- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pnagy7
aktív tag
válasz gtamate2 #69997 üzenetére
4gb-osból, miért csak az az ajánlott?
Ez nem olyan jó? Mert ez árben pl pont jó lenne.u.i. ház: zalman z3 plus
Mr. Hóember
-
toto76
tag
válasz IMIIKE1998 #69995 üzenetére
Igen, ezt értem.
DE
Ahogy tudom a jelenlegi Noctua NH-U12P ventilátorom megfelelhet, tehát azt nem cserélném.
Alaplapból meg egy GIGABYTE GA-990FXA-UD5 lapot vagy egy MSI 970 GAMING-t gondoltam egy FX-8320-as proci mellé.
Nem tudom ezek mennyire 'jók' (kicsit régen foglalkoztam ilyenekkel és még olvasnom kell)Szerk: ja és nincs tuning. Semmi
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz toto76 #69991 üzenetére
Bármelyik jó választás, linkeltem az érveket-ellenérveket egyek darabok mellett.
Az amd-t hanyagold, sajnos nem rúg labdába játék terén az i5-tel eszemben.(#69992) pnagy7: Szintén nézd át. A 960 erősebb a 270x-nél, szóval nem ellenfél neki.
*Sn0w
-
IMIIKE1998
őstag
válasz toto76 #69991 üzenetére
Az AMD-s procikból az FX széria éri meg(6300/8320), de játékok terén gyengébb az i5-nél és drágább, mivel:legolcsóbb normális tápellátású lap:Gigabyte 970A-UD3P~23K
Hűtő(a gyári gyenge): Cooler Master Hyper 212 EVO~10K
+a proci és hopp, már i5 árban is vagyunk(i5-4440~52K).
Magyarul: Játékra jobb az i5 és olcsóbb. Ha FX-hez gagyi lapot veszel, droppolni fog, utána meg csak szidni fogod, szóval nem ajánlom. -
pnagy7
aktív tag
hali!
új konfig:asus b85 pro lap
proci i5 4460
8gb 1600 ram
seasonic ss-400 táp
ssd + hddvga lenne itt a kérdés ilyen 50-70között. 70 a max! (boltból újonnan, nem érdekel használt javaslat )
gondoltam itt r9 270x-re vagy gtx960ra. esetleg melyik lenne jobb? valami más javaslat?
számít-e hogy pl a gtx960 4gb-os változat meg a 2gb-os is csak 128bites. míg a 270x 256bites pl. stb. erről kéne egy kis felvilágosítás mit merre miért
előre is köszi[ Szerkesztve ]
Mr. Hóember
-
toto76
tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, hogy milyen kártyát javasoltok az elhalálozott R6970 kártyám helyett.
Közben olvasgattam és azt hiszem R9 380 nagyjából megfelelne árban. Eddig piros voltam, de nem zárkózom el a zöldtől sem (csak itt még kukább vagyok, mint pirosból). Játékra (COD, Crysis és társai) ill filmnézésre kellene. Illetve ha lehet, akkor egy kicsit időt álló legyen.Tudom, hogy a jelenlegi alaplap+proci kombo nem hajtja ki a 'mostani' kártyákat, ezért ezeket is cserélnem kell
Ezekben kérném a segítségeteket.
Köszi,ui: csak új eszközökben gondolkodok (
lehetbiztos, hogy nem vagyok normális, de így döntöttem)[ Szerkesztve ]
-
Reaper76
csendes tag
válasz IMIIKE1998 #69981 üzenetére
Ahoz már kevés lenne a tápom Chieftec CTG 450W
-
Reaper76
csendes tag
Mi a véleményetek erről?
[ Szerkesztve ]
-
Kharrrrrr
újonc
válasz csiki_92 #69953 üzenetére
Közben egy felkapott boltból befutott egy válasz, amiben ugyan egyetlen korábbi kérdésemre sem válaszoltak VGA ügyben, helyette azonban azt írják, hogy minimum 600w-os tápra lesz szükségem. Ez annyira komolytalanul hangzik, hogy azt hiszem sokkal jobban járok, ha itt puhatolózok, hozzáértők közt.
Tehát jelen gépem:
AMD APU: [link] max 65W
Alaplap: Asrock A75 Extrema 6 [link]
Rendszermem.: 2x4GB DDR3, 1600MHz
1. HDD: 7200rmp, Sata
2. HDD: 7200rmp, Sata 2 (oprendszer.)
Sima PCI- ből megy egy külső hangkártya.
DVD író
VGA nincs
Mindezt egy 350W Chieftec GPS-350EB 101A táp látja el 3 éve gond nélkül.Ha most venni szeretnék ehhez egy VGA-t, az tényleg olyan odab#szós, hogy egyből 600W-ra kell cserélnem a jó kis 350-emet ?
Kb ilyenekben gondolkodok:
Legjobb: [link]
[link]
Leggagyibb: [link][ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz TechN7ne #69970 üzenetére
Annyira nem simán, 240W 1 ág, HD7950 alapból 200W +10%-ot azért érdemes beállítani plusz még a tuning, és mi van akkor ha azon az ágon vannak a Sata csatlakozó eszközök is?
Illetve a táp honlapján miért 400W szerepel a 480W helyett kimenő összes teljesítménynek?
"Igen hozzád" ne legyél már udvariatlan
tibcsi0407: Igazad van, onnan jön 75W
[ Szerkesztve ]
-
antonybee
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm. Kb 2 hét és meg is veszem az Asust.
A tápom bírni fogja? [link] -
-
antonybee
csendes tag
Azért köszönöm a válaszokat, így már van kiindulópontom. Akkor spórolok még egy kicsit rá szerintem.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz antonybee #69955 üzenetére
Szia
Tejesítmény szempontjából 35k ért csak gyengébb kártyát kapsz, mondjuk 40k környékén van 750 ti, de ő se sokkal erősebb, viszont fényévekkel kevesebbet fogyaszt.
Használtan se kapsz ennyiért sokkal erősebb kártyát, pl. Gtx660 vagy hd 7850/70 egy picivel erősebbek.
Érdemes váltás 45 körül használtan gtx 660ti/760 vagy a boltból 60k ert gtx 960.Szerk. Most GTX560ti vagy sima 560? Picit bezavar a non, nem mind1. 😜
[ Szerkesztve ]
-
antonybee
csendes tag
Üdv. Szeretnék egy jobb VGA-t venni használtan. Most egy GTX 560 non Ti van. CPU i5 2500k, ram 8 Gb Corsair Vengeance. 35-40 ezer körüli megbízható modellt keresek full HD-ra. Segítsetek pls.
Köszönet.[ Szerkesztve ]
-
Kharrrrrr
újonc
válasz gtamate2 #69948 üzenetére
Köszönöm az eddigieket mindenkinek !
Az a helyzet, hogy én Radeon 6670 kártyát már nem is találok, így a Hybrid Crossfire tárgytalan. Nem ragaszkodtam hozzá, csak reméltem hogy más kártya is jó lehet.
És ez a chipset dolog hogyhogy nem számít ? Az alaplapom tök AMD mániásnak tűnik és a proci is AMD, mégsem gond, ha Nvida kártya megy bele ? -
csiki_92
aktív tag
-
Kharrrrrr
újonc
válasz FollowTheORI #69947 üzenetére
Köszi !
Akkor innentől csak az a lényeg, hogy AMD Radeon chipsetes legyen a VGA és bármelyik jó lesz ?
Ezek közül választanék: http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/fn:termekek-osszehasonlitasa:sapphire-radeon-r7-240-1gb-gddr5-128bit-pci-e-11216-01-20g-p199855353,sapphire-radeon-r7-240-1gb-gddr5-128bit-pci-e-11216-01-10g-p206028571,asus-radeon-r7-250-1gb-gddr5-128bit-pci-e-r7250-1gd5-p200219413,sapphire-radeon-r7-250-1gb-gddr5-128bit-pci-e-11215-00-20g-p199855357,gigabyte-radeon-r7-250x-oc-2gb-gddr5-128bit-pci-e-gv-r725xoc-2gi-p226869902,powercolor-radeon-r7-250x-2gb-gddr5-128bit-pci-e-axr7-250x-2gbd5-he-p238308765/ -
nagyúr
-
Kharrrrrr
újonc
Sziasztok !
Egy AMD A6 3500 APU-hoz szeretnék videokártyát társítani, de sehol nem találom, hogy milyen kártyával tud együttműködni duál graphic-ban. Jelenleg nincs a gépben VGA, csak a beépített GPU dolgozik ( Radeon HD6530D , 443 MHz, 512MB DDR3, 128bit .)
Ez az APU, dual graphic támogatott, össze tudna dolgozni a videokártyával és a dobozán fel is tüntet a célra 3 VGA-t ( [link] ), de mivel a proci már nem mai modell, így az ajánlott kártyák sem valami jók. Az a kérdés, hogy használhatom e normálisabb VGA-val (GPU-VGA duálban), vagy felejtsem el a dualt és csak az APU videót letiltva fog működni ?A célom annyi lenne, hogy kicsit feljavítsam a grafikus teljesítményt, amennyire lehet, megtartva a procit és az alaplapot, így ezek jelentik a korlátot. Mai játékokkal nem kívánok játszani, max 3-4 évesekkel, így szerényebb, olcsó megoldásként 1db passzív VGA-ban is gondolkodok, így maradna a gépem csöndes. De nem tudom, a GPU-hoz társítható e pl ez: [link]
Komolyabb ugrásként meg azt nem tudom, érdemes e, 2db AMD Crossfire támogatott VGA-t vennem (VGA-VGA duálba) (pl 2 ilyet: [link] .)-----------------------------
AMD APU: [link]
Alaplapom: Asrock A75 Extrema 6 [link]
Rendszermem.: 2x4GB DDR3, 1600MHz
Táp: 350W ChieftecKöszönettel veszek minden építő, segítő szándékot.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Zolbak2107 #69935 üzenetére
Nem lehetetlen 980at sem fogni jó áron, ha szétnézel..de 390 ellenében is jobb a 970 szvsz.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FollowTheORI #69943 üzenetére
Persze,alaplap,tápegység,vga,bármilyen elektronikai alkatrész ciripelhet,magas frekvenciájú hangok keletkezhetnek néha.
Nekem utoljára egy Asus GTX660 adott ilyen hangot,na meg a régi FSP tápegységem amit majdnem 6 évig használtam hatalmas megelégedéssel.
Szerk.: Hála istennek most nagyon patent a gépem,semmi hangja szinte.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Túl van tolva nem kicsit... nem olyan nagy baj ez a ciripelés, és a legtöbb nem is csinálja csak valami extrém szituban (pl 1000+ fpsnél), amit játékban meg normál használat alatt nem is tapasztalsz meg sose...
AMD is ciripel néha ugyanúgy ilyen szitukban, tapasztalatból mondom.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Ren Hoek
veterán
válasz gtamate2 #69940 üzenetére
Persze ez totál így van... csak ár/értékben +1 pont a 390-nek, ha tényleg a beígért teljesítményt fogják hozni. Onnan még 1-2 év mire rendesen ki lesz használva valószínűleg. Ashes Of The Singularity, elvileg már kintvan a tesztelőknél, de 20-áig, vagy még tovább embargó van az eredményekre. Eléggé kihasználja a DX12 összes előnyét (ennak ellenére egy csotrogány DX9 filingű RTS ) Mondom kb semmit nem jelent, de azt a pár napot érdemes lehet kivárni a tisztánlátás kedvéért.
-
Zolbak2107
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Márkában a Gigabyte GTX970 G1.gaming-et néztem, de nem zárkózom el más márkától sem.
-
bandi0000
nagyúr
asus black elvileg nem ciripel, de amúgy nem olyan szörnyű szóval 970-re szavazok
Xbox One: bandymnc
-
Ren Hoek
veterán
Pár napot most már várhatnál, kijön ez a DX12 teszt, (nem nagyon jelent semmit...) de lehet ár-értékben javulhatnak majd a 3XX-ek, emiatt. Az előrejelzés ezt mutatja, hogy többet kell gyorsulniuk a Maxwellel szemben...aztán majd kiderül, mi a realitás. Nekem is 970 van, DX11-ben világverő, tuningban megy mint gép, csendes, keveset fogyaszt stb. Elvileg normál DX12 játékokban is jól mehet. Ha nem sürgős akkor várd meg az AOTS tesztet.
-
gtamate2
veterán
-
Zolbak2107
csendes tag
Sziasztok!
Videokártya vásárlás előtt állok és Gigabyte GTX970 és R9 390 között nem tudok dönteni. A gépembe egy i5 4690K megy. A zöldeknél nem túl szimpi ez a ciripelés, bár nem tudom ez a mostani kártyákban mennyire fordul elő. A pirosaknál meg a fogyasztás több. De ahogy néztem teljesítményben forma-forma. Előre is köszönöm a tanácsokat.
-
Ren Hoek
veterán
válasz 4264adam #69932 üzenetére
Oculus és nagyobb gyártók klónjai. Most kisvasúttal küldik bele a pénzt, szóval elvileg nagy durr lesz. Remélem lesz itthon is hamar áruházakban promo box. Dual Fury-X-el
A szobában elevenedik meg a valóság, az más. Az AR, augmented reality. Hololens lesz majd ilyen...az viszont nem mostanában kerül piacra. VR viszont eléggé aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz bismillah #69907 üzenetére
VR-re még ne vegyél VGA-t - főleg ne Ti-t. Elvileg a Fury-k most a legjobbak rá a finomszemcsés preempció miatt. Nem csak a teljesítmény a lényeg, hanem a HW felépítés is. Pascalban majd lesz ilyen. Kihúzósnak jó lehet egy használt 970, hátrányod nem lehet belőle sok, best buynak számít még mindig. Max bukhatsz rajta 20-30 ezret Pascalig. (Vagy még annyit se)... 3-4 hónap alatt egy Ft-ot sem vesztett az értékéből, ennyit tudok. 85 körül ha találsz garisat, az jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz bismillah #69907 üzenetére
Huhh, kicsit elvesztettem a fonalat arról, hogy mit szeretnél magadnak VGA terén
GTX 960 4GB nem éri meg új árán, esetleg hardveraprón van Cole86 kollégánál újonnan, hozzá szól a garancia (2 év) 70k, vásároltam már tőle. A helyedben akkor várnék a pascal-ra.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz IMIIKE1998 #69926 üzenetére
Ezért kell használt piacon venni procit. Azok nem mennek tönkre, ha lefut a teszt több órán át akkor hibátlan a proci. 34k-ért vettem az enyémet. Aki játszani akar annak a zsebébe kell nyúlni. Nem hiszem, hogy kompromisszumos lenne az a proci, mert ha nem tudja tartani a min FPS-t bárhogy állítod a grafikát, nem fog változni, ez is mondja hogy proci limited van.
-
Ren Hoek
veterán
válasz TechN7ne #69927 üzenetére
Látszatra nem sokban különbözik más használt cuccnál, de egyetértek. Azért egy lapon hatványozottan több alkatrész van, több meghibásodási lehetőség - mint egy VGA-n vagy CPU-n. Ki tudja hogy volt beszerelve, mennyit feszült stb... én pl egy csavarhúzót ejtettem bele szereléskor Szerencsére a lakk megvédte, de azért ütött rajta egy kis lyukat, pont a PCI-e csati lábainál. Miniszívroham ...
Meg árban is szinte pár ezret spórolsz, ha a 15-20K-s kategóriánál vagyunk. Szóval új lapra +1. Minden más jöhet használtban.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Speed® #69882 üzenetére
Én lapot mindig a boltban kötelezően,az a legkényesebb alkatrész számomra,azt a jó öreg bevált boltomra bízom,akik 100%-os garanciával látnak el.
Ezen kívül minden más nyugodtan jöhet használtban,mondjuk most már ott tartok,hogy szinte mindent kicseréltem bolti,garanciális cuccra amit én vettem.
Szerk.: Szép lassacskán eladtam a használt alkatrészeket jó áron,és vettem helyettük újat.
Lelkemnek ez így megnyugvás,a PC-m az életem egyik fontos része.
Lapot biztosan nem vennék használtan,inkább megveszem a tizenezres új nyákot,mint a kihasznált,eleget melegedett,elszíneződött,ment eleget alkatrészt.[ Szerkesztve ]
-
fidokaaa
csendes tag
válasz tibcsi0407 #69856 üzenetére
enyém pontosan egy ilyen:
Gainward Geforce Gtx460 768Mb GDDR5 Pci-Eez eladható lenne 10ért vajon vagy akár 15-ért is? vagy nem is érné meg lecserélni a fentebb említett Sapphire Radeon HD 6950 2gb 256 bit gddr5 PCIE-re?
-
csipikooo
tag
válasz Apollo_21 #69912 üzenetére
most egy i3 2100 van és a farcry 4 hát mit nem mondjak mediumon laggol! és gondoltam a vga. de cput most akarok cserélni! kevés a 2100 a farcrynak vagy nem hajtja ki a 7790venet? Nem értek annyira ehhez a témához. De ha te azt mondod erre a felbontásra jó a vgám akkor azt nem cserélem, megmarad a pénz!
Privátra illik válaszolni!
-
gtamate2
veterán
válasz csipikooo #69910 üzenetére
Akkor annyiért egy HD 7850 fér bele (kis szerencsével 7870) vagy egy gtx 660, vagy gtx 650ti boost.
Maxon ezen se fog minden menni, 30k-ért ez van csak sajnos.(#69911) Csezi: Az igen, ilyen megfogalmazásban sem láttam még kérdezni. A gtx 660 álapottól/garitól függően 30-35k környékén elmegy.
Újonnan gtx 960/ r9 380.
Használtan: HD 7950/70 /R9 280/x / r9-285 vagy GTX 770 /960 .....*Sn0w
-
Csezi
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lenne az én kártyám a mostanira 25-30pótlással...gtx660....
A proci fx6300 4.4Ghz-en.... -
csipikooo
tag
válasz gtamate2 #69909 üzenetére
Ennek örülök hogy 980vanig bármi. De én arra szeretnék választ kapni hogy 1366ra mi lenne az a vga ami a legideálisabb. Tehát a játékok kimayolva menjenek de ne legyen erősebb annál ami erre a felbontásra kell! Használtan venném és az ár 30k lenne!
-
bismillah
csendes tag
válasz 4264adam #69904 üzenetére
Mivel 1150 lap van ahhoz beruházunk majd egy i5 4460 ra. Sajnos tényleg nem lehet annyira budget gépet összepakolni.
Ehhez jön majd akkor a 7970.Egyedül a tápot kell eladnunk és egy hexa 500 ra cserélni mert 400w hexáraa nem biztos hogy jó ötlet rádugni a kártyát.
Kicsit más:
Mostanában sok év után újra beleástam magam hardver témába de sok a vak folt és annyi teszt van nem tudni melyiknek higgyen az ember.
Ha 10 szer nem változtattam véleményt az elmúlt 3 hónapban hogy milyen új gépet akarok és kéne venni akkor egyszer sem. Itt is már vagy 4-5 kérdést feltettem minden féle kártya iránt.Gondolkodtam 4 gb os gtx 960 ba de nem győzött meg annyira. Gtx 970 et félek mert ugye VR kompatibilis vga-t akartam eddig de sokan azt rebesgetik lehet 970 sem lesz elég.
Lehet magamnak is szerzek egy 7970 et vagy egy 280x et vagy még gyengébbet amin lehet is játszani jövő tavasz ig. Vagy amíg kijön a VR.Szóval meg vagyok zavarodva és várok összeszorított fogakkal mert itt állnak a jobbnál jobb 2014-15 ös játékok nekem meg van egy hd 6670 em mert nem merek 970et venni Kisebbet meg nem mertem mert értelmes alatta 960 esetleg r9 380 amik 76K ba fájnak de VR nem elgekek ellenbem nem olcsók, kéne egy köztes vga amivel VR ig kihúzom
Szóval össze vagyok zavarodva lehet októberben belesz,,rok és veszek 980 Ti-t
Lehet baromság de most így állok.
Ti mit tennétek? 970? olcsóbb (40-50K-s) vga amivel elvagyok a VR ig vagy menjek tutira 980Ti vel?
(A GTX 980 Ti nagyon a végső megoldás mert nem olcsó.)
Bocs hogy ilyen hosszú és katyvasz.
[ Szerkesztve ]
-
csipikooo
tag
2500k mellé. 1366*768ba mi lenne a legjobb választás? monitor nem tervezek mostanában most egy 7790venem van
-
4264adam
veterán
válasz bismillah #69903 üzenetére
GTX 960 előtt tuningolt HD7950-em volt. Ugyanazt tudja. Azóta mostani tulaj beszámolt róla, hogy gyorsulást hozott az uj driver és Win10 neki. MSI HD7970 LIGHTNING BE LE 3GB GDDR5
I5 procit nézz mindenképp!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest