-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redplee
senior tag
válasz jeffreybboy #138899 üzenetére
1070 jó 20-25%-kal erősebb.
Egy árban vannak?
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok! 1060 3gb-os kártyám váltanám,
1070 8gb
1660 6gb?Köszönöm szépen 😊
Szép napot 💪Egyedül az idő a barátom.
-
addikt
válasz koko52 #138883 üzenetére
De mutass már nekem egy számítást hogy hogy, gondolom arrafelé is max az áram van ingyen, a kártya nem. Asic-okkal bányásznak, nem GPU-val. Illetve azt tudod, hogy pl. még a 1060 is veri a 3080-at jócskán ilyen téren? Nem számítási kapacitásban, hanem usd/hash alapon, és a jelenlegi áráról van szó a 1060-nak.
A GPU mining ideje leáldozott, ahogy a Ryzenektől se rohant mindenki CPU-val bányászni, úgy a 30xx-ektől se fog.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Sziasztok (elkeveredett a kommentem. mégegyszer)
tudom h az 1050ti nem annyira ajánlott, mivel ár értékben nem jó már.
azonban viszonylag jó áron hozzájuthatnék ehhez:ide beférne-e?
készenléti fogyasztása milyen lehet a fenti gigabyte-nak? illetve milyennek gondoljátok a hűtését?
szeretném a fogyasztást alacsonyan tartani.
a konfig elbírja amúgy
asrock fatality b450 gaming, ryzen 2700. a táp bq! straight power 450gold.vagy várjak egy újabb low end nvidiára? (a linux kompatibilitás miatt a radeonok nem játszanak)
mi a véleményetek?
köszönettel: duo
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
koko52
nagyúr
válasz Carlytoo #138887 üzenetére
Táppal kísérletezni nem játék . Ha minőségi akkor nem vág haza mindent csak leold, ha nem vagy nem működik a védelem akkor buli lesz odabenn.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
peu407
senior tag
válasz TechN7ne #138860 üzenetére
Én is nézegetem a 2080 Supereket, MSI 2080 Super Gaming X Trio érdekel elsősorban. Itthon 200e körül és felette kezdődnek az árak. Német ebay oldalon 449 euróért kelt el minap egy. 400-450 euró között lehet venni garanciálisat. 5700 XT 331 euróét talált új gazdára. Mivel nincs olyan nagy különbség a 2 kártya teljesítménye között, így az 5700 XT is jó alternatíva feljebb lépni a jelenlegi RX590-ről. Van még itthon hová esni az áraknak...
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz KAMELOT #138866 üzenetére
Nagyon meg van fogva a kezem ,előbb elrakattam egy 2080 at ,de mosta tápos topikban jelezték már a 2070 super is határeset ,tápegységet meg ez miatt nem akarok cserélni.
Nem tudom mit csináljak ,lehet 2070 lesz belőle ,épp fogtam egy Ventus t 100k ban több mint 2 év garival. -
koko52
nagyúr
Nem az a baj, hogy itt nem éri meg. Kínában, Izlandon stb megéri. Na ők millió számra fogják venni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz sanya53 #138876 üzenetére
Na-na, én ajánlottam fel ingyen DDR2 1GB RAM-ot egy usernek, rám írt, hogy drága a 800 Ft Foxpost. Nem-e vinném el...
-
KAMELOT
titán
-
addikt
válasz koko52 #138871 üzenetére
Jók ezek a legendák. Ezek akkor történtek amikor tényleg megérte, most nem fogja megérni (nem akarom tovább fokozni hogy mennyire nem, leírtam már háromszor). Olyan sose volt, hogy 250-300eFt-s kártyákkal 14 hónapos megtérülés mellett ilyen hirdetéseket láthattunk az aprón.
Persze nyerészkedők mindig vannak, meg olyanok is akiket le tudnak venni, de ezek nem fogják kifosztani a nagykereket, ahhoz teljesen más számítási kapacitásigény kellene a mostani coinok részéről, na meg jóval alacsonyabb árak.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz Carlytoo #138875 üzenetére
nekem küldj egy 2080ti-t és akkor a decemberi listán ki is húzhatsz
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
sanya53
aktív tag
Azért az csúnya volna, ha probléma lenne a jószívűségedből.
Én nagyon nagyra tartom az ilyesmit. Minden elismerésem rendes vagy. -
koko52
nagyúr
Ez a belépő csákányolók nagy részét nem érdekli, vagy nem néz utána. Lesznek épített rigek aprón, csak bedugod a konnektorba és dől a lé jeligével. Lesz mellette egy kép mennyit hoz. Más nem kell pistinek. + be is lövik neked a szoftvert. 1xxx hullámnál is ez volt.
-
VGNGR
senior tag
válasz nrg_52 #138867 üzenetére
"Sokan vesznek ilyet sajnos, mindegy, csak olcso legyen..."
Ok, csak arra ne akarjon VGA-t kötni.(#138868) Chal
Troll on: Ráadásul most jár le a provident az előző minuszos buliból, úgyhogy várhatóan jó páran újra belelépnek ugyanabba a folyóba, tehát a difficulty nőni fog[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz koko52 #138863 üzenetére
Értem mire gondolt, de teljesen irreális. A 3080 esetén több mint 1 éves megtérülésről beszélünk. Ingyen árammal pedig 8 hónap. De ha kicsit is tudjátok hogy néz ez ki, akkor értelmezni is tudjátok ezeket a számokat, azaz: ezek idealizált értékek, egy mai kalkuláció alapján, ami feltételezi hogy 1 évig és 8 hónapig minden így marad. Azaz nem nő a hálózat kapacitása. A 8 és 14 hónapos megtérülési idők megfoghatatlanok, mert végtelent jelentenek kb., viszonyszámnak jók csak. Amikor még a takarítónők is kifosztották a nagykerekből a GPU-kat, akkor 1 havi megtérülést mutattak ezek a számok (persze valójában annak is jóval több lett a vége, csak ott már ténylegesen el lehetett érni, mert nem a végtelenbe mutatott).
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Arra gondolhat, ha felugrik a 3xxx ára a csákány miatt, akkor húzza magával a 2xxx árait.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz TechN7ne #138856 üzenetére
Ezt amúgy honnét veszed? 2 napja írtam kalkulációt, nézd meg. Ez a mai állapot (a holnapi már rosszabb, és ahogy megyünk előre az időben, egyre olvad el a bevétel a difficulty növekedése miatt). Ebből vezesd le nekem légyszi, hogyan, miért, és kik fognak pár hónap múlva GPU-val bányászni. Kíváncsi lennék tényleg, hogy a napi 100Ft/2080ti -ből hogy jutunk el oda hogy hirtelen megérje.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz eugabesz #138858 üzenetére
Ezt be ne kösd a gépbe. Gagyi szar, semmire nem jó.
Legalább egy FSP Hexa+ 400W kell a gépedhez.
Aprón 5-6k körül találni normálisat is, inkább írj ide. [link]Redplee Igen ez tök vicces, de utánanéztél annak is, hogy a tápon 1db 6pin van?
A GTX 970-nek 2x6pin az igénye. Ennek ellenére, ha 2x6 pin lenne a tápon se bírná valószínűleg, lekapcsolna játék közben, rosszabb esetben magával viszi a kártyát is..[ Szerkesztve ]
-
eugabesz
őstag
válasz Carlytoo #138851 üzenetére
A videókártyát is ajándékba kaptam,sajnos nincs most pénzem komoilyabb tápra...
https://www.pcx.hu/zeus-zus600-600w-tapegyseg-00265486?gclid=CjwKCAjwtNf6BRAwEiwAkt6UQmUb-7xYGV2hcRsJkFOV9_QlokNXoRdTDu3pxR0anSrhHPPsA3cZWhoCHL8QAvD_BwE
[ Szerkesztve ]
http://battlelog.battlefield.com/bf4/servers/show/pc/610c87c4-25bc-4840-bd47-bf16b3cbb4cc/IRAM-Clan-Hungary-60-Hz/
-
-
Redplee
senior tag
válasz Grave_444 #138854 üzenetére
de nem tudod milyen táp, nem ez volt a kérdés hanem, hogy lehet e 6 pinnel használni, és igen, lehet. A táp lehet, hogy egy 12 éves, akkor prémium titánium platinum gold silver bronze 100+ hatásfoku 2008 ban 150ezer forintos tápról van szó.
-
Redplee
senior tag
attól még nem lesz baja a VGA-nak, bárki bármit mond, megint más témán megy a diskurzus Nem mindegy milyen táp, ha 6 pin van rajta?
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
válasz TechN7ne #138844 üzenetére
szerintem meg pont most nem szabad venni. nézem az árakat, és 200-220 körül is van sima 2080... miközben viszonylag elég gyorsan elmennek a 2080 superek 170 körül. szerintem ők azok akik még ügyesen kiszállnak, nem annyira nagy vesztességgel az előttünk álló árzuhanásból.
3080-ra is szerintem sokan be fognak nevezni, hát majd októberben a 3070-re. van az a bizonyos kereslet-kínálat párosítás. na majd akkor lesznek azok akik árulni fogják, és lesznek azok akik el is akarják adni a kártyájukat. na ekkor indul majd be a licitháború; lefelé...
ha tényleg 200ezres ár körül lehet venni majd 3070-et (vagy még picit olcsóbban), akkor - vélenyénem szerint- 2080TI max 150k, 2080S 130k, sima 2080 115-120k árazódhat be.ha nem létszükség akkor várj. én is komolyan nézem a 2080 Supereket, és eléggé türelmetlen típus vagyok ilyen téren, de még elvagyok a 2070-el a 3070 megjelenésésig, de lehet inkább 3080 lesz ebből .
-
TechN7ne
nagyúr
Van egy olyan érzésem mostanság kell vga t venni ,középmezőny jobban jár ha használtan elkezd vadászni sok garis 2xx bivalyokat.
Kíváncsi leszek mi lesz a megjelenésnél.
-
Rájmó
tag
válasz koko52 #138840 üzenetére
Másfél-két hónapja adhattam el kb, a gond a következő volt: bármely játék elindítása után pár perccel a GPU load felment 99%-ra, a GPU clock pedig a max értékre ugrott és a játék bezárása után is maradtak ezek az értékek, csak egy win újraindítás után álltak vissza az értékek. Próbáltam a legújabb, régebbi és még régebbi driver verziókat, csináltam egy clean windows reinstallt, írtam az AMD supportnak is de a probléma ugyanúgy fennállt. Ez zavart engem és untam meg, s vettem helyette egy 2070S-t.
Privátra illik válaszolni :)
-
eugabesz
őstag
Üdv fiúk,lányok! Olvasgattam egy darabig,de hátha valaki tapasztalt,tudja a választ GTX 970.elég a 6 pin-es táp neki,vagy kell neki a 6+2-es is??
[ Szerkesztve ]
http://battlelog.battlefield.com/bf4/servers/show/pc/610c87c4-25bc-4840-bd47-bf16b3cbb4cc/IRAM-Clan-Hungary-60-Hz/
-
koko52
nagyúr
-
hadogabi1
senior tag
válasz Rájmó #138838 üzenetére
Mivel januarban vettem addigra szerintem atment minden softvere betegsegen a kartya. Az uj driverekkel mar nincs gond. Az elejen biztos szivas volt veluk.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Rájmó
tag
válasz hadogabi1 #138837 üzenetére
remélem nem gáz, ha írok én is én imádtam az 5700xt-m, nagyon jó kártya volt a nitro+, de sajnos rengeteg szoftveres problémával találkoztam így lecseréltem egy 2070superre. ami pedig (számomra) érdekes, hogy az új tulajnál semmilyen szoftveres bug nem fordult elő ami nálam igen.
most viszont bajban vagyok, hogy eladjam most, vagy várjam meg az első teszteket a 3000-res szériábólPrivátra illik válaszolni :)
-
hadogabi1
senior tag
válasz Carlytoo #138836 üzenetére
Amugy nekem softverevel sosem volt gondom kb.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Carlytoo
senior tag
válasz hadogabi1 #138835 üzenetére
El bezony. Egyébként nagy potenciál van az 5700XT-ben, csak hát a szoftveres optimalizáció egy hulladék.
Egyébként ha van kártyád, amivel elbohóckodsz várj. Hátha droppol egy erősebbet a 3080 november-december környékén.
[ Szerkesztve ]
"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst
-
hadogabi1
senior tag
Amd elkurta .. 5700xt m van de nem fogok varni 2 honapot. 3080 lesz sztem...
-
koko52
nagyúr
válasz TechN7ne #138833 üzenetére
És valóban. A gyenge kártyák túl vannak árazva.
-
Redplee
senior tag
Amúgy durva sok embernek volt elég jó VGA-ja...
Most néztem aprón, 2080, 2070 egy rakat van eladó, jobbnál jobb árakon, valahol oda van írva hogy alkudni lehet, vagy árzuhanás
Mennek a 2080ak is 150 körül, valaki meg 2060 at akar 135ért eladni Ejj ejj...
-
Garsza
veterán
Valaki aki kapott infot Carlytoo -tól, megteszi, hogy átküldi nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Carlytoo #138826 üzenetére
Ez is fontos!
System performance is affected by many factors, and the impact varies depending on the application. This impact is only a small percentage when going from PCIe 4.0 x16 to PCIe 3.0 x16, and in fact the choice of processor will often have greater impact on performance than using either generation of the PCI-Express interface. We look forward to new platforms that can take full advantage of Gen4 capabilities for potential performance increases.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
VGNGR
senior tag
válasz mert_csokis #138825 üzenetére
+1
-
Carlytoo
senior tag
Utolsó off:
Az infóval kapcsolatban már több privátra nem válaszolok. 190+ üzenet sok. Nincs ennyi időm rá, ne haragudjatok.
[ Szerkesztve ]
-
sanya53
aktív tag
[link] Így teljesít 8K felbontású játékban a GeForce RTX 3090
-
Carlytoo
senior tag
Van egy zsír új nem lopott 3060-as és 3090-es is eladásra. Bontatlan csomagolásban, dobozával az Nvidia CEO-ja kézjegyével ellátva. Ha most viszed, akkor a kettőt együtt oda tudom adni 4000€-ért. Megéri. Csak kizárólag előre utalás játszik.
Ja a számlaszámom lemaradt: 12345678- 87654321-000000000
Nevem: Rostás OptimuszprájmRemélem a modik is értik a viccet.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
3090-et akarok
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Robotporszívók
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- Asus ROG STRIX RX570 4G Gaming
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB