-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz
BogyóBP #127448 üzenetére
Szia. 2060super illetve radeon rx5700(xt) lenne remek lehetőség.
Az 5700xt kb 9%al erősebb a 2060supertől, ami meg kb 3%al jobb a 5700-től. Energiahatekonysagban a 2060super a legjobb, és, alulfeszelve kifejezetten gazdaságos, takarékos, szinte 1060 fogyasztású a kártya. (Bár 5700-ról is láttam, hogy ~140wattra ki lehet hozni, hűvösen és teljesítmény veszteség nélkül)
Driveresen kevesebb gond van az Invidiakkal.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Jelenleg egy MSI GTX 1060 6GB Gaming X VGA-t hajtok a rendszerben egy i7 8700 társaságában, és szeretnék VGA-t upgradelni. Melyik lenne az a széria ami komolyabb előrelépés lenne? Nvidia vagy AMD lenne inkább jobb vétel? Köszi a válaszokat
Jelenleg fullHD de később nem kizárt a QHD sem majd. 4k nekem nem kell.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #127446 üzenetére
Ja értem. Viszont ott van az a majdnem. FHD - n is már minden fps számít, főleg ha nincs g-sync vagy freesync.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #127441 üzenetére
Nem, én 1660 Ti - t vennék inkább. Vagy miért kérdezted?
-
kolopele
nagyúr
válasz
( V ) #127436 üzenetére
Várni a végtelenségig lehet, csak nem érdemes. El kell döntened mire van szükséged, és az annak megfelelő kártyát megvenni. Újabb info, hogy a legutóbbi driver elég szépen helyrepofozta a Radeon kártyák hibáit, de ha biztosra akar menni az ember továbbra is akkor szerintem jelenleg FHD - ra egy 1660 Ti a legjobb vétel, vagy egy 2060. A turing architektúra jobb mint a pascal, és a driverek is főleg ehhez igazodnak már.
-
Leefty
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, tudom láma kérdés, de nem mozgok otthonosan a témában
Az AMD Radeon RX 570 kártyával megbírkózik az intel core i5 4460 processzor? -
( V )
veterán
válasz
kolopele #127434 üzenetére
Nekem is ez a félelem visszatérni AMDre, most egy nVidia 970es van, és bár kezd érződni az idő rajta eddig nagyon szépen helytállt. Ellenben jelenlegi felhozatalban nincs a zöldeknél ami rtx és tensor mentes és jobb mint a 1660. Viszont ezekért a felesleges plusz "funkciókért" meg nem szeretnék pénzt kiadni.
Érdemesebb lenne inkább várni? -
kolopele
nagyúr
válasz
hahakocka #127432 üzenetére
Az ár/érték nem biztos hogy a minőséggel is együtt áll. Sajnos sok 5700 tulaj panaszkodik fórumokon fagyások miatt, memória órajelet nem veszi vissza a kártya üresjáratban, megmagyarázhatatlan fps droppok stb. Aki biztosra akar menni még nem igazán meri megvenni, hiába olcsóbb, sőt már használtan vannak olcsóbb 2060 Superek is fenn.
-
zelitomi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes gtx 1070-et, vega 56-ra cserélni? Meg vagyok elégedve a 1070-nel, csak ráfizetés nélkül tudnék váltani. Játékra használom fhd-ban. Procim Ryzen 5 3600, ram pedig ddr4 16 gb 3200 mhz.
Alapvetően a tunning mentesen használnám.Válaszokat előre is köszönöm!
Tomi
-
hahakocka
őstag
válasz
thomeef #127426 üzenetére
Na igen de vadiúj Msi Mech egyedi hútéses 5700 at ami a sima 2060 nál sokkal erősebb 2 hónapja 20e Ft al olcsóbban vettem ennél. Ez a márka hűség ha kevesebb fpst drágább árért megér hát megér már akinek. Nekem volt NV m AMD m, sprociban 2 szer Intel 2 szer AMD. Mindig a jobb ár értéket veszem.
-
bencze
senior tag
Pc-m megérett az upgradere, a következőt gondoltam ki:
EVGA GeForce RTX 2070 Super Black Gaming
AMD Ryzen 5 3600
Corsair Vengeance LPX Series DDR4-3200, CL16 - 16 GB Kit
MSI B450 Gaming Plus MaxCaseking-ről nézve ez 960 pénz lenne. A geek szvem fáj egy 3700x-re meg x570-re de gyantom gyakorlatban elég ez nekem bőven.
Az adatlapomon levő Seasonic g550 hajtaná meg, az aoc 1440p 144hz monitorral, hűtőnek megpróbálnám felrakni a mostani Noctua d14et. Kompetitív fps-t nem tolok, erősebb vga szerintem nem kell. Olyat szeretnék ami méltó upgrade a mostani cuccomhoz és remélhetőleg hosszú évekig elégséges lesz.
Néztem olcsóbb vga-kat is (ami nem épp referencia hanem legalább komolyabbnak tűnő és 2 ventis) de azért ez mert gondolkodom a jövőben steam indexen és talán az a Virtuallink jól jöhet még, a legtöbbről hiányzik úgy néz ki.
Nem tudom milyen akciók szoktak lenni de talán megvárnám vele a fekete pénteket...
Ötlet, javaslat, ellenjavaslat a kombóho vagy ár / érték arányhoz? -
HPAA
őstag
üdv
Esprimo P520-as asztali gépbe / i5-4590, 8GB DDR3, FUJITSU D3220-A1 alaplap /
az integrált HD Graphics 4600 helyett mi férhet bele ami árban is közép megoldás lehet, természetesen használtan keresnék , csak a típust tól-ig szeretném belőni. pár régebbi /5-6 éves/ nosztalgia játék fhd futtatása a cél /már ha kivitelezhető. -
thomeef
őstag
válasz
soldi3r #127424 üzenetére
Lec kollégánál van 2060 gaming z 125ért
-
Chris1983107
tag
válasz
solfilo #127405 üzenetére
Sikerült most már 6 órát beletennem. A konfig I7 8700k, 32 giga RAM, 2080RTX Super. Nekem elindult, de óránként crashelt. Tegnap sikerült 2 órát egyhuzamban fagyás nélkül játszani. Szóval én 1440p-ben a "default" beállítást használom a graphics settingsnél. Túlnyomó többségben Ultra, High és Medium-on vannak a "kapcsolók". Egy két apróságot állítottam még feljebb, de így kompromisszumokkal sikerült a 60 fps-t stabilan hozni. Végig figyeltem afterburnerrel illetve nekem be van kapcsolva a v-sync. Egyszer esett talán 58-59 fps-re. Szóval nem tudom a Rockstar hogy akarja ezt a játékot népszerűsíteni, de a metacrticen látszik a sok csalódott felhasználó véleménye.
-
soldi3r
veterán
válasz
thomeef #127423 üzenetére
MSI-bol Super Gaming X-et talaltam az arukereson 150k-tol, illetve Gaming Z-t, de az is inkabb 135k. Olcsobb MSI verzio a Ventus OC lenne, cirka 105-107k korul. Ez kb hasonlo aron van, mint a Gainward Ghost OC.
Ha egy tizessel tobbet raszanok, de maradnek 120k alatt, akkor esetleg a EVGA XC ULTRA?, Az USA Amazonon eleg jo velemenyeket olvasni rola. -
thomeef
őstag
válasz
soldi3r #127422 üzenetére
Semmi különös. A drágább verziókon halk hűtés van, ami pihenés közben leállítja a ventiket, meg kicsit könnyebb lesz rajtuk túladni a jövőbeli eladáskor. Általánosságban az a 10-15k plusz ad annyi pluszt hogy megerje. Én specirl az msi gaming x verziót szoktam venni, mert nincs tulárazva, de az egyik legjobb verzió a piacon.
-
arcitec
addikt
válasz
BerserkGuts #127415 üzenetére
Hát igen, van mit fejlődni még mindig.. Nem kicsit... Oszt ott fentebb az Nvidia max beállításokhoz ajánlgatja a kártyáit. Volt idő amikor gépet,kártyát kellett szintén cserélni egy egy játék megjelenésekor. A fentebbi konfigom, most már 7 éves és eleddig még semmi nem akadt rajta, már ami futtatva lett. A komolyabb autós játékok simán mennek rajta és még Battlefield ,COD(ok), a mostani COD-nak sincs oly túl nagy étvágya. Az is igaz a géphez optimalizált beállításokkal.Tehát most már idő van,hogy vegyék a hardware-t is, mert nem fogyott.
A sok csili-villi nem ér meg 100 ezreket. Többnyire a mai játékok a "min-hez közel" is szépek. És igen a link, ha valós, akkor ott példa.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
solfilo #127405 üzenetére
Azért ezek a mostani játékok nagyon furcsák min vs max beállításokon nem sokat lehet látni. Persze maxnál jár az élsimítás meg teljes árnyék.
Sőt én jobban örülök amikor a elmosódás gagyi effekt ki van kapcsolva.
Ezt a minimumnál jól látni nagyon gáz hogy erőltetik. Szóval nem feltétlenül ultrán kell játszani mindent bekapcsolva.
[link] -
soldi3r
veterán
Egy ilyen kartya mennyire lenne jo valasztas egy 9600k melle? Vagy eleg lenne 1660Ti? Esetleg inkabb mas markat kellene neznem?
Kuponnal es a hozzaadott jatekot leszamitva 95 korul jonne ki. -
v.e.s.
csendes tag
Sziasztok!
Rx 570-ben gondolkodom jelenlegi konfigom mellé (adatlap).
2 típust néztem az Alzán (+játékok miatt) a Sapphire Pulse Mini Itx-et és a Rog Strix-et.
A két kártya között 7000 Ft eltérés van.
Teljesítményben,illetve hang szempontjából indokolt a felár a Strix verzióért?
-
arcitec
addikt
válasz
TheNewDawn #127408 üzenetére
Amit arányokat írsz az abszolút igaz. Na de a 1660s 73-ert nem nagyon több mint egy 580-ért.. (Ez nem 50%) Addig mennék ezzel a konfiggal videókártyában felfelé, amig érdemes a józan ész szerint. Használtat nem
biztos ,hogyvennék .. Végül is 60 körül a Radeon 580, 75-80 körül 1660s e itt a kérdés. -
TheNewDawn
addikt
válasz
arcitec #127406 üzenetére
valamivel biztosan többet tudna, de megéri egy amúgy mondjuk 40% al erősebb kártya 50% al több pénzért, ha egyébként csak 20% al kapsz többet ( nem tudom pontosan lehet hogy 25 el lehet hogy 15 el de az arányok nagyjából jók főleg arra hogy érzékeltessem a dolgot) teljesitményben, mert gyenge a procid ? Szerintem nem.
-
arcitec
addikt
válasz
VGNGR #127388 üzenetére
Köszönöm. TheNewDawn neked is.
Tehát az eddig javasolt (fentebb) GTX1660 supert azért nem lenne érdemes beépíteni,mert nem tudna ebben a konfigban többet mint egy RX 580?
Kérlek megerősíteni, mert akkor vagy 580 vagy 1660 lehetne ..gépet még nem akarnók cserélni.(Ha egy mód van rá). -
koko52
nagyúr
válasz
TheNewDawn #127399 üzenetére
Nem is az a lényeg. Csak bírom mikor beírnak segítségért aztán ilyen stílusban megy megy a válasz a segítő szándékra. Ilyenkor kár fáradozni tovább.
A stílus maga az ember...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte RTX 4060 EAGLE OC 8G 34hónap Alza garanciával
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest