- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz 30z.Samu #113509 üzenetére
Ha csak egy átírt BIOS került rá, nem veszed észre csak a megfelelő szerkesztő progiban összevetve a gyárival kb. Eredeti BIOS jó esetben a másik kapcsolóállásban (VGAn van egy kapcsoló..) vagy a gyártó honlapján, esetleg a Techpowerup gyűjteményben vagy más tulajtól lesz.
RX topik, ott a keresőt használva és/vagy kérdezve bőven lesz tanács.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
titán
válasz 30z.Samu #113500 üzenetére
Csákány volt..? atikmdag trükköt próbáltad? Esetleg gyári BIOSt rátolni vagy BIOS kapcsoló másik állásban megnézni mit csinál?
Olcsó húsnak..de azért elmehet oda az a bányász, aki eladás előtt nem rakja rendbe a vasat :S
Egyébként az RX topik bőven aktív, ott keresném inkább a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Valamiért nem települ rendesen. Nem használt bányászkártya? Azoknál kell az eredeti biost visszatenni, vagy valami progit elindítani driver telepítés előtt. Van akinek ezt kellett telepítenie előbb: 2017-es Visual C++.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Lacc
aktív tag
Mar Linuxon vagyok igy nem tudom fejbol, de a "Device manager"/Eszkoz kezeloben kikeresed a videokartyat, es jobb klikk es illeszto program kereses, vagy frissitese, es a Windows felrakja neked a driver-t. (Meg a catalyst is).
Ha nem talalod ott, akkor vagy nem jo az RX480 (doglott) vagy csak nincs benne a PCI-eben rendesen.
Ha felrakta a drivereket, egy ujraindtast nyomj a gepen, az sosem art[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz 30z.Samu #113319 üzenetére
Persze, hogy hidegen. Az nem egész mindegy, hogy üvölt-e a ventilátor a fejed mellett a gépházban, a tuning pedig általában pont azt a 10% stabil plusz erőt adja, hogy lagol és szaggat, vagy sem. Csodák persze nincsenek.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Morris
veterán
válasz 30z.Samu #113287 üzenetére
Én is ebben a cipőben jártam.
HD7870-em volt. Kellett az erősebb.
Vettem egy 1060 3gb-ot. Nem állt le a venti idle-ben. Plusz egy kicsit kompromisszumos volt pl FarCry 5-ben.
Aztán elkezdtem nézegetni az RX580-at, de árban kicsit több volt mint az 1060 6GB. Viszont ez utóbbi erősebb (játékokban - igaz pár fps a különbség, de kevesebbet is fogyaszt)
Asus rog strix 1060 6gb lett. Tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz 30z.Samu #113283 üzenetére
Az RX 580 szerintem tökéletes Mármint úgy 1 évig még tuti képes erre, aztán utána...Utána is még 1 évig jó, csak akkor már jön vagy a medium, vagy beéred singlebe mondjuk 45 vagy 50 es fps el Én is ezért filózok mitévő legyek, és lassan be kéne húzni az 1070 et, de megfogadtam, hogy kivárom a 2050 ti t Örök optimista lévén bízom benne, hogyha az 1070 teljesitményét nem is fogja hozni, azért az 2050 hozza minimum az 1060 at, a 2050 ti meg ráver erre 15-20% ot, szóval az 1060 és 70 között lesz, de közelebb a 70 hez.
És ezen teljesitményt megkapnám mondjuk jövő tavasszal egy 60-70 ezres áron, újonnan És azért az sokkal jobban megérné mint most használtan behúzni 100 ért egy 1070 et. Aztán legfeljebb rába... eto lesz belőle De akkor még mindig ráérek megvenni az 1070 et, addig még szűken elvagyok az 1050 ti vel
-
fauv
őstag
válasz 30z.Samu #113260 üzenetére
Ebből sok vita volt régen a 3 GB vs 6 GB kártyáknál. Sokan belátták azóta, hogy full HD-re a 3 GB-os kártya elég, esetleg ha olyan játékkal játszol ami zabálja a ramokat, ott ki kell kapcsolni pár csili-vilit és máris elég lesz.
Anno teszteltem a G1 kártyámat és picit meghúzva , simán hozta a 6 GB kártyák alap szintjét teljesítményben, erről anno sok teszt képet raktam fel. Konkrétan 10 % körüli különbség van köztük, ha nagy az ár rés köztük, akkor szerintem a 3 Gb-s jobb választás.
-
koko52
nagyúr
válasz 30z.Samu #113256 üzenetére
1060 6gb Gainward Phoenix Golden Sample 100% terhelés mellett 2 óra játék után 56C
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fauv
őstag
válasz 30z.Samu #113256 üzenetére
4 fajtám volt, giga wf2, G1 , MSI Gaming és Zotac AMP. a wf2, 74 -75 fok plafon, a Zotac szintén, a 2 minőségi a G1 és az MSI 68 fok. Gyakorlatilag ennél a 2-nél hangtalan a gép.
Gyakorlatilag nem a teljesítményt veszed meg egy adott típuson belül, hanem a hűtést. Minél jobb fajta/ és persze drágább / annál jobb a hűtése, annál halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz 30z.Samu #113250 üzenetére
Nem sokon múlt, hogy vegyek egy Giga rx 480 8 Gb-s kártyát. Rá néztem yt-on és nem hittem el, de 80 + fokon mennek persze a ventik is pörögnek mint állat. Nagyon meg kell nézni, hogy AMD fronton mit vesz az ember.
Más : Ez milyen kártya lehet? [ Márka jelzés nélküli GTX 1060]
[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
válasz 30z.Samu #113216 üzenetére
Nálam a nagyobb tesó kimaradt,mert nem mindenhol hozz annyi többletet mint amennyivel drágább a 6Gb-s,így inkább a kövi lépcső jobb volt.(Bár akkor még drágább volt ez a fránya 1070).Persze nem rábeszélés mert magad döntése,itt igazából az ár is döntő tényező.Hasonló áron egy jóféle (hűtés) 3Gb-s jobb vétel lehet mert még mindig van több slágercím ami a zöldeknek kedvez.Viszont olcsóbb 480-nál már megérheti a dolog,az hogy többet eszik,nem hiszem így fogjuk megmenteni a világot.
-
Zicokuka
senior tag
válasz 30z.Samu #113213 üzenetére
Kis túlzással ami nem teljesen fedi a valóságot de az 580 egy OC-zott 480.A 1060 3Gb egy okos kis kari,legalábbis nálam mindig úgy állítgatta be a dolgokat hogy ne haljak szörnyet hogy nincs elég fps.Persze minden vga-t ki lehet fektetni,még a 2080ti is több tesztben azért elég halovány,mármint 50fps-el ki akarna multizni kategória.Hogy meddig elég egy vga sose lehet tudni de a 7870 esetében ha robbanásig is húzod egyszerűen eljárt felette az idő,itt jön a programozás,optimalizálás és társai.
-
fauv
őstag
válasz 30z.Samu #113209 üzenetére
Az informatikában nem létezik olyan, hogy hosszú táv.
Pontosan így van, ezért kellemetlen amikor úgy kezdi valaki, hogy hosszú távra gondolkodik és venni akar egy vga-t Esetleg ha full HD-ben gondolkozik és megkérdezi, hogy a 2080 Ti sli-be esetleg egy darabig elég esz e neki
[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
válasz 30z.Samu #113195 üzenetére
Valahol az RX480-al és a 1060 3Gb-snál sz számít zöld vagy vöröset szereted.(szeretem a vöröset,de vga-ból inkább zöld van).Nagyjából mind2 kari határa ugyanott lesz(van) a+vram a 480 esetében szintén elhanyagolható mert lehet fogy el a gpu erő hamarabb.Jó áron a 480 megérheti és ha nem érdekel annyira a fogyasztás ahogy kollega is írta.Nagy címekben a 1060 3Gb-s is szépen szerepel.
-
veterán
válasz 30z.Samu #113198 üzenetére
Nem nagyon követem az ilyen játékokat, de azt nemrég olvastam, hogy a Horizon 4 pont nem díjazza a GTX 1060 3GB-ot (lehet kevés neki kicsit a VRAM, mert a 6GB-os sokkal jobban megy, jobban, mint a több számolóegység indokolná), RX 480 valahol az RX 570 és 580 között lenne, közelebb utóbbihoz.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz 30z.Samu #113196 üzenetére
Az RX 480 a GTX 1060 6GB párja (ebben több a számolóegység is, mint a 3GB-osban), úgyhogy ha a fogyasztás nem zavar, az RX 480-at venném.
Kivéve persze, ha főleg olyan játékokkal játszanál, amikben a zöldek jobbak, úgy inkább a GTX 1060 3GB-ot mondanám.[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB /Leirás!/Posta ok!
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING LHR 10GB GDDR6X
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- 7900 XTX-et keresek, használt, de viszonylag szép állapotban! Akár új is jöhet!
- NVIDIA Quadro P4000 8GB GDDR5 4xDP
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest