- Lecsapott az Intel egyik modern node-jára az Ericsson
- Tuningmemóriák az AMD legfrissebb HEDT platformjához, v-color módra
- 32:9-es képarányú, játékra is alkalmas monitor az AOC és a Porsche keze nyomán
- Ezekkel a memóriákkal uralná majd az autóipart a Samsung
- Sokrétű Type-C-s dokkoló érkezett a Belkin színeiben
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 32:9-es képarányú, játékra is alkalmas monitor az AOC és a Porsche keze nyomán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Kormányok / Autós szimulátorok topic-ja
- Dell notebook topic
- Így építsd a billentyűzeted!
- OLED TV topic
- Egérpad topik
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
Teljesen új gép kellene max 150e ft a keret monitor nélkül. 15 éves srácnak lenne a gép. Hogy mikkel játszik passz . Igazából lehet h igény lenne erős gépre de a keret ennyi.
[ Szerkesztve ]
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
TheNewDawn
addikt
ryzen 1600af proci kb 30k, hozzá b450 alaplap 20k, valamilyen egyszerű gépház 10k, 1tb hdd kb 12k 8gb ram 13k jó kid Hydro Bronz 400W os táp 15k, és bele egy 1650superből a legolcsóbb.
Így 160 alatt fogsz kijönni valamivel , esetleg alaplapon lehet spórolni még max 4-5 ezret, és akkor majdnem beleférsz a keretbe pont -
Azért jó lenne tudni a játékokat, mert adott esetben nem mindegy, hogy nVidia vagy ATI a VGA, elég vegyes a kép, hogy melyik játék melyiket "szereti" jobban.
RyZsa konfig: R5 5600X, Asus ROG STRIX Crosshair VI Extreme, CM Nepton 140XL AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 3600 CL17 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro+ RX 480 8 GB, DELL P2417 *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Balazska90
tag
-
pengwin
addikt
Van gépösszerakós topik, ott naprakészebbek a topiklakók az éppen best buy dolgokból.
Mondjuk szerintem nyugodtan veheted amit (#134002) TheNewDawn írt.
(#134004) Balazska90
Nálam kezd kicsit betelni a pohár.
Mégis mi a fenéért lettek a PCX videói ennyire felkapottak így hirtelenjében?
Főleg, hogy olyan szemetet akarnak rásózni az emberre, mint egy i3-9100.
31 ezres NVMe SSD-t is vicces ajánlani egy 170 ezres konfigba.
A 60 ezres sima GTX 1650-is jó vicc, nagyon látszik, meg a 31 ezres 2666-os HyperX RAM, ami pl. krónikusan nem jó Ryzenhez, következésképpen a vásárlóik nagy részének nem alternatíva.
Nagyon látszik, hogy olyan cuccokat tolnak itt, amik nem fogynak, mert nem olyan jó (vagy egyenesen rossz) az ár-érték arányuk.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Bass
addikt
válasz
TheNewDawn #134002 üzenetére
Köszi a tanácsokat mindenkinek. Megnézem ezt a konfigot. Játék passz h mivel játszanak de van mellette xbox is (nem is értem miért nem jó sulira egy laptop)
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Balazska90
tag
MSI A320M-A PRO 16k (BIOS frissítés kell rá!)
AMD Ryzen 5 2600 40k
MSI Radeon RX 570 8GB 60k
8GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black 15k
FSP 400W HEXA+ 400 15k
Gagyibb gépház 8-9k
HDD 12kEz így 165 körül van alsóhangon, de ez már játszósabb gép. Esetleg meg lehet próbálni olcsóbb házat keresni, van 5 ezerért is végülis nagyon gagyi márka.
A tápon viszont ne spórolj soha, soha, soha! Hiába van 5 ezres táp, az egész PCt kinyírhatja!
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Balazska90 #134007 üzenetére
1600AF alig gyengébb mint a 2600, és 10 el kevesebb, azon simán lehet spórolni keveset még, meg 570 ből tök felesleges a 8gb szerintem , sokkal erősebb és kevesebbet fogyaszt nála az 1650S, ugyanannyiért, többivel egyetértek teljesen.
-
Balazska90
tag
válasz
TheNewDawn #134008 üzenetére
Azért erősebb a 2600,viszont ilyen VGAra meg lehet elég az is, valóban. Én 5 ezres különbséget látok a kettő között árukeresőn. Szerintem mindkét proci nagyon jó választás, ár érték arányban nagyon jók.
Az hogy sokkal erősebb túlzás :
[link]
S azért az 1650S drágább...[ Szerkesztve ]
-
Balazska90
tag
válasz
TheNewDawn #134008 üzenetére
Most ahogy nézegetem a teszteket, amúgy RX580 szinten mozog az 1650S.
[link]
Árban meg hasonló kategória. Szóval ezek a szuper szériák tényleg szuperek, ha most vennék VGA-t ilyen árkategóriában lehet én is egy 1650st vennék, hiába AMD fanboy vagyok alapjáraton. -
Lorden
senior tag
válasz
Egy rx 570 már tavaly ilyenkor se érte meg újonnan 60ezerért, most meg főleg nem...
-
Balazska90
tag
válasz
Balazska90 #134013 üzenetére
Mondjuk tény hogy aprón lehet találni féláron is használt 0 garis kártyákat. Aztán vagy bevállalja az ember, vagy nem.Én nem vállalnám be. Sokat jelent az a 3 év gari. Kitudja előtte ki hogyan használta.
-
Lorden
senior tag
válasz
Balazska90 #134013 üzenetére
580 vagy 1650S
570 4G compkernél most 51, biztos nem ér a 8gb-s 9e felárat. -
TheNewDawn
addikt
válasz
Balazska90 #134011 üzenetére
Prociban igazat adok, a másikat meg meg is válaszoltad
Nekem is 580 am van, másfél éve best buy volt, most már ebben a kategben 1650S a nyerő szerintem, de ugye nemsokára jönnek az új kártyák is
-
Balazska90
tag
válasz
TheNewDawn #134016 üzenetére
Nem is tudtam hogy az 1650s-nél nincs 4 gigásnál nagyobb, legalábbis én nem nagyon látok. Akkor lehet mégse azt venném ma, ugyanúgy az 580at.
Lehet noobság, de szerintem ez már kevés vram lesz a közeljövőben is.Látom hogy eszik a vramot a gammák, én amondó vagyok inkább legyen túlméretezve kicsit az IS. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz
Balazska90 #134018 üzenetére
Hiába több a vRAM, ha gyenge a GPU..az 1650S körberöhögi az 570/8Gt bármilyen összevetésben. Más kérdés, hogy közel az 1660/6G, de szűkös kerettel vállalható az 1650S, jó kari lett, csak árban erős picit, szokásos nV "feature"..
-
windlord
őstag
Unokaocsemnek kellene neznem vga - t.
Ilyen 60k magassagaban.Az 580 meg jo vetel ennyiert (Alza) vagy nV oldalon van megfeleloje?
Kell a freesync.
Tudom megy mindket kartyaval.
Cimek vegyesek amivel a kistaska jatszik.
De semmi extra. -
palfitom
félisten
válasz
Nagyon el vagy tévedve, inkább ne ajánlgass ilyen konfigot!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
koko52
veterán
válasz
palfitom #134021 üzenetére
Főleg ne 1x8GB-ot Ryzen mellé. Akár 20-30% FPS bukó is lehet. 2x4 a nagyon alja és legalább 3000 MHz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
lajtika
aktív tag
Sziasztok.
Tanács kéne vga vásárlással kapcsolatban.
Most egy Asus RX580 4 GB van a gépemben Asrock B365 pro4 alaplap, 650w táp 80 plus.
Kérdésem a következő. Vagy veszek még egy RX580 at használtan 35 ezer körül vagy eladom a mostanit és veszek használtan 70 ezer körül egy GTX1070, Vega 56 kártyát.
Melyikkel járok jobban?
Vagy ha egyikkel sem mi az a minimum amire érdemes cserélni.
Monitorom QHD 144mhz, de nem halok bele ha FHD ban játszom. -
-
MZsoltee
veterán
válasz
lajtika #134024 üzenetére
A CF-et, többkártyás rendszereket nem támogatja semmi ma már. Igazából csak a csúcs kategóriában szokták alkalmazni, de ott is overkill és közel sem hoz az árához képest anynit a második kártya, mint kellene. Így az első lehetőségtől zárkózz el.
Fontos lenne tudni a táp konkrét típusát és a CPU-t is. Valamint hogy milyen játékokat játszol és a monitorod támogat-e valamilyen syncet.
Használtan 1070/1070Ti/1080 és a Vega is jó választás lehet. Utóbbihoz mindenképp kellene ismertni a tápot.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
lypen99
aktív tag
Üdv mindenkinek. Volna egy I5 650 - 8 GB DDR3 - Radeon 5670 konfig egy Fuji táppal. (Azt hiszem 400W.)
Tápot és VGA-t fogok cserélni. Mivel tudom, hogy a CPU egy 2/4-s proci, így egy 750 4/4-s lesz a helyére nézve.
Na de inkább kérdés mit ajánlotok, ki töltöm az összefoglalót.1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/ Fentebb leírtam.
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? 1366x768 - 1680.x felbontás a cél.
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) Leginkább játék. (Nem az über-brutál High-Ultra settings mellett ofc.)
4. Mennyi pénzt szánsz rá? Na igen ez 15-20k lenne.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? Egyértelműen használt.Választ előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz
lypen99 #134027 üzenetére
Ha lenne mellé még 5-7k, akkor az RX 470/570-et javasolnám. Esetleg GTX 970.
Lehet érdemes lenne lapot is cserélni, ha már procit cserélsz. Egy 2-3 esetleg 4. gen i5-öt beszerezni. 750-et nem is látok az aprón.
i5 4570 4440 13k
B85-ös lap 8-10kA tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
KAMELOT
titán
válasz
Pécsi gyerek #134028 üzenetére
Lényeg, hogy ezek mindegyike kb. 15k sem ér
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Easy001
csendes tag
válasz
TheNewDawn #133983 üzenetére
Esetleg meg tudnád/ tudnátok mondani GTX 1650s-ből melyik a leghűvösebb leghalkabb verzió?
-
fecaga21
aktív tag
egy 1050 vagy egy Rx580 elég lehet vmilyen szinten a Battlefield 4hez? Van egy Core 2 Duo gépem és egyelőre ezt kell szeretnem ebből akarnám kihozni ezt.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
fecaga21 #134032 üzenetére
Rakj a gépbe egy xeon 5440-t 4 ezer kb (4 magos) az mellé meg simán elmegy egy rx 460/560 gtx 1050.
Elfogsz tudni játszogatni akkor már rajta,a 2 mag már nagyon kevés,főleg ilyen kb 10 éves gépen.[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Cs.J.
friss újonc
Sziasztok!
Új videokártya vásárlás előtt állok, két fajta közül választanék:
- MSI GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 Super Gaming X PCIE ~182k
- Gigabyte GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 SUPER GAMING OC 3X PCIE ~178k
Ár/érték, teljesítmény, halkság esetleges coil whine, vagy ha van ennyiért "jobb vétel" Nvidia azt is meghallgatom!
Setupom:
MSI B450 Tomahawk Max
Ryzen 7 3700x
2x8 Gb Ddr4 3200Mhz
Corsair RM650X
HP Omen 25 FullHD 144hz monitor (amit később ugyancsak 25 zoll körüli FullHD, de IPS-re váltanék).Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
Atya ég, légyszíves NE ajánlgass ha nem értesz hozzá.
- A320 alapapot nem szabad venni 16-ért hulladék vrm-mel, miközben 20ért már vannak nagyon jó b450 lapok.
- 1600AF ezresekkel olcsóbb és semmivel nem rosszabb. Tök ugyan az van benne, talán 200MHz-cel lejjebb van véve, de egy fix 4GHz-re mindkettő könnyedén beállítható.
- 60k-ért nehogy már valaki rx570-et vegyen. 5500XT/1650S-ben lehet gondolkodni ennyiért. Inkább megvenném 30 körül a gari nélküli rx470/570/480/580-akat, minthogy 60-at kiadjak egy 570-re.
- ramból csak dual channelt szabad és csak 3000MHz-től fölfele Ryzenhez.
- Tápon szerintem lehet spórolni, egy pár éves garissal, én 8-ért vettem olyan 4 éves garis tápot, ami újonnan 20 fölött van. Vannak jobbak a hexa+ 400-nál. Szóval vagy jobb párezerrel drágábban, vagy használt jobb párezerrel olcsóbban.
- Gépházból 5 körül tényleg jókat lehet találni aprón. Szóval nem gagyit vennék ennyiért, hanem használtat. 10-ért vettem februárban 4 hónapos CM NR400-at. 5-ért vettem tavaly CM690II-t.
- Inkább 250 ssd kb ugyan ennyiért.
Gyakorlatilag nincs olyan eleme az ajánlásodnak amivel egyet tudnék érteni, ne haragudj.
Szerintem olvasgasd még egy kicsit a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikot mielőtt nekifogsz ajánlgatni.Eladó HD6850: https://tinyurl.com/rasoapro
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Cs.J. #134043 üzenetére
A kettő közül kb mindegy, bármelyik jó, de én ár-érték arányban borzalmasnak tartom mind a kettőt, tekintve, hogy hajszállal erősebb és jó 40 ezerrel olcsóbb kártyát kapsz AMD oldalról.
Sapphire Radeon Pulse 5700 XT 140 ért, szerintem elég verhetetlen ajánlat jelenleg :
[link] -
-
KAMELOT
titán
válasz
Balazska90 #134048 üzenetére
Nem az olcsóbb a hangsúly!!! Hanem az olcsó / minőségi kombinációja és az ami már kipróbált és jól működik. Tényleg ha nem értesz hozzá ne keverd össze az embereket. Amúgy van itt jó pár szakértő ők majd ajánlanak másoknak! Esetleg egymást kijavítsuk!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Balazska90
tag
válasz
KAMELOT #134049 üzenetére
De, azon van, a csávó tápot is használtan venne, írta. Viszont a a kérdező egy teljesen új gépről beszélt, nem arról hogy hardveraprón akarja összekukázni a gépet.
Egyébként érdekes hogy leszólják amit én írtam de mást nem nagyon írogatnak...150 ezerből nem lehet csodát tenni és sokkal erősebb budget gamer PCt összerakni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Musk tudta, hogy baj van a Tesla Autopilot rendszerével
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szennyvízcsatornának nevezte Musk platformját Párizs polgármestere
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asztrofotózás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest