- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VincentVG
senior tag
sziasztok,
tudom h nem jövőbelátó topik, de a következő nvidia generáció kb. mikor jöhet?(980ti árcsökkenésben reménykedve megy a kérdés.)
+ azért mert igazi amatőrként a gtx780 anamat kb 1 hónappal a 970es előtt vettem aranyárban..
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Főleg stratégiai játékokhoz (Total War, Europa Universalis IV) milyen nvidia karit ajánlanátok full hd monitorhoz? Munkára két monitor lenne rajta, ezért fontos, hogy legyen összesen legalább kettő dvi/displayport kimenete. Proci valamilyen lga1150-es i5-ös lesz.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz JackFeryll #69493 üzenetére
Akkor ne VGAt, hanem lapot vegyél, ha jól csinálod, olcsón megúszod
Z68/Z77 15 körül sem lehetetlen, ha a mostanit 10ért adod, már jól jártál.. -
IMIIKE1998
őstag
Bocsi, a lapot meg sem néztem. Epic fail részemről, sry. A lényeg: Filmnézésre szinte bármilyen megfelel.
-
TechN7ne
nagyúr
P67 lapokon nincs vga kimenet,ez komoly!
Bármelyik jelenleg boltban kapható vga megfelel az igényeidnek,ha csak filmnézésre és alapvető dolgokra használnád,döntsön a pénztárcád.
-
JackFeryll
őstag
válasz IMIIKE1998 #69490 üzenetére
P67-es lap nem tudja használni.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz JackFeryll #69489 üzenetére
Filmet nézni az IGP is bőven elég, felesleges a dvga.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Filmet nézni, programozni (jelenleg nincs tervben hogy számoltatnék kártyával így ezt nem kell nézni) milyen kártyát vennétek ?
Profilomban benne van a konfig, valószínűleg eladom a 970-et, mert nem játszom.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F.B.I. #69481 üzenetére
Ha megvan a gép, miért nem próbálod ki, elég-e ahhoz, amit szeretnél..?
agemate
Mindkettőt meg lehet szerezni 50 körül, csak jó helyen kell keresgélni ;pcs_dy
16A/12V=192W. Ennyit tud kiszolgálni hivatalosan, ehhez méretezd be..
Az alap 95W i5 ellenére kb. megáll 100W körül, FX3700 78W, Q2k 62W.HereGod
Ha nem zavar a 390 fogyasztása/hőtermelése/zajterhelése, akkor okés..
Egyébként túl van lihegve a 3.5G téma, 1080Pben nem okoz problémát..Sanya192
Ha zavar a 2GB, kereshetsz R9-280(X)et vagy nyúlj zsebbe és 960/4G..
Bár a táp okán (pontos típus nélkül mondjuk semmitmondó) utóbbi jobb.[ Szerkesztve ]
-
Sanya192
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni..
Videókártyát szeretnék majd venni
A jelenlegi konfigom:
CPU: FX-8320
GPU: HD6670
Alaplap: Gigabyte 970A-UD3P
450w FSP táp.
Egy 960 GTX -en gondolkoznék ,de nem egészen vagyok biztos benne. Csak FHD-ra használnám...
DE nem szeretnék 2 év videókártyát venni.. Nem igazán lenne több keretem 60 ezernél..
És a metal gear solid V-öt is hozzá adják amit igy is ugy is vétel lenne.[ Szerkesztve ]
-
HereGod
csendes tag
Sziasztok?
Szerintetek Gtx 970 Vagy r9 390
Gtx970 3,5 gb max utána lassul, r9 390 rossz hardveres háttér, de ezt folyamatosan javítják, és álítólag már a próblémák nagy része megszünt mára.+ egy picivel erősebb a r9390
Meg igazából mindenki azt mondja hogy 4 gb-ot nem lehet kihasználni, de pedig igen. Én úgy vagyok vele hogy a r9 390 időtálóbb a 8gb miatt.
Nektek mi a véleményetek? Indokot is szeretnék köszönöm! -
cs_dy
tag
Szeretném kikérni a véleményeteket:
Ez lenne a konfigom:
HP Compaq 8200 Elite MT
Intel Core i5-2400 processzor (LGA1155, 6MB cache)3.1 GHz
Memoria:4X2 GB DDR3 SDRAM (4 slot, max 32GB, 1333MHz)
250 GB WD Caviar Blue 7200 rpm
DVD-RW
Intel HD Graphics 2000 VGA + Quadro FX 3700 SATA-PCI-e tápkábellel
320 Watt-os táp GYÁRI TÁP Képet csatolok.Működőképes lehet az FX 3700-as kártya, vagy csak kompromisszumokkal?
Ugyanebbe egy Quadro 2000-es is belefér a 3700 helyett?
Köszönöm!
AMD RYZEN 5 5600, 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3060 TI
-
F.B.I.
veterán
válasz Speed® #69477 üzenetére
Értem de sajnos nem az van, hogy mit lőjek még gombokért (+15K a két általad írt termék), hanem ez van kategória. Gondolom egy mester mc és team fortress 2 ezzel is elmegy? Nem lesz futtatva komolyabb játék, arra ott a konzol.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
nem_tom
őstag
Sziasztok ismét! Egy gyors kérdés! Melyik a jobb választás? ENGTX460 SE DC/2DI/1GD5 1GB vagy Radeon HD 6670 1GB GDDR5?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TigerCat #69474 üzenetére
WQHQ/UW-WQHD okán én személy szerint elkezdeném lesni a piacot GTX980ért..120 körül nem esélytelen project és kelleni fog az ereje
F.B.I.
Sem a GT240, sem a proci nem valami acélos..én személy szerint a huzogatás helyett, ha támogatja a lap, lőnék bele egy Quad Xeont gombokért, E5430 már ~7ért is van aprón, kifejezetten megéri. GT240 meg nem tudom, mennyiért van jelen a konfigban, de egy ~10ks GTS450/HD5750 is ~1.5X gyorsabb, kb. ez az ajánlott minimum, ha játékról van szó.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kisfiamnak szereztem egy gépet olcsón, kérdésem, hogy a konfig elég-e 1280x1024-re: C2Duo E6750, 4X1Gb DDR2, GT240 1Gb DDR3, 128Gb SSD? Esetleg a procit, kártyát kicsit meghúzva?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
A teljes konfigot egy barátom állította össze, szerintem oké, csak a VGA-ban nem bírunk dönteni. Ő ATI, én pedig nVidia párti vagyok. Bár ez játékban nem jelent semmit, mivel nekem csak a grafikai programok miatt volt szempont az nVidia.
LAP: ASROCK H97M Pro4
CPU: INTEL Core i5-4460 3.20GHz
CLR: COOLERMASTER Hyper 212 EVO
RAM: HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO
TÁP: FSP Hexa+ 500W
HÁZ: CORSAIR Carbide Series 200RA felbontás egyelőre "csak" 2560x1440 (meglévő monitor), később (karácsonykor) 3440x1440-re módosul (munkára ilyet használok, azóta beindult nála a vezérhangya).
Alkalmazások: Photoshop, Illustrator, Google SketchUp, Premiere Pro, After Effects, plusz a szokásos dolgok.
Játékok: GTA, COD, Battlefield, Diablo, Portal, stb.Összesen 100-120 ezer van a VGA-ra, szóval amit csak lehet ki kell hozni belőle.
Szóval, mi menjen bele?
Köszi szépen!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
agemate
addikt
Sziasztok!
A következő hardverkörnyezetbe keresem a HD6750 utódját, játékhoz, full hd felbontásban:
Asrock B75m-DGS R2.0 alaplap
Intel Core i5-2500k processzor
1x4GB DDR3 1333Mhz memória
Chieftec GPS-450-AA tápegységA keret nagyon maximum 50.000Ft. (gondolom memóriát is kéne bővíteni...) Használt, garanciális kártya is szóba jöhet. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Geresics #69468 üzenetére
Nem hinném, hogy különösebben hangos lenne. Passzív üzem kilőve, de egyébként egész rendben van a HDTs borda 2 ventivel hatásfokra. Ha az ITX verzió piszlicsáré megoldása halk tud lenni, ez sem lehet hangos. Az ár meg igen rendben van..ha már 960/4G, akkor a legjobb ajánlat szvsz.
-
Bubicica
csendes tag
Itt írok róla részletesebben: http://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/friss.html#msg51599
Amit elfelejtettem:
Táp: Therlmaltake 530W Hamburg
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #69387 üzenetére
Sajnos nem teljes a siker. Nem bírja a terhelést, nagyon melegszik a kártya. Idáig soha nem ment 75C°-nál magasabbra. A játékok már betöltés közben kifagynak, fekete képernyő lesz, néha a hang megmarad. GPU-Z render tesztnél láttam, hogy a GPU Temp #2 100C°-os. Memória lehet. Mi a fene lehet a gond? Kolléga sem találkozott még ilyennel. Mégis kifogtam egy VRAM hibás kártyát?
-
Bubicica
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy meghalt a videókártyám, úgyhogy néznem kell egy újat. Itt van a gépem:
Alaplap: Gigabyte GA-990XA-UD3
Videókártya:AMD Radeon HD 6870
Memória: 2x Kingston KHX1600C9D3/4GX
Merevlemez: WDC10EZEX-00RKKA0
CPU: AMD FX-8320
Proci hűtő: Alpenföhn TriglavNézegettem a videókártyákat, és mivel nem sok pénzem van újra, a 30 - 50.000-res árkategóriában gondolkoztam.
A következők a jelöltjeim:
- Radeon R7 260X
- Geforce GTX 750
- Geforce GTX 750 Ti
- Geforce 760A következőket szeretném kérdezni:
1. Mi a búbánatért van ugyanazok a modellek között akár 20.000 Ft-nyi különbség is árban (mikor specifikáció nagyjából ugyanaz)?
2. Érdemes-e valamilyen márkára menni (pl.: Gainward, Gygabyte, MSI, Zotec)? Ti mit ajánlotok?
3. Azt olvstam, hogy tökmindegy, hogy AMD proci mellé milyen videókarit teszek (azaz nem kell radeon, lehet bármi). Ez igaz-e?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Geresics
addikt
A 120W ne ijesszen meg! Egy jobb minőségű hűtő a GTX 960-on le is kapcsol! Érdemes átnézni ezt a cikket! Annál halkabb nincs, mint amikor nem megy a ventilátor!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
mckay
aktív tag
válasz Speed® #69460 üzenetére
Thx!
Magam is hasonlóan látom, én is erre jutottam a hozzászólásaitokból.
A terveket illetően (másfél évente frissítünk vagy le akarják tudni három évre) megkérdezem a finanszírozót, és az alapján döntünk.De az összefoglalód nagyon értékes és precíz, köszönöm még 1X!
A DualStorm megoldásra pedig figyelni kell, most már látom.
:-)Üdv.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha a project augusztus végén aktuális, akkor kérdezd meg, fix kerettel..
A mostani GT640/4G förmedvényt már a 750TI is körberöhögi jópárszor.
Konkrétan jelenleg 10 körül mennek aprón a nála jóval gyorsabbak isEgyébként nem tudom, mi a gondod a 120W TDPvel, nem állandó érték.
Ráadásul teljesen hűvös és halk ilyen szinten még a legtöbb megoldás..
Ha évekre le akarod tudni a VGA témát, nincs jobb ajánlat ilyen téren :SSzóval döntsd el, 750TI/~40k, vagy közel ~2Xes tempójú 960/~60/65k..
Szerintem ott, ahol egy normális i5 van alatta és 1080p a cél, 1értelmű..#69459
A Dual Palit..annyi, hogy magas gyári OCt kapott és értelmesebb hűtőt.
Nemrég ~40ért volt Iponéknál, de elkapkodták, már csak a "sima" van..
Javaslom megfontolásra, hogy ne adjátok alább a 960/4GBnál imigyen.
A 750TI is űrkategória a GT640hez képest, de a 960 rátesz 2 lapáttal..[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
válasz Speed® #69457 üzenetére
Értem.
Akkor legyen 750Ti chip, ha aszongyátok.De mi az a DualStormX? Ehh, tudom, gugli a barátunk, na mindegy, akkor ezek szerintem is érdekel annyira. (bármit is jelentsen: két monitorja nem lesz, két videókártyát nem vesz, mást meg nem tudok elképzelni, amiből kettőt akarnának eladni a kínaiak)
És igen, valószínűleg webes rendelés lesz belőle, mert a pécsi boltok kedvezménnyel sem tudnak olyant mondani, amint mondjuk az ipon.
Köszönöm a rapid segítségeket!
Mivel a projekt akár hetekig húzható, húzódni is fog, ezért lehet, hogy még visszanézek.
De ha nem, hát köszi, jók voltatok!
Tudtam én, hogy csak le kell ülni a gépe elé...
: -
mckay
aktív tag
válasz Geresics #69456 üzenetére
Igen, ez GTX960 valóban jó árban van Pesten a pécsi bolt árához képest, még akkor is, ha a pécsinél nagyker áron kapom.
Köszi.De asszem még nem ugrunk bele:
- egyrészt a projekt akár augusztus végéig is várhat
- másrészt én még nem tudtam megemészteni, hogy 120W TDP kerettel adjak ki valamit a kezembőlSrácok, tényleg nincs valami, ami ésszerű mértékben jobb kártya, mint a mostani 65W kártyája a gyereknek, de közben nem leszünk zajosabbak?
A srácnak egy 3x4 méter szobája van! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Dehogy forrófejűek..a 750TI/960 konkrétan halk/hűvös értelmes verzióban.
128bit ne tévesszen meg, különösebben nem fogja vissza őket, sok MHz.
60Wból játszol kompromisszumokkal 1080Pben a 750TIvel, ami elég jó ;p
A 960 pedig minimális készséget igényel ilyen téren és nem sok a 120W..AMD oldalon az R9-270 ~25%al veri a 750TIt, de cserébe 150W a TDPje..
960 teljesítményét az R9-285/380 ~hozza, cserébe 190W, ez is erős difi..
R9-280 jó lenne a 3GB kivitel okán, viszont ott még extrémebb a + fogyi..
Nem lehetetlen utóbbiakkal se együttélni, de szempontként ezt is kérted..Ne légy rest kihasználni, hogy létezik házhozszállítás is..750TI/GTX960..
750TIből volt nemrég Dual StormX is 40 körül, 960ból meg a 4GBos 65k.
Előbbinél kb. mindegy a hűtő, mert alig fűt, 960nál esetleg WF2, ha OC..
A 4G szükségessége ebben a kategóriában kérdőjeles, de idővel jól jön..
Ha a teljesítmény/fogyasztás fő szempont, a 960/4GB a legjobb vétel pl.
65ért találsz belőle friss garis WF2 verziót aprón, ha a legjobbat akarod..[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Sajnos jelenleg Pécsett sem az Infolex, sem a CompuGroup nem tart raktáron jó ár/érték arányú VGA-kat. Mindkét cég nagyker is, és mindkét cégtől vásároltam korábban elég nagy mennyiségben. Sajnos az Infolex nagyon-NAGYON problémás garanciális ügyintézésnél! A tulaj (furcsa hangú srác) még rendben van, de az alkalmazottak...
Jobban megéri iPon-ról, PCX-ről, Aqua-ról (stb.) rendelni!szerk.:
pl. egy jó vétel: Gigabyte GTX960 WF2 62400Ft[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
mckay
aktív tag
válasz Geresics #69451 üzenetére
bepötyögtem az R9 270 szavakat is:
[cirka 60e]
ez akkor ennyivel jobb is, vagy az AMD kicsit túláraz?
mondjuk ezeken 256bit a busz... -
mckay
aktív tag
válasz Speed® #69450 üzenetére
hm, bepötyögtem a sarki bolt keresőjébe, hogy 750Ti:
[cirka 50e]
de ezek 128 bit busszal vannak
nem kevés ez egy 50 ezres kártyánál, amin DDR5 vram van? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
1080p belépő: 750Ti/60W, elég jól szalad, nyilván kompromisszumokkal, ~40k.
Következő árkategóriában a 960 van, ~75% +tempó, dupla (120W) TDP, ~60k.
Kompromisszummentes éra: 970, újabb ~75% +tempó, 165W TDPvel, ~100k..
Figyelembe véve, hogy eddig egy GT640el elvoltak, a 960at merem javasolni.. -
mckay
aktív tag
válasz Geresics #69448 üzenetére
Oks, oks, igazatok van!
Azért írtam, hogy szoktam szerelgetni (a napi 8 órás melóm is ez), hogy vágjunk a közepébe!
:-)De igazatok van, kezdjük az elején:
- nem ismerem a srácokat, nem ismerem a játékaikat
- egyszer jártam náluk, akkor ránéztem, és láttam, hogy full HD monitor van, i5 proci (nem tudom melyik generáció, de minden bizonnyal Ivy vagy Haswell), és 8GB ram, szóval ez egyelőre elég lesz
- táp egyúttal olyan lesz, amit a VGA megkövetel majd
- keretet nem mondanék, inkább azt célozzuk, hogy jó ár-érték arányban legyen
- és igen, boltból, újat veszünkÉs mégegyszer aláhúzom: jó lenne ha nem nagy TDP mellett érnénk el korszerű teljesítményt, vagyis ne legyen zajos az új szerzemény!
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene: egy GeForce 640 GT 4GB kártyát kéne izmosabbra cserélni, de jó ár érték arány legyen!
Naszóval:
Én meglehetősen régen foglalkoztam ilyesmikkel, de már ritkán szerelek, és akkor is inkább irodai gépet.
De most egy rokon rávett, hogy segítsek: kéne venni az öcsikének (14) egy új gépet, és a báty (15) videókártyáját kéne beletenni, és a báty (aki még mindig 15) kap egy új kártyát a boltból.
Hááát, valamikor még érdekelt az ilyesmi, de ma már fogalmam sincs, hogy mi lehet az ideális megoldás.Többségetek biztosan benne van nagyon e támában, és tudna valamit ajánlani a teljesítmény-ár-zaj szentháromság viszonylatában.
Hát mondjatok, ne kíméljetek!Előre is köszönök minden tippet, főleg ha nem csak egy típust, de valami adatot vagy legalább egy linket küld, ami alátámasztja a véleményt.
Hogy például a X kártyát ajánlom, mert kb annyit tud mint Y kártya, de csendesebb mert korszerűbb chippel készül.
Vagy ilyesmi.Üdv.
-
A214
aktív tag
Jó estét!
Gigabyte GA-M51GM-S2G alaplapba milyen videokártya lenne jó, hogy kompatibilis legyen a Windows 10-hez?
Itt nézelődtem :[link]alaplap: Gigabyte GA-M51GM-S2G
proci: AMD Athlon LE-1640, 2600 MHz
Kingston Hiperx KHX6400D2/2G DDR2 ram -
petrode
újonc
Sziasztok , én vagyok a 69437-es hozzászólás érintettje, köszönöm szépen a válaszokat , amit kérdezni szeretnék még tőletek egy GTX 750 Ti + AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX , igényelne új alaplapot ? , az új tápot mindenképpen beszerzem.
Előre is köszönöm a segítséget !
-
DR|FTK|NG
veterán
Első körben egy tápcsere legyen(pl):
-Be Quiet! System Power S7 300W > Nincsen PCI.E áramcsatlakozó
-Be Quiet! System Power S7 350W
-Thermaltake Munich 430Olcsóbban(nem mindegyiken van PCI-E áramcsatlakozó): [link]
VGA:(erő szerint, előbb a gyengébb)
-új: GTX 750 2GB, GTX 750 Ti(pl Palit StormX) < jó fogyasztás/teljesítmény mutatóval rendelkeznek
-használt: GTX 750 Ti, HD 7850 2GB, GTX 660, R9 270(=HD 7870 alacsonyabb órajelen)Pontosan nem tudom, hogy melyik VGA-nál várható CPU limit.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A táp nem kevés, hanem kukaérett..rizikós elektronikai hulladék. Minimum 5k ráfordítással keressetek valami FPS/Seasonic megoldást aprón, ha nem is új tápot vesztek ~10ért boltból. Az R7-360 túlárazott gagyi, 750/2GB vagy 750Ti jó vétel lehet, de utóbbira csak akkor adjon ki pénzt, ha 1080Phez kell, amúgy elég a sima 750. Proci so-so..egy i3 szintjét hozza, ellesz vele.
-
Eraah
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni szakértői segítségeteket egy haverom nevében. Videokártya vásárláson gondolkodik, a konfigja:
Alaplap: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
Processzor: QuadCore AMD A8-5600K, 3900 MHz (39 x 100)
Memória: Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX 4 GB DDR3-1600 DDR3 +(egy 2GB os ram)
Táp: N Power ATX Power Supply 400W (Tudom, hogy ez nagyon fontos ez van ráírva ha levesszük a ház oldalát)
Monitor: Samsung 18 colos 1360 max felbontású montior, de gondolkodik jövőben montior vásárláson is valószínűleg a legolcsóbb IPS LG lesz ami már megéri.(33ezer)Ezek mellé az alkatrészek mellé szeretne tenni egy Radeon R7 360 2gb gddr5-t vagy Nvidia gtx 750 TI 2gb-t. Én első körben azt mondtam, hogy a táp valószínűleg kevés lesz, de a processzor nem tudom elég-e neki.
Ti mit szóltok hozzá?
Nagyon köszönöm a segítséget!!
-
gabo06
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy melyik lenne jobb vétel, egy gtx 750 ti, vagy egy 660? A 750ti újabb, maxwell és jobb a fogyasztása, de a 660 erősebb tudtommal. Olvastam a 660-ról, hogy a 2gb-ból 1.5gb-al jól megy és az utolsó 512mb-al romlik a teljesítmény. Ez igaz? Mennyire érezhető ez?
Gép: Phenom ii x4 945 3.4ghz
4gb ram
chieftec 550w táp
felbontás 1680x1050
Legfőképp játékra lenne, nyilván nem maxon, csak közepesen stabilan fusson bf3-4, gw2, skyrim ilyesmik.
Tudom a gép elég öreg már, de jelenleg nincs benne semmi videokártya, és egy ideig nem áll módomban platform csere. Mindenképp nvidiat vennék használtan most. -
csiki_92
aktív tag
60-ért már újonnan kapsz 960-ast. Grafikus munkához nem értek, ott nem tudom, hogy a maxwell mennyire jó, de játékok terén se biztos, hogy megéri az 1/3-os felárat a 960. Ha van megfelelő tápod, és nem zavar a magas fogyasztás/garancia hiánya, 60.000 körül (inkább alatta) már GTX 680-at is lehet fogni. Egy picit drágábban még garanciális is akad.
[ Szerkesztve ]
-
boff
senior tag
Sziasztok!
45-50.000 Ft-ig használtan de akár újan is grafikus munkára alapvetően Nvidia vonalon milyen videókártya lenne a mai világban a legalkalmasabb? I3-3240 és 8Gb ram mellé lenne 2 monitoros rendszerhez de egyelőre még 2 gagyi monitor és eltérő méretű viszont később fontos lenne, hogy elég legyen egy komoly monitorhoz is. Nem bánnám, ha a játékokat is jól vinné de nem létszükséglet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
codmester
tag
Sziasztok! Tudom hülye kérdés
Az ATI RADEON HD3650 dedikált vagy igp? -
-
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok.
Ehhez a géphez:
Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória: 2x4 gb DDR3 1600MHz
Videókártya: GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3A videó kártyám meghalt benne. Egy 5 perc játék után összeesik a kép csíkozódott más szín stb..Sajnos kuka. Szeretném kérdezni hogy milyen videó kártyát vegyek? Egyet már kinéztem.
Viszont csak 40.000-ig!http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/palit/geforce-gtx-750-ti-stormx-dual-2gb-gddr5-128bit-pci-e-ne5x75tt1341-1073f-p221861700/#termek-leiras
Köszönöm előre a segítséget.
-
buca84
őstag
válasz Speed® #69418 üzenetére
Nem ismerem a gépet. Engem csak megkeresett, hogy milyen kártya lenne jó bele.
Játék: Call of Duty (nem tudom melyik), Painkiller. Ezekkel játszott régebben. Gondolom most szeretne azért újabbakat is kipróbálni.Amit ajánlott juve600, abból van alacsonyabb fogyasztású is. A xeon proci nem fogyaszt sokat.
-
buca84
őstag
Sziasztok!
Ismerős szeretne egy ilyen a gépbe videókártyát. Max 30-35e Ft a kerete.
Mit tudnátok ajánlani?Köszi!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
gulupeti
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Többen is régebbi kártyákat ajánlotok, ennyivel jobbak ezek még az újaktól, érdemes még ezekre beruházni? Fogyasztásuk? Corsair VX 450 tápom van, az elég ezekhez, főleg a 7950-hez? Igazából nem baj, ha van a kártyához garancia és az sem ha halk marad a rendszer. Amúgy inkább hosszabb távban gondolkozom, ez a mostani kártyám már 4 éves, tehát sűrűn nem cserélgetem. Akkor 40k volt, szerintem érte a pénzt, de azért már eljárt kicsit felette az idő.
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok!
Évek óta egy MSI R6850 Cyclonet kártyát használok. Az utóbbi 1-2 évben nem igazán követtem az eseményeket számítástechnika/videokari fronton. Milyen videokártyára lenne érdemes cserélnem, hogy azért előrelépést tapasztaljak játék teljesítményben. Túl sokat nem szeretnék költeni, max. 20-25k + ennek a kártyának az ára.
Elég jó áron látok itt Hardveraprón R7 260-270-es kártyákat, ilyenre érdemes lenne cserélnem? Csak AMD kártyában gondolkozom. Konfigomat megtaláljátok az adatlapomnál.
Köszi.
-
cs_dy
tag
Valaki? [link]
AMD RYZEN 5 5600, 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3060 TI
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Linux felhasználók OFF topikja
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest