- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Croft-21
őstag
válasz zolynet #29596 üzenetére
Hát nagyobb moncsit most nem veszek, két hete vettem full HD-s 1080p-s monitort.
Azt elfelejtettem beleírni, h minden játék fut full grafon 1680x1050ben de a monitorom meg 1920x1080as, szal nem teljes képernyőn futnak a játékok mert azt már nem bírja el a 8800 GTm legalábbis full grafon nem
Másrészt: Mért akarom eladni? mert már msot sem birom eladni 20é! Akkor mi lenne később?....[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz Croft-21 #29592 üzenetére
"...mondjátok itt, h a 4890 2x gyorsabb a 8800GT-től. Ezt hogy kell értelmezni? mert nekem minden mai játék is full grafon megy 60 fpel. (mirrors edge, assassins creed, TRU)
Szal teljesen játszható sebességen megy."most akkor tulajdnoképp miért is kell lecserélni ha minden fut???
amúgy ha bírja a pénztárca akkor én eddig az évenkénti vga cserét javaslom, talán úgy az amortizáció és nem kell annyi +zsét rádobnikérdésre a válasz, sztem 1év környéke, de szintén felbontás függő, veszel nagyobb moncsit, nagyobb natívval....
végszóként, sztem még ne cseréld le ha minden fut
Life is too short to stay stock!
-
bartucc
addikt
válasz broder #29591 üzenetére
2400Pro/XT, 3450. Ezeket érdemes.
Croft-21: addig sok mindenre elég lesz, bár semmit se lehet garantálni, de az ATI-k jövőtállóbbak.(most fejlettebbek, szval tovább lehet őket használni)
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
broder
csendes tag
Sziasztok!
Milyen agp-s videókártyát érdemes venni, ha szémomra a HDMI kimenet és a HD gyorsítás fontos? Full HD-s videókat szeretnék tv-n lejátszani zökkenőmentesen. Előre is köszi!
-
vzsryl
nagyúr
Akkor az 1GB-os Vapor-X-et vedd. De valószínűleg jövő őszre cserélned kell, mert elfogyhat az ereje. Az őszi játékokhoz medium quality-vel még elég kell legyen, sőt még akár high-hoz is, de jövő évvége fele egy cserét megejthetnél.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
fagy53
nagyúr
Ha nem akarsz cserélni egy jó darabig, akkor a DX11-es kártyákat kellene megvárnod és a win 7-et használnod. Jövőre már mindkettő kapható lesz, 2009 negyedik negyedévben jelennek meg, ezért nem biztos, hogy jó most a váltás hajnalán nagyobb beruházásba fogni. Ha mindenképpen váltani akarsz, azt a lehető legkisebb ráfordítással tedd meg, mert az FX 5200 alkalmatlan a monitor felbontásához is no meg a mai játékokhoz is.
10-15k közötti VGA-k többször gyorsabbak a jelenleginél és váltásnál keveset buksz rajtuk.
Pl: ez[ Szerkesztve ]
-
-
h.g.f
csendes tag
Üdv!
Ha új gépet állítok össze, játékra is szánom, lehetőleg tartósan, mert egyhamar nem cserélek - és a videokártyára 30-40 ezer forint közötti összeget szánok, mit érdemes venni?
Nekem egyelőre a Sapphire HD4850 Vapor-X kártya tetszett meg, igen jókat olvastam róla. Fontos számomra, hogy a hűtés lehetőleg halk legyen, és éppen ezt dicsérik benne többek között. (Apropó, az eredeti hűtés tényleg olyan szörnyű a 4850-eseken?)
Egyelőre úgy néz ki, 1680x1050-es monitort kell majd meghajtanom vele.
---------
UI. Visszaolvasgattam a fórumban, és látom, hogy ilyen felbontással nem muszáj 1GB a kártyára, a fele is elég. Ez hosszú távon is igaz marad, a jövőre meg aztán megjelenő játékokkal? Ha buta kérdés, tudjátok be annak, hogy csak most kezdek ismerkedni a mai videokártyákkal.
(Akartok mulatni? Egy GeForce FX 5200 128MB van most a gépemben -
Gergosz2
veterán
Valaki nem tudná megmondani hogy a SCYTHE Musashi SCVMS-1000 VGA hűtő jó-e a hd4890-hez?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
vzsryl
nagyúr
válasz LordDarkness #29581 üzenetére
A 4850 és 4830 között pont annyi különbség van, hogy elég legyen arra a felbontásra. A 4870 és 4850 között nincs olyan lényeges különbség. Amikor már azon a felbontáson nem elég egy 4850, akkor a 4870 sem lesz, vagyis egy újabb, erősebb kártyára lesz szükség. Tehát a helyedben félretenném most ezt a plusz 20k-t, amit a 4870-re költenél, és majd ruházd be egy 5870-re.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz GrooveHero #29582 üzenetére
Ha már eldöntötted a kártya típusát akkor a kártya topijában ismerik a legjobban ha nem tévedek .
Az élet kegyetlen .
-
GrooveHero
addikt
29566?ra vki?
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
LordDarkness
aktív tag
válasz Metalfan #29579 üzenetére
Miért nem veszel refhűtőset és rádobsz egy A.C. S1rev.2 12cm ventivel?
vzsryl de nekem volt 4830 és az igaz kicsivel de rosszabul muzsikált mint a 4870 és mivel hogy a 4830 és a 4850 közöt nemigazán van nagy különbség ezért tartózkonék a 4850től vagy inkább úgy mondom félek hogy nekm kevés lesznemsokkal de azlesz
[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
vzsryl
nagyúr
válasz LordDarkness #29576 üzenetére
Akkora felbontáson egy HD4850 és HD4870 között se vennél észre különbséget...
(#29578) Croft-21: Mire vagy kíváncsi, amit a tesztekből nem tudtál kideríteni? Én is csak annyit tudok, ami oda van írva, csodákat ne várjál tőlem.
-
Metalfan
senior tag
Sapphire VaporX hűtője mennyivel halkabb a "Dual-slot fansink" nevű hűtőnél? Az utóbbi is elég szimpatikus az aránylag nagy ventilátora miatt, csak képről nem derül ki, hogy mennyire halk
-
LordDarkness
aktív tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz LordDarkness #29573 üzenetére
HD4770 CF árából már egy HD4890 is kijön. A 4770 CF annál is erősebb, de nem sokkal, és a 4890 biztosan minden játékban a maximális teljesítményét tudja nyújtani, a 4770 CF meg valamikor csak fél gőzzel megy.
Most a birdpc.hu-n vannak nagyon jó árban HD4890-es kártyák ref. és Vapor-X hűtéssel is, és állítólag megbízható webshop.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
zsolt1129
addikt
válasz LordDarkness #29573 üzenetére
Ekkora felbontásra egy 4850 is elég lenne. A CF teljesen felesleges. Igy ha annyira ragaszkodsz hozzá,akkor a 4870-re vokolnék.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Tudom sokan kérdezték sőt lehet már én is de szerintetek 4770cf vagy 4870 1gb? fogyasztásra kb ugyanaz ha minden igaz 1280*1024 kellen de én mindent fullon szeretek játszani és egy darabig nem is akarok cserélni ezt csak az olyan tanácsok ellen mondom hogy "elég egy 4770 is olyan felbontáshoz".
Rock Katona
-
vzsryl
nagyúr
válasz kornel8585 #29571 üzenetére
Nem is egy árkategória a két kátya. Nem értem a kérdést. Az 512MB-osnál még a 192SP-s GTX260 is jobb választás nagy felbontásban.
-
kornel8585
tag
sziasztok.értékállóságát tekintve melyik kártya most a jobb választás szerintetek:
hd 4870 512mb vagy egy gtx 260(216sp)? -
GrooveHero
addikt
Sziasztok. végülis döntöttem, a gtx 260 az, ami nekem kell. csak azt nem tudom, hogy melyik referencia. jó lenne egy 216 sps oc-s verzió, tehát vmi tuningolt, főleg, hogy aug 10-e környékén sztem már az is bőven megfizethető lesz.
tudtok ajánlani esetleg vmi frankó kis tesztet, vagy vmi normális boltot(csak IPON-t ne)
ahol egész jó árakon vannak most?
előre is köszi.
haliWords like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Croft-21
őstag
Am éns e azért kérdezem, mert nem tudom h a VaporX lenne a legjobb választás,, hanem csak megerősítés képpen
...mondjátok itt, h a 4890 2x gyorsabb a 8800GT-től. Ezt hogy kell értelmezni? mert nekem minden mai játék is full grafon megy 60 fpel. (mirrors edge, assassins creed, TRU)
Szal teljesen játszható sebességen megy.[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
vapor-x-en nincs emelt órajel?
aszzem akkor választottam.Veszek 1 toxicot meg valami jó hűtést rá.
-
Gergosz2
veterán
max 1920*1080-ra(ilyen felbontáson játszanék)
-
Gergosz2
veterán
még 1 kérdés
Hd4890 OC vagy HD4890 Toxic vgy HD4890 Vapor-x.
melyiket ajánljátok?Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Gergosz2
veterán
Hali!
HD 4870-ET vagy HD 4890-et ajánlatok?
(játékhoz kell)Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Hunpriest
senior tag
Üdv!
Abban kérném a segítségeteket, hogy kellene vennem most egy PCI-E VGA-t egy Athlon 64 3800+ mellé, ami erősebb a Radeon 9600 Xt-nél és nem túl drága, de csöppet elvagyok tévedve az alsó kategóriában és igazán használható tesztre se bukkantam. Szóval a kérdésem hogy tudnátok-e egy jó kis kártyát ajánlani?
Előre is thx a választ.
-
-
-
Klarsa
tag
Lenne még egy utolsó kérdésem ez ügyben.
Pontossan mi a külömbség a Sapphire Radeon HD4870 Vapor-X 1GB PCIe és a sima között.
Mert árban és az adataik alpján ugyan az.Néztem egy másik kártyát is ezek melett, csak 5e-vel lenne több : Gainward Radeon HD 4870 Golden Sample CrossFire 1024MB GDDR5.
A tuning miatt megérné-e egy 5-öst ráfizetni.
A külömbség csak ez lenne: Memory Speed : 3600 MHz + RAMDAC : 2x400 MHz -
félisten
Szia!
Meghúzod a procit, és ez a te kártyád:
- Sapphire 4850 Vapor-x 512MB 28k - szimpi jó hűtés, de dual DVI-s (minek?) és HDMI-s
(#29539) Croft-21: Igen, de a gyári OC-ért annyival többet szoktak kérni, hogy már nem éri meg.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bba
tag
Sziasztok!
Még az áfaemelés előtt vacillálok, hogy új videokártyát veszek, de nem tudom hogy milyet és merre fognak még az árak elmozdulni...
monitorom 1680x1050 felbontású 22" TFT, pentium E2180 procival jelenleg egy 760GT dolgozik együtt.olyan max 30eFt-ig kéne nekem vmi jó kártya. E három között gondolkodok:
- Sapphire 4830 512 MB PCIE TV-OUT 21k - olcsó, és van TV kimenetes változata
- Sapphire 4850 Vapor-x 512MB 28k - szimpi jó hűtés, de dual DVI-s (minek?) és HDMI-s
- Gigabyte 4850 Zalman 28k - szimpi, mivel Gigabyte alaplapom és Zalman tápom van és van rajta SVIDEO kimenet a jelenlegi 82 centis régi CRT tévénkhez, de nem tudom mennyi halk (fő szempont) és hűvöselvileg a 4850-esek árának lefelé kéne mennie, és 25k lenne ideális érte, de attól még messze vannak az árak.
szempont lenne a halkság a kártyánál, a Tv kimenet és azért az újabb játékokat kitudjam próbálni, amikor van időm, de legtöbbet 2D-ben menne, de akkor halk legyen.
Nem tudom, hogy a két 4850-es közül érdemesebb e választani hosszabb távra, megérik-e a többlet pénzt, és hogy azok hűtője hogyan viszonyul egymáshoz, melyik a halkabb, szabályozhatóbb stb? vagy elegendő-e egy 4830-as is ha az is elég halk tud lenni..Segítsetek légyszí '
[ Szerkesztve ]
''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''
-
bartucc
addikt
4870, 1gb, Vapor-x hűtéssel ahogy előttem is mondták.
szonti: a 7600 erősebb, bár régebbi játékoknál nem, de újabbak nem is mennek nagyon a 850-en, én a GT-t választanám mindenképp.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
félisten
-
Teng
aktív tag
SOS kérdésem lenne. VGA karit akarok venni, mit javasoltok 4870 vagy GTX260 50e FT-om van rá és 22colos monitorral játszok e8400cpu van a gépecskémbe...?
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy geforce 7600GT és egy ATI Radeon X850Pro HDTV 256MB PCI-E Asus OEM között mekkora teljesítménybeli különbség van, illetve melyik javára?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
zolynet
veterán
válasz Croft-21 #29524 üzenetére
idle-ben az nv jobb, load-ban meg az ati -> fogyasztás
vaporosról sok jót hallottam már[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Metalfan
senior tag
válasz jaja1981 #29515 üzenetére
Köszi a választ Én is sz 1 gigás 4830-ra gondoltam, csak az 512-es 4850 pár ezressel volt drágább, és kíváncsi voltam, hogy melyik éri meg jobban. Monitor csere sajnos nem mostanában lesz, valamikor az év utolsó harmadában lesz esedékes.
Érdekes, a Lite változatot asszem alacsonyabb órajellel és vagy 5k-val magasabb árral láttam Betudtam beragadt készletnek, néha elég furcsa dolgok vannak furcsa árakon. Tájékozatlanok szépen bedőlhetnek neki... -
Croft-21
őstag
Hali
Sztetek 1920x1080as felbontáshoz GTX 275 vagy HD 4890? -
puttputt
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor marad a 4830 512MB, minden jel szerint
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
-
Metalfan
senior tag
Sziasztok! 1680x1050-es felbontásra melyiket ajánljátok inkább: HD4830 fél giga RAM-mal, ugyanez 1 gigával, vagy 4850 fél gigával? Ugyan most max. 1280x1024-ben nyomulok, de egy esetleges monitor váltást nem szeretnék bebukni ilyen téren, hogy a kártyám kevés legyen hozzá. Egy 2,5 GHz-es kétmagos AMD (K8 alapú) ki tudja hajtani ezeket a kártyákat, vagy kell még párszáz MHz?
Még 1 kérdés: Mi a különbség a Sapphire HD 4850 HDMI és a Lite változata között?
-
félisten
válasz FireKeeper #29512 üzenetére
Szívesen, de szerintem magadnak oldottad meg a dolgot.
Mod:drukkolok a 800sp-nek. Majd írj.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz D1Rect #29511 üzenetére
pontosan, ahogy magamat ismerem, lehet hogy mire végre valahára eljutok az új monitorig, már javában kinn lesznek a dx11-es karik, addig meg ez a 4830 (1280x1024-ben) pedig még sok is lesz, később pedig jó cserealap, főleg ha 800sp-s.
kösz a segítséget!steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
félisten
válasz FireKeeper #29510 üzenetére
Hajrá, amúgy még mindig ott lesz a lehetőség, hogy elbizniszeld nagyobbra amikor jön az új monitor. Akkor valószínűleg elég is lesz rá az 5K.
Tényleg nagyon jó RTS, és elképesztően hangulatos világ.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz D1Rect #29509 üzenetére
"Most döntsem el én, hogy kivegyek-e 5K-t a zsebedből?" ez tetszett azt hiszem, a lényegre tapintottál, most átváltok tesco gazdaságos módba, és megrendelem a 4830at. reménykedek hogy 800sp-s, ha meg nem, akkor sem fakadok sírva. a tuningot meg nem vetem meg.
a dawn of war volt egy időben a kedvenc rts-em.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
félisten
válasz FireKeeper #29508 üzenetére
Pff, értek hozzá. Azért ebben annyira nem bíznék.
Most döntsem el én, hogy kivegyek-e 5K-t a zsebedből?
Ha nekem kéne választani, én a 4850-et venném. Miért? Mert nem kell tuningolni, hogy hozza a 4850 szintet. Ha meg tényleg hosszútávra tervezel, szerintem megéri a ~2500Ft bukót.
Persze ott a lehetőség, hogy most 4830, és csere amikor monitort veszel.Mod:az avatáros dolgot köszi.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz D1Rect #29507 üzenetére
este 11 van, és még most le kéne adnom a rendelést. nem akarok számolgatni benned bízom, látom te is értesz hozzá, plusz jó az avatarod melyik legyen? én a 4830 felé hajlok.
mod: amúgy kábé 20%-nyi többletköltség kábé 10-15%-nyi teljesítményért. (az 512-es változatok teljesítménykülönbségét vettem alapul)[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
félisten
válasz FireKeeper #29506 üzenetére
Számold ki százalékosan! Mennyi a többletköltség? Mennyi teljesítményért?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz D1Rect #29505 üzenetére
most kicsit elgondolkodtam...
1GB hd4830 vagy 1GB hd4850... megér +5ezret a 4850? hűtés ugyanaz. (ráadásul, tudom nem jó ötlet erre apellálni, mert nincs rá garancia, de lehet a 30as mégis 800SP.... zsákbamacska? )
mod: néztem pár tesztet, ahol kifulladt a 4830, ott már azért az 50es sem volt túl fickós. ha az egyik FPS 22 a másik meg 25 az már rég rossz...[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
félisten
A válasz egyszerűbb mint gondolnád: a bolt nem írta a ddr elé a g betűt.
(#29503) FireKeeper:
"bocs, hogy ennyit kérdezek. másnak tanácsot adni sokkal könnyebb, mert holnap én fogok egy vaskos pénzköteget otthagyni a pulton"
Ez mekkora.Amúgy hosszú távra lehet megéri az 1Gb-os 4850, ha tényleg hosssssszúúú az a táv.
Amúgy lehet jobban járnál, ha most veszel egy kisebbet, és a monitor vásárláskor cserélnél egy VGA-t. Csak tipp.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #29503 üzenetére
esetleg 1gigás hd4830?
mod: vagy arra a GPU-ra felesleges az 1G?[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz vzsryl #29502 üzenetére
szóval akkor (hosszú távra nézve) szerinted vegyem meg az 1GB-os 4850-et?
bocs, hogy ennyit kérdezek. másnak tanácsot adni sokkal könnyebb, mert holnap én fogok egy vaskos pénzköteget otthagyni a pultonsteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
vzsryl
nagyúr
válasz FireKeeper #29501 üzenetére
Igen, ott egy lájtos CPU limited lesz. De ha lesz pénz Full HD-s monitorra, akkor már elég az a 2,7Ghz is. Viszont ha egyre több 3-4 magra írt játék jelenik meg, akkor elkél a Phenom II 710 vagy 720.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz vzsryl #29500 üzenetére
az már nagyon nagyon sok (mármint pénzügyileg).
szóval az 512-es 4830 már egy kicsit gyengécske, de az 1GB 4850 már úgy-ahogy elég lesz? ha akad a játék, nem fogok sírni, ha felbontást kell csökkenteni, vagy a rézletességből levenni
mod: 1280x1024-ben mondjuk 2,7-re tuningolt X2-vel is iszonyat CPU limitem lesz, ugye? a terv (amint meglesz a munkám, és ezáltal a keret) egy phenom2 beszerzése (2 vagy 3 magos)[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Subaru topik
- Delta Force (2024)
- Windows 11
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest