).
Másodjára NV-t javallsz, esetleg valami konkrét szériát belőnél? Ahogy írtam is, fontos lenne a szép kép, és a passzív hűtés.
Egyébként úgy tudom, hogy csak a CS4-es PS adja ki a munkát a GPU-nak, CS3-as még nem.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
jaja1981
addikt
válasz Pgraph #33381 üzenetére
Pgraph:
Hát 25-30k-ból nem fogsz venni Matrox kártyát.
Bár valóban az lenne a leg megfelelőbb ha képeket szerkesztesz, megfelelő színhűsége miatt.
Mondjuk most nézem a Depo-n, hogy beugró Matrox karit kapsz 30-ig.
Javaslom ilyen beszerzését azokra a feladatokra, amiket kiírtál.
Vagy, ha nem, akkor szigorúan NV felé kacsingass.
Ha valamelyik programod ki is használja egy VGA képességeit, az tuti, hogy OPEN GL-ben teszi, amiben az NV sokkal erősebb az ATI-nál. -
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Akinek #33377, # 33381-re van hozzáfűzni valója, ne tartsa magában. Thx.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Greed
csendes tag
A wow motorja lassan (vagy már el is múlt?) 5 éves. Így közel sem biztos, hogy egy újabb architektúrájú kártyán jobban fut. Pont ezért érdekelne olyan vélemény, ami tapasztalat alapú, kifejezetten wow-val és hasonló árkategóriájú kártyával. (Nem bántásként mondom.)
Köszönöm a válaszod! -
Her
csendes tag
válasz jaja1981 #33434 üzenetére
XP-t.
Nézd 43 éves vagyok,nagyon rég óta van számító gépem.
Tehát mindent megtettem ,hidd el.de az a meglátásom,hogy nemcsak a hardvert kell jól megcsinálni hanem a hozzá tartozó drivert is.
Nekem ,meg még sokaknak nincs kedve napokat matekozni,egy szimpla videó kártya csere miatt.
Mondom ,én készséggel elfogadom,hogy az ATI egy remek ,sőtt még remekebb kártya,de
nekem elment tőle a kedvem.
Az Il2 ő alatt 15-20FPSt produkált,úgy hogy már visszavettem minden elképzelhetőt.
Már csak izomból is meg kellett volna oldania a dolgot asszem.
A GF meg 70-80 at. -
jaja1981
addikt
Hát mi sem tudjuk mit csináltál.
Én 9800GT-ről váltottam 4850-re.
Elején szívtam én is, a GTA4 miatt, mert nem volt megfelelő driver.
Azóta minden oké, és sokkal gyorsabb a 4850 a 9800GT-hez képest.
Szerintem valamit nem jól csináltál a driver telepítésnél, nálam minden flottul ment.
Milyen oprendszert használsz? -
Qru
MODERÁTOR
Ekkora felbontásra elég lenne egy 4670 is. WoW-ozni nem szoktam de ebben az árban hasnló erejű Geforce nincs. GTS250 gyengébb, GTX260 meg drágább (és erősebb is mint a 4850). Persze a különböző driverek és játékfejlesztői részrehajlások miatt a GTS250 versenyképes a 4850 sok esetben, holott jóval korszerűtlenebb mint előbbi.
#nincsbennetarcsi
-
Her
csendes tag
Uraim.
Lehet meg fogtok kövezni,de leírom a tapasztalataimat.
Tegnap megvettem a 4850 es kártyát,érdeklődve vártam ,mit hoz a régi 8800GT-m hez képest.
Na négy öt óra küzdelem a catalisttal, oprendszer újratelepítése komplett programozói tanfolyam elvégzése, különböző sárga felkiáltó jelek eltüntetése után végre beindítottam kedvenc programom aaz IL2 1946 játékot,persze mod -okkal kiegészítve.
(halkan jegyzem meg ezzel teszteljetek,ez megfektet bármit).
Na az Ati bármit is csináltam,(konferencia társalgás az összes tudós kollegával)
15-20 fps.
Ma reggel besokalltam,visszavittem, pénzt visszaadták,vettem egy gts2500 at ugyanannyiért(még egy cigi re való is maradt).
Hazavittem,betettem a gépbe. Ati driver eltávolítása ,újraindítás,majd a GF driver felpakolása után(három perc ha volt) játékot beindítom, és láss csodát.
Vajpuhán minden minősgre állítva ,8 szoros élsimítás 8 szoros anizotróp és 60 -80 fps.
Én nem tudom mit csinálnak az atinál,nem is vonom kétségbe a kártyájuk tudását de hogy nem egy felhasználó barát az biztos.
Én szeretem a kihívásokat ,de ami sok az sok. -
Greed
csendes tag
Videókártyát kellene cserélnem, kérdés mi legyen a csere.
A kiindulópont: a64 X2 3600+, 4 GB DDR400, 7900GS.
A 7900GS helyére kellene valami. A szempontok:1: Radeon hd4850 árában max.
2: WoW-ban jól teljesítsen a kártya (1280x1024 felbontás, magas beállításokkal is bírja rendes FPS-sel a csatákat)
3: más játék nem szempontNem baj, ha másban kissé gyengébb a kártya, mint a Radeon, csak a wow menjen szépen rajta. Azt hallottam, hogy a catalyst és a wow nem annyira kedvelik egymást, ezért gondolkozok egy nVidiás kártyában, csupán nem tudom, mi az amit érdemes lenne megvenni. Egy 4850-essel már le lett tesztelve a gép, elvileg javult picit az fps (igaziból az ingadozás szűnt meg), ezért lett a kártyacsere eldöntve. Ha hasonló árban "jobb"* nVidia kártya vásárolható, akkor az, ha nem, akkor 4850 lesz.
Előre is köszönöm a válaszokat!(* értsd: az én szempontjaimnak jobban megfelelő)
[ Szerkesztve ]
-
kuki_muki
csendes tag
-
joi29
őstag
válasz kuki_muki #33424 üzenetére
-Egyetértek mad1-el de egy igen fontos kritériumról megfeledkezett:
"Az sem lenne hátrány, ha a kiszemelt kari alacsony fogyasztású lenne."
-Nos ha ezt is figyelembe vesszük akkor nem is kell olyan mélyen a zsebedbe
nyúlnod, ugyanis ilyen kártyák vannak már 17K környékén is.
-Ezek közé tartozik a HD4670 amin van HDMI port,
közel fele akkora a fogyasztása mint a 48xx-as szériának és még
a procidhoz is passzol.
-Sőt a mai játékok többsége is igen szépen fut rajta 1280x...-os felbontáson. -
kuki_muki
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Új videókártya vásárlását tervezem. Max 30eFt-ot szánnék rá. Fontos, hogy rendelkezzen HDMI-vel és DVI-vel is. A legjobb az lenne, ha a HDMI hangot is tudna továbbítani (HDTV-vel szeretném összekötni). Nem a játék az elsődleges szempont, de azért jó lenne, ha mennének azok is (persze a megfelelő kompromisszumok mellett). PCI Express x16-os karit szeretnék. A konfigom egyenlőre a következő (csak a legfontosabbakat említem): Core 2 Duo E4500 2.2Ghz, 2x1 GB DDR2 800 Ram (tervezem még 2 db 1 GB-os modul vásárlását), Gigabyte SuperB 460W táp. Az sem lenne hátrány, ha a kiszemelt kari alacsony fogyasztású lenne. Teljesen mind1, hogy Ati vagy nVidia. Ha választani kellene a kettő között, akkor ár alapján döntenék (értelemszerűen az olcsóbbat). Előre is szeretném megköszönni a segítséget mindenkinek! Üdvözlettel:
kuki_muki
[ Szerkesztve ]
-
Her
csendes tag
Hát köszönöm a segítséget mindenkinek. Most már tökéletes,és be kell vallanom,hogy volt egy pillanat amikor közel járt a kártya ahhoz,hogy kihajítsam az ablakon. Kezdtem átkozni a pillanatot,hogy beengedtem az ATI-t a lakásomba. Végül is meg kell ismerni a Catalistot és szépen be lehet állítani mindent. Sokrétűbb ,mint az NV beállításai.
Szóval tényleg jó kis kártya ez a 4850 max élsimítással 8 szoros anizotróp szűréssel vajpuhán viszi ami nekem kell 1680X1050 ben. Végül is nem bántam meg. -
Atapi
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben linuxra váltottam bizonyos okokbol, és az ati kártyám elég gyenguskán muzsikál alatta, ezért elgondolkodtam egy esetleges cserén, nyilván nvidiára. Nem igazán követem a trendeket, ugyhogy nem tudom mire kéne figyelni... Első blikkre a legszimpatikusabb jelöltek a 9600gt, 9800gt, esetleg 250gts mezőnyből kerülnek ki (szoval ~20-30k keretet szánnék az esetleges cserére). Szerintetek ezek közül melyikkel lenne érdemes szemeznem/mit kéne elkerülnöm?
(ha számit, konfig még naggyábol az, ami az adataimnál van. játszani keveset játszom, az igényeimet meg már a régi 9600as radeonom is kielégitette ezen a fronton, de ha már hozzányulok a rendszerhez, a mostaninál csak valamivel jobbat szeretnék.)A tippeket előre is köszönöm!
üdv -
Her
csendes tag
Banyek ,megcsináltam Ne kérdezzétek ,hogyan de jó lett. Most kiváncsi vagyok milyen az újj kártya.
-
lsc
nagyúr
Az a High definition Audió a videokártya hangcsipje, ha használni akarod a hozzá kapott cd-n biztosan van hozzá driver, ha meg nem kell akkor az eszközkezelőben tiltsd le /ha hdmi-t használsz filmezéshez akkor van értelme / . Arról meg nem az ati tehet hogy nem ismered a hardvert . Ha 3d markozni akarsz kell 2006-os verzióig hotfix, gugli segít . Telepítésnél a régebbi verziót mindig el kell távolítani, a rátelepítés nem a legjobb .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
MZsoltee
veterán
Használd a drivercleaner progit. Indítsd el a gépet vga, vagy csökkentett módban, töröld az összes nvidia drivert, majd indítsd újra a gépet és telepítsd az Ati meghajtó programját.
Mod:Jah és használd a szerkesztést, nem kell 100 hsz-t csinálnod!
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Her
csendes tag
Asszem a második problémámra megtaláltam a megoldást Google a barátom.
-
Her
csendes tag
Microsoft UAA Bus-illesztőprogram -High definition Audió-t keres mert telepíteni akarja de sehol nem találja.
Na ezért féltem én az ATI tól Az elején mindig macerás -
Zoli bácsi
őstag
válasz Zoli bácsi #33407 üzenetére
Na, nem nézelődöm tovább, megrendeltem a cuccot. Remélem 2 évig megint elég lesz.
DualCore E6300 2.8GHz 2M/1066 BOX (LGA775) 1 db. 19 000,- HUF
ATi HD4830 512MB Sapphire 1 db. 21 900,- HUF
4GB/1066 GeiL Black Dragon Kit2 C5 1 db. 15 500,- HUF
1000GB (1TB)/32M Samsung HD103UJ - 7200rpm 1 db. 18 600,- HUF
Összesen: 75 000,- HUF
Megjegyzés:Kiszállítás várható időpontja:
2009. 09. 15. - Szerda -
Her
csendes tag
a sorttbls.nlp -t hiányol például.
-
Her
csendes tag
Urak segítsetek. Megvettem a 4850 es kártyát.
Mielőtt betettem eltávolítottam a nvidia összes vackát.
Betettem ,majd feltelepítettem a catalistot,de ujraindulás után nem tudja betölteni a control center,meg keres valami vackot amit sehol se talál. Mit lehet csinálni az ujj vinfos telepítésén kivűl? -
Zoli bácsi
őstag
Valóban, a monitorom natív felbontása 1280x1024. Megnézted az adatlapomnál milyen monitorom van... Csak egy pillanatra meglepődtem, hogy honnét tudod.
Na, az az igazság, hogy a monitor szép képet ad 1024x768-as felbontáson is, a mai játékokat az 1950Gt-n már nem akartam a monitor natív felbontásán futtatni, ezért visszavettem kissé. Én nem láttam nagy változást a natív, és a kisebb fölbontás közt.
Viszont igaz hogy nekem elég lenne a 4670, de alig drágább ez a 4830-as, így viszont tényleg ezt éri megvenni, azért erősebb, sokkal, mint a "kistesó".
Köszi. -
Pítőr
aktív tag
válasz Zoli bácsi #33404 üzenetére
Szia, nincs azzal a kártyával semmi gond, jó az ára, én most vettem használtan 17k-ért. Tökéletes választás. E6300 mellé szerintem ideális választás lenne. Később a monitor cseréje esetén is jól fog muzsikálni egy ideig. A hűtése szerintem a legjobb a 4830-ak között. Bukni nem fogsz rajta sokat több éves viszonylatban (dx11 karik megjelenése). Boltot ajánlani nem tudok sajnos, nem veszek annyi hardware-t, hogy ezzel tisztában legyek.
Szerk.: De ha nem tervezel fél éven belül monitorcserét, akkor tényleg felesleges. Bár a monitorod natív felbontásán kell játszani, nálad 1280x1024.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zoli bácsi #33404 üzenetére
Arra a felbontásra 4670 is bőven elég lenne. Főleg, hogy lassan itt a DX11, tahát felesleges sok pénzt DX10(.1)-es kártyába ölnöd.
#nincsbennetarcsi
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Múltkor már ajánlottatok kártyát, most akarom megvenni, árgépen nézelődöm.
Ez gyanúsan olcsónak tűnik. Segítsetek, mi ezzel a gond?
Más. Feljebb írta valaki, hogy 1024x768-ban játszik. Azt mondtátok, bőven elég neki egy 4670-es. Ez szöget ütött a fejembe, mert én is ezen a felbontáson játszom, és a mai napig elég az 1950GT. CSak már driver támogatottság sincs hozzá, meg kissé zajos, meg kissé elavult.. , szóval azért akarom cserélni. Akkor lehet nekem sem kellene egy 4830 sem..?
Egy E6300 (Az új, a 2x2,8GHZ) lenne még a gépbe, az mellé kellene a VGA. Pár hete ajánlottátok a 4830-at, azt nézegettem, de ez a Sapphire gyanúsan olcsó....
Valami halk kártya kellene (lakótelep, hálószobában megy a gép), de passzív hűtésest nem akarok, mert megsülne.
Ajánlhattok gyártót, boltot, minden segítséget köszönettel elfogadok. Vidéki vagyok, nyugati határszél, itt el vannak szállva az árak, netről rendelném.
Köszönöm. -
-
JJJ
csendes tag
válasz tzsolesz #33396 üzenetére
Azert szeretnek kicsit idotallobb kartyat, amivel 1 darabig nem lesz gondom.
Felbontastol fuggetlenul, azert a reszeletesseget szeretnem max-ra, vagy legalabbis kozelebe allitani.4850-ben vagy 4870ben gondolkodom.
Mindket kartya 1 gigas lenne , es az erdekelne hogy az utobbi meger e 10000ft-tal tobbet.
Es hogy hogy melyik gyartot erdemes valasztani (powercolor, xfx, sapphire), mert pl utobbi 2 kozott mar 5e ft kulonbseg van.(sapphire a dragabb)Koszi a valaszt!